Kayın peder ve hastalığı

Geister

Ancamı aklına geldi !!
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2018
284
331
18
kayınpeder 1 ay kadar önce kalçasını kırdı amaliyat oldu .. Kedisini toplam biraz ama koltuk altında 4 MRGN virüsü bulundu .. Bulaşıcı olduğu söylendi .. Bu hastalık tehlikelimi ? Hasta için hayati bi risk varmı ? Vs.. Hastalık (virüs ) Hakkı'nda bilgisi olan veya daha önce başına gelmiş birisi varsa bilgilendirse sevinirim .. Şimdiden çok teşekkürler ..

Doktora sormadın mı hatın gız?
Ne diyorlar?
Geçmiş olsun inşallah bulaşıcı değildir.
Valla sorduk bulaşıcı dediler .. Önce tehlikeli fialn dediler sonra eve çıkardık desenfeksiyon ilaçlarla koruyun kendinizi bişe olmaz dediler .. Ama küçük çocuğum var bende başka bi bilgisi olan varmı diye buraya yazdım

Hiç duymadım ömrümde.
Ama bulaşıcı ve oldukça tehlikeli bir şey olsa eve çıkmaz ve hastanede karantinada kalırdı dşye düşünüyorum.
Siz pediatri bölümünde bir hekime danışın, çocuğunuz için alınabilecek önlemleri öğrenin.

Hiç duymadım ömrümde.
Ama bulaşıcı ve oldukça tehlikeli bir şey olsa eve çıkmaz ve hastanede karantinada kalırdı dşye düşünüyorum.
Siz pediatri bölümünde bir hekime danışın, çocuğunuz için alınabilecek önlemleri öğrenin.
Hastaneye fizik tedavi için gittiğinde karantinaya alınıyor maskesiz özel elbisesiz kimse yaklaşmıyor .. Ama evde sorun yok diyorlar bende bunu anlamadım işte

Hastaneye fizik tedavi için gittiğinde karantinaya alınıyor maskesiz özel elbisesiz kimse yaklaşmıyor .. Ama evde sorun yok diyorlar bende bunu anlamadım işte
Şaka mı bu!
Ben bilmem kısa telefon numarası falan ama sağlık bakanlığının elbet bir numarası mevcuttur, acil olarak orayı arayıp bilgi alır mısınız?
Eğer durum böyle ise tüm toplumun sağlığı riske atılıyor!
Maske ve elbise kullanımı hava yollu bulaşımdır...

Şimdi merak edip baktım, tecrite gerek yok diyor bulduğum bilgilerde.
Gerçi anladığım kadarıyla çevirdim, türkçe içerik bulamadım.
Özellikle el teması ile geçebilirmiş.
Antibiyotiğe karşı çok dirençli bir virüs olduğundan en iyi önlemin hasta kişinin her şeyinin kendine ait ve daima dezenfekte olmasıymış.
Tuvaletinin bile ona tahsisli olması gerek anladığım kadarıyla.
Çamaşırları 60, buşalıkları 65 de yıkayın vr hiçbir ortak eşyası bulunmasın, daima maske ve eldiven kullanımı olsun diyor.

Şaka mı bu!
Ben bilmem kısa telefon numarası falan ama sağlık bakanlığının elbet bir numarası mevcuttur, acil olarak orayı arayıp bilgi alır mısınız?
Eğer durum böyle ise tüm toplumun sağlığı riske atılıyor!
Maske ve elbise kullanımı hava yollu bulaşımdır...
Almanya'da yaşıyorum ben . Kayınpeder Türkiye'de kaza geçirdi orda amaliyat olup buraya sevk edildi .. Yapılan testlerde bu hastalık çıkmış .. Eve çıkardılar dikkat edin desenfeksiyon ilaçları kullanın yeterli dendi 2 haftaya yakın evde kaldı .. Dün fizik tedavi için hastaneye aldılar .. Özel oda sadece tek kişilik ve elbise maske olmadan görüş yasağı var dediler .. Bende şakamı bu dedim madem bukadar tehlikeli eve neden çıktı ?? Aynen şoktayım yani bilgisi olan varsa lütfen yazsın ..

Şimdi merak edip baktım, tecrite gerek yok diyor bulduğum bilgilerde.
Gerçi anladığım kadarıyla çevirdim, türkçe içerik bulamadım.
Özellikle el teması ile geçebilirmiş.
Antibiyotiğe karşı çok dirençli bir virüs olduğundan en iyi önlemin hasta kişinin her şeyinin kendine ait ve daima dezenfekte olmasıymış.
Tuvaletinin bile ona tahsisli olması gerek anladığım kadarıyla.
Çamaşırları 60, buşalıkları 65 de yıkayın vr hiçbir ortak eşyası bulunmasın, daima maske ve eldiven kullanımı olsun diyor.
Ay inşallah geçmemiştir bize :(

Ay inşallah geçmemiştir bize :KK43:
İnşallah.
Dedikleri gibi asla onun eşyalarına çıplak temas etmeyşn ve eve dezenfekte aleti alın.
Her şeyi en yüksek derecede kaynatın, bizlerin bir tabiri vardır ‘kırklamak’ diye.
Hah işte evinizi ve kaldığı yeri o hale getirin, sonra tekrar eve çıktığında da çatalını dahi tek kullanımlık alın ve atın.

İnşallah.
Dedikleri gibi asla onun eşyalarına çıplak temas etmeyşn ve eve dezenfekte aleti alın.
Her şeyi en yüksek derecede kaynatın, bizlerin bir tabiri vardır ‘kırklamak’ diye.
Hah işte evinizi ve kaldığı yeri o hale getirin, sonra tekrar eve çıktığında da çatalını dahi tek kullanımlık alın ve atın.
Kırkladım evi zaten dün o gittikten sonra ..

Back
X