Ben bu kaçma konularında kayınvalide tarafından bakıyorum olaya.evine düzenine tanımadıgın etmediğin biri geliyor.oğlunu kıramıyorsun.evladım diyorsun. Belki uyarıyorsun, belki annesin kabul etmiyorsun.ama canından can evladın bu kızı getireceğim diye ısrar ediyor.yanlış olduğunu başka ana babayı üzeceğini bilsen de evladını kıramıyorsun .18 yaşında gencecik tanımadıgın bir kizı eve alıyorsun.senin düzenin, eşin dostun , konun komşun var.bunlar gelince elin kızı surat asıyor- annesinin evinde gibi sanıyor kendini ya- iş güc yapmak istemiyor.odasına girip telefon elinde eşiyle akşama kadar mesajlaşacak sanıyor.kayınvalidesin ama evinde düzen var ve bu düzene uymak istemeyen bir ergen.bir de hamile kalıyor.iş yapmıyor .kahvaltıya camaşıra bulaşıga temizliğe yardım etmiyor.
Neden yukarıda böyle yazdım.evimize gelen kişi görümcemiz olsa bir misafir olsa yorumumuz iş yapmayacaksa gitsin evine hizmetçi misin sen deriz ev sahibine.burada ev sahibi kayınvalide.ve gelinin gidecek yeri de yok.kim olsa sinirlenir, söylenir.bekarken benim annem babam da bir işin ucundan tutmasam söylenirdi.ev ev üstüne olmaz işte.elin kadını hamileymiş bulantıymış dinlemez.kendi evi olsa be yapacaktı der.genç kızlarımıza anlatamıyoruz.kimse anneniz değil nazınızı çeksin.çözümü bilmiyorum inanın.ama evlilik sadece sevişip hamile kalmak değil işte.ev çekip çevirmek , kocayı ailesini idare etmek biraz da insan ilişkileri.ayrı evlerde bile zorken siz aynı evdesiniz.nasıl yapıyorsunuz anlamıyorum.benim de kızım var büyük konuşmak istemiyorum.mutfaktan su getirtmeye kıyamadıgımız kızlarimız sehpanın tozunu al dediginde oflayan kızlarımız işte böyle elin evinde hizmetçi oluyorlar.yazık değil mi? Anne babasına hesap vermemek için evleniyor kayınvalideye hesap veriyor.of ki ne offf.
Allah yardımcınız olsun.iki taraf için de zor.kayınvalide için de zor bence.ben istemem sahsen evimde düzenimde başka birini.o başka birinin misafiri işi gücü ohooo.o zaman tasın altına elini koysun derim.iş beklerim.ya evi ayıracaksınız ya da böyle katlanacaksınız.tek suçlu iki tarafı da bu duruma düşüren daha ev kuramayan ama evlenme cesareti gösteren eşinz