Kayın validem yüzünden cok mutsuzum

Yazdıklarınızın hiçbiri köle olmadıklarını kanıtlayan şeyler değil farkında mısınız? İyi eğitim alıyorlarmış, yüksek görevdelermiş evet anladık zaten kimse öyle olmadığını iddia etmedi. Bu kadar şeyi boşa yazmışsınız yani.
Haklısınız kölelere eziyet etmeliydik devlet yönetimi için adam yetiştirmemeliydik başka ülkelerin tarihi gibi barbarca davranmalıydık. Köle değiller demedim ama ben fonksiyonel bir özellikleri vardır dedim. Bunu ben değil yabancı tarihçilerde kaleme almışlardır. Farkettiyseniz insanlar cariyelikten bahsetmiş bende yanlış bilinenleri açıkladım malum cehalet yaygın

Yazdıklarınızın hiçbiri köle olmadıklarını kanıtlayan şeyler değil farkında mısınız? İyi eğitim alıyorlarmış, yüksek görevdelermiş evet anladık zaten kimse öyle olmadığını iddia etmedi. Bu kadar şeyi boşa yazmışsınız yani.
Artık kimseye açıklama gereği duymasam daha iyi siz tarihçilerden daha iyi biliyorsunuz zaten ne gerek var :işsiz:

Eşim de hep onları haklı buluyor izin almam gerekiyormus onlar haklıymış ben haksizmisim bana bazen çok ağır konuştuğu zamanlar da oluyor 2 sefer gittim annem gile ilkinde özür diledi gönlümü aldı 2 . De gelmedi bile boşanmak istedim boşanmam dedi izin vermedi ama yanıma beni almaya gelmedi bile ailesinin sözünden çıkmıyor
Boşanmak için de mi izin istediniz. Boşanmak demek sana katlanmak zorunda değilim resti çekiyorum demek. Onay beklemeniz çok saçma neden onay versin ki hem. Bedava hizmetçiliğini yaptırıyor hem de zahmetsiz çocuk sahibi oluyor işine gelmez tabi.

Haklısınız kölelere eziyet etmeliydik devlet yönetimi için adam yetiştirmemeliydik başka ülkelerin tarihi gibi barbarca davranmalıydık. Köle değiller demedim ama ben fonksiyonel bir özellikleri vardır dedim. Bunu ben değil yabancı tarihçilerde kaleme almışlardır. Farkettiyseniz insanlar cariyelikten bahsetmiş bende yanlış bilinenleri açıkladım malum cehalet yaygın
Artık kimseye açıklama gereği duymasam daha iyi siz tarihçilerden daha iyi biliyorsunuz zaten ne gerek var :işsiz:

Ben öyle bir şey mi demişim ki haklı olayım? Okuduğunuza yorum yapsanız, kafanızdan kurduğunuza değil o zaman anlaşabiliriz. Gerçekten ben a diyorum siz b diyorsunuz. Tamam işte insanlar kölelik var yazmış siz sayıp dökmüşsünüz şöyle eğitim alırlar, böyle okuldur. Şimdi kıvırıyorsunuz köle değil dememişsiniz. O zaman niye her kölelik vardı diyene paragraf yazdınız? Kimse eğitim almıyorlardı da dememiş. Siz yazılanları anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Aynen gerek yok kimseye açıklama yapmayın, sizden böyle bir talebimiz olmadı, kendinize boş yere vazife edinmişsiniz.

Gerçekten ben a diyorum siz b diyorsunuz. Tamam işte insanlar kölelik var yazmış siz sayıp dökmüşsünüz şöyle eğitim alırlar, böyle okuldur. Şimdi kıvırıyorsunuz köle değil dememişsiniz. O zaman niye her kölelik vardı diyene paragraf yazdınız? Kimse eğitim almıyorlardı da dememiş. Siz yazılanları anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Aynen gerek yok kimseye açıklama yapmayın, sizden böyle bir talebimiz olmadı, kendinize boş yere vazife edinmişsiniz.
İlk yorumumda gayet en başta kölelik vardır demişim görürsünüz. Siz de sanırım işinize nasıl gelirse öyle davranıyorsunuz. Yazdıklarımda ne demişler cariyeler şunlar bunlar gibi cehalet dolu şeyler napalım. Ama haklısınız bu aralar kim nerde ne duysa dedikoduyu gerçeklere tercih eder ya da ekşi sözlük bilgileri yazılır espiriye kadar ekşi sözlük bilgisi hemde çok komik geliyorsunuz🤗

İlk yorumumda gayet en başta görürsünüz siz de sanırım işinize nasıl gelirse öyle davranıyorsunuz. Yazdıklarımda ne demişler cariyeler şunlar bunlar gibi cehalet dolu şeyler napalım. Ama haklısınız bu aralar kim nerde ne duysa dedikoduyu gerçeklere tercih eder ya da ekşi sözlük bilgileri yazılır espiriye kadar ekşi sözlük bilgisi hemde çok komik geliyorsunuz🤗

Siz keşke kendi boş fanatizminizin ve insanları kendinizce aşağılama çabanızın burdan ne kadar komik göründüğünü görebilseniz, gülmekten ölürdünüz

Siz keşke kendi boş fanatizminizin ve insanları kendinizce aşağılama çabanızın burdan ne kadar komik göründüğünü görebilseniz, gülmekten ölürdünüz
Gerçekleri söylemek fanatizm ise haklısınız fanatizmim teşekkür ederim 🤗 Neyse bu konuda hem fikir olmayabiliriz çoğu konuda sizle aynı düşüncelere sahibiz ama bu konuda ayrıştığımız konu olsun

Ben bana cevap veren kısımla atismaya ve polemiğe girmek istemiyorum zira yeri değil. Ama bakınız sizin gibi copy past yapmamış,onun bunun videosunu alıp paylasmamis gayet düzgün anlatmış bir kişiye smile koymamislar bile? Buradan herkesin kafası anlaşılıyor. Bizde köle yoktu devşirme ve esir vardı ve kimseye zül yapmadık. Yapmış olsaydık bugün çoğu ülkede Türkçe resmi dil gibi konusulurdu bknz. Fr.,İng.,...... Teşekkürler yorumunuz için....

Kayinvalideye bak beee nelere sebeb oldu
Hmmm esir ne oluyor peki? Esir deyince aklınıza ne geliyor

Eşim de hep onları haklı buluyor izin almam gerekiyormus onlar haklıymış ben haksizmisim bana bazen çok ağır konuştuğu zamanlar da oluyor 2 sefer gittim annem gile ilkinde özür diledi gönlümü aldı 2 . De gelmedi bile boşanmak istedim boşanmam dedi izin vermedi ama yanıma beni almaya gelmedi bile ailesinin sözünden çıkmıyor
O izin vermiyor diye bir sey olamaz ki. Bosanma davasi acarsin ve bosanirsin. Bu kadar bilgisiz olmayin nolur. Bu siteye uye olmussunuz belli ki telefon kullanmayi biliyorsunuz. Arastirin nasil bosanilir diye. Sanki cahiliye devri arabistan cografyasindayiz da koca izin vermiyor diye bosanamiyoruz.

Osmanlida köle pazarlari vardi. Islamda bile kolelik var. Kole pazarindan koleyi satin alip bogaz tokluguna evinde çalıştırmak helal sayiliyordu.
Ya bu üyeye yprum yazmaya değmez. İşine gelmeyen yorumlara cevap yazmak yerine beğenmedim basıp durmuş. Biz kendisine inanalım diye de sosyal bilgiler öğretmeniyim diyor. Kölelik yok esirlik var dedi yA ben Artık Allah bir dediğinin dışındakilere inanmam 😂

19 yasindasin ve 5 aylik hamilesin ve birlikte oturuyorsun. Valla iyi cesaret. Bende erken evlendim esimin babasi yok diyede birlikte oturmayi kabul ettim annesi tekti cunku. Ama cocuk yapmadim. Akil var nizam var resmen kendi kendine dert edinmissin. Biz 1 yil oturduk çikmak isteyende esim oldu. Kaynanam herseye karsirdi seninde soyledigin gibi sikayet ederdi esime ama esim sikayetlere tahammul edemedi artik ve cikti. Ben hicbir zaman sikayet etmedim onun evi diye susmak zorundaydim cunku. Benim kp yoktu diye mecburen kv yalniz birakmamak icin kabul ettim. Ama simdi senin kayin pederinde var kv yalniz degil ne diye kabul ediyorsun anlamis degilim
Eşi yetersiz çünkü. Babasi 21 22 de evlensinler istemis cok normal olarak. Onlar da kacmis. E tabi damat tarafının da isine geldi. Ev düzmediler düğün etmediler. Nerden baksan minimum 70 80 bin liradan kurtuldular. Hatta kârdalar evde bi de hizmetçi var. Ayni zamanda stres topu gorevi de goruyor. Itip kakip stres atiyorlar. Bedavadan torunlari olacak. Ogullarinin da ihtiyaclari görülecek. Herkes mutlu daha ne olsun.

Teyzem 17 yasında evlenmiş 60 yaşına geldi hala kaynanasıyla yaşıyor, kaynana toprak olana kadar teyzem çürüdü. Her günü bin ah bin pişmanlık...
Benim yengem de oyle. Birlikte yasamaktan vazgeçmiyorlar. Evde kendi gelini var. Bir de kaynanasi var. 2 gelin 2 kaynana ayni evdeler. Küçük gelin hizmetçi tabi.

Konu sahibi hiçbir yoruma dönüş yapmamış. Ne kadar talihsiz bir durum. Umarım yaşadıklarınızdan ders alıp mantıklı kararlar verirsiniz

Benim yengem de oyle. Birlikte yasamaktan vazgeçmiyorlar. Evde kendi gelini var. Bir de kaynanasi var. 2 gelin 2 kaynana ayni evdeler. Küçük gelin hizmetçi tabi.
Benim kuzen de 19-20 yaşlarında koşa koşa evlendi. 2 gelin, kv, kp beraber yaşıyorlar. Gelinlerin izinsiz, kv olmadan tek başlarına çıkmasına izin yok. Nereye olursa beraber. Kv ne derse o olur. Kendi anne babaları öyle kafalarına göre gelip gidemezler. Aşırı sıkı bir yaşam tarzları var. Ona da söylendi ama dinleyen yok tabi. İlla yaşayacak tüm hataları yapacak en son fikir danisacak.

cinsel organi kesilip haremde calistirilan hadimlar ve 13 yasinda kendisinden bilmem kac yas buyuk adamin koynuna sokulan rus cariyeler de hep is basvurusu+mulakat yontemiyle işe alindilar zaten evet.
Hay agzini opeyim diyecektim. Laf olarak yani🤪 sen gozlerindem öptüğümü hisset❤

Ben bu kaçma konularında kayınvalide tarafından bakıyorum olaya.evine düzenine tanımadıgın etmediğin biri geliyor.oğlunu kıramıyorsun.evladım diyorsun. Belki uyarıyorsun, belki annesin kabul etmiyorsun.ama canından can evladın bu kızı getireceğim diye ısrar ediyor.yanlış olduğunu başka ana babayı üzeceğini bilsen de evladını kıramıyorsun .18 yaşında gencecik tanımadıgın bir kizı eve alıyorsun.senin düzenin, eşin dostun , konun komşun var.bunlar gelince elin kızı surat asıyor- annesinin evinde gibi sanıyor kendini ya- iş güc yapmak istemiyor.odasına girip telefon elinde eşiyle akşama kadar mesajlaşacak sanıyor.kayınvalidesin ama evinde düzen var ve bu düzene uymak istemeyen bir ergen.bir de hamile kalıyor.iş yapmıyor .kahvaltıya camaşıra bulaşıga temizliğe yardım etmiyor.

Neden yukarıda böyle yazdım.evimize gelen kişi görümcemiz olsa bir misafir olsa yorumumuz iş yapmayacaksa gitsin evine hizmetçi misin sen deriz ev sahibine.burada ev sahibi kayınvalide.ve gelinin gidecek yeri de yok.kim olsa sinirlenir, söylenir.bekarken benim annem babam da bir işin ucundan tutmasam söylenirdi.ev ev üstüne olmaz işte.elin kadını hamileymiş bulantıymış dinlemez.kendi evi olsa be yapacaktı der.genç kızlarımıza anlatamıyoruz.kimse anneniz değil nazınızı çeksin.çözümü bilmiyorum inanın.ama evlilik sadece sevişip hamile kalmak değil işte.ev çekip çevirmek , kocayı ailesini idare etmek biraz da insan ilişkileri.ayrı evlerde bile zorken siz aynı evdesiniz.nasıl yapıyorsunuz anlamıyorum.benim de kızım var büyük konuşmak istemiyorum.mutfaktan su getirtmeye kıyamadıgımız kızlarimız sehpanın tozunu al dediginde oflayan kızlarımız işte böyle elin evinde hizmetçi oluyorlar.yazık değil mi? Anne babasına hesap vermemek için evleniyor kayınvalideye hesap veriyor.of ki ne offf.

Allah yardımcınız olsun.iki taraf için de zor.kayınvalide için de zor bence.ben istemem sahsen evimde düzenimde başka birini.o başka birinin misafiri işi gücü ohooo.o zaman tasın altına elini koysun derim.iş beklerim.ya evi ayıracaksınız ya da böyle katlanacaksınız.tek suçlu iki tarafı da bu duruma düşüren daha ev kuramayan ama evlenme cesareti gösteren eşinz

Ben de şu yönden bakmak isterim;

Kv'ler nie kız kaçıran oğullarına sahip çıkmıyorlar?

Nie bir ev açacak kapasitesi olmayan gelişmemiş oğluşlarına sorumluluk vermiyorlar?

Hem oğluşumun düzeni bozulmasın hem canı çekmiş kız kaçırmış laf etmeyim.

Birisi yazmış yukarda "gece oğluma gundüz bana hizmet eder" mantıgı, %100katılıyorum.

Kv + gelin birlikte oturulan evlerde keşke Kv 'ler de bu durumdan şikayetçi olsa da her kız kaçıran ogluşlara "hop napıyosun, ben evimin üstüne ev istemem, git kendine ev yuva kur " denilse.

Ama bunu demezler neden? cünku ana razı oğluş razı.

Benim anlamadığım 5 aylık hamileyim demiş ama ocak ayında adetim gecikti demiş. Nasıl 5 aylık oluyor ki 🙄

Aynen kendim geldim çocuğum için eşimi de seviyorum hala nasıl seviyorsun diyeceksin ama seviyorum hala ilk gunki gibi ama mutusuzum işte ayrılmak ta çok istemiyordum ama o an çok sinirliydim ailemin karsisina cikacak yuzu yoktu çunkio yüzden de gelemdi biraz çunki babam sert davranabilirdi
Keşke gitmeseydin bekleseydin gelene kadar. Bırak. Baban sert davransaydı keşke ne güzel olurdu belki biraz toparlardı kendini. Bence büyük bi kavga çıkar kendi haklı olduğun bir konuda eğer ailen arkandaysa boşanSanda biz sana bakarız diyorsa onların yanına git. Eşin çağırırsa tek şart ayrı ev de. Ayrı ev tutana kadar gitme evi tutsun öyle git ya da boşan çünkü çok zor bir hayatın olacak üzgünüm ama. Aynı şeyi cok yakının yaşadı. Çok çektirdiler ona eşi yıllarca oyaladı ayrı eve cıkarıcam diye. Bi zaman sonra yüz göz olunuyor. Kv evden kovuyordu her hakareti ediyordu falan

Back
X