Kayın valideye mesafe koymak

Gençten biriyse ya da teknolojiden anlıyorsa mesaj at. Veya şu da var küsmeye mi mesafe koymaya mı karar verdin? Küstüysen ne iyi ne kötü arama ağırlama konuşma gitme. Eğer mesafeyse, evinde ağırladığın insanı kandilde, bayram seyranda ara. Kötü bir günde git, düğün derneğe gitme.
Biraz da görüş meselesi kandil vs senin için önemli mi, önemli değilse aramayabilirsin de. Mesafe iel küslüğün limitini iyice belirleyip kararını verip çizginde yürümen şart yoksa geçen aradı pamuk gibiydi, bugün aradım sesi naletti dengesiz bu deyip işin içinden çıkıverirler.

Yeni evli sayılırım ama kocamın ailesiyle çeşitli sorunlar yaşadık. bizim hayat görüşümüze saygı göstermeyerek hep kendi istedikleri olsun istediler.
Onların isteklerini yapmayınca maddi manevi yaptırımlara başvurdular velhasıl artık onlarla iyi geçinmeye çalışmayı alttan almayı bıraktım ben alttan aldıkça sanki onlara çok ihtiyacım var sandılar galiba tepeme çıktılar.
arayıp sormuyorum ararlarsa konuşuyorum, evime gelirlerse ağırlarım ama kızımm canım annecim modunda değil daha mesafeli.
Örneğin anneler gününde de aramadım.
farklı sehirlerdeyiz çok bir araya gelmiyoruz zaten, ama böyle kandil gibi günlerde ne yapacağımı şaşırıyorum siz mesafeli olduğunuz bu kişilere böyle dini özel günlerde ne yapıyorsunuz arıyor musunuz ?
ben yenı evlıyım bır sorunum yok ama mesafelı olmak benım tercıhım. dogum gunu, kandıl bayram ararım hal hatır sorar kaparım.onun dısında ayda bır ancak gıderız esımle o da bes dk o kadar kı aynı sehırdeyız bız.. ama esımde benım aılemı oyle gunluk aramaz, bız boyle bır denge kurduk..

elim gitti telefona kandil msj ı atcaktım herkeze
sonra kaynanamın ismini gördüm
ona atamadım ona atmayıncada msj ı komple sildim
yapmacık olamıyorum ben artık boşver bacım sende olma yapmacık

Ben kandilde aramam
Hatta mecbur kalmadikca aramam diyebilirim
Yuz yuze gelince bir problem olmadigi icin normal konusurum bayramlarda da esimle bir saat oturur geri geliriz o kadar fazla samimi olmamaya calisiyorum sonucta nasil baslarsan oyle gider

Gençten biriyse ya da teknolojiden anlıyorsa mesaj at. Veya şu da var küsmeye mi mesafe koymaya mı karar verdin? Küstüysen ne iyi ne kötü arama ağırlama konuşma gitme. Eğer mesafeyse, evinde ağırladığın insanı kandilde, bayram seyranda ara. Kötü bir günde git, düğün derneğe gitme.
Biraz da görüş meselesi kandil vs senin için önemli mi, önemli değilse aramayabilirsin de. Mesafe iel küslüğün limitini iyice belirleyip kararını verip çizginde yürümen şart yoksa geçen aradı pamuk gibiydi, bugün aradım sesi naletti dengesiz bu deyip işin içinden çıkıverirler.[/QUOTE

Küslük istemiyorum yalandan çok iyimişiz gibi davranmak da. Dini günler benim için önemli onların gözünde de öyle bir imajım var zaten, hem öyle hem böyle yapıyor diye düşünsünler istemem.
Onlara baya bir süre verdim bunun için ama çok kötüye kullandılar salak yerine koydular kp de öyle şakayla karışık laf sokmalar vs onlara sırf oğulları arada kalmasın ailesiyle kopmasın diye ses etmedim ama artık kendim mesafeli olmak istiyorum çünkü eşim bunu ayarlayamıyor eziliyor beni de ezdiriyor.

Küslük istemiyorum yalandan çok iyimişiz gibi davranmak da. Dini günler benim için önemli onların gözünde de öyle bir imajım var zaten, hem öyle hem böyle yapıyor diye düşünsünler istemem.
Onlara baya bir süre verdim bunun için ama çok kötüye kullandılar salak yerine koydular kp de öyle şakayla karışık laf sokmalar vs onlara sırf oğulları arada kalmasın ailesiyle kopmasın diye ses etmedim ama artık kendim mesafeli olmak istiyorum çünkü eşim bunu ayarlayamıyor eziliyor beni de ezdiriyor
Sanırım en iyisi resmi olarak devam etmek

O halde kandilde, anneler gününde arayın hal hatır sorup kutlayıp kapatın. Bayramda ziyaretine gidin haricinde gitmeyin ve davet etmeyin. Kafi olur.

Yeni evli sayılırım ama kocamın ailesiyle çeşitli sorunlar yaşadık. bizim hayat görüşümüze saygı göstermeyerek hep kendi istedikleri olsun istediler.
Onların isteklerini yapmayınca maddi manevi yaptırımlara başvurdular velhasıl artık onlarla iyi geçinmeye çalışmayı alttan almayı bıraktım ben alttan aldıkça sanki onlara çok ihtiyacım var sandılar galiba tepeme çıktılar.
arayıp sormuyorum ararlarsa konuşuyorum, evime gelirlerse ağırlarım ama kızımm canım annecim modunda değil daha mesafeli.
farklı sehirlerdeyiz çok bir araya gelmiyoruz zaten, ama böyle kandil gibi günlerde ne yapacağımı şaşırıyorum siz mesafeli olduğunuz bu kişilere böyle dini özel günlerde ne yapıyorsunuz arıyor musunuz ?
Arayıp kandiliniz kutlu olsun demek,mesafeni azaltmaz ki?

ben yenı evlıyım bır sorunum yok ama mesafelı olmak benım tercıhım. dogum gunu, kandıl bayram ararım hal hatır sorar kaparım.onun dısında ayda bır ancak gıderız esımle o da bes dk o kadar kı aynı sehırdeyız bız.. ama esımde benım aılemı oyle gunluk aramaz, bız boyle bır denge kurduk..

5 dk mı şaşırdım ilginçmişo_O

Kandilden kandile ararım bende. Kafam öyle rahat.Anneler gününde aradık teli kpeder açtı telini evde unutmuş. Küs değiliz ama sık sık da aramam. Kocam benim de annemi aramıyo sonuçta. Mesafeli olmak iyidir. Gerçi kişiden kişiye göre değişir.

Ben kandilde aramam
Hatta mecbur kalmadikca aramam diyebilirim
Yuz yuze gelince bir problem olmadigi icin normal konusurum bayramlarda da esimle bir saat oturur geri geliriz o kadar fazla samimi olmamaya calisiyorum sonucta nasil baslarsan oyle gider
ooo demekki esin tuttrumuyo annemlerde kalaım yada aksamda yatalım burda diye 1 saat oturup pek gidenini görmedim

bende aynı apartmanda oturuyorum 9 aylık evliyim ve çalışan bir bayanım, ne kadar mesafe koymaya çalışsam da eşimin küsmeleri kırılmaları yüzünden bu zamana kadar pek olmadı. Ama dün eşimle evde başbaşa vakit geçirmeye çalışırken hergün görmeden durmayan meraklı kaynanam ve kayın pederim kapıyı çaldı ve bu hafta neredeyse her gün bir aradaydık. Eşim hayret verici bir şekilde kapıyı açmadı. Anlasınlar biraz dedi bende akşama yine çalacaklar bak görürsün dedim daha neler dedi ve akşam yine kapımızı çaldılar içeri almadım kapıdan sorduğu hiçbir soruya cevap vermedim( napıyosunuz? nerdeydiniz? sabah çaldık kapınızı açmadınız; açmıyoruz diye 3 kere çaldılar buarada ) eşim şuan müsait değil (lavobadaydı ) uğradığınızı söylerim dedim . Bozuldular; ki umarım bozulmuşlardır. 9 ay boyunca bizi rahat bırakmamalarından dolayı çok bunaldım ve sayelerinde eşimle birlikte beraber doğru düzgün hiçbir paylaşımımız yok. ve bugün kandil yine görmem gerekecek ne yapacağımı bilmiyorum artık mesafe koymak lazım gerçi koysamda anlamıyorlar ne kayın validem ne kayın pederim . kızlar anlayacağınız bende bir değil 2 dert var :) ama kayın pederim daha sıkıntılı ( meraklı, kontrolcü , herşeyi ve herkesi yönetmek isteyen bir adam ). sizde nasıl bir yol izlenmeli, yorumlarınızı bekliyorum...

maddi yaptırım derken, evli çift zaten kendi kendine yetiyor olmalı nasıl maddi yaptırım uygulayabilirler ki

Mesafe koymak ayri kandillesmek bayramlasmak ayri diye dusunuyorum.. tabii bu benim dusuncem..
Biz ayni binada oturuyoruz ama senenin 4 ayi burdalar geri kalani koylerindeler..
Ben kandil ve bayramlarda koydeyse mutlaka ararim onun haricinde aramam ..
Sonucta kandillerde bayramlarda gorusmek bizim kültürümüz bayanlar... Tabii benim dusuncem..

Zaten farkli sehirdeymişsin, arayip kandillesebilirsin, sonucta ayni yerde olsan mecbur evlerine gidip kandillesecektin bizim gibi...

X