Kayinailesi ile aynı muhitte oturmaya zorlanma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mavipapatyaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2019
627
844
18
Merhaba arkadaşlar.
1 haftadır içimi yiyip kemiren bir şeyi paylasip fikirlerinizi almaya ihtiyacım var. Kayinpederim bize ev vermişti aynı sokağından . Ben yakın istemiyordum eşim kiradan ev bulamadi begenmedi işine yakın olsun istedi . Ben de tamam o zaman babanın evinde oturalım dedim . Evlendiğinden beri oturuyrouz ancak kepder sıkıştığı için sattı burayı. Biz bir sure ev baktık bulamadık derken ev sahibi komşum evimden çıkın ay sonuna kadar dedi . Şuan aşırı sıkıştık . Kayinpederimin işi başka bir semte taşınıyor haliyle onlar oraya tasinacaklar. Orda boş olan bir daire olacak . Ancak kvalidemlere o binadan daire kalır mı bilmiyorum . Fırsat bulurlarsa bizi oraya oturtup kendileri de boş daire bulursa kaçırmaz aile binası yapmak isterler.Şuan eşim kiraya çıkmak istemiyor çünkü ailesi sürekli aklına işliyor kiraya verilen para boşa gidiyor diye. Altınlarimi onalra verdim elimizde peşinat yok kpedere gelmesi de 4 ayı bulacak . Ev alalım desek ben nasıl o kadar kredi çekeyim diyo eşim . Baban versim deyince abbasindan da istrmiyor kiyamiyor onlara. Babamlar in taşınacağı yerdeki daireye gecelim en uygunu o diyor. Ben kabul etmedigimde sen benim yanımda olmuyorsun zor zamanımda karşımda oluyorsun diyor. Kiryaa çıkalım sonra alalım kim hemen ev almış ki diyorum ben kira istemiyorum imkan var ev hazır niye böyle yapıyorsun diye beni zorluyor . Çok bunaldım uyku uyuyamıyorum direniyorum direnebildigim kadar ama huzurumuz kalmadı bunlar yüzünden . Ben oraya tasinirsam yine arabamız olmuycak ortak araba kullanicas gerek yok diycekler ve çok zor oluyo. Eşim syrat asiyo ben senin bir deidgini iki etmiyorum diyo. Ne yapicam bilmiyorum . Sizce eşim gerçekten zor durumda kaldığı ev hazır olduğu için mi oraya tasinmak istiyor yoksa ailesine yakın olmak için mi ? Kendisi asla icguvrysi olacağını dusunmezmis ama aynı durumda kendisi olsaymis benim ailemin olduğu yere gelirmiş hiçbir şey umrumda olmazmis diye ajitasyon yapıyor. Ailesinden nasıl crkindigini bilmiyormuşum gibi .
Uzun ve yanlış yazmış olabilirim ama yazdığımı okumaya halim yok anlayışınız için teşekkür ederim ben

Ailesiyle eger aran iyi ise belki olabilir tabi ama aksi durumda acitasyolarina pek aldanmayin derim.Sahsen pek ayni apartman denebilecek kadar yakinim ve cok pismanim,degil ayni apartman ayni semt gezegen degistiricem.Elon Musk marsta koloni kurucakmis simdilik bir milyon kisi oraya tasinmayi dusunuyorum...

Şu durumda başka çareniz yok gibi görünüyor. Baştan şart koşun o zaman. Sorun çıkarsa çıkarım giderim diye.
İşiniz zor, Allah yardımcınız olsun. İnşallah korktuğunuz gibi olmaz.

Uygun bir kiralık ev bulamayacaksanız taşının derim. Altınlarınız eşinizin ailesinde mi? Eğer öyleyse ne zaman verecekler? Onunla ev peşinatı yapıp az krediyle küçük bir ev alıp kiraya verirsiniz hem kira hem siz krediyi öderken eşinizin ailesinin evinde oturursunuz. Borcu bitince evinizi satar istediğiniz yerde oturacağınız bir ev alır kira öder gibi ev sahibi olursunuz. Sonu reklam gibi oldu :confused:

Uygun bir kiralık ev bulamayacaksanız taşının derim. Altınlarınız eşinizin ailesinde mi? Eğer öyleyse ne zaman verecekler? Onunla ev peşinatı yapıp az krediyle küçük bir ev alıp kiraya verirsiniz hem kira hem siz krediyi öderken eşinizin ailesinin evinde oturursunuz. Borcu bitince evinizi satar istediğiniz yerde oturacağınız bir ev alır kira öder gibi ev sahibi olursunuz. Sonu reklam gibi oldu :confused:
Altinlarim gitti artık kpedrimin islerie maalesef

Bence maddi çıkarlarınızı düşünün ve taşının o eve aranızdaki iliskiyi yönetmek de size kalmış bu kadar öcü gibi görürseniz öcü olur
Onyargidan da değil. Evlenirken de istrmiyordum sonra ev yok deyince mecbur aynı sokakta oturmayı kabul ettim ama mutlu değilim her şeyimi görüyorlar dışarı çıksan illa ki biriyle jarsilasiyorsun sürekli sorular. Araba desen aynı yerde oturuyoruz diye almiyolar bir türlü . Bir yere gdecek olsak arabanın gelmesini bekliyoruz. Ve sürekli kayinvalidemij izinli günlerinde bizi beklemesi de cabası.

Ailesiyle eger aran iyi ise belki olabilir tabi ama aksi durumda acitasyolarina pek aldanmayin derim.Sahsen pek ayni apartman denebilecek kadar yakinim ve cok pismanim,degil ayni apartman ayni semt gezegen degistiricem.Elon Musk marsta koloni kurucakmis simdilik bir milyon kisi oraya tasinmayi dusunuyorum...
Ben de aynı sekildeyim işte o yüzden istemiyorum . Şuan da yakınım ama bıktım artık . Eşim iki gün çalışsa iki gün izinli oluyor. Kvalidem o iki gün iznini orta gecirmemisi istiyor. Bir gununde gelmesk siz niye gelmediniz bugün diyo sanki bizim özel sosyal hayatınız yok gibi. Sürekli mic mic beraber olmai isteği. Bu yüzden onlara vesaitlik mesafede oturmak istiyorum gerçekten çok zor bir yer gidecek oluyorsun misafirleri geliyor daha bir sürü sey

bence eşiniz ne derse onu yapın, aynı muhitte olmak cidden kötü bir şey değil dünyanın binbir türlü hali var. Herkesten uzaklarda yaşamak bana çok mantıklı gelmiyor. He baktınız size karışılıyor ya da başka bir tepkiyle karşılaştınız saygınızı bozmadan yavaşça engellersiniz. Araba da dert değil, onu da zamanla eşinize işler aldırırsınız madem ev var ev almak yerine araba mı alsak gibi gibi. Ama cidden aklınıza kötü senaryoları getirmeyin güzellikleri de var yakın oturmanın.
ben aile apartmanında büyüdüm, hep çok sıkılırdım yengemin gelini nasıl oturuyor derdim. Şimdi öyle bir ortamı o kadar özlüyorum ki, kötü bir şey olduğunda mesela İstanbul’daki en son ki depremde yalnızdım tek başıma ne yapacağımı şaşırdım. Bir sürü örnek verebilirim böyle size.

Eşiniz sizi umursamıyor.
Aileci erkekle başa çıkmak zor.
Çocuğunuz büyüyünce işe girip çalışın.
Ve kazancınızı eşinize vermeyin, biriktirin.
Altınlarınızı sizden habersiz babasına veren adam paranızı da babasına verir.
Ayrıca altınlarınızı geri ödemelerini isteyin.

bence eşiniz ne derse onu yapın, aynı muhitte olmak cidden kötü bir şey değil dünyanın binbir türlü hali var. Herkesten uzaklarda yaşamak bana çok mantıklı gelmiyor. He baktınız size karışılıyor ya da başka bir tepkiyle karşılaştınız saygınızı bozmadan yavaşça engellersiniz. Araba da dert değil, onu da zamanla eşinize işler aldırırsınız madem ev var ev almak yerine araba mı alsak gibi gibi. Ama cidden aklınıza kötü senaryoları getirmeyin güzellikleri de var yakın oturmanın.
ben aile apartmanında büyüdüm, hep çok sıkılırdım yengemin gelini nasıl oturuyor derdim. Şimdi öyle bir ortamı o kadar özlüyorum ki, kötü bir şey olduğunda mesela İstanbul’daki en son ki depremde yalnızdım tek başıma ne yapacağımı şaşırdım. Bir sürü örnek verebilirim böyle size.
Ama bunlar çocukken güzel geliyor iste. İşin içine girince öyle olmuyor. Ben kendi başımın çaresine her durumda bakabilen bir insanim . Arabam olsa istediğim yere gider her işimi de halledebilirim . Şuan da yakın oturuyorum ama bı artışını görmüyorum bazen yemek yapmamak fisinda. Sürekli hayatınız yönetiliyor siz baş kaldırınca eşinizle huzurunuz kalmıyor düşünsenize. Ayrıca uzak olmak dediğim başka bir ilçe şimdi İst da her yere gitmek kolay zaten

Eşiniz sizi umursamıyor.
Aileci erkekle başa çıkmak zor.
Çocuğunuz büyüyünce işe girip çalışın.
Ve kazancınızı eşinize vermeyin, biriktirin.
Altınlarınızı sizden habersiz babasına veren adam paranızı da babasına verir.
Ayrıca altınlarınızı geri ödemelerini isteyin.
Altınları geri odeyeceklerini söylüyorlar bakalım ne zaman daha etltiminkiler de yok . Zaten çok ısrar eder zor durumda bırakırsa ise girip çalışıcam çocuğumu kvalideme birakicam arabamı da kendim alicam inat uğruna çünkü kayinvalidemler asla çalışmamı istemez . Benim istediğim zaman çalışacağımi biliyorlwr yakın oturmak istediklerine pişman olurlar böyle olursa . Ama işte onlar müdahil olmasa ben hayatimdan çok memnunum inat uğruna yapmak istemiyorum

Sanki her konu birbirinin aynısı.
Bu Türk erkekleri neden bu kadar analarının dibinden ayrılamıyor hayret ediyorum.
Buradan tüm erkek annelerine sesleniyorum lütfen çocuğunuzun bir birey OLMASINA izin verin.
Bende bende bende! Bir erkeğin ailesi her şeyini yönetiyorsa ve dibinde yasiyorsa o erkek birey olamiyo aile babası da olamıyor. O da sen de ailesinin elinde bir piyon oluyorsun onlar gel dese gel git dese git!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X