• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınbaba problemi

Debufne

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-4
Puanlar
1
Eşimle çalışırken tanıştık. Kültürlerimiz çok farklı ailem evlenmemizi istemedi ama ben seviyorum diye direttin ve sonuç olarak evlendik. Benim ailemin olduğu şehirde yaşıyoruz Ailem eşime karşı çok saygılı davranıyor ve zamanla birbirlerini de sevdiler fakat eşimin ailesiyle kültür açısından uçurum var aramızda. Doğum zamanı gelmek istediler anne ve babası ben eşime uygun bir dille annen gelsin ama babanın doğumdan sonra bulunması doğru değil rahat edemem. İsterse gelsin bir kaç gün kalsın bebeği görüp gitsin dedim ama eşim olmaz babam yemek yapamaz kendine bakamaz falan dedi halbuki kız kardeşi de var ona da gidip kalabilirdi. Neyse geldiler çok kötü bir doğum süreci yaşadım kızım meme almıyordu ben dikişlerden oturamıyordum ama babası rahatça takılıyordu salonda tv izliyordu her şeye laf ediyordu falan dayanamadım eşime babanı uyar ya dışarı çıksın ya da bi odada dursun ben çok rahatsız oluyorum artık dedim neyse söylemiş odada duruyordu pek çıkmıyordu. Bu sefer kaynanam duşa çok girme 3 harfliler gelir bilmem ne diye beni darlamaya başladı eşime ne zaman gidecekler dedim 40 ın çıkınca dedi! Gerek yok ailem burada zaten ben temizlikci alacağım lütfen gidecekleri zamanı öğren ona göre alacağım dedim Mecbur kaldı söyledi ve yaklaşık 10 gün kaldıktan sonra gittiler onlar gider gitmez çocuğum meme aldı ben kendime geldim vs ama eşim ben onları kovdum da bilmem ne diye triplere girdi bebeğim küçücükken bayramda kış demeden aldı bizi yanlarına götürdü. Otururken babası bana diyet yapacaksın dedi nasıl yani dedim hocaya gittim içine cin girmiş doğumda et yemeyeceksin vs vs bir şeyler anlatmaya başladı beynimden vurulmuşa
döndüm eşim odaya geç sen dedi başka odaya geçtim ama titriyordum sinirden gitmek istedim o an biraz sabret dedi salak gibi bir süre daha kaldım.. Neyse yıllar geçti bu süreçte evime gelmediler hiç ben gittim ama pek yüzlerine bakmadım içimden gelmedi konu da açılmadı zaten Bu sene gelmek istediler evime 5 gün kalacağız demişler eşim de çok az onca yol geliyorsunuz olmaz daha çok kalın demiş yeter 5 gün demişler neyse geldiler ama benim içimden sıcak olmak gelmiyor eşim bana bagırmaya başladı işte niye ailemle iyi olmuyorsun vs gibi benim sartellerim attı bayaga büyük kavga ettik yanlarında durmadım yemeğe oturmadım arkadaşlarımda çıktım dışarı zaten çalışıyorum evde değildim gündüzleri falan derken en son eşime ben boşanmak istiyorum dedim o da ailesine söylemiş onlar da siz iyi olun gerekirse cenazemize gelmesin falan demişler Eşim de boşanacağız diye çok korktu görüştürmeyeceğim seni bir daha onlarla dedi ama evimizde huzur yok Ne yapacağım bilmiyorum gerçekten

Eşimle çalışırken tanıştık. Kültürlerimiz çok farklı ailem evlenmemizi istemedi ama ben seviyorum diye direttin ve sonuç olarak evlendik. Benim ailemin olduğu şehirde yaşıyoruz Ailem eşime karşı çok saygılı davranıyor ve zamanla birbirlerini de sevdiler fakat eşimin ailesiyle kültür açısından uçurum var aramızda. Doğum zamanı gelmek istediler anne ve babası ben eşime uygun bir dille annen gelsin ama babanın doğumdan sonra bulunması doğru değil rahat edemem. İsterse gelsin bir kaç gün kalsın bebeği görüp gitsin dedim ama eşim olmaz babam yemek yapamaz kendine bakamaz falan dedi halbuki kız kardeşi de var ona da gidip kalabilirdi. Neyse geldiler çok kötü bir doğum süreci yaşadım kızım meme almıyordu ben dikişlerden oturamıyordum ama babası rahatça takılıyordu salonda tv izliyordu her şeye laf ediyordu falan dayanamadım eşime babanı uyar ya dışarı çıksın ya da bi odada dursun ben çok rahatsız oluyorum artık dedim neyse söylemiş odada duruyordu pek çıkmıyordu. Bu sefer kaynanam duşa çok girme 3 harfliler gelir bilmem ne diye beni darlamaya başladı eşime ne zaman gidecekler dedim 40 ın çıkınca dedi! Gerek yok ailem burada zaten ben temizlikci alacağım lütfen gidecekleri zamanı öğren ona göre alacağım dedim Mecbur kaldı söyledi ve yaklaşık 10 gün kaldıktan sonra gittiler onlar gider gitmez çocuğum meme aldı ben kendime geldim vs ama eşim ben onları kovdum da bilmem ne diye triplere girdi bebeğim küçücükken bayramda kış demeden aldı bizi yanlarına götürdü. Otururken babası bana diyet yapacaksın dedi nasıl yani dedim hocaya gittim içine cin girmiş doğumda et yemeyeceksin vs vs bir şeyler anlatmaya başladı beynimden vurulmuşa
döndüm eşim odaya geç sen dedi başka odaya geçtim ama titriyordum sinirden gitmek istedim o an biraz sabret dedi salak gibi bir süre daha kaldım.. Neyse yıllar geçti bu süreçte evime gelmediler hiç ben gittim ama pek yüzlerine bakmadım içimden gelmedi konu da açılmadı zaten Bu sene gelmek istediler evime 5 gün kalacağız demişler eşim de çok az onca yol geliyorsunuz olmaz daha çok kalın demiş yeter 5 gün demişler neyse geldiler ama benim içimden sıcak olmak gelmiyor eşim bana bagırmaya başladı işte niye ailemle iyi olmuyorsun vs gibi benim sartellerim attı bayaga büyük kavga ettik yanlarında durmadım yemeğe oturmadım arkadaşlarımda çıktım dışarı zaten çalışıyorum evde değildim gündüzleri falan derken en son eşime ben boşanmak istiyorum dedim o da ailesine söylemiş onlar da siz iyi olun gerekirse cenazemize gelmesin falan demişler Eşim de boşanacağız diye çok korktu görüştürmeyeceğim seni bir daha onlarla dedi ama evimizde huzur yok Ne yapacağım bilmiyorum gerçekten
Hayat çok kısa,huzur yoksa boş yere uzatmayın, yollarınızı ayırın .

Aslında be onların yanına gittiğim zaman bir sekılde idare ediyordum görmezden geliyordum ama onlar evime geldiği zaman sanırım doğumdan sonra yaşadıklarım tetiklendi tahammül edemedim üstüne de eşim niye ailemle iyi olmuyorsun diye baskı yapınca patladım

sacma sapan bir adami sirf iki çiktiniz, pastanede sutlac yediniz diye kocan yapmissin
keske bir dusunseydin dogdugu aile nasil, ne kadar dibine düsmus armut diye, o kadar uyaran insan olmuş.
adamin ailesi evlerden irak
ama kotu degil, sadece cahiller bence.
istenmediklerini duyunca gitmisler, daha gelmemisler, 4 koca sene sonra ozleyip gelince de 5 gun gibi (onlara ve o yola göre) az bir zaman secmisler. belli ki kotu niyetli insanlar degiller
onlar da siz iyi olun gerekirse cenazemize gelmesin falan demişler
burayi okurken üzüldüm açikcasi.
konuda tek sıkıntılı ve kötü kişi esiniz bence. es ailesi sadece gormemis - ya da boyle görmüş bilmiş cahil insanlaf

Eşim sevgiliyken dünyanın en düşünceli insanıydı. Benim aileme karşı da öyle çok iyi ailem de çok seviyor onu tabi karşılıklı ama Evet onun ailesini tanıma konusunda çok hatalıyım bu konuda kendime çok kızıyorum

4 sene içinde başka bir arıza çıkarmadılarsa bence artık bir şans daha verebilirsiniz uzun zaman geçmiş. Git deyince gitmişler, gelme deyince gelmemişler. Siz kp için odadan çıkmasın demişsiniz kayınpederiniz çıkmamış vs. Bence yılışık insanlar değil sadece cahiller. Eşiniz doğru düzgün konuşup şundan şundan hoşlanmıyor dese bence bu sorunlar da çıkmayabilirmiş.

4 sene içinde başka bir arıza çıkarmadılarsa bence artık bir şans daha verebilirsiniz uzun zaman geçmiş. Git deyince gitmişler, gelme deyince gelmemişler. Siz kp için odadan çıkmasın demişsiniz kayınpederiniz çıkmamış vs. Bence yılışık insanlar değil sadece cahiller. Eşiniz doğru düzgün konuşup şundan şundan hoşlanmıyor dese bence bu sorunlar da çıkmayabilirmiş.
Aynen eşimde bitiyor en başta doğuma baban gelmesin gelse de kısa süre kalıp gitsin dediğim zaman dinleseydi durum buralara gelmeyecekti belki de. Biraz biraz anladı eşim bir şeyleri ama bizden de çok şeyler götürdü işte maalesef

Gitsinler demişsiniz gitmişler, yıllarca eve almamışsınız sorun olmamış. Yıllar sonra uzak yoldan gelirken bile sadece beş gün kalacağız diye beyan etmişler. Ben üzüldüm insanlara. Geline kendilerini beğendirememiş garibanlar. Anası babası hayal ettiğiniz gibi olacak falan mı sanmıştınız. Herkesin beyni sizin istediğiniz gibi çalışmayabilir.

Neden tahammül edemiyorsunuz bu insanlara ? Dört yıl geçmiş olayın üstünden ve sadece beş günlüğüne gelmiş hic mi idare edecek gücünüz yok biraz bencillik sizinki aileniz yakında tam tersi olsa ne yapacaktınız . Adamı da arada bırakıyorsunuz. Sonra nişanlıyken çok iyiydi ailesi kültür farkı vardi falan filan diyorsunuz aslında hata eşinizde de neyse. Bencill olmayın çok ağır şeyler yapmamış insanlar.

Eşinizin yerinde olsam sizi direkt boşardım! Eşim aileme çok saygılı davranıyor demişsiniz insn biraz utanır da eşinin hatrına o aileye saygılı davranır ayy o kadsr itici geldiniz ki bana

Esiniz cok saf akli olsa o size bosanma sarti cekerdi yillar gecmis aile cahil olabilir senede bir. 5 gun katlanamiyorsinuz cok bencilsiniz esiniz onlarin cocugu bunu bilerek evlendiniz yazik insanlara

Kendi ailenizi tutup eş ailesini atmak çok mu normal.Gelmesinler ,gelince gitsinler hiç hoş olmayan şeyler.Şimdiki gelinler sınır koymakla hadsizliği karıştırıyor .Bu adam da bıkacak en son bu şımarıklıklarından.Şimdilik sana sessiz kalıyor ama gün gelince bunları fazlasıyla ödeyeceksin.

Sizin gibi gelin düşman başına. Ben eşinizin yerinde olsam zerre size acımam. Bu nasıl bir şımarıklıktır anlamadım. Yani adam torununu görmeye gelmiş, odaya tıkın demişsiniz odadan çıkmamış, evimizden gidin demişsiniz kalkıp gitmişler, yıllarca evinize gelmemişler, şimdi 5 gün için yaptığınız şımarıklıktan başka bir şey değil. Hata kocanızdaki sizin gibi saygısız, tahammülsüz birini tolere ediyor. Pes valla

5 günlük misafirlikte de dışarı çıkmanizin anlamı yoktu ne demisseniz " iyi olun da yeter" moduna girmişler fazla kindarsiniz. Yaşadıkları coğrafyada gördükleri şeyi söylemişler sizinkiler cin demiş ,başkası alkarasi der, tuzlayalim der der de der yani ...

Eşin çok fazla tahammül edemez bu dediğim dedik hallerine.fazlaca bencillik yapıyorsun.Eş ailesinin hatalı davranışları var fakat her seferinde inat edilmemiş geri adım atılmış.Allah aşkına 4 sene geçmiş,artık biraz olgunlaşıp bazı şeyleri geri de bırakıp önüne mi baksan.Yani anlattığın kadarıyla 10 gün durulmuş,adam ortada gezmiş falan filan tamam o süreçte insan hassas oluyor rahatsız olmuş olabilirsin ama 4 sene sonra sadece bunlar için tetiklendiysen...Eşinin hiç mi hatırım yok 5 gün dediğin nedir ki,insanları kovmaktan beter etmişsin.Ne kadar cahil,görgüsüz olursa olsun eşinin anne babası ağaç kovuğundan çıkmadı bu adam.

Esinizin ailesi belli ki cahil ama daha evlenmeden once bunu biliyormussunuz. Siz nikahi yapinca bir anda aydinlanma gelmeyecekti sonucta.

Evet yok cin girmis, et yemeyecekmissin vs seyler sinir bozucudur haksiz değilsiniz ama adam onunuzden yemeginizi almadiysa, sadece birkac cümle soyleyip gectiyse, senelerce kinini gudecek bir sey degil yani. Cogumuzun sulalesinde hocaya goturme meraklisi bir akrabasi vardir.

Siz fazla kindarsiniz ama esinizin ailesi inat yapan, ayak direyen, mudahaleci insanlar gibi görünmüyor anlattiklariniza bakilirsa. Bilakis cahil ama laf soz dinleyen insanlar gibi gorunuyorlar. Siz problemli kayinpeder-kayinvalide gormemissiniz, dogum sonrasi odada otur denilince sesini cikarmadan oturan, git deyince giden, senelerce oglunun evine gelmeyen, seneler sonra geldiginde bes gun kalip giden kayinaileye problemli diyorsunuz. Ailesinin hatri yoksa esinizin hatri var, kac sene onceki mevzularin kinini gudup seneler sonra evinize misafir gelmis insanlara tepki gösterip yanlarina çıkmamak, masaya bile oturmamak onlari degil sizi sorunlu gosteriyor maalesef.

Back
X