• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınbaba problemi

Aslında be onların yanına gittiğim zaman bir sekılde idare ediyordum görmezden geliyordum ama onlar evime geldiği zaman sanırım doğumdan sonra yaşadıklarım tetiklendi tahammül edemedim üstüne de eşim niye ailemle iyi olmuyorsun diye baskı yapınca patladım
4 sene gecmiş bişeyleri bahane etme oraya gidince patlama yok da.Ama senin evine gelince nedense tetikleniyor.Buna kim inanır sence eğer gercekten eşinin sevmiş olsaydın 5 günü idare ederdin.Erkek olsaydım böyle bir eşim olsaydı saniyesinde durmaz boşandım.O senin ailene saygılı davransın ama sen onun ailesine saygısızlık yap.Kocalarının ailesini istemediklerini hemende kültür farklılığı öne atıyorlar e bende batmanda trabzona gittim kültür farkı vardı hemde baya bu onlara kötü davranacak anlamına gelmiyor.Konunu okudum bana baya itici bencil birisine benziyor gibi geldiniz

Kendi ailenin old şehirde yaşıyorsunuz. Eminim diğer aileyle olmadığı kadar sık ve yoğun görüşüyorsunuz. Eşim, aileme karşı da çok iyidir diyorsun. Hürmet biliyor. Güzel davranıyor. Ama mevzu onun ailesi olunca mütekabiliyet de yapmıyorsun; gelmesinler, kalmasınlar, durmasınlar… kendin onların yanına gitmeye bile üşeniyorsun. Eminim gidince de suratın sirke satıyordur.

Sen Kv kp i sev sevme. Kocan mantar gibi yerden bitmedi, onların çocuğu. 4 senenin üstüne 5 gün gelecekler diye bu tantana nedir?

Tersinden düşün. Kocan yıllar sonra ailen eve geldiğinde, ne kadar kalacaklar diye sor dese bakalım ne hissedeceksin ? Adam boşanmak istemekte haklı. Çok şımarık gördüm seni. O beğenmediğin, kültür farkı var deyip evinde tahammül edemediğin insanlardaki olgunluğun zerresi yok sende. Rabbena, hep bana !

Not: Eşini gerçekten sevdiğine inanmıyorum. Yoksa hatrını bilirdin. Ayrıca kötü Kv-kp görmemişsin. Birkaç cahil sözü kötülük diye anlatıyorsun.

Son düzenleme:
Ben bu konuda eş ailesine üzüldüm. İnsanlar 4 yılda gitsinler demişsiniz gitmişler, gelmemisler ,4 yılda bir kere gelmişler 5 gün zaten yanlarında bile durmamışsiniz insanları nasıl huzursuz etmişsiniz cenazemize bile gekmesin siz mutlu olun demiş. Nasıl üzüldüm işte, insnalar geldi diye boşanacam dediniz ayaklarını ölene kadar kestiniz gözünüz aydın. İnsanlar kötü olsa 4 yılda böyle davranmazdi. Lohusalık dönemini anlarim ama sonrasını anlayamıyorum. Sizinde cicgunuz var bir evlat kolay yetişmiyor.

.. insnalar geldi diye boşanacam dediniz ayaklarını ölene kadar kestiniz gözünüz aydın. İnsanlar kötü olsa 4 yılda böyle davranmazdi. Lohusalık dönemini anlarim ama sonrasını anlayamıyorum. Sizinde cicgunuz var bir evlat kolay yetişmiyor.
Bencillik bu. Sen bi Kv kp e ihtiyaç duymuyorsun. Ama çocuğunun o dedeye o babaanneye ihtiyacı var. Nasılsa kendi anne baban var diye ondan da mahrum ediyorsun çocuğu. Bırakmıyorsun güzel bağlar kursun, tatlı anılar biriktirsin.

yorumların hepsini bir 5 kere falan oku çogu haklı insan eşi için bile olsa katlanıyor ha terbiyesizlik çok olur rest çekersin ama senin durumunda birşey yok dogru düzgün, sen bence asıl görgüsüz olan tarafsın gibi geldi yada çalışıyorsun diye eyvallahı olmayan şımarık birisin evlilik, hayat,geçim böyle birşey degil bizler neler yaşadık eşimize saygı duydugumuzdan katlandık.

Eşimle çalışırken tanıştık. Kültürlerimiz çok farklı ailem evlenmemizi istemedi ama ben seviyorum diye direttin ve sonuç olarak evlendik. Benim ailemin olduğu şehirde yaşıyoruz Ailem eşime karşı çok saygılı davranıyor ve zamanla birbirlerini de sevdiler fakat eşimin ailesiyle kültür açısından uçurum var aramızda. Doğum zamanı gelmek istediler anne ve babası ben eşime uygun bir dille annen gelsin ama babanın doğumdan sonra bulunması doğru değil rahat edemem. İsterse gelsin bir kaç gün kalsın bebeği görüp gitsin dedim ama eşim olmaz babam yemek yapamaz kendine bakamaz falan dedi halbuki kız kardeşi de var ona da gidip kalabilirdi. Neyse geldiler çok kötü bir doğum süreci yaşadım kızım meme almıyordu ben dikişlerden oturamıyordum ama babası rahatça takılıyordu salonda tv izliyordu her şeye laf ediyordu falan dayanamadım eşime babanı uyar ya dışarı çıksın ya da bi odada dursun ben çok rahatsız oluyorum artık dedim neyse söylemiş odada duruyordu pek çıkmıyordu. Bu sefer kaynanam duşa çok girme 3 harfliler gelir bilmem ne diye beni darlamaya başladı eşime ne zaman gidecekler dedim 40 ın çıkınca dedi! Gerek yok ailem burada zaten ben temizlikci alacağım lütfen gidecekleri zamanı öğren ona göre alacağım dedim Mecbur kaldı söyledi ve yaklaşık 10 gün kaldıktan sonra gittiler onlar gider gitmez çocuğum meme aldı ben kendime geldim vs ama eşim ben onları kovdum da bilmem ne diye triplere girdi bebeğim küçücükken bayramda kış demeden aldı bizi yanlarına götürdü. Otururken babası bana diyet yapacaksın dedi nasıl yani dedim hocaya gittim içine cin girmiş doğumda et yemeyeceksin vs vs bir şeyler anlatmaya başladı beynimden vurulmuşa
döndüm eşim odaya geç sen dedi başka odaya geçtim ama titriyordum sinirden gitmek istedim o an biraz sabret dedi salak gibi bir süre daha kaldım.. Neyse yıllar geçti bu süreçte evime gelmediler hiç ben gittim ama pek yüzlerine bakmadım içimden gelmedi konu da açılmadı zaten Bu sene gelmek istediler evime 5 gün kalacağız demişler eşim de çok az onca yol geliyorsunuz olmaz daha çok kalın demiş yeter 5 gün demişler neyse geldiler ama benim içimden sıcak olmak gelmiyor eşim bana bagırmaya başladı işte niye ailemle iyi olmuyorsun vs gibi benim sartellerim attı bayaga büyük kavga ettik yanlarında durmadım yemeğe oturmadım arkadaşlarımda çıktım dışarı zaten çalışıyorum evde değildim gündüzleri falan derken en son eşime ben boşanmak istiyorum dedim o da ailesine söylemiş onlar da siz iyi olun gerekirse cenazemize gelmesin falan demişler Eşim de boşanacağız diye çok korktu görüştürmeyeceğim seni bir daha onlarla dedi ama evimizde huzur yok Ne yapacağım bilmiyorum gerçekten
Kayinaileni 4 sene gormemissin zaten, cin dese ne, seytan dese ne. Konussun birbir. Asil sorun her zamanki gibi kocada. Aman gelin 40 gun kalin, aman gelin az kalmayin cok kalin, aman biz gelelim. Asil sizi muhattap eden koca. Kaldi ki muhattap olunmayacak yapiskan insanlar da degiller anladigim kadariyla. Cahil olmak baska, kotu olmak baska. Esiniz ailesine kalin diye israr etmis, adam bir odaya tikilmis kalmis yine ses etmemis. 4 koca sene evinize girmemisler yine kusmemisler, gelir gelmez kac gun kalacaklar demissiniz, evden cikip gitmissiniz alttan almislar, Bir de insanlari bosanma tehditi ile uzmussunuz. E siz daha ne istiyorsunuz bu insanlardan? Esiniz ile konusun insanlari zorlamasin sizinle ayni ortamda kalmalari icin.

Son düzenleme:
Lohusalikta sizi zorlamis olabilirler ama sonrasinda tolere edemeyeceginiz bir durum yok. Cin min demis siz odada sinir krizi gecirme noktasina gelip titriyorsunuz ne bu dram ? Sanki anne babaniza kufur etti adam ben inanmiyorum diyip , ya da dalgaya alip konuyu kaatabilirdiniz asiri abartiyorsunuz kocaniz size iyi tahammul ediyo yazik

Eşimle çalışırken tanıştık. Kültürlerimiz çok farklı ailem evlenmemizi istemedi ama ben seviyorum diye direttin ve sonuç olarak evlendik. Benim ailemin olduğu şehirde yaşıyoruz Ailem eşime karşı çok saygılı davranıyor ve zamanla birbirlerini de sevdiler fakat eşimin ailesiyle kültür açısından uçurum var aramızda. Doğum zamanı gelmek istediler anne ve babası ben eşime uygun bir dille annen gelsin ama babanın doğumdan sonra bulunması doğru değil rahat edemem. İsterse gelsin bir kaç gün kalsın bebeği görüp gitsin dedim ama eşim olmaz babam yemek yapamaz kendine bakamaz falan dedi halbuki kız kardeşi de var ona da gidip kalabilirdi. Neyse geldiler çok kötü bir doğum süreci yaşadım kızım meme almıyordu ben dikişlerden oturamıyordum ama babası rahatça takılıyordu salonda tv izliyordu her şeye laf ediyordu falan dayanamadım eşime babanı uyar ya dışarı çıksın ya da bi odada dursun ben çok rahatsız oluyorum artık dedim neyse söylemiş odada duruyordu pek çıkmıyordu. Bu sefer kaynanam duşa çok girme 3 harfliler gelir bilmem ne diye beni darlamaya başladı eşime ne zaman gidecekler dedim 40 ın çıkınca dedi! Gerek yok ailem burada zaten ben temizlikci alacağım lütfen gidecekleri zamanı öğren ona göre alacağım dedim Mecbur kaldı söyledi ve yaklaşık 10 gün kaldıktan sonra gittiler onlar gider gitmez çocuğum meme aldı ben kendime geldim vs ama eşim ben onları kovdum da bilmem ne diye triplere girdi bebeğim küçücükken bayramda kış demeden aldı bizi yanlarına götürdü. Otururken babası bana diyet yapacaksın dedi nasıl yani dedim hocaya gittim içine cin girmiş doğumda et yemeyeceksin vs vs bir şeyler anlatmaya başladı beynimden vurulmuşa
döndüm eşim odaya geç sen dedi başka odaya geçtim ama titriyordum sinirden gitmek istedim o an biraz sabret dedi salak gibi bir süre daha kaldım.. Neyse yıllar geçti bu süreçte evime gelmediler hiç ben gittim ama pek yüzlerine bakmadım içimden gelmedi konu da açılmadı zaten Bu sene gelmek istediler evime 5 gün kalacağız demişler eşim de çok az onca yol geliyorsunuz olmaz daha çok kalın demiş yeter 5 gün demişler neyse geldiler ama benim içimden sıcak olmak gelmiyor eşim bana bagırmaya başladı işte niye ailemle iyi olmuyorsun vs gibi benim sartellerim attı bayaga büyük kavga ettik yanlarında durmadım yemeğe oturmadım arkadaşlarımda çıktım dışarı zaten çalışıyorum evde değildim gündüzleri falan derken en son eşime ben boşanmak istiyorum dedim o da ailesine söylemiş onlar da siz iyi olun gerekirse cenazemize gelmesin falan demişler Eşim de boşanacağız diye çok korktu görüştürmeyeceğim seni bir daha onlarla dedi ama evimizde huzur yok Ne yapacağım bilmiyorum gerçekten

Şımarıksınız ve de bencilsiniz kusura bakmayın
Eşinizin yerinde olsam çoktan resti çekerdim size
Üzüldüm insanlara yıllarca ne deseniz yapmışlar yine yaranamamışlar
Eşinizin ailenize gösterdiği saygıdan da utanmadınız

Otururken babası bana diyet yapacaksın dedi nasıl yani dedim hocaya gittim içine cin girmiş doğumda et yemeyeceksin vs vs bir şeyler anlatmaya başladı beynimden vurulmuşa döndüm
Çok şişmansın az zayıfla diyemedikleri için mi bu bahaneyi buldular acaba diye düşündüm :confused:

Cin, seytan isine cidden kurulmussunuz belli, sanirim sizde inanip korktunuz ki bu denli kurulabildiniz, baska bir aciklamasi yok ki bunuda anlayabilirim insan lohusayken bi tik deli oluyor ancak, sorun esiniz ve sizin iletisimsizliginiz, esiniz 4 sene onceki lohusa surecinde ya ne sacmaliyorsunuz dese, bunlar olmazdi, sizde sinir krizi boyutunda abartili tepkiler vermeseniz karsilikli sorun yok aslinda.

Es ailesi cahil ama geri durmasini bilen insanlarmis, esinizle oturup duzgunce konusup bu sorunu halledip buyuklerinize daha cok toleransli olmaya calisin, bir de terapi alsaniz iyi olur, belliki durtusel bi insansiniz.

bebeğim küçücükken bayramda kış demeden aldı bizi yanlarına götürdü.
Söylenecek her şeyi söylemiş diğer üyeler. Ben şuraya takıldım. 4 sene önce bayramların biri mayısa biri temmuza denk geliyordu. Hangi kış? Sizin ruhunuz kış mevsimi gibi olabilir mi acaba?

Eşim sevgiliyken dünyanın en düşünceli insanıydı. Benim aileme karşı da öyle çok iyi ailem de çok seviyor onu tabi karşılıklı ama Evet onun ailesini tanıma konusunda çok hatalıyım bu konuda kendime çok kızıyorum
Kültür olarak çok uçlarda biriyle evlenip birde küstüm oynamıyorum aileni istemiyorum diyemezsin ,yok öyle bir dünya.5 gün çok "aşık" olduğun adamın anasını, babasını idare edemiyorsun, bencilliğin göz yaşartıyor.Yarın kocanın anasına babasına bir şey olsa vicdan azabı mı çekersin yoksa öldü kurtuldum diye göbek mi atarsın??? Kocan senin annene babana senin davrandığın gibi davransa ne hissedersin??????

boşanma lafını ne çabuk almışsın ağzına ki sonuna kadar haksız olduğun halde. Bu tehditler 1 olur 2 olur 3.de kendini kapıda bulursun. Maalesef aşırı itici bir insansın. Katlanılabilir değilsin. Senin yüzünden o evde huzur olmaz zaten.

Merhaba, sizin de ifade ettiğiniz gibi eşinizin ailesi “cahil” olduğu için kayınpederiniz sizi psikiyatr ya da psikoloğa değil de cinci hocaya götürmeyi teklif etmiş. Ama tüm bunlar, sizin kibirli ve bencil olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor.

Back
X