Kayinbabaya nasil cevap vermeliyim

ruveyda13

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2016
738
1.418
113
Kizlar merhaba, kayinvalidemlerle biz uzaktan akrabayiz. Ayni memleketteniz. Aileler pek gorusmezdi ama yine de bilirdik birbirimizi. Zaten esimle de ilk defa memlekette tanismistik. Yani iyi hos bildigimiz insanlar severiz birbirimizi de ama gecen gun kayinbabam esime sen universite okumaya gittin ama evlendin falan dedi. O an o kadar bozuldum ki hic bir sey diyemedim.. Bu olay bi iki kere daha yasandi, yani cok yumuşak kelimelerle anlatiyor ama erken evlendiniz manasinda cumleler kuruyor.. Beni kirdiginin farkinda bile degil, ben o an aglamak istiyorum. Ki biliyorum o an kendimi tutamayip aglasam adam vicdan azabi ceker.. Ama o an nasil bi tepki verecegimi de bilemiyorum.. Bir daha boyle bir sey derse ne demeliyim? Bu arada kayinbabamin beni esime layik gormedigine dair yazilanlar olmus, esim bogazici siyaset bilimi ben ise ozel bi universitede %100 burslu edebiyat ogrencisiyim. Kulturel anlamda da genel olarak birbirimize yakiniz diyebilirim.

not: bu arada kp boyle dediginde de eşim laf ettirmez babasina, aninda cevabini verir. Ama kp şakayla takilmaya devam ediyor.

Son düzenleme:
Madem eşin senin tarafında ve babasına laf ettirmiyor sen de gül geç
"Gönül ferman dinlemiyor baba, oğlun bana aşık oldu evlendik " desen eminim bir daha laf sokamaz ya da her seferinde aynı seyi söyle o kadar tınlama ya da eşinle konuş aynı konu açılırsa yalnızken kırıldığını kendini zor tuttuğunu söyle ;) eşin dengeyi kurar merak etme

Yahu melek gibi kayinvaliden varmis melek gibi kayinbaban varmis ne diye kendine dert ariyosunki. Oglu okulunu bitirsin ondan sonra evlensin istemiş bu cok dogal bisey. Kırılacak bi sey degil. Birak takılsın sakayla. Aglayacak ne var. Eger çok aliniyorsan sen de sakayla takilarak cevap ver. "Demekki kismet böyleymiş ne güzel sizin gibi iyi insanlarin arasına erkenden karıştım ben hic pisman degilim" de gülerek.

Madem eşin senin tarafında ve babasına laf ettirmiyor sen de gül geç
"Gönül ferman dinlemiyor baba, oğlun bana aşık oldu evlendik " desen eminim bir daha laf sokamaz ya da her seferinde aynı seyi söyle o kadar tınlama ya da eşinle konuş aynı konu açılırsa yalnızken kırıldığını kendini zor tuttuğunu söyle :KK66: eşin dengeyi kurar merak etme

ahaha ya oyle desem var ya cok komik olur, ama diyemem oyle, yani o kadar samimi degiliz bu cumleyi kurabilmem icin

Mezun olana kadar geçiminizi nasıl sağladınız merak ettim açıkçası.
Babasına laf söylemek ise size değil eşinize düşer. Sizin ailenizden biri bir şey dediğinde de eşinize değil size. Sonuçta ne kadar yakın olursanız olun söyleyeceğiniz sözler sıkıntı yaratabilir. Eşiniz de zaten sizi savunuyormuş. Sorun yok bence.

Yahu melek gibi kayinvaliden varmis melek gibi kayinbaban varmis ne diye kendine dert ariyosunki. Oglu okulunu bitirsin ondan sonra evlensin istemiş bu cok dogal bisey. Kırılacak bi sey degil. Birak takılsın sakayla. Aglayacak ne var. Eger çok aliniyorsan sen de sakayla takilarak cevap ver. "Demekki kismet böyleymiş ne güzel sizin gibi iyi insanlarin arasına erkenden karıştım ben hic pisman degilim" de gülerek.

Evet ben de kendime diyorum, isterlerdi ki ogullari mezun olsun ondan sonra evlensin hem maddi anlamda da ailesinin yukunu hafifletirdi diyorum, ama inanin o an kendimi istenmeyen gelin gibi hissediyorum, evleneli 1 yil oldu ama bunu duymak cok zoruma gidiyor. Evet dusundugumde ben de cocugum olursa onu erken evlendirmeye pek sicak bakmam ama gelinimin yaninda da bu konuyu acmazdim sanirim.

Mezun olana kadar geçiminizi nasıl sağladınız merak ettim açıkçası.
Babasına laf söylemek ise size değil eşinize düşer. Sizin ailenizden biri bir şey dediğinde de eşinize değil size. Sonuçta ne kadar yakın olursanız olun söyleyeceğiniz sözler sıkıntı yaratabilir. Eşiniz de zaten sizi savunuyormuş. Sorun yok bence.

Eşim okula dereceyle girdiği icin yuksek miktarda burslari var, benim de burslarim var.. Eşim ayrica part time calisiyor.. Ben de ne zaman aileme gitsem cep harcligimi vs verirler. Esimin ailesi de market alisverisi falan yaparlar arada sagolsunlar.. her iki aile de destekciler sagolsunlar. Ama boyle bir beklentimiz de yoktu acikcasi, yardimci olmasalar da gecinebilecek durumdayiz cok sukur..

Eşim okula dereceyle girdiği icin yuksek miktarda burslari var, benim de burslarim var.. Eşim ayrica part time calisiyor.. Ben de ne zaman aileme gitsem cep harcligimi vs verirler. Esimin ailesi de market alisverisi falan yaparlar arada sagolsunlar.. her iki aile de destekciler sagolsunlar. Ama boyle bir beklentimiz de yoktu acikcasi, yardimci olmasalar da gecinebilecek durumdayiz cok sukur..

sizinki evlilik değil gibi. niye böyle bi işin içine girdiniz ki?

Erken evlenmenizi istememiş olabilirler, eşinin annesi ve babası kaç yaşında evlenmiş? Herkes 30una doğru evlenecek diye bir şey yok bence insanlara bunu anlatmak gerek, bu konuyu takmamaya çalışmanı tavsiye ederim.

sizinki evlilik değil gibi. niye böyle bi işin içine girdiniz ki?

Hangi anlamda bunu soylediniz anlayamadim? Maddi anlamdaysa burda deşifre olmamak için detay vermiyeyim dedim ama eşimin part time gittigi iş kendi işi, yani eşim gitmedigi zaman ortagi aciyor ofisi, ve maddi anlamda sorunumu yok cok şukur.. Okul mevzusuna gelecek olursak da evet zor olacagini bilerek bu yola girdik ama cok sukur altindan kalkabiliyoruz. Seneye cok daha rahat edecegiz insallah.. Ama illaki zorluklari oluyor, olmuyor degil..

ne aceleniz vardı ki? biz de üniversiteye girince tanıştık ama 4 yıl bekledik. aileler sorun çıkartır tabi ki bu durumda, işe girmeden ev kurmak büyük risk. boşuna alınganlık ediyorsunuz.

Evet ben de kendime diyorum, isterlerdi ki ogullari mezun olsun ondan sonra evlensin hem maddi anlamda da ailesinin yukunu hafifletirdi diyorum, ama inanin o an kendimi istenmeyen gelin gibi hissediyorum, evleneli 1 yil oldu ama bunu duymak cok zoruma gidiyor. Evet dusundugumde ben de cocugum olursa onu erken evlendirmeye pek sicak bakmam ama gelinimin yaninda da bu konuyu acmazdim sanirim.

Istenmeyen gelinle ne alakasi var ki canim sen degil de baska kizla erkenden evlenseydi ona bi sey demeyecek miydi? orda laf ettigi sen degilsin evliligin zamani. sen de onun gibi sakaya alarak "hic deme baba ya o kadar da dedim önce okulun bitsin diye ama dinleyen kim" falan de abartılı bi sekilde gülerek falan:) sen de karış şakaya işte. Ben olsam oyle yapardim. Burda neler okuyoruz ne kaynanalar ne kayinbabalar var bence ellerini öpte basina koy :D

Erken evlenmenizi istememiş olabilirler, eşinin annesi ve babası kaç yaşında evlenmiş? Herkes 30una doğru evlenecek diye bir şey yok bence insanlara bunu anlatmak gerek, bu konuyu takmamaya çalışmanı tavsiye ederim.

Sanirim onlar da çok geç evlenmediler..

Hangi anlamda bunu soylediniz anlayamadim? Maddi anlamdaysa burda deşifre olmamak için detay vermiyeyim dedim ama eşimin part time gittigi iş kendi işi, yani eşim gitmedigi zaman ortagi aciyor ofisi, ve maddi anlamda sorunumu yok cok şukur.. Okul mevzusuna gelecek olursak da evet zor olacagini bilerek bu yola girdik ama cok sukur altindan kalkabiliyoruz. Seneye cok daha rahat edecegiz insallah.. Ama illaki zorluklari oluyor, olmuyor degil..

okey oluyor süper onu anladım da gereği neydi? zaten aynı şehirde okuyormuşsunuz. sevgili olarak takılsaydınız rahat rahat maddi imkanınız da var. aynı eve girip yasal olarak birlikte olmaya başlamak için aceleniz neydi?

Back
X