• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpeder baskısı..

aslan123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
16
0
36
Bursa
ben 3 sene flört dönemimden sonra evlendim şuanda 6 aylık evliyim ama sorunlarım hiç bitmedi öyle çiçim ayı falan hiç yaşamadık bi balayında 10gün herşey çok güzeldi ama artık kötü eşimle aynı yaştayız ve hep sorunlar eşimin ailesi yüzünden çıkıyo altlı üstlü otoruyoruz ve eşim kayınpederimin yanında çalışıyo yanı işleride bir.o kadar çok çalışmasına rağman eşim istediğimiz hiç bişeyi alamıyoruz bi harçama yapmasak bile sürelki harçamalarınızı kısın diye söylüyolar.,ilçede oturuyoruz ile gitmek için gezmeye fakan kayınpederden izin alıyoıruz tabikii izin vermıyo.sürekli herşeyimize müdahale ediyolar eşim çok aileçi hep onların yaptıkları doğru birgun cıkmasa birgun mutlaka yukarı cıkmak istıyo ben dur biraz bereber vakit geçirelim diyorum işte film izleyelım oyle böyle sen gelmezsen gelme ben çıkıyorum dıyo ve çıkıyo.sabah 5,30da kalkıyo akşam 6,30da gelıyo geldiği birlik yatıyo hiç konuşma yok ama yukarı cıktığımız zaman bülbül gibi şakıyo evimize geldığımız zaman direk yatıyo bı hal hatır sor yok.kardeşi neler söyledi bana hele babası anlatıyorum onun yanında da laf söylüyolar bazen ama ağzını açıp hiç kımseye laf soylemıyo kardeşine bile savunamıyo benı bende laf soyleyemıyorum evımde ağlıyorum zırlıyorum susuyorum hep kendıme yapıyorum.ben lokantaları var orda çalışmaya başlamıştım evlendıkten 1 ay sonra sabah 8,30 sonra 5,30 sabah kalkması zor geldı yenı evlısın bide uyanıpta kalkamıyodum o zaman eşimde 8,30da gidiyodu dukkana 5 dakka geç kalınca lokantayı paspas çektırdı bana esnaf lokantası ilçede zaten benım güçüme gitti 11,00de geleyım ben ortalığı toğluyemde dedım eşime ya adam gibi saatınde yada giç gelmesin demiş ben hiç gitmemeye başladım yarım etmeye bide gittiğimde dukkandan içeri sokmadı benı sigortamı yatırıyolardı işten cıkınca oda yok kapımın önunde ayakkabılarıma vurduda cıktı güçüme gitti şimdi ayakkabılarımı içeri alıyorum hiç konuşmuyo benımle ama ne olursa olsun eşimde bana destek olmuyo tatılımızde bile gezmeye gitmk için izin alıyoruz ve vermıyo ne olur akıl verın bana eşime nasıl davranayım çok zor durumdayım güzellikle konuşuyorum anlatıyorum yok ıkı gun yukarı cıkmasak kayınvalidem hemen duygu sömürüsü yapıo eşime meçbur çıkıyoruz 2 gun üstüste cıkmadığımız zaman kayınvalidem hemen siz bizim çoçuğumuz değilsiniz komsusunuz siz misafirliğe geldiniz siz deyıp laf sokuyo eşimde tık yok biz gonlumuzce evimizde duramıcazmı hiç.....

ahh be canım 3 sene flört ederken napıyordun allah aşkına
hiç mi gözlemlemedin aileyi,eşini?
ne o öyle hala çocuk gibi
eşin evlendiğinin farkında değil bence
aklı hala ailesinin evinde
ve kayınpederinin eline bakmanız,hala çocuk gibi bir yere giderken ondan izin almanız çok zor
ama sanırım yapabileceğin bir şey de yok
eşin evli olduğunu ve bir eşi olduğunu idrak edememiş
ve bence daha büyüdüğünün bile farkında değil

flört dönemınde herşey çok güzeldi annesi babası kendısi ben bir saat uzaklıkta çalışıyodum ve benı sabah işe bırakıyodu yada akşamları almaya gliyodu estiği zaman gezıyoduk hiç böyle olmuyodı öyle köru körüne evlenenbiri değilim mantıklıyımdır ama insanlarının içine girmeden anlaşılmıyo işte hiç bişey

Esinle konustugun zaman kimseyi suclamadan konusmaya dikkat et.
Sucladigin kisiler onun annesi babasi kardesi vs. Sen suclayarak konusmaya basladigin an,
oda seni suclayacak seyler bulur ve eksiklerini hatalarini yuzune vurmaya baslar,
yada seni hic ciddiye almaz. Onemli olan kendini nasil hissettigini anlatabilmek.
Onu sevdigini hissettir. O soguk davransada, sen soguk davranmamaya calis.
Belki isleri iyi gitmiyodur, o yuzden gezip tozmalariniz azaldi,
Eviniz kira ise lokantada yapilan kar ayni ama gider arttigi icin zorlaniyo olabilirler :)

evimiz kira değil ama gecen hafta bize izin vermedi kendısi gitti hanımıyla gezmeye bize gelınce durum sıkışık onlar gelınce rahat sankı 18likler biz ev beklıyoruz hafta tatılımız oluğu zaman bizim gitceğimizi anlayınca eşimdi konuşma yapıyo işte işler kötü para yok cart curt eşim dayanamıyo kanıyo ama hep bize gelince para olmuyo bende ona kızıyorum bi yüzük almış eşim bir ay önce bana takamıyorum onu neden çunku benım aldığımı söyleme dıyo bende onun aldığına söylemezsem takmamım ne anlamı var kı vardı kaybetmiştim yenı buldum dicekmışım ya nerek var sende çalışıyosun orda hakkıınla para pul almıyosun ayda yılda bana bişey alamıcanmı yok işte söyleyemıyoruz

evlenmedn önce anlaşmadınız mı bu konuları konuşmadınız mı? size ne vaatlerde bulundu?

3 katlı evleri var +dukkanları aesalae 3 tane arabaları yemek sanayı ilde daireleri 2 tane arsa var 2 tane madem sıkışıksın sat bırını ya ne gerek var altında jepp var bınmesın o arabaya daha kjüçük bi arabaya bınsın boruçu o kadar coksa bunları yaşamak zorundamıyım ben bu varlığın içinde

Kendini nasil hissettigini esine anlatmalisin.
Anladigim kadariyla evlenmeden once calisan biriydin,
Evlendikden sonrada bir muddet sonra isi birakip surekli evde vakit gecirmeye basladigin icin bunaldigini,
esinle yanliz basbasa vakit gecirmeye ihtiyacin oldugunu anlatmalisin.
Kesinlikle suclamalar yapma, cunku ise yaramaz ters teper :)

Sıkma canını derim ben...hep olan şeyler..kayınpeder yapmasa k.valide baskı yapar bu böyle demek..benim eşim de hiç laf söyletmez ailesine sanki ben yalan söylüyormuşum,onlar hiç bişey yapmıyormuş gbi davranır genelde..bizim 2 sene bitti artık eşim de görüyor bazı şeyleri ama ses çıkaramamaya devam maalesef...sizin çok yeni..ayrı bir yere yani uzak bir eve çıksanız..başka evleri de varmış anladığım kadarıyla oraya yerleşseydiniz keşke yada...altlı üstlü yakın olunca hep böyle sorunlar yaşanıyor..eşine baskı yapma bence..birsüre sonra o da sıkılır belki. Sen olmadan gitmesi de bi tuhaff..benim k.validemler de bekler eşimi tek başına gitsin ama asla gitmedi..gitse beni şikayet edecekti kesinlkleeee :47:bişey alması veya vermesi gerektiğinde de kapıdan görüşmüş:52:ve biz uzağız hemde..ona rağmen kontrol etme hırsı müthişti..zamana bırak bakalım..eşinle dışarı çıkın akşamları mesela...birilerine oturmaya gidin.arkadaş çağır ne bileyim yukarı çıkmasını engelleyip eve başka nasıl çekilebilir...ayrıca ayakkabılarını tekmelesi çok ayıp kocaman adam..inşallah düzelir üzülme:34:

Yaşlarınız kaç ?

Nasıl yolunu bulacaksınız bilmiyorum; eşinizi, kendinizi, ilişkinizi siz biliyorsunuz ama ne olursa olsun bu konular yüzünden eşinizle kavga etmeyin.

Evine geldiği zaman huzur bulsun, farklı ortamlarla karşılaşsın..Onun mutlu olacağı şeyler yapın v.s.

Zaman içerisinde hatasını anlayacaktır, evine daha bağlı olacaktır.

Onu onure edin, şikayet etmeyin ailesini arada da sıkıntılarınızı tatlı dille anlatın.

Zo bir yaşam seçmişsiniz, madem tercihiniz bu yöndeydi, mücadele edin.

İnşaallah düzelir aranız.

eşin bu yaşa kadar demek ki karakterini oturtamamış.ne demek izin almak. bence bi dahaki sefere izin almaya çalışmayın sadece biz gidiyoz deyip gidin.hatta ona bile mecbur değiilsiniz.eşine sorumluluklarını anlat.

Son düzenleme:
ben evli değilim belki yaşım sizden küçük bu konuları anlayamadığım için size duygusal cevaplar vermek istemem... size akıl vermek bana düşmez ,ama
eşinizin yaptığı çocukluk ne demek bi dışarı çıktığımızda bile zin alıyor,kayınbabam da izin vermiyor!!! sen evde ne kadar uğraşırsan uğraş sadece kocanı değiştirebilirsin önemli olan
kayınbabanla kayınvalideni değiştirmek ki zaten bunu yapamazsın...
benim annem de babaannemlerle altlı üstlü oturuyordu onlarda bize maddi destekte bulunuyordu ama böyle herşeye karışılmazdı onlar asla krışmazdı bize babamda asla karıştırmazdı
bence siz o ortamdan uzaklaşın yarın öbür gün çocuğunuz olursa ona da karışırlar
başka eve girebiliyorsanız gidin girin
ayrıca sizin aileniz yok mu,neden sizin hakkınızı savunmuyorlar siz sahipsiz misiniz? kendinizi öyle göstermeyin
umarım aranızdaki sorunlar düzelir eşinizle ve ailesiyle iyi mutlu bir hayatınız olur

3 katlı evleri var +dukkanları aesalae 3 tane arabaları yemek sanayı ilde daireleri 2 tane arsa var 2 tane madem sıkışıksın sat bırını ya ne gerek var altında jepp var bınmesın o arabaya daha kjüçük bi arabaya bınsın boruçu o kadar coksa bunları yaşamak zorundamıyım ben bu varlığın içinde

bu varlık sizin ve eşinizin çabasıyla oluşmuş bir varlık mı ki beklentiniz var?

Kucuk bir ilcede yasiyoruz demissiniz acaba hic is imkani yok mu? Part-time da olsa bir is bulup calisirsaniz en azindan disari cikarken size bisey soylediklerinde kendi calistigimi harciyorum diyebilirsiniz, biraz daha ozgur davranabilirsiniz. Izin alma olayini da yavas yavas azaltsaniz, zamanla tamamen kaldirmaya calissaniz olmazmi.

Bu kadar varlıkla sıkışığız v.b. gibi şeyler fazlasıyla cimri olduklarını gösteriyor öncelikle...Gezmeye çıkmak için izin almak para istemek biz bunları en son belki lise yıllarında yaşadık ki o zaman bile para yok otur diyen olmadı çok şükür.
Eşin öncelikle artık bir birey olduğunun, evli olduğunu farkında değil...kocaman adam okul çocuğu gibi izin alarak harçlık alarak hareket etmez ki.
Birlikte çalışıyorlarsa aylık belli bir meblağ istesin. Babasına söylesin, bende kendi hesabımı bilmek ve ona göre hareket etmek istiyorum, eşime mahcup oluyorum desin. Herhalde bunu da diyebilir artık, evlenmeyi falan bilebildiğine göre...
Birde şu var arkadaşım tamam gezmek için illaki para lazım ama üçbeş kuruşda yeter gönül istedikten sonra...para yok denince siz niye çıkamıyorsunuz ki? dolmuş paranız, bi simit çay parası olsada gezilir. Ben olsam para yok deselerde çıkarım kocamı takar koluma...

Back
X