Eşimin ailesine nasıl davranmalıyım:(((

sinir oluyorum böyle insan görünümlü h...
kendilerine gelin değil köle almışlar sanki
ne demek ya anneni babanı görmek için onlardan izin mi alacaksın bi de
onların gelini oldun diye anne babanın evlatlığından çıkmadın ya
siz de umursamayın artık
yok günü varmış yok tatlısı yapılacakmış
7 ay önce gününü nasıl yapıyorsa öyle yapsın
üstüne düştükçe şımarıp sizin üstünüzde hüküm sürmeye çalışıyor
sallayın gitsin
onlar konuşmuyorsa görmezden gelin
bir şey derlerse de ee siz konuşmuyorsunuz bizimle der çıkarsınız işin içinden
çok sinirlendim yaa ne demek ailenize gidememek kayınpeder beyefendi izin vermiyor diye
kendi çocuklarını diplerinden ayırmıyorlar sizi ailenize göndermiyorlar
çok kızdım çooook:47: bugunlerde aşırı gerginim sanırım..tepkilerim tavanda

cnm senin yaşadıklarını bende yaşadım,11 yıllık evliyim..2 yıl önce kendi evimi bırakıp kiraya çıktım okadar bunaldım yani,onlarla oturmaktansa kiraya çıkarım..eşim hiç anlayış göstermedi ev alamam,burayı satamam ben tekbaşıma karar veremem babam var dedi..bende almazsan kiraya çıkarım dedim çıktım ve eşimde yemin ederim bir çivi bile çakmam dedi olsun dedim..nemi oldu 2 yıl boyunca bu konuyu pişirip pişirip önüme koydu,arada arkadaşları ne iyi yaptınız deyince ozman kabarıyodu tabi ne çekicem orda asık suratları diye:)))sanki kendi cesaret ettide çıktı..neyse şimdi nemi oldu hiçbişey değişmedi eşim hala babasının ağzına bakar ve artık arada kalmaktan yorulmuş benden boşanmak istiyor..istediğin kadar çek,katlan,anlayış göster anası babsı ölmedikce kocan senin kocan olmuyor:(((ama umarım senin eşin karakterlidir,tutarlıdır ve arkanda durur...

Kızım işin zor şu laptopcu kocalardan şikayet edenler haline şükür etsin bu yaşlı insanlar 2nizi ellerinde oyuncak yapmışlar vicdansızlar bu sizinki evlilik değil çile bülbülüm çile pek onlara acımayın bunlar yaşlıyız ayağına yatıp egoistçe size halen çocuk muamelesi yapıyorlar yazıklar olsun onlara !

yorumlarınıza bayılıyorum ya :46:
konu sahıbı arkadasım yasınız daha genc esını al karsına guzelce konus bu durumdan rahatsız oldugunu acıkca soyle..bu durumda esın tavrını koyacak sen degıl esının yaptıklarını unuturlar ama sen en ufak bırsey soylesen 100 senede gecse basına kakarlar akıllı davran kendını kotu etme

4-5 yıl önceye geri dönüş yaptım sanki yazdıklarını okurken. İşin cok zor. Bende yıllarca aynı seyi yasadım dipdibe evler ve ortak işyeri. Neyseki babası emekli oldu da nefes alabildik. Seni o kadar iyi anlıyorumki. İnsanı sinir hastası eder bunlar. Hiç kaale alma tatlım ''gidebilirmiyiz'' olayınada bir son verin bence artık. ''gidiyoruz Allahaısmarladık'' olayına dönmezseniz daha cok cekersiniz. Bunları yapınca daha kötü olacağını düşünme sakın. Şimdikinden daha mutsuz olmazsın inan bana. ha şunuda eklemeden gecemiycem, tavrınızı değiştirirken eşin ve özellikle sen saygıda asla kusur etme tartışmaya girme ellerine koz verme. Dilerim tez zamanda kurtulursun.

nasıl bi duumdasın tahmin edebiliyorum.
bizde şuan küsüz kayınvalidemlerle. valla arsa satın alıp ev yaptırıp herkes birlikte oturalım diyolardı. görümcelerim kayınlarım ve kayınvalidemler düşünün.
zaten çok iyi geçinemeyiz kaynanam ve görümcelerimle. farklı şehirlerdeyiz ama ona ragmen herşeye karışmak isterler. ben de buyüzden hiç istemiyordum birlikte oturmayı. eşime dedim bak o apartman yapılsın herkes otursun çok fazla sürmez herkes evini satıp ordan gitmeye kalkar dedim. biliyorum geçinemeyiz ama eşim yok diyodu çok istiyodu.
neyse geçenlerde memlekete gittik eşimle annesi arasında tartışma çıktı görümcem fln karıştı eşim hepsine sinirlendi kayınvalidem bize surat yaptı halbuki ben hiç karışmadım konuşmadım alakasız bi mevzuda taa annemi karıştırdı eşim yinde konuşma dedi ben bişey demedim ama kaynanam çok surat yapınca bende anneme oturmaya gidiyim dedim ne oldu ne bitti bilmiyorum eşim aradı ben annemgilden çantalarımızı alcam sonra seni alcam eve gidiyoruz dedi. annemin evinden geldik bebeğimi fln kaynanam görmedi buna fln çok kızmıştır biliyorum. geldigimizden beri konuşmuyoduk geçen kandilde aradık kayınvalidemi telefonumuzu meşgule attı :53::53: eşim üzüldü tabi yinede bende dedim biz görevimizi yaptık kendisi bilir. yani zamanı geldiginde siz aramadınız diyemez en azından. ama bu ttartışma sonucu eşim biz annemgille yapamayız dedi ve yakın oturmaktan artık vazgeçti :)

nasıl bi duumdasın tahmin edebiliyorum.
bizde şuan küsüz kayınvalidemlerle. valla arsa satın alıp ev yaptırıp herkes birlikte oturalım diyolardı. görümcelerim kayınlarım ve kayınvalidemler düşünün.
zaten çok iyi geçinemeyiz kaynanam ve görümcelerimle. farklı şehirlerdeyiz ama ona ragmen herşeye karışmak isterler. ben de buyüzden hiç istemiyordum birlikte oturmayı. eşime dedim bak o apartman yapılsın herkes otursun çok fazla sürmez herkes evini satıp ordan gitmeye kalkar dedim. biliyorum geçinemeyiz ama eşim yok diyodu çok istiyodu.
neyse geçenlerde memlekete gittik eşimle annesi arasında tartışma çıktı görümcem fln karıştı eşim hepsine sinirlendi kayınvalidem bize surat yaptı halbuki ben hiç karışmadım konuşmadım alakasız bi mevzuda taa annemi karıştırdı eşim yinde konuşma dedi ben bişey demedim ama kaynanam çok surat yapınca bende anneme oturmaya gidiyim dedim ne oldu ne bitti bilmiyorum eşim aradı ben annemgilden çantalarımızı alcam sonra seni alcam eve gidiyoruz dedi. annemin evinden geldik bebeğimi fln kaynanam görmedi buna fln çok kızmıştır biliyorum. geldigimizden beri konuşmuyoduk geçen kandilde aradık kayınvalidemi telefonumuzu meşgule attı :53::53: eşim üzüldü tabi yinede bende dedim biz görevimizi yaptık kendisi bilir. yani zamanı geldiginde siz aramadınız diyemez en azından. ama bu ttartışma sonucu eşim biz annemgille yapamayız dedi ve yakın oturmaktan artık vazgeçti :)

sen eşini öp başına koy uçurumdan dönmüşsün yazacak çok şey var yazamıyorum

Bilm,iyorum ama eşimede kıymaıyoyrum cok sakın saf kalplı ii nıyetlı bı insan arada kalıyo onun hasta olmasından korkuyorum ama bende cok kötü durumdayım ayrı eve cıkamayız boyle bişeyle çıkamam eşimin karşısına bende sıkıştırırısam benden vazgecip ailesinın yanına gıtnmesınden korkuyorum ne olursa olsun yanında olmam lazım ama bu kadarda olmaz demı kım yaparki böyle izin almak falan bi görümcem var köpek gibi hırlayıp duruyo ama ona kımse korkusundan bişey dıyemıyo bizimde yüzümüze gülüyo arkadan fişfişleyıp duruyo milleti hiç destek olmuyo bize kendi kardeşim gibi konuşuyorum anlatıyorum bakıyorum 2 gun sonra kuyumu kazıyo benım küçükte değil ki 20 yaşında kendısıde sözlü bende görümceyım ama annemi sürekli uyarıyorum gelıne karışma bırak nasıl isterlerse öyle yapsınlar falan dıye ama bunlar yangına görükle gidiyolar çok kırıldım ya

sen eşini öp başına koy uçurumdan dönmüşsün yazacak çok şey var yazamıyorum

valla benim eşim tarafınınında yazılacak çok şeyi var da dediğin gibi eşim allahtan iyi onların lafına sözüne bakmaz.
bana da bişey oldugunda eşim öyle istedi de bitir der ama onlar acayipler yaa.
eşimle bi keresinde büyük tartışmamız oldu annemin evine götürdü beni annesini aradı biz ayrılıyoruz diye kaynanam ne dedi biliyormusunuz ?,ozaman bebeğim daha 5 aylık ne oldu niye ayrılıyosunuz yapmayın fln yok çocugu bana getir ben büyütürüm diyor eşime :53:
eşimde bi bagırdı ne saçmalıyon anne sen annesi varken sana ne oluyor sen mi emzircen bu çocugu diye.
zaten sevmezdim kendilerini bu olaydan beni yaga batırsa bala batırsa bitmişti gözümde eşimin hatrı için saygı duydum.
sevmek zorunda degilim ki sevmem ama saygı duymak zorundayım. ben bu olaydan sonra bile kaynanama bişey sölemedim.

Bilm,iyorum ama eşimede kıymaıyoyrum cok sakın saf kalplı ii nıyetlı bı insan arada kalıyo onun hasta olmasından korkuyorum ama bende cok kötü durumdayım ayrı eve cıkamayız boyle bişeyle çıkamam eşimin karşısına bende sıkıştırırısam benden vazgecip ailesinın yanına gıtnmesınden korkuyorum ne olursa olsun yanında olmam lazım ama bu kadarda olmaz demı kım yaparki böyle izin almak falan bi görümcem var köpek gibi hırlayıp duruyo ama ona kımse korkusundan bişey dıyemıyo bizimde yüzümüze gülüyo arkadan fişfişleyıp duruyo milleti hiç destek olmuyo bize kendi kardeşim gibi konuşuyorum anlatıyorum bakıyorum 2 gun sonra kuyumu kazıyo benım küçükte değil ki 20 yaşında kendısıde sözlü bende görümceyım ama annemi sürekli uyarıyorum gelıne karışma bırak nasıl isterlerse öyle yapsınlar falan dıye ama bunlar yangına görükle gidiyolar çok kırıldım ya

evet izin almanız çok garip bide sen ağaç kavugundan çıkmadın aileni tabiki görüceksin hele de bu konuda bence kural olmalı yanii
evlenmek aileni unutuyosun demek değildir. o görümcenin diğer çiftide bende merak etme biliyorum nasıl olduğunu. allah öyle insanlardan uzak tutsun.
ben eşime derim valla kardeşin benim bi kere tanışıp bi daha muhattap olmuycam bi insan ama senin için onunla sohbete bile katlanıyorum diye :52:
bu arada bizde memlekete gittik mi kaynanamgil hiç anneme gitmemi istemezler. bende onlarla bu konuyu hiç konuşmam odada eşime derim ben annemme gidiyim mi diye oda git der söylemem hiç eşimin seni bırakırım dediği saatte hazır olurum çıkarım ben anneme gidiyorum derim :1: surat yaparlar umrumda değil gelirim yine surat yapmaya kalkarlar. farl etmemiş gibi yaparım naptınız ben de şöyle yaptım diye güle güle konuşurum. surat astıklarına takılmamı isterler ama kusura bakmasınlar :1:

yapacağınız ilk şey şu.

karı koca düşünün ne yaparsınız ne edersiniz ama bir an evvel işinizi ayırın.
yoksa kölelikten kurtulamazsınız.

valla benim eşim tarafınınında yazılacak çok şeyi var da dediğin gibi eşim allahtan iyi onların lafına sözüne bakmaz.
bana da bişey oldugunda eşim öyle istedi de bitir der ama onlar acayipler yaa.
eşimle bi keresinde büyük tartışmamız oldu annemin evine götürdü beni annesini aradı biz ayrılıyoruz diye kaynanam ne dedi biliyormusunuz ?,ozaman bebeğim daha 5 aylık ne oldu niye ayrılıyosunuz yapmayın fln yok çocugu bana getir ben büyütürüm diyor eşime :53:
eşimde bi bagırdı ne saçmalıyon anne sen annesi varken sana ne oluyor sen mi emzircen bu çocugu diye.
zaten sevmezdim kendilerini bu olaydan beni yaga batırsa bala batırsa bitmişti gözümde eşimin hatrı için saygı duydum.
sevmek zorunda degilim ki sevmem ama saygı duymak zorundayım. ben bu olaydan sonra bile kaynanama bişey sölemedim.

sanırım bu küçük ilçede doğup büyümüş kaynanalar en beteri en yozları hepside aynı sayelerinde yaşlı insanları sevmez oldum bunların egoları,mal hırsı,karı kocayı birbirine düşerme çok fazla oluyor

yapacak şey bellide işte onu yapmak zor biraz.
önce eşin başka bir iş bulacak orada çalışacak.
sonrada başka bir yere taşınacaksınız.
ohhh azıcık aşım kaygısız başım yaşayacaksınız.
böyle hayat mı geçer yahu.
bir dışarı çıkacaksın onuda izin almadan yapamıyorsun.
gün de gün neymiş yahu gün.
yap 2-3 çeşit pasta börek salata tamam.
şurada azıcık evhanımlığı bilgimle ben bile yaparım:1:

daha öncede yazmıştım ama ben 7 aylık evliyim 3 sene flört ettim eşimin ailesiyle altli ustü oturuyoruz.ve işlerimiz biir .eşimin dün hafta tatiliydi ve biz çarşıya pzara gezmeye gitmek istedik biz ilçede oturuyoruz 45dk.uzaklıkta ile gitmek istedik benım ailemde orda,bundan 1 ay önce gidelim dedik eşimin babası izin vermedi gitmedik bir hafta tekrar cizin aldı esim gene izin vermedı 1 saat sonra kendılerı gittiler karı koca diğer hafta dukkan acıktı gene gidemedık iş olmamasına ragmen izin vermedi.Ve bu hafta eşim gene izin almak için gittmiş babasının yanına tabiki gene izin vermemiş .herseferınde izin almak zorundayız.biz gidiyoruz haberın olsun diye bişey yok gidebilirmiyiz dıyoruz.ve izin vermeme sebebi borçlarımız var gidemezsiniz harçamaları kıscanı<z hıç bı harçanma yaptığımız yok.ve eşim 5,30da dukkanda oluyo ve biliyoıki işler ii ondan para isteyende yok sadace bu neyse

eşim biz gitcez herşeferınde böyle yapıyon falan dıye ufak yollu tartışmışlar.bunlar cuma gunu oluyo daha önce kardeşi var eşimin ona soyledık biz gezmeye gidebiliriz kayınvalıdemınde gunu vardı akşam yapıyo gunu erteleyelım dıye eşim konuştu neyse cuma gunu eşim kayınvalidemı arıyo anne biz gezmeye gitcez yarın gunu iptal edelim diye direk babandan izin aldın mı diyo aldım falan ben gunu iptal edemem size gezme lazım siz gezmeye gidin dıyo .sonra yukarı ben cıktım kaldıl mubareklerdım elini optüm zaten ayıp olcak belki ama köpek gibi suratı hiç bozmadan kendımı güzelce aynne biz yarın gezmeye gidelim dıyorum arkadaşlarını arıyamda ya bırgun sonrakı akşama alalım dedım hayır arayamam dedi ben zaten 4 kışiyi arıcaz bende olmak istıyorum arayıverem ben dedım hayır dedi sonra madem ben tatlılarınızı akşamdan yapayım dedım akşamdan tatlımı yapılır dedı bişey olmaz dedım hem tatlşı içiniçeker daha gzel olur böyle ikna etmeye çalışıyorum gerek yok görümcemın adı ayşe ayşe varya biz yaparız dedi .sen bilisin dedım indım aşağı.

sonra kayınpeder geldi kayınvalidem adama bir bağırıyo ama sen neden izin verdın izin vermeseydın gidemezlerdi onlar benım yarın gunum var ne yapcam ben ayşede bunalıyo her seferınde ne yapcam diye neyle gitcekler banalım izin vermıcektınde bi duysanız dehşet bağırıyo normalde kayınvalidem o kadar sessiz ezilen bi kadın gibi görünüyokı şaşırdım şok oldum ya mahalledeki insanlar falan onun hep sessiz sakın kımseye karıışmaz öyle biliyo.köpeğimiz var bizim bahcede gece ona bişey olmuş kayınvalıdem aşağı ınmiş yukarı cıkarken biz duydum arkadan eşim hemen ustkata cıktı ne oldu demeye kapıyı açmadılar dışardan sesler duyuluyo ayak seslerı kapı sesleri kapıyı acmadılar ayşeye mesaj atıyoz cevap yok arıyoz cevap yok kimse konuşmuyo şimdi ne yapcamı nesıl davrancamı bilmiyorum.nasıl davranmam en mantıklı olur bunda bu kadar buyutulcek bişey yokki eşimin ailesi genç annesi babası yaşında biz 23 yaşındayız .nasıl davranmam gerekiyo akıl verın eşimle babası aynı yerde çalışıyo ödü kopuyo .gezmeden aldıklarımızı eve çıkartamadık görürler diye annemın evi var burda orya bıraktık düşünün bu kadar vahim durum ne olur akıl verın

Durumunuz cidden vahim eşinle bu sorunu halletmen gerek yada aileni devreye sokman gerek sizler bir yuva kurmuşsunuz ve artık yetişkin bireylersiniz herşeye izin almakta neyin nesi:20: çocuğuna güvenmeyen evlendirmesin! sizler kendi kararlarınızı verecek yaştasınız benim oğlumun öğretmeni bile çocuğunuzun kararlarına saygı gösterin diyor düşünün ki oğlum daha 9 yaşında! Kaldıki sizler anne baba olmaya hazırlanacaksınız ...yıllarca çekilir mi bu dert herşeye karışacaklar müdahale edecekler herşey için izin alacaksınız valla işiniz çok zor Allah sabır versin ... :31:

Back
X