Doğuma Hazırlık kayınpeder ismi/yardım lütfenn

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

for_eternity

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2012
16
0
36
İstanbul
kızlar kayınpederim bebeğimizin cinsiyeti erkek olduğu belli olduğundan beri onun ismi olması yönünde her fırsatta imada bulunuyor. ben hiç istemiyorum, eşim de ailesi kırılmasın üzülmesin diye istiyor. ben kendi aileme bahsettiğimde çok kızdılar çünkü kendileri hiç karışmıyor ve erkek tarafının böyle bi hak iddia etmesini çok saçma buluyor, onlar mutlu olcak diye biz üzülcez diyorlar. ben eşim mutlu olsun diye istemeye istemeye 2 isimli olcak şekilde kabul edicektim ama ailem de üzülünce hiç istemiyorum artık. eşim sen istemiyosan koymayalım diyor ama aileme de kızıyor aklımı çeldikleri için. şimdi kayınpederime koymıycaz ismini diye nasıl diycez hiç bilmiyorum. napıcam kızlar yaa bi akıl verin yardım edin her iki durumda da birileri üzülüyor.

Son düzenleme:
kızlar kayınpederim bebeğimizin cinsiyeti erkek olduğu belli olduğundan beri onun ismi olması yönünde her fırsatta imada bulunuyor. ben hiç istemiyorum, eşim de ailesi kırılmasın üzülmesin diye istiyor. ben kendi aileme bahsettiğimde çok kızdılar çünkü kendileri hiç karışmıyor ve erkek tarafının böyle bi hak iddia etmesini çok saçma buluyor, onlar mutlu olcak diye biz üzülcez diyorlar. ben eşim mutlu olsun diye istemeye istemeye 2 isimli olcak şekilde kabul edicektim ama ailem de üzülünce hiç istemiyorum artık. eşim sen istemiyosan koymayalım diyor ama aileme de kızıyor aklımı çeldikleri için. şimdi kayınpederime koymıycaz ismini diye nasıl diycez hiç bilmiyorum. napıcam kızlar yaa bi akıl verin yardım edin her iki durumda da birileri üzülüyor.

seninde babanmı uzuluyo benim adımı koymuyosun onun kini koyuyorsun diye

yani babam 2 tarafın isminin de konulmaması gerektiğini düşünüyo, çünkü kiminki konulsa diğer taraf 2.plana atılmış gibi oluyor diye. kayınpederimi koyarsak o öyle hissedecekmiş

of ya sinir oluyorm boyle zor durumlara bizimkilerde yakinda baslar
ama kimseninkini koymak istemiyorm ben
kocam da seninki gibi onlar uzulmesinde herseyi yapariz dusuncesinde ama
bu isim olayini kabul etmicm

benim kayınpederim gecen sene vefat etti. eşim 2. isimn olrak koycanı soyledi.bende anlayış gösterdim istemeyerekte olsa. acıkcası ben hiç babamın ne hissedeceğini düşünmedim. ondnda bi tepki almadım.

bence normal bi aile
buna tepki gostermemeli sonucta sen o eve gelin gittin o kisilerin soyisimlerini tasiyosun bunu unutma canimm
onlarin oncelikli hakki var
kayinpederin hakli
benim ailemm oglun olursa kayinbabanin adini koy diyorlar cunki biliyorlarki geleneklerimiz boyle surulmus gelmis

esin ic guveyiyse bilememm yaniii

ikinci bi oglun olursa da babanin adini yahut kizin olursa kendi annenin adini koyarsinn
bunu tatli bir dille ailene soylemelisin
bende aklini celmelerine bi anlam veremedim
sonucta kizinizz kimin soy ismini tasiyorr yada gelecek olan bebek kimin soy ismini aliyor o unutulmamali

Son düzenleme:
valla bizim milletimizde nedir bu isim takıntısı anlamış değilim......çocuk bizim kime ne? bence buna anne ve baba karar verir ...gönlümden gelirse koyarım zaten diretmenin anlamı yok..anca huzur bozuyorlar ....ben kendi adıma koymayacağım kimsenin adını :36: :21:

çok sorun olacaksa sizin için çift isim ancak çözüm olabilir :34:

kayınpederin soyisimle ne alakası var yukardaki arkadaşım.
ne demek sen o eve gelin gelmişsin öncelik erkek tarafının.
bende ismi anne ve baba koymalı.
diniimizdede hak budur.

benimde eşim bi kaç kere söyledi asla dedim.
iki isim koyalım dedi onada asla dedm.
ve sonuç olarak bnm isteidğim isim oldu.
diretmelisin bence.
iki tarafta karışmamalı.

iki isim olayınıda tavsiye etmem
çünkü 2. isim hiç bi zaman söylenmicek. hep k.pederin adı söylencek.

biz şöyle yaptık. eşimle 3 tane beğendiğimiz isim bulduk ve karar veremedik.
k.pederime danıştık oda 3 ünden birini seçti

kayınpederin soyisimle ne alakası var yukardaki arkadaşım.
ne demek sen o eve gelin gelmişsin öncelik erkek tarafının.
bende ismi anne ve baba koymalı.
diniimizdede hak budur.

benimde eşim bi kaç kere söyledi asla dedim.
iki isim koyalım dedi onada asla dedm.
ve sonuç olarak bnm isteidğim isim oldu.
diretmelisin bence.
iki tarafta karışmamalı.

iki isim olayınıda tavsiye etmem
çünkü 2. isim hiç bi zaman söylenmicek. hep k.pederin adı söylencek.

biz şöyle yaptık. eşimle 3 tane beğendiğimiz isim bulduk ve karar veremedik.
k.pederime danıştık oda 3 ünden birini seçti

arkadasimmm ailennn karisiyosaaa hak baba tarafinindir dedimmmmmm yok karismiyoosaaa

o zaman tercih anneyle babanindirr

niye kizin ailesii karisiyor anlamiyorumkii aklini celmiss resmeennn

sirf onlar istemiyoo diye konulmamasina karsiyim benn

sen niye kayinpederine danistin mademm kendi babana danismadinn
iste geleneklerimizz boyledirrrrr
ben boyle bildim boyle buyudummm
yoksa tabiiki hak anne ve babanindir ucuncu sahislar araya girmemek kaydiyla
yok girerse o zaman isler arapsacina doneeeeerrrr:51:

Ben arkadasim hem babasinin hemde kayinpederinin ismini koydu ilk ogluna.
Sonuc: Ali Hamza. Fenada olmadi yani.
Babamda dedemin gonlunu etmek icin sadece Mehmet ismini koymadi, onunede Fatih ismini ekleyip
Kardesime Fatih Mehmet ismini koydu..

Amaan bu ne biçim iş hele şu eğer kocanın ailesi isim konusuna karışıyorsa koymak zorundasın diyen arkadaş ifrit etti beni gece gece :1:
öyle bişeymi var allah aşkına ?
ona bakılırsa anne o bebeği 9 ay karnında en az 6 ay memesinde taşıyacak ve en önemlisi o doğuracak, şahsi fikrim bence annelerin hakkı bu isim tabii eşininde fikri alınmalı ama ANNE öncelikli fikir sahibidir.
İlk çocuğun bence içinde kalmasın diret, kocan seni kıramaz..

Amaan bu ne biçim iş hele şu eğer kocanın ailesi isim konusuna karışıyorsa koymak zorundasın diyen arkadaş ifrit etti beni gece gece :1:
öyle bişeymi var allah aşkına ?
ona bakılırsa anne o bebeği 9 ay karnında en az 6 ay memesinde taşıyacak ve en önemlisi o doğuracak, şahsi fikrim bence annelerin hakkı bu isim tabii eşininde fikri alınmalı ama ANNE öncelikli fikir sahibidir.
İlk çocuğun bence içinde kalmasın diret, kocan seni kıramaz..

arkidesiiiimm
baska taraflardan anlamayinnn yaziyiiii
senin anan baban akilini celecekkkkk

damadin taraff hice sayilcakkk konuyu bundan ibarett yazdimm belki aciklamadim amaaa aklimi celdi diyince tepem attiii

valla ifritmi ettim tifritmi ettimm

ben bunu bilir bunu soylerimmmmmmmm

arkidesiiiimm
baska taraflardan anlamayinnn yaziyiiii
senin anan baban akilini celecekkkkk

damadin taraff hice sayilcakkk konuyu bundan ibarett yazdimm belki aciklamadim amaaa aklimi celdi diyince tepem attiii

valla ifritmi ettim tifritmi ettimm

ben bunu bilir bunu soylerimmmmmmmm

O zaman açıklamalı yazıcaktın ki böyle tepkilerle karşılaşmayasın sen doğru düzgün yerlerinden yazsaydın bizde doğru anlardık bir ben değilim seni böyle eleştiren demek ki sen yanlış yapmışsın.

O zaman açıklamalı yazıcaktın ki böyle tepkilerle karşılaşmayasın sen doğru düzgün yerlerinden yazsaydın bizde doğru anlardık bir ben değilim seni böyle eleştiren demek ki sen yanlış yapmışsın.

arkadasimm ikinci mesajimi okusaydinn boyle anlamazdinn oncee anla sonra yorum yapp okiiii

Son düzenleme:
bence normal bi aile
buna tepki gostermemeli sonucta sen o eve gelin gittin o kisilerin soyisimlerini tasiyosun bunu unutma canimm
onlarin oncelikli hakki var
kayinpederin hakli
benim ailemm oglun olursa kayinbabanin adini koy diyorlar cunki biliyorlarki geleneklerimiz boyle surulmus gelmis

esin ic guveyiyse bilememm yaniii

ikinci bi oglun olursa da babanin adini yahut kizin olursa kendi annenin adini koyarsinn
bunu tatli bir dille ailene soylemelisin
bende aklini celmelerine bi anlam veremedim
sonucta kizinizz kimin soy ismini tasiyorr yada gelecek olan bebek kimin soy ismini aliyor o unutulmamali

bunun soy isimle ne ilgisi var ...erkeğin soyismini alıyor bırakın bari ismi kızdan olsun değil mi...
"erkeğin soyismini taşıyor öncelik onların hakkı" mantığı da pek kabul edilesi bir düşünce gibi gelmedi bana

gelenekler insanlar tarafından şekilldendirilir ve zamanla değişebilir....

arkadasimmm ailennn karisiyosaaa hak baba tarafinindir dedimmmmmm yok karismiyoosaaa

o zaman tercih anneyle babanindirr

niye kizin ailesii karisiyor anlamiyorumkii aklini celmiss resmeennn

sirf onlar istemiyoo diye konulmamasina karsiyim benn

sen niye kayinpederine danistin mademm kendi babana danismadinn
iste geleneklerimizz boyledirrrrr
ben boyle bildim boyle buyudummm
yoksa tabiiki hak anne ve babanindir ucuncu sahislar araya girmemek kaydiyla
yok girerse o zaman isler arapsacina doneeeeerrrr:51:

yetişme tarzı sanırım snn anlattıkların.
bişey diyemem
he bu arada kendi babam olmadığı için k. pederime danıştım.
babam yaşasaydı emin ol ikisinede danışırdım

bunun soy isimle ne ilgisi var ...erkeğin soyismini alıyor bırakın bari ismi kızdan olsun değil mi...
"erkeğin soyismini taşıyor öncelik onların hakkı" mantığı da pek kabul edilesi bir düşünce gibi gelmedi bana

gelenekler insanlar tarafından şekilldendirilir ve zamanla değişebilir....

bu benim fikrim kardesim rahatsiz olduysaniz yorum yazmassiniz
konu sahibi arkadas fikir istemiss onunla ilgilenin istersenizzz sen kabul etsende etmesendee benim fikrimm padisahin gelse degismezzzzzz:51::51::51::51:

yetişme tarzı sanırım snn anlattıkların.
bişey diyemem
he bu arada kendi babam olmadığı için k. pederime danıştım.
babam yaşasaydı emin ol ikisinede danışırdım

keske her ana baba benim gibi evlat yetistirebilsee tatlim yaaaaa:)
bu arada kusura bakmaa biraz fevri yazmisimm basin sagolsunnn:((

ALLAH RAHMET EYLESINN

Son düzenleme:

Aileninde görüşleri ortadayken kayınpederinin ismini koyman pek doğru olacak gibi durmuyor sonuçta seni yetiştiren bir aile var ve onları kırmakta yapılacak en yanlış şey oturup eşinle konuyu paylaş zaten normaldede sen istemiyormuşsun o ismin konulmasını eşinle ortak sevdiğiniz isimleri belirleyin son karar aşamasında ailelerinizede danışın en azından gönülleri almış olursunuz çocuğunuz ismi ömür boyu kullanacak onun ileride zorluk çekeceği isimleri tercih etmemek gerekiyor

Back
X