Allah başka dert vermesin.Kayınpederim çok soğuk bir tip. Aileye ilk girdiğim günden beri hiç sevgisini hissettiren biri olmadı, ama kötü bir durum da yaşamadık kendisiyle. Genel olarak çok konuşan biri değil zaten. Konuştuğu zaman da siyaset, futbol, para gibi şeyler konuştuğu için pek sohpet de etmiyoruz. Ama en azından nasıl gidiyor öğretmenlik, iş güç deyip sohpet edebilir benimle diye düşünüyorum. Geçen gün ablamla içeride uzun uzun sohpet ettiler ve çok şaşırdım. Abla ben bu adamla konuşacak bir şey bulamıyorum çok soğuk sen nasıl sohpet ediyorsun dedim. Şaşırdı. Ablam geçen ay yurt dışına gezmeye gitmişti uzun uzun sohpet etmiş onunla. Bence sen gelinisin diye ağırlığını koymaya çalışıyor ondan dedi.
Fakat dikkatimi çeken bir durum var. Ben gittiğimde hep elini öpüyorum fakat nezaketen de olsa hiç sarılmıyor.Kötü bir şey mi oldu diyecekler için söyliyim en başından beri böyle. Eşim yapısı bu diyor ama Eşime karşı böyle değil. Muhafazakar bir aile de değiller bu arada. Önceleri pek umursamamıştım sonra eşime anlattım sen öptükten sonra sarıl demişti. Daha doğrusu kafa tokuşturmak mı desem bilemedim ama anlamışsınızdır ne kastettiğimi. Denedim birkaç kere nasıl tarif edeyim bilmiyorum en son kafam havada kaldı bildiğiniz. Yanımdan çekip gitti hiç sallamadı çok kırıldım. Eşime anlattım bundan sonra elini öpmeyip selam verip geçicem dedim. Eşim abarttığımı ve ayıp olacağını düşünüyor. Ben senin babanın elini öpmesem hoşuna gider mi dedi. Bende benim babam senin yanaklarından öpüp hoşgeldin oğlumm diyor bir zahmet öp dedim gerildik biraz. Sizce abartıyor muyum?
Siz olsaydınız ne yapardınız. Elini öpmeye devam eder miydiniz?
Çünkü zaten senede birkaç kere görüşüyoruz eşim salona gidiyor elini öpüyor arkasından bende aynı şeyi yapmalıyım gibi hissediyorum tamamen saygısızlık olmasın diye herkesim kültürü farklıAllah başka dert vermesin.
Ben babamın bile elini hiç öpmedim neden kayınpederin elini bu kadar öpmeye meraklısınız?
Direkt girip selam mı veriyorsunuzkırk sene düşünsem kayınpederimin elini öpmek aklıma gelmez ki öpmem de zaten hiç öpmedim. hem niye öpeyim ayol
Öğretmenlik derken? Bir öğretmenin koca bir paragraf boyunca SOHPET yazması gözlerimi kanattı.Kayınpederim çok soğuk bir tip. Aileye ilk girdiğim günden beri hiç sevgisini hissettiren biri olmadı, ama kötü bir durum da yaşamadık kendisiyle. Genel olarak çok konuşan biri değil zaten. Konuştuğu zaman da siyaset, futbol, para gibi şeyler konuştuğu için pek sohpet de etmiyoruz. Ama en azından nasıl gidiyor öğretmenlik, iş güç deyip sohpet edebilir benimle diye düşünüyorum. Geçen gün ablamla içeride uzun uzun sohpet ettiler ve çok şaşırdım. Abla ben bu adamla konuşacak bir şey bulamıyorum çok soğuk sen nasıl sohpet ediyorsun dedim. Şaşırdı. Ablam geçen ay yurt dışına gezmeye gitmişti uzun uzun sohpet etmiş onunla. Bence sen gelinisin diye ağırlığını koymaya çalışıyor ondan dedi.
Fakat dikkatimi çeken bir durum var. Ben gittiğimde hep elini öpüyorum fakat nezaketen de olsa hiç sarılmıyor.Kötü bir şey mi oldu diyecekler için söyliyim en başından beri böyle. Eşim yapısı bu diyor ama Eşime karşı böyle değil. Muhafazakar bir aile de değiller bu arada. Önceleri pek umursamamıştım sonra eşime anlattım sen öptükten sonra sarıl demişti. Daha doğrusu kafa tokuşturmak mı desem bilemedim ama anlamışsınızdır ne kastettiğimi. Denedim birkaç kere nasıl tarif edeyim bilmiyorum en son kafam havada kaldı bildiğiniz. Yanımdan çekip gitti hiç sallamadı çok kırıldım. Eşime anlattım bundan sonra elini öpmeyip selam verip geçicem dedim. Eşim abarttığımı ve ayıp olacağını düşünüyor. Ben senin babanın elini öpmesem hoşuna gider mi dedi. Bende benim babam senin yanaklarından öpüp hoşgeldin oğlumm diyor bir zahmet öp dedim gerildik biraz. Sizce abartıyor muyum?
Siz olsaydınız ne yapardınız. Elini öpmeye devam eder miydiniz?
Dağ başında yaşamıyoruz. Köyde de değiliz. Ayrıca eşimin babası benim hiçbir şeyim olur belirteyim. Kan bağımız soy bağımız falan yok. Burada da hem fikirsek cevaba geleyim; evet selam verip geçiyorum.Direkt girip selam mı veriyorsunuz
Yok forum çöplük değil.…
Bu forum çöplüğe dönmüş gerçekten.
Yazık, bir şey soruyorsunuz ve nerdeyse herkes linçleme derdinde. Bu kadar mı mutsuzsunuz hayatınızdaki toksik enerjiyi başkalarına yansıtmak için bir tarafınızı yırtacak kadar??
Evet öğretmenim ve mükemmel bir öğretmen değilim. KPSS’yle atanacak kadar Türkçem var demekki. Sizde biraz çalışıp çabalayın da başkalarının ulaştığı konumu kıskanıp laf sokma alışkanlığınızı bırakırsınız belki
Utanmadan kendini savunman gerçekten ağzımı açık bıraktı , nasıl atandın acaba onu da araştırmak lazım. Hangimizin evlatlarına öğretmenlik yapıyorsun sen bu cahillikle?Kayınpederim beni neden öpmüyor diye konu açmış bir de.…
Bu forum çöplüğe dönmüş gerçekten.
Yazık, bir şey soruyorsunuz ve nerdeyse herkes linçleme derdinde. Bu kadar mı mutsuzsunuz hayatınızdaki toksik enerjiyi başkalarına yansıtmak için bir tarafınızı yırtacak kadar??
Evet öğretmenim ve mükemmel bir öğretmen değilim. KPSS’yle atanacak kadar Türkçem var demekki. Sizde biraz çalışıp çabalayın da başkalarının ulaştığı konumu kıskanıp laf sokma alışkanlığınızı bırakırsınız belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?