Kayınpeder yanlış mı düşünüyor?

demrelimadam

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2016
250
88
13
40
Arkadaşlar diyelim ki iki kardeş ortada iki tane ev var. Evin birinde kayınpeder otursa diğerindede kiracı olsa. Kayınvalide ölmüş olsa evin biride kayınvalidenin üstüne olup miraslı olsa ama kayınpeder evi iki kardeşe bölüştürmese kim yakınımda ise ona kirayı vercem dese diğer kardeşe haksızlık mı oluyor?
Bu arada diğer kardeşte rahat etmiyor elti kovmaktan beter ediyorsa evine gidince kayınpederi..Kayınpeder hatalı mı sizce?
not:Bu arada kayınpeder önce büyük kardeşe vermiş evi ama ben burda oturmam demiş uzaklara gitmiş...Ama kayınpeder ölünce elbette evin birini bırakacak.sanırım şuanda kendisini düşünüyor kendiyle ilgilenini arada yemeğini yapanı vs vs

ev kayınvalide üzerine de olsa kayınpeder üzerinede olsa biri ölünce kalan mal diğerinindir. ben anne baba ikiside vefat etmeden mal paylaşımına karşıyım. dolayısı ile de eşinden kalan malı istediği gibi kullanır. kime isterse ona verir.

Bence yanlış değil. Diğeri istemiyorsa bakana para vermesi doğru bence de.
Diğerine de sonradan evi bırakacaksa doğru düşünmüş.

Bence normal bir istek. Kim bakıyorsa ona veriyor. Adam kendi çalışmış kazanmış mal onun, kendi çıkarına kullanıyor.

Evlatlarına güvenmiyor ..
Bir mal mülk ile evlatlarının ona bakacağını düşünüyor ...cok üzücü ... Kayinpeder haklı ...

Evet haksızlık oluyor.

Yakında oturan sizsiniz sanırım.

kayınpeder evi iki kardeşe bölüştürmese kim yakınımda ise ona kirayı vercem dese diğer kardeşe haksızlık mı oluyor?

Tabi haksızlık.
Ama şu da var, adam evladı ve gelininden kötü muamele görüyorsa, evlatlık etmiyorsa bu insanlar, niçin o da babalık edeceğim diye uğraşsın ki?

Tabi haksızlık.
Ama şu da var, adam evladı ve gelininden kötü muamele görüyorsa, evlatlık etmiyorsa bu insanlar, niçin o da babalık edeceğim diye uğraşsın ki?

bayramda aramayı unuttum demişliği vardır..eşinin ailesi ile düşer kalkar

bayramda aramayı unuttum demişliği vardır..eşinin ailesi ile düşer kalkar

Çok yazık.
Eşinin anne-babasını da sevsin saysın, huzurlu olsunlar yeter ki ama bu da baba değil mi? Bi kötülük mü ediyor adam?
Çok üzülüyorum böyle şeylere. Bazı erkeklerin ortası yok, ya anacı olur eşini ezdirir ya da karısının ağzına bakar fino gibi kendi anne-babasını terk eder.

Vaktinde eve oturmayı reddetmişler nasılsa, siz oturun ihtiyacınız varsa.

Maalesef bende hayretler içerisindeyim burdan gülerek gönderiyoruz kayınpederi ağlayarak dönüyor

bence şuan herkes kendi duzeninde dursun , herkes yaşıyor mal paylasimina gerek yok akbaba misali

Evet haksızlık oluyor. Sonuç olarak iki kardeşin annelerinden miras kalan bir mal söz konusu. Dolayısıyla o evde ne olursa olsun iki kardeşin de payı var. İsterse diğer elti kayınpederi evden kovsun, isterse yüzüne bakmasın, isterse adam oğluyla görüşmesin hiç fark etmez. Ayrıca ölünce elbette evin birini bırakacak demişsin de öyle bir şey de söz konusu değil. Anneden miras kalan evin dörtte biri zaten babanın. Kalan dörtte üç iki kardeş arasında pay edilir. Baba da ölürse onun hakkı olan dörtte bir de yine ikiye bölünür, dolayısıyla iki kardeş evi yarı yarıya bölüşmüş olurlar. Kayınvalide hayatta olmadığı için kayınpederin kendi üzerine olan ev de onun vefat etmesi durumunda iki kardeşe eşit bölünür. Yani o evi de yarı yarıya paylaşırlar. Ha iki kardeş babalarının vefatı durumunda kendi aralarında bu ev senin, diğeri de benim diye anlaşırsa (ki hiç sanmıyorum genelde sorun çıkar, iki kardeş de aynı evi ister) o zaman birer ev alırlar. Basit matematik hesabı. Ya ikişer tane yarım ev, ya bir tane tam ev ama her şekilde iki kardeşe eşit paylaşım.Bu arada kayınpeder şu kira konusunda sıkıntı çıkmasını istemiyorsa kendi üzerine olan evi kiraya verip, eşinin üzerine olan evde kendi oturabilir.

Ben iliskiyi cozemedim. Sanirim aciktim beynim durdu.

Adam hayatta istedigini yapar istedigine verir. Olunce de kardeslerin hepsinin hakki esittir.

kim bakıyorsa parayı da ona veriyor iki çocukta bakmasa o kirayla bakıcı tutmak zorunda kalacaktı belki de...
bu şekilde düşünüyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…