Kayınpederi uzakta oturanlar doğumdan sonra nezaman geldi

MyWayMyLife

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2019
250
606
53
Bu ilk açtığım konu ve bu konuyu açıp açmamayı çok düşündüm benim kayınvalide kayınpeder başka şehirde yaşıyorlar 1 ay kadar sonra doğum yapacağım yardıma annem gelecek lohusalık dönemindede annemden başkası olmasın diyordum ama sanırım kayınvalide de illaki gelmek isteyecek gibi görünüyor daha şimdiden sürekli bebeğe gizli gizli yiyecek vermekten bahsediyor yok şunu damağına sürerim yok şunu yediririm falan şimdiden deliriyorum yenidoğan çocuğa yemek yedirilmeyeceğini bilmeyecek kadar cahil de değil aslında ve okadar sivri dilli ki laf sokmadan duramayan bir kadın neyse buyüzden özellikle lohusalığımda onu zaten istemiyorum üstüne bir de kayınpederimin de geleceğini öğrendim şuan çalışıyor izinlerini doğuma göre ayarlıyormuş demekki uzun kalmayı planlıyor diye düşündüm inşallah yanılıyorumdur neyseki bizim evimiz küçük ve geldiklerinde mecburen başka yerde kalacaklar burda akrabaları falan var ama okadar izin alıp okadar yoldan gelen insan hergün gelmek isterse ne yapacağım lohusalıkta kendi babam bile fazla kalmayacak şimdi kayınpederi uzakta olanlara sorum şu: doğumdan sonra kayınpederiniz nezaman geldi nekadar kaldı? Yakında olanlar da cevaplayabilir ben mi gereksiz evhamlanıyorum normal mi yani sonuçta sürekli emzireceğim üst baş dağınık olacak evde eşimden başka erkek olmasını doğru bulmuyorum ileride biraz alışınca gelsin tabiki onunda torunu ama yeni doğduğunda 1 2 günden fazla gelmesini istemiyorum siz ne düşünüyorsunuz? Çok uzun oldu hakkınızı helal edin

Geçin odaniza emzirin. Hep odamdaydim kim ne yaptı haberim bile olmadı. Yemekten yemeğe arada bir oturmaya geçtim yanlarına.
Kv ve kp birlikte geldiler evi onlara bıraktım geçtim odama bebegimle bol bol zaman geçirdim yemekten yemeğe çıktım odamdan
Onuda düşündüm ama yatak odasında çok bunalırım diye emin olamadım ama çok da mantıklı şimdiden çok agresifim zaten lohusalıkta daha beter olmaktan korkuyorum zaten keşke az sabredip çok kalmasalar da kalp kırmadan atlatsam bu süreci off

Benimki uzaktan geldi. Kizinda kaldi bana hergun gelmek istedi. Kayinvalideme anne gelmesin babam hergun rahat edemem kadinsin sen halden anlarsin dedim. Oda tamam dedi gondermedi valla. Cokta iyi oldu. Ilk gun gelmisti acim ben aç kuru ekmek yiyorum demistiki ben hastaneden cikmisim sezeryanliyim ne yapacagim. Haftada bir esim varken geldi. 2. Haftadada bakti gelemiyo bana dondu evine.

Benimki uzaktan geldi. Kizinda kaldi bana hergun gelmek istedi. Kayinvalideme anne gelmesin babam hergun rahat edemem kadinsin sen halden anlarsin dedim. Oda tamam dedi gondermedi valla. Cokta iyi oldu. Ilk gun gelmisti acim ben aç kuru ekmek yiyorum demistiki ben hastaneden cikmisim sezeryanliyim ne yapacagim. Haftada bir esim varken geldi. 2. Haftadada bakti gelemiyo bana dondu evine.
Negüzel kv anlayışlıymış benimki de inşallah anlayışlı olur insan halinden anlar ama anlayacak insan şimdiden hamile kadına bebeğe gizlice yiyecek vercem diyip diyip evhamlandırmazdı ve bunu 1 kere 2 kere de demedi bunu yapan nekadar anlayışlı olur bilemiyorum bide kp onun sözünden çıkmaz izinlerini ona göre ayarlamasını da kv demiştir kesin

Negüzel kv anlayışlıymış benimki de inşallah anlayışlı olur insan halinden anlar ama anlayacak insan şimdiden hamile kadına bebeğe gizlice yiyecek vercem diyip diyip evhamlandırmazdı ve bunu 1 kere 2 kere de demedi bunu yapan nekadar anlayışlı olur bilemiyorum bide kp onun sözünden çıkmaz izinlerini ona göre ayarlamasını da kv demiştir kesin
Beyin kv pederi pek sevmez ondan oda gitsin istiyordu. Kayinvalideme gerek kalmadi gorumcem fenaydi zaten. Hergun geldiklerinde gelmeyin gerek yok diye diye anladilar onlarda gelmedi. Bebeginizi alin odaya gecin cikmayin. Yemek hazirlamalarini bekleyin. Baktin yapmiyorlar hazirlamayin kimseye. Annenizde size hazirlasin onlara hizmet icin kendini paralamasin.

Iki küçük cocuk annesi olarak. Kv kp konusunda birsey diyemiyecegim ama bebege birseyler verme konusunda ben şöyle önlem aldim. Dedim ki bir arkadas bebegine yemegin tadina baktirmis, cocuk 5dk icinde fenalasmis megersem bebegin alarjisi varmis. Hastaneye zor yetirmisler. Son anda bilinci gidiyormustu bebegin gozlerinin aki cikmis. Kiz cok korkmuş. Aman kimse birsey vermesin. Doktorumuz ne önerirse ayina gore öyle yapacagim dedim. Olmaz olmaz birde benim yavrumun basina gelirse ne yapariz dedim. Not: verdigim örnek gercek olmuştu. Bende kendime buradan pay cikardim. Kimse kafasina gore birsy veremedi cocuklarima.

Ne yazık ki insanlar düşüncesiz. Ben hiç istemedim uzun kalmasını. Açıkça söyledm kayınvalideme rahat edemem, kanamam olacak, emzirmem olacak uzun kalmasın dedim. Sezeryan olunca günü belliydi doğumdan bir gün önce geldiler beş gün kalıp döndüler. Hatta ben asıl kayınbiraderlerimin gelmesini istememiştim onlar da iki gün kalıp gittiler.

Aslinda dogumdan bir gun once gelip 5 gece kalacaklardi ama dogum erken oldu 2 gun. 5 gece kaldilar. Ben benim annem gelsin ama kv gelmesin denmesini dogru bulmuyorum suan bir lohusayim. Tamam emziriyoruz ama mememiz disarda gezmiyoruz gecip odanizda emzirin. Insanlarin torunlari elbetteki gelsinler ben gelmeseler uzulurum. Yemek konusunda sacmalamasin yeni dogana ne yedirecekmis

Onuda düşündüm ama yatak odasında çok bunalırım diye emin olamadım ama çok da mantıklı şimdiden çok agresifim zaten lohusalıkta daha beter olmaktan korkuyorum zaten keşke az sabredip çok kalmasalar da kalp kırmadan atlatsam bu süreci off
Arkadaşım hormonlardan böylesin kimse senin bebeğini kapmayacak merak etme.bebis az büyüsün biraz baksalarda kafa dinlesem diye gözlerine bakacaksin.pozitif düşünmeye calis neguzel bebişim anneanneli babaanneli ortamda dünyaya gelecek onu bu sevgiden mahrum etme.sen öyle onu yedirieim bunu yedirieim laflarina bakma onlarda öle kendilerince biseyler diyolar

Damağına birşey sürelim derken ne gibi şeyler mesela.?
Peygamber Efendimiz(sav)yeni doğan bebeğin damağına hurmayı ağzında ezip bebeğin damağına sürermiş sizde yapabilirsiniz bebeğinize birde kayınpederiniz umarım anlayışlı biridir çünkü evde eşinizden başka erkek olunca gerçekten çok zor oluyor çünkü bebek devamlı emmek istiyor 5 vakit odada bi başınıza emzirmek sıkar ben üzerime örtü örterdim lohusalık malum kan ter içinde kalırdım erkek olduğunda valla maalesef ki çocuk olunca göğüs açık geziliyor evin içinde öyle odada emzir yatır her zaman olmuyo bebekten bebeğe fark ediyo inanın benim oğlum 5 vakit memede evin içinde sürekli eme eme dolaşıyoruz 😂 Rabbim sağlıklı doğumlar nasip etsin

Damağına birşey sürelim derken ne gibi şeyler mesela.?
Peygamber Efendimiz(sav)yeni doğan bebeğin damağına hurmayı ağzında ezip bebeğin damağına sürermiş sizde yapabilirsiniz bebeğinize birde kayınpederiniz umarım anlayışlı biridir çünkü evde eşinizden başka erkek olunca gerçekten çok zor oluyor çünkü bebek devamlı emmek istiyor 5 vakit odada bi başınıza emzirmek sıkar ben üzerime örtü örterdim lohusalık malum kan ter içinde kalırdım erkek olduğunda valla maalesef ki çocuk olunca göğüs açık geziliyor evin içinde öyle odada emzir yatır her zaman olmuyo bebekten bebeğe fark ediyo inanın benim oğlum 5 vakit memede evin içinde sürekli eme eme dolaşıyoruz 😂 Rabbim sağlıklı doğumlar nasip etsin

Ciddi ciddi hurmayı ağızda çiğneyip bebeğe sürmeyi önermediniz değil mi?

Peygamber efendimizin yaptığı ve yapılmasını önerdiği birşey bu ordan burdan çıkmış birşey değil

Mikroplae falan sıkıntı değil tabi. Neyse dini yorum yasak tartışmaya gerek yok. Siz kendi çocuğunuza istediğinizi yapabilirsiniz ama bu tür şeyler başkasına önerilmemeli. İyi akşamlar.

Lohusayken kp in evde olması pek hoş değil. Hele de sezeryanlıysan daha beter, oturup kalkarken ameliyat yerin acıyor. O kadar sıkıntı çektikten sonra ayaklarını uzatıp tv karşısında dinlenmek istersin. Ama evdeki kp e saygısızlık olmasın diye rahat olamazsın. Bir de sürekli emzirmek için neden yatak odana gitmek zorunda kalasın ki! Zaten bebek zırt pırt acıkıyor. Her ayağa kalkışta ameliyat yerin acıyacak. Odada bunalacaksın. Ne gerek var bunca sıkıntı çekmeye. Bi zahmet lohusalıktan sonra gelip kalsınlar, görsünler bebeği. Kv yi anlarım da kp in yatılı kalması mantıklı değil. Gelip görmesi yeterli.

Hayir 2 gunden fazla kalamaz ayip . Odayada tikilmak zorunda degilsiniz. Cocuk memedeyken bir agliyor. Siz memeyimi kapatacaksiniz cocukla mi ilgilenecejsiniz. Ben rezil rusva oldum. Yatak yumusakti sert yerde oturmak rahat kalkmakbistiyordum. Kv salonu kapadi ??? Onun yuzunden surundum. Yemek birseyde yapmiyordu utanmadan benden bekliyordu. Birde oyledirler geliler beyefendiler hizmet beklerler .

Bu ilk açtığım konu ve bu konuyu açıp açmamayı çok düşündüm benim kayınvalide kayınpeder başka şehirde yaşıyorlar 1 ay kadar sonra doğum yapacağım yardıma annem gelecek lohusalık dönemindede annemden başkası olmasın diyordum ama sanırım kayınvalide de illaki gelmek isteyecek gibi görünüyor daha şimdiden sürekli bebeğe gizli gizli yiyecek vermekten bahsediyor yok şunu damağına sürerim yok şunu yediririm falan şimdiden deliriyorum yenidoğan çocuğa yemek yedirilmeyeceğini bilmeyecek kadar cahil de değil aslında ve okadar sivri dilli ki laf sokmadan duramayan bir kadın neyse buyüzden özellikle lohusalığımda onu zaten istemiyorum üstüne bir de kayınpederimin de geleceğini öğrendim şuan çalışıyor izinlerini doğuma göre ayarlıyormuş demekki uzun kalmayı planlıyor diye düşündüm inşallah yanılıyorumdur neyseki bizim evimiz küçük ve geldiklerinde mecburen başka yerde kalacaklar burda akrabaları falan var ama okadar izin alıp okadar yoldan gelen insan hergün gelmek isterse ne yapacağım lohusalıkta kendi babam bile fazla kalmayacak şimdi kayınpederi uzakta olanlara sorum şu: doğumdan sonra kayınpederiniz nezaman geldi nekadar kaldı? Yakında olanlar da cevaplayabilir ben mi gereksiz evhamlanıyorum normal mi yani sonuçta sürekli emzireceğim üst baş dağınık olacak evde eşimden başka erkek olmasını doğru bulmuyorum ileride biraz alışınca gelsin tabiki onunda torunu ama yeni doğduğunda 1 2 günden fazla gelmesini istemiyorum siz ne düşünüyorsunuz? Çok uzun oldu hakkınızı helal edin
Ben hem kendi ailemden hem de eşimin ailesinden ayrı yaşıyorum. Ben de bir buçuk ay sonra doğum yapıcam Allah nasip ederse inşallah .
Eşim göreve gidiyor o yüzden annem babam yanıma gelicek doğumdan sonra da bir hafta kalıp giderler diye düşünüyorum. Doğum sancılarım başlayınca kv kp e haber vericem onlar o zaman gelicekler ne kadar kalırlar bilmiyorum kp iznini ona göre ayarlıyor. Ben çok kafama takmıyorum kendileri yapar yer toplar temizlerler . Ben zaten annemin yanında bile emziremem kendi odama geçer emziririm. Yaz olsa sorun olurdu çünkü evde yarı çıplak geziyorum ama havalar serinken sorun yaşamam diye düşünüyorum.
Bana veya çocuğa müdahale ederlerse kesinlikle net tepkimi koyarım . Gerisine zaten karışmam evde istedikleri gibi takilsinlar bı de onları düşünüp kendimi geremem. Benim yeğenim doğdu ben bile hergun fotoğraf istiyorum özlüyorum onların da torunları elbette gelip görecekler

Ben hem kendi ailemden hem de eşimin ailesinden ayrı yaşıyorum. Ben de bir buçuk ay sonra doğum yapıcam Allah nasip ederse inşallah .
Eşim göreve gidiyor o yüzden annem babam yanıma gelicek doğumdan sonra da bir hafta kalıp giderler diye düşünüyorum. Doğum sancılarım başlayınca kv kp e haber vericem onlar o zaman gelicekler ne kadar kalırlar bilmiyorum kp iznini ona göre ayarlıyor. Ben çok kafama takmıyorum kendileri yapar yer toplar temizlerler . Ben zaten annemin yanında bile emziremem kendi odama geçer emziririm. Yaz olsa sorun olurdu çünkü evde yarı çıplak geziyorum ama havalar serinken sorun yaşamam diye düşünüyorum.
Bana veya çocuğa müdahale ederlerse kesinlikle net tepkimi koyarım . Gerisine zaten karışmam evde istedikleri gibi takilsinlar bı de onları düşünüp kendimi geremem. Benim yeğenim doğdu ben bile hergun fotoğraf istiyorum özlüyorum onların da torunları elbette gelip görecekler
Yok oyle olmuyor iste 😁 artik cikarip uluorta emziriyorsun. O bebek aglarken dunya umrunda olmuyor. Bende annemin yaninda bile giyinmezdim. Zaten dogum ani o utangacligi felan silip atiyor 😂

Back
X