Kayınpederim oğluma öküz diyor

konsol

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
130
0
96
İstanbul
arkadaşlar uzun süredir formu sürekli takip edip dönem dönemde yazıyorum..
şimdi kısaca size sıkıntımı anlatıyıpda bana bi akıl verin
19 aylık oğlum var.Ben çalışıyorum ve oğluma babaannesi ve halası bakıyor.
çok iyi bakıldığından hiçbir şüphem yok...
fakat kp oğlumu severken öküz diye seviyor.aslında kötü niyetli demiyor onun nazarında öküz çok kıymetli o sebeple öyle diyor
ama oğlum tamda şu aralar herşeyi kaıt edip tekrarlıyor..
dün akşam tekrar öyle dedi oğlumda tekrar etti.bende annecim öyle deme dedim.sırf ben öyle dedim diye kp defalarca öküz dedi oğlumda tekrar etti.
bende buna istinaden öğretme öyle şeyler şimdi oyun sanıyor ama yarın öbür gün dönüp sana söylerse hoş olmaz dedim
sustu..ama eminim yine söylüyecek..
sizce bi daha söylediğinde onu nasıl uyarmalıyım...
kırmak istemiyorum ama bu şekilde olmasınıda istemiyorum...
zaten normalde de çok geçimsiz bi adam

Üzerinize düşeni yapıp uyarmışsınız.

Şimdi hiçççç ses etmeyin.

Oglunuz biraz daha büyüyüp konuşmaya başlayıp kayınpederinize''öküz dede'' diyince o zaman anlar hatasını :D

benim tanıdığımda kendi çocuklarını ve yeğenlerini dana diye severdi.çocuklar büyüdüler,hala öyle sever ama çocuklar başkasına söylemiyor,sadece gülüyorlar:34:

ne garip..
burda bir arkadaş konu açmıştı kayınvalidesinin severken kullandığı kelimeler iğrençti..
bu yine ona nazaran iyi..

olabilir bence bu tür isimler.

konu sahibi,

ben bile çocuğuma su falan döktüğünde

"sıpa, eşek seni geleceğim yanına " diyorum.

çocuk ilerde ayyy ben eşek miyim diyecek değil herhalde.

beni de anneannem kara kuzu diye severdi.

kendimi kuzu sanıp meelemedim hiç.

çocuk dediğin o kadar da saf değil. zehir gibiler.

benim tanıdığımda kendi çocuklarını ve yeğenlerini dana diye severdi.çocuklar büyüdüler,hala öyle sever ama çocuklar başkasına söylemiyor,sadece gülüyorlar:34:

Son düzenleme:
yani evet öküz demesi hos degıl ama bazıları eşşek, sıpa falan dıye sevıyor cocukalrı art nıyetlı olunmadıgından emınım :)
şimdi cocuk ogrenmesın dıye uzerıne titriyorsun haklısın ama yarın bir gün sokakta arkadaslarıyla oynayınca ya da okula baslayınca buna benzer seylerı der demez ogrenecek...

o an "dedesine çekmiş" demek herkesi rahatlatır ama şaka tabii elbette böyle karşılık verilmemesi doğru olandır.merak etmeyin üzülmeyin gerekli cevabı çocuğunuz yeri gelince verecektir bu tarz durmlarda sessiz kalmıyor yeni nesil..

Bir anne evladını nasıl yetiştirmek istiyorsa etik kurallar çerçevesinde o evlat için doğru olan odur.
Dolayısıyla herkesin terbiye anlayışı farklıdır.
Sizde buna kızıyorsanız, istemiyorsanız tabiki uyaracaksınız.
Bir defa uyardıysanız, bir daha söylerse tekrar uyarın ama çok daha kibar bir şekilde rica edin.
''Sizi çok seviyor, sizde olabilir k.pederler arasında torunuyla en çok ilgilenenlerdensiniz, bu yüzden sizi çok çabuk örnek alır.
Oğlumun ağzında böyle kaba bir kelimenin olması, onu büyüklerine kullanması beni üzer. '' tarzında uyarabilirsiniz.

sende öğret dedesine öyle söylesin adam bi anlasında sussuz...

olabilir bence bu tür isimler.

konu sahibi,

ben bile çocuğuma su falan döktüğünde

"sıpa, eşek seni geleceğim yanına " diyorum.

çocuk ilerde ayyy ben eşek miyim diyecek değil herhalde.

beni de anneannem kara kuzu diye severdi.

kendimi kuzu sanıp meelemedim hiç.

çocuk dediğin o kadar da saf değil. zehir gibiler.

bende kuzummm diye severim:1:

hatta gelinimiz de sıpa diye sever,kendi çocuklarını da benimkileri de.:34:

Son düzenleme:
eşek ve sıpa gibi tanımlamaları duymuştum ama öküzü ik defa duydum:9: demek ki k.peder için kıymetli bir hayvanmış,torununa yakıştırdığına göre :)..siz uyarmışsınız,daha da üstüne gitmeyin bence.ters bir insansa inadına devam edebilir.

Back
X