arkadaşlar benim bir sorum olucak konu hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum;eşimin ailesi başka bir şehirde yaşıyor geçen çarşamba kayınpederim bize geldi burda bir hastanede muayene olmak için, akciğerinde tümör varmış ama ameliyatla alına bilirmiş ayrıca verem zatüre teşhiside var dedi.zaten daha önce görümcemde söylemişti verem başlangıcı diye,yaşadıkları şehirde doktora gitmiş ameliyat demişler burası daha büyük bir şehir olduğu için birde burda bakınayım demiş.akciğerdeki tümörden bahsediyo ama veremle ilgili bişey söylemiyo soramıyorum bende ayıp olmasın diye.annem veremin bulaşıcı olduğunu söylemişti bende internetten araştırdım tabak bardak gibi şeylerden bulaşmıyormuş ama solunan havadan falan bulaşıyormuş. öksürük olurmuş veremli hastada kayınpederim sürekli öksürüyo ,çok afadersiniz ama balgam çıkarırımış tuvalete gidip çıkarıyo çok sık.ve benim 6 yaşında bir oğlum var sürekli dedesinin yanında bişeyde diyemiyorum. çocuklar 3 aylıkken sanırım verem aşısı yapılıyormuş bende oğlumun aşılarını yaptırdım ama yinede bulaşma ihtimali olabilirmi sizce napıcamı şaşırdım eşimede bişey diyemiyorum çaresizim.şimdi hastaneye gitti burdamı ameliyat olucak bilmiyorum inşallah burda olma<zda en kısa sürede gider.kayınvaldemde adamı tekbaşına göndermiş o olsa en azından ona sorardım.neyapmalıyım sizce:18:
evet canım çok üzgünüm ama bulaşma ihtimali var. mutlaka tahlil yaptırın ailece. 5-6 ay önce, eşim subay benim, bi askeri verem olmuş. hastaneye yatırdılar, bütün kkomutanlar ve bütün koğuş tahlile gitti, hepsi akciğer filmini filan çektirdi. o yüzden böyle şeyler riske atmaya gelmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?