kayınpederimde verem teşhisi varmış ve bizde kalıyor

fhrye

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
653
332
358
arkadaşlar benim bir sorum olucak konu hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum;eşimin ailesi başka bir şehirde yaşıyor geçen çarşamba kayınpederim bize geldi burda bir hastanede muayene olmak için, akciğerinde tümör varmış ama ameliyatla alına bilirmiş ayrıca verem zatüre teşhiside var dedi.zaten daha önce görümcemde söylemişti verem başlangıcı diye,yaşadıkları şehirde doktora gitmiş ameliyat demişler burası daha büyük bir şehir olduğu için birde burda bakınayım demiş.akciğerdeki tümörden bahsediyo ama veremle ilgili bişey söylemiyo soramıyorum bende ayıp olmasın diye.annem veremin bulaşıcı olduğunu söylemişti bende internetten araştırdım tabak bardak gibi şeylerden bulaşmıyormuş ama solunan havadan falan bulaşıyormuş. öksürük olurmuş veremli hastada kayınpederim sürekli öksürüyo ,çok afadersiniz ama balgam çıkarırımış tuvalete gidip çıkarıyo çok sık.ve benim 6 yaşında bir oğlum var sürekli dedesinin yanında bişeyde diyemiyorum. çocuklar 3 aylıkken sanırım verem aşısı yapılıyormuş bende oğlumun aşılarını yaptırdım ama yinede bulaşma ihtimali olabilirmi sizce napıcamı şaşırdım eşimede bişey diyemiyorum çaresizim.şimdi hastaneye gitti burdamı ameliyat olucak bilmiyorum inşallah burda olma<zda en kısa sürede gider.kayınvaldemde adamı tekbaşına göndermiş o olsa en azından ona sorardım.neyapmalıyım sizce:18:

birde arkadaşlar kayınpederim pc nin olduğu odada kalıyor mesajlara ancak o yokken cevap verebilirim biraz geç olursa şimdiden kusura bakmayın

evet canım çok üzgünüm ama bulaşma ihtimali var. mutlaka tahlil yaptırın ailece. 5-6 ay önce, eşim subay benim, bi askeri verem olmuş. hastaneye yatırdılar, bütün kkomutanlar ve bütün koğuş tahlile gitti, hepsi akciğer filmini filan çektirdi. o yüzden böyle şeyler riske atmaya gelmez

haklısın canım. ben açıkçası çok aynı odada değilim çünkü o bilgisayarın bulunduğu odada sürekli yemek yerken bir arada oturuyoruz desem yeridir ama oğlum hep dedesinin yanında pc de bu odada ya gitmede diyemiyorum oğluma.inşallah bugün gider kayınpederim birde burda ameliyat olurda iyileşene kladar bizde kalırsa vay halimize, bişeyde diyemem sonuçta eşimin babası vicdan azabıda duyuyorum bir taraftan çokmu kötüyüm diye ama oğlumuda düşünmek zorundayım

CİĞER FİLMİ ÇEKTİRDİKTEN 6 AY SONRA BİR DAHA ÇEKTİRMENİZ LAZIM. bazen verem hemen kendini göstermeyebiliyor.

verem bulaşıcı bir hastalık. ortak yenen tabak bardak neysede havadanda bulaşabiliyor. lisedeyken banada verem teşhisi koymuşlardı. tüm sınıf muayene olacak demişti doktor. ama şükür doktor yanlış teşhis koymuş. az daha ağır verem ilaçlarını kullanacaktım. aile hekiminiz varsa gidin danışın. yoksada ne yapmanız gerektiğini sağlık ocağına sorun.

bunda çekinecek bir şey yok ki eşinizle konuşunuz. kayınpederiniz hasta Allah şifa versin sonuçta sizin orada ameliyat olabilecekse orada bakılacak tabi. Ama bakılırken evladınızı da riske atmanıza gerek yok. Eşinizle konuşun anlatın. Odasını ayırın. Fazla odanız yoksa çocuğunuz yanınızda kalsın. Maske kullanın. Havlusu, nevresimi... ayırın. siz maske ile girin odasına. çocuğunuzu sokmayın...

bunda alınacak bir şey yok. eniştem de tüberküloz atlattı tedavi boyunca hastanedeydi ve o zaman 2 yaşında olan biricik evladını yanına sokmuyolardı.

kayınpederiniz de sizlerin torununun hasta olmasını istemez ki. bilmiyordur tehdit ettiğini.

bulaşıcı hastalık zatürre de verem de çok dikkat edin Allah şifa versin

Evet maalsef bulaşıcı benim k.pederimde verem olmuştu hepimiz verem savaşa gittik tahlil yaptılar ve ciğer filmi çektiler benim o zaman çocuğum yoktu ama görümcemin çocukları sürekli k.pederimle aynı ortamda diye doktor onlara koruyucu bir ilaç vermişti hergün düzenli olarak kullanıyorlardı bir kaç ay kullandılar verem savaşa gidin orda gerekli herşeyi yapıyorlar. Geçmiş olsun bu arada...

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet maalsef bulaşıcı benim k.pederimde verem olmuştu hepimiz verem savaş derneğine gittik tahlil yaptılar ve ciğer filmi çektiler benim o zaman çocuğum yoktu ama görümcemin çocukları sürekli k.pederimle aynı ortamda diye doktor onlara koruyucu bir ilaç vermişti hergün düzenli olarak kullanıyorlardı bir kaç ay kullandılar verem savaş derneğine gidin orda gerekli herşeyi yapıyorlar. Geçmiş olsun bu arada...

hiç çekinmeyin hemen eşinizle konuşun;

sağlık bu hemde çocuğunuz söz konusu;

siz annesiniz cesur olun lütfen...söz konusu oğlunuz....

benimde bir yakınıma yakın zamanda verem teşhisi konuldu.bi süre hastanede kaldı.kayınpederinizinde bana göre hastanede tedavi olması gerekli.bu tür şeyler ihmale glmez ayrıca kaynananız neden yanında yok eşinin bu kadar ciddi bi durumda .kusura bakmayın ama çok büyük bencillik.kayınpederiniz hastalığını bile bile nasıl size geliyor torununa yaklaşıyor büyük insanlar neyin nolduğunu çok iyi bilir .bile bile riske atıyor torununu bile.hemen eşinizle konuşun hastaneye beraber gidip kontrollerini yaptırın buna önlem alın.eğer verem söylentisi varsa doğrudur büyük ihtimal hastalığını saklıcak diye çocuğunuzu istismar etmesine izin vermeyin

verem savaş dispanserine götürün orada aşı yapıyorlar...erkek kardeşim zatürre oldu tabi biz bilmiyorduk geçtiğini bende baaşlangıçla atlattım..annemde....kız kardeşim biliyormuş bize söyledi ama biz inanmamışyık:2:...sonra da verem başlangıcı olabilir diye de dispanserde aşı oldu erkek kardeşim çok titizlikle baktık ama gerek ilaçları gerekse temizliği ile çok titizlikle bakıldı....

size tavsiyem çocuğunuz hastalık kaparsa(ki inş.kapmaz) gerçekten çok içiniz yanar çünkü öksürdükçe çocuğunuz nefessiz kaldıkça siz daha nefessiz kalmış gibi olursunuz yane demek istediğim çok üzülürsünüz

Canım benim babam da verem oldu.Şuan tedavi görüyor. Öncelikle her verem bulaşıcı olacak diye bir şey yok.Hastanın balgam tahlili verip bulaşıcı olup olmadığına baktırması gerekiyor.Bulaşıcı ise çevrenizdeki en yakın verem savaş merkezine gidip kayıt olmanız gerekiyor.

Orda hasta ve ailesi adına bir dosya açılıyor.Akciğer filmi çekiyorlar önce ama verem hastalığı hemen kendini gösteren bir hastalık değil.Vücut zayıf düştüğünde ortaya çıkıyor.Ayrıca zaten her üç kişiden birinde verem mikrobu olurmuş.Verem savaşta akciğer filmi haricinde deri altı testi yapıyorlar ve bence en önemlisi de o.Deri altı testi ile vücuda mikrobun bulaşıp bulaşmadığını öğreniyorsunuz.O yapılan aşı üç gün duruyor üç günün sonunda gidip ölçüm yaptırıyorsunuz eğer iğne yapılan yer 15 cm ve üzerinde kabarırsa verem mikrobu vücuda bulaşmış oluyor.Bende ve annemde çıkmadı.Kardeşimde 15cm çıktı ona mikrop bulaşmış ama dediğim gibi zaten her 3 kişiden birinde mikrop olurmuş. ordaki hemşirelerde dedi bizde de vardır diye.Kardeşime koruyucu ilaç verdiler altı ay boyunca içecek altı ay sonra yine kontrole gidecek.Babamda zaten koruyucu ilaç kullanıyor.
Sana tavsiyem öncelikle veremin bulaşıcı olup olmadığını anlayın.Bu arada da kaldığı odayı sürekli havalandır.Hatta mümkünse cam açık kalsın.Camı sürekli açamıyorsan Odanın kapısını kapatma içerde hava akışı mutlaka olsun.

odayı sürekli havalandırın odanın güneş ışığı görmesi çok önemli çünkü vereme neden olan mikroorganizma güneş ışığına karşı duyarlı diye biliyorum. Bir de kayınpederinin tabağı çatalı kaşığı kişisel eşyalar ayrı olsun. Her gün mutfak eşyalarınızı çamaşır suyuyla yıkayın.

arkadaşlar öncelikle hepinize çook teşekkür ederim konumla ilgilendiğiniz için.az önce konuştum kayınpederimle hastanede doktoru bekliyormuş 3 gibi gelicekmiş eğer boş yatak varsa yatırıcakmış yoksa gün vericekmiş yani görünen o ki burda olucak tedavi, ameliyatta olur sanırım.bende, baba doktorla konuşsan bugün yatmasan daha iyi olur pijama falan ayarlarız duş falan alırsın dedim(çünkü kayınvalidem adama küçük bir valiz hazırlayıp birer takım iç çamaşırı kıyafet pijama falan koymamış öylece gelmiş gerçi o muayene olur dönerim diye düşünüyodu heralde ama yola çıkanın hali bellimi olur her ihtimale karşı koymalıydı kaç gündür eşimden idare ediyoruz)ama kayınpederim gayet rahat ben daha çok telaşlandım bukonuda sanki ,onları getirtiriz o sorun deil falan dedi bende sen bilirsin dedim ne diyeyimki.kayınvalidemi arayacakmı ne yapacak hiç bilmiyorum ben sizleri durumdan haberdar ederim.eğer burda ameliyat olursa kaynım ve görümcem var bekar ikiside ,işsizler ,onlarda gelirler heralde hepberaber naparız bilmiyorum aslında burda halaları hala çocukları falan var ama sağolsunlar hiç oralarda kalmazlar sıkış tepiş burda kalırız hepberaber

verem hastaneleri var.

yeşillikler içinde devlet hastaneleridir bunlar.

hem hasta için hemde bulaşmaması için çok güzel rehabilite merkezleridir.

doktoru nasıl yönlendirmedi anlayamadım...

hastaneye yatırsalar bile bu çok üzün sürmeyecektir haberin olsun.Tetkiklerin hepsi yapıldıktan sonra taburcu edeceklerdir. Çünkü verem tadavisi en az altı ay sürüyor ve hiçbir hastane altı ay hasta kabul etmez... İlk evresini atlattıktan sonra taburcu olacak ve yine size gelecektir. Belli aralıklarla doktora gitmesi gerektiği için memleketine gidemeyecektir. Bu nedenle sen tüm tedbirini al şimdiden.

bulaşıcı bir hastalık ve çocuğunuzla aynı ortamda kalıyorlar, nasıl bir düşüncesizlik...
hastanelerde kalabilir, ev ortamı uygun değildir zaten bu tarz hastalıklarda.
çocuğunuza bulaşırsa napıcaksınız, ya size bulaşırsa? evin hanımının hasta olması demek bi çok şeyin aksaması demektir. kayınvalideniz ne kadar rahat öyle.
eşinizle konuşun, çocukla aynı ortamda olmaması gerektiğini. gerekise doktor söylesin bunu size.

arkadaşlar son durum; kayınpederim dün akşam 6 gibi geldi eşimle geldiler doktor yatırmamış(yer olmadığı için)ameliyattan vaz geçilmiş çünkü iki kasığındada varmış kitle, yürürken zorlanıyordu bel fıtığından diye düşünüyordu ,deilmiş bu kitleler yüzündenmiş.ışın tedavisi olucam dedi artık bu kemoterapimi onuda bilmiyorum çok üstü kapalı konuşuyor çünkü,inanın insan detayını soramıyorda.şimdi gitti biyer varmış ışıntedavisi göreceği oraya gitti.daha önce kendi kaldığı şehirde yaptırdığı bir tahlil varmış onu istemiş doktor kaynım göndericek bugün.yurtdışına gönderceklermiş tahlili 15 gün falan sürermiş gelmesi.kayınvalidemle konuştu akşam, ilaç tedavisi görücem dedi. birisi bana öyle söylese' ilaç vericek doktor onu kullanıcam'diye anlarım ,kayınvalidemde öyle anlamıştır muhtemelen durumun ciddiyetinden bahsetmedi ona.belki yarın akşam gelirim dedi ama ben okadar çabuk gideceğini düşünmüyorum.veremi soramıyorum arkadaşlar ya ,oda hiç bahsetmiyo napıcam bilmiyorum içim içimi yiyor ama bir fırsatını bulup mutlaka sorucam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…