• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederimin durumu

Benim çocuğumda alerjik bir çocuk hiç bu yüzden ağlamadı
Alerjisiyle ağlamasının ne ilgisi var?

Benim kardeşimin çoklu gıda alerjisi vardı. Karın ağrısı olarak yansıdığı ve canı herşeyi istediği için sürekli ağlardı.
Böbrek taşı düşürürken bile onu farketmeyecek kadar ağrı eşiği yüksek bir çocuk bu sebeple. Annem tuvaletinde değişiklik farkettiği için kontrole gittiğinde gördüler taşı da.
O sebeple her hastalık kendine özel. Allah kimseye yaşatmasın.
Tek başına baş etmek elbette kolay değil.
Dışarı çıkarmak, bir şekilde çocuğun ihtiyaçlarını o ağlamadan farketmeye çalışmak bir nebze de olsa rahatlatır elbette.
Bir de annem bebekken huysuzluğunu çıkarmamak lazım. Öyle sürekli ağlayarak elde etmeye çalışan çocuk ömür boyu öyle devam eder, huysuzlanır diye. Belki o alışkanlık olmuştur.

Ölüm kalım meselesi dedikleri tam da bugün. Elbette babasının yanında olmalı. Genel olarak siz de burda olun diye bile ısrar eder erkekler onu da istememiş.

Biz de böyle iyimser şeyler söyledik fikirler verdik ama yanlış okumadıysam kayınvalide için "ölüyorum dese bir bardak su vermem o derece nefret ediyorum" yazmıştı.
Allah kimi kime muhtaç bırakır bilinmez. Benim yengem ilk evlendiği zamanlar çocuğum olunca çalışmayacağım ben bakacağım annen çocuğuma bakamaz dedi çocuğu olunca nereye bırakıp kaçacağını şaşırdı, hep bir bahane uydurup çocuğu anneme bırakıp gitmeye başladı yeri geldi işim var dedi haftalarca çocuk annemde kaldı. ben kimseye bakamam dedi ki annemin zaten ondan öyle bir beklentisi yoktu ve hizmet bekleyen biri değildir, annem daha hasta olup bir bardak suyunu içmedi yengemin ama yengem defalarca ameliyat oldu hamile kaldı düşük riski yaşadı hep annem yanında kaldı hizmetini gördü yemeğini yaptı. ben böyle iddialı ve büyük konuşmaktan korkarım belki kadın hiç gelinine muhtaç olmadan göçüp gidecek bu diyardan yada konu sahibi hasta olup kv desinin bir bardak suyuna muhtaç olacak, bu denli birine karşı nefret biriktirmeyi anlayamıyorum.

Allah kimi kime muhtaç bırakır bilinmez. Benim yengem ilk evlendiği zamanlar çocuğum olunca çalışmayacağım ben bakacağım annen çocuğuma bakamaz dedi çocuğu olunca nereye bırakıp kacacağını şaşırdı, hep bir bahane uydurup çocuğu anne bırakıp gitmeye başladı yeri geldi işim var dedi haftalarca çocuk annemde kaldı. ben kimseye bakamam dedi ki annemin zaten ondan öyle bir beklentisi yoktu ve hizmet bekleyen biri değildir, annem daha hasta olup bir bardak suyunu içmedi yengemin ama yengem defalarca ameliyat oldu hamile kaldı düşük riski yaşadı hep annem yanında kaldı hizmetini gördü yemeğini yaptı. ben böyle iddialı ve büyük konuşmaktan korkarım belki kadın hiç gelinine muhtaç olmadan göçüp gidecek bu diyardan yada konu sahibi hasta olup kv desinin bir bardak suyuna muhtaç olacak, bu denli birine karşı nefret biriktirmeyi anlayamıyorum.
konuyu açanı görünce ben hiç şaşırmadımmm.geçen kendi sağlığıyla ilgili konusu vardı tanımayan üyeler naif naif yardımcı oldular ben yazmadım.abarttığını hemen anlıyorum çünkü olayları

konuyu açanı görünce ben hiç şaşırmadımmm.geçen kendi sağlığıyla ilgili konusu vardı tanımayan üyeler naif naif yardımcı oldular ben yazmadım.abarttığını hemen anlıyorum çünkü olayları
üyenin konularının çoğunu okumuşumdur muhtemelen ama bu denli nefret dili olduğu konularına ya denk gelmedim yada konuyu okumadım. konu sahibi eşinin aynı sokaktaki babasına yardıma gitmesinden şikayetçi, ben eşimi kendim gönderiyordum bir büyüğü hastanede filan yatınca git yardımcı ol diye ki gittiği kişilerde dedesi nenesi oluyordu ve başka bir ile uçakla gidiyordu. biri bir yaşında diğeri karnımdaydı çocuklarımın bu kadar perişan olmadım.

konu sahibinin evde can sıkıntısından önce düşünmesi gereken kocasının işsizliği olmalı, evde küçük bir çocuk var kira, fatura, yakacak, mutfak masrafı derken can sıkıntısı en son düşüneceği konu olmalı bana kalırsa.

üyenin konularının çoğunu okumuşumdur muhtemelen ama bu denli nefret dili olduğu konularına ya denk gelmedim yada konuyu okumadım. konu sahibi eşinin aynı sokaktaki babasına yardıma gitmekten şikayetçi ben eşimi kendim gönderiyordum bir büyüğü hastanede filan yatınca git yardımcı ol diye ki gittiği kişilerde dedesi nenesi oluyordu ve başka bir ile uçakla gidiyordu. biri bir yaşında diğeri karnımdaydı çocuklarımın bu kadar perişan olmadım.

konu sahibinin evde can sıkıntısından önce düşünmesi gereken kocasının işsizliği olmalı, evde küçük bir çocuk var kira, fatura, yakacak, mutfak masrafı derken can sıkıntısı en son düşüneceği konu olmalı bana kalırsa.
onları düşünmüyor varı yoğu kayınvalideden nefret duyma.hem nefret duyuyor hem de çocuğuma da baksın diyor.acayip bir çelişki.ölse bir bardak su vermezmiş .kendisine kim su verecek o zamanlar bakalımm?

onları düşünmüyor varı yoğu kayınvalideden nefret duyma.hem nefret duyuyor hem de çocuğuma da baksın diyor.acayip bir çelişki.ölse bir bardak su vermezmiş .kendisine kim su verecek o zamanlar bakalımm?
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. kayınvalidesi kötü şeyler yapmış olsa dahi onu görüşmeye zorlayan bir eşi yok yani istediği kadar mesafe koyabilir. bu kadar kötü bir kadın olsa kayınvalidesi, konu sahibi sanıyor mu ki evinde şimdi rahat rahat oturduğu gibi oturacaktı. en başta her gün oğlunun başının etini yiyecekti "gelin hanım niye gelip yardım etmiyor, baban hasta benim gücüm yetmiyor en azından gelip yemeği yapsın, ortalığı toplasın" diye kıyameti koparması lazımdı.

11 gün önce benim kayınpederim 2.kattan düştü 10 tane kaburga kemigi kırıldı akciğeri yırtıldı 3 gün yogun bakımda 5 gün normal serviste kaldı hayati tehlikesi yok Allaha şükür p.tesi günü eve çıktı doktor demiş ki belinde omurilikte bir sıkıntı yok yavaş yavas gitmek kaydıyla destekle lavabo ihtiyacına gidebilir bezlemenize gerek yok.K.validem sadece kendisi götüremiyor korse olmasina ragmen kayinpederim kendini toplayamıyor cok canı yanıyor bu yüzden eşimin de koluna girip yardım etmesi gerekiyor ikisi zor götürüyorlar diyebilirim.Esim bana bir süre annemlerde kalalım dedi ben de kabul etmedim kayınvalidemle anlaşamıyoruz çünkü eşime söyledim sonra tamam o zaman ben orada kalayım dedi.Orada kalıyor arada eve geliyor kızımızi seviyor gidiyor ayni sokaktayız zaten ama sürekli bir seylerle tek basıma bas etmekten yoruldum kızım zor bir bebek zaten ev aldi basinı gidiyor yapamiyorum bir iş. 4 duvar arasında kaldik kar da yagdi ya eve tıkıldık canımız sıkıldı ben de daha yeni göz ameliyatı oldum anca toparladım esime gel artık akşamları bari kal desem anlayışsızlik mı etmis olurum ? Ya gitmesin demiyorum ama günde 10 dk esimi görmek de istemiyorum Cünkü bu süreç 10 15 gun degil aylar sürecek kolay iyilesmeyecek
Başka kardeşi yoksa eşinizin bu sürecini bu şekilde kabul etmek sizin için daha mantıklı olacak.
Destek istediğinizi anlıyorum ama burada fiziksel imkansızlık var ve karşı çıksanız da eldeki değişmiyor. Bence biraz da durumlar yüzünden canınız sıkkın-işsizlik vs- her şey fazla geliyor size. Kendinizi rahatlatıp germemeye çalışırsanız gözünüzde de bu kadar büyük görünmez.
Gün içinde eşinize daha sık uğramasını söyleyin, eminim bir süre sonra o da akşamları kalmaya evine gelmek isteyecektir zaten.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. kayınvalidesi kötü şeyler yapmış olsa dahi onu görüşmeye zorlayan bir eşi yok yani istediği kadar mesafe koyabilir. bu kadar kötü bir kadın olsa kayınvalidesi, konu sahibi sanıyor mu ki evinde şimdi rahat rahat oturduğu gibi oturacaktı. en başta her gün oğlunun başının etini yiyecekti "gelin hanım niye gelip yardım etmiyor, baban hasta benim gücüm yetmiyor en azından gelip yemeği yapsın, ortalığı toplasın" diye kıyameti koparması lazımdı.
eşi gelmek zorundasın dememiş daha ne istiyor ki evinde rahatça otursun ama yokkkk.kaynanadan öyle nefret ediyor ki oğlu bile destek olmasın orada kalmasın istiyor.yok evde kalamam yok evim dağınık vs hepsi kılıf hepsi bahane

Yahu adamin babasi ikinci kattan düşmüş, kaç yerinde kırık var ciğeri yirtilmis bariz bir şekilde desteğe ihtiyacı var siz evde çok sıkılıyoruz derdindesiniz.. biraz abartıyor olabilir misiniz?

Izin verin demek izin veriyorum sana demek anlaminda soylenmiyorki. Mesela kalip vardir ya izin verin hayatimi yaşayayim diye. Burda izin istemiyor kimse. benim yazdigimda o anlamda. Anlata bildim mi bilmiyorum. Zaten konuyu okuyunca bana da şimariklik geldi. Içimden geçenleri yazsam banlanirim her halde
Yakasını bırakın anlamında dediniz izin vermeyi, yani ben öyle anladım

Cok ayıp ve evet vicdansızca olur. Siz de yaşlanacaksınız. Hastalıklar, kazalar hepimiz icin. Daha ne kadar olmus sanki. Aradan aylar gecse neyse...

Cok ayıp ve evet vicdansızca olur. Siz de yaşlanacaksınız. Hastalıklar, kazalar hepimiz icin. Daha ne kadar olmus sanki. Aradan aylar gecse neyse...
eşi yatalak olup yıllarca bakanlar var kanser olup yıllarca hastanelere taşıyanlar var.bu adam altı üstü 3 gündür babasına bakıyor ama o bile göze batmış pesss.evlat yetiştirken en önemlisi iyi insan merhametli insan yetiştirmekmiş bir kez daha anladım.bana merhameti olmayan evlat dr olsa neyleyimm hakim olsa neyleyimm?

11 gün önce benim kayınpederim 2.kattan düştü 10 tane kaburga kemigi kırıldı akciğeri yırtıldı 3 gün yogun bakımda 5 gün normal serviste kaldı hayati tehlikesi yok Allaha şükür p.tesi günü eve çıktı doktor demiş ki belinde omurilikte bir sıkıntı yok yavaş yavas gitmek kaydıyla destekle lavabo ihtiyacına gidebilir bezlemenize gerek yok.K.validem sadece kendisi götüremiyor korse olmasina ragmen kayinpederim kendini toplayamıyor cok canı yanıyor bu yüzden eşimin de koluna girip yardım etmesi gerekiyor ikisi zor götürüyorlar diyebilirim.Esim bana bir süre annemlerde kalalım dedi ben de kabul etmedim kayınvalidemle anlaşamıyoruz çünkü eşime söyledim sonra tamam o zaman ben orada kalayım dedi.Orada kalıyor arada eve geliyor kızımızi seviyor gidiyor ayni sokaktayız zaten ama sürekli bir seylerle tek basıma bas etmekten yoruldum kızım zor bir bebek zaten ev aldi basinı gidiyor yapamiyorum bir iş. 4 duvar arasında kaldik kar da yagdi ya eve tıkıldık canımız sıkıldı ben de daha yeni göz ameliyatı oldum anca toparladım esime gel artık akşamları bari kal desem anlayışsızlik mı etmis olurum ? Ya gitmesin demiyorum ama günde 10 dk esimi görmek de istemiyorum Cünkü bu süreç 10 15 gun degil aylar sürecek kolay iyilesmeyecek
Kayinvalidenizi sevmemenizi anlayabilirim ama bu keyfi bir durum değil bir süre idare edilebilir bence kendi babanız olsa eşiniz sizin yaptığınızı yapsa tepkiniz ne olurdu.

Back
X