Kayınpederimin Laf Sokmaları..

OdunHatun

O bir odun'du, olsundu..
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
901
447
Selaaam :KK54:

Kızlar ya ben nerelere gidiyim napiyim? Ya beni alın vurun zincirlere! Bi sus demi, hihi de gül geç.. Yok yapamıyorum işte! Kahretsin ki can çıkar huy çıkmaz.

Kayınpederimi kısa anlatiyim size; şaka yapar çok sever iğneleyerek şaka yapmasını. En sevdiği de laf soktuktan sonra en seslisinden bir kahkaha atmak.. Neyse bugün yine günlerden kayınpedermin bana laf sokma günüydü. Şöyle ki; işsiz kaldık işte bizde annenle işveren başkasına devredicekmiş işi dedi.. Bende aa nasıl yani baba dedim?! Artık oğlum bakar bize napalım diyerek bana baktı bende : tabii baksın işi ne DİYEMEDİİİMMM o anda gülüpte geçemedim tuhaf oldum.. Öncelerden yani ilk evlendiğimizde çok kavga etmiştik eşimle o ben aileme bakarımlı fln konuştuğunda bende kendi aileme bakarım diyordum (beni okutmuşlar büyütmüşler) ve en büyük kızlarıyım. Herneyse o anda onun yerine bende "o kendisine zor bakıyor baba" dedim kibar bi gülüş attım sustum. Sonra kayınbabam hamur yoğurma makinaso konusu açtı "aa alsaydın ya gelinine de bi tane baba" dedim :)) hiç huyum değildir ama inan bir gülüyordum iki gülüyordum artık bende onun yaptığını yapasım geldi. Oda güldü bizde para yok sizde var dedi (kendisinin arazileri kiraladığı evleri herşeyleri var yani şakasına yok diyor) bende ben senden sen oğlundan iste işte baba dedim öyle böyle konu kapandı gitti.. Ama hiç huyum olmadığından eve geldim şimdi de içim içimi yiyor "herzamanki gibi susaydın ya!' Ve bu bütün olanlar eşimin yanında oldu. Ve kp tekrarladı oğlum bakar bize diye bende tekrarladığı için tamam baksın bende aileme bakarım öyle geçiniriz dedim eşimde bize kim bakacak o zaman dedi gülüp, geçildi.. Daha buna benzer bir çok lafları var böyle aşağlayarak iğneleyerek laf sokmaları, ama en son bu olduğu için bunu yazıyorum sizlere. Siz olsaydınız ne yapardınız?

Yargılamakta özgürsünüz hanımcımlar, ama saygı çercevesi içinde olursa memnun olurum. Kendimi komple hatasız da görseydim buraya yazmazdım.. Keşke demeyeydiiiimmmm açaydım kollarımı babaa laf sok serbestsin diyeydimm sarılaydımmm :KK35:

Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler

Son düzenleme:
Çok gereksiz takıyorsun şekerim. Adamın karakteri öyleymiş işte. Sense karakterinin biraz dışına çıktığın için rahatsız oluyorsun. Emin ol, hiç önemli değil. Ama aferin, biraz kapmaya başlamışsın laf çevirmeyi, dokundurmayı. Bu ciddi maharet işi.

Eşimin ailesinde laf sokma bol. Ama o kadar üzülüyordum ki ben bu duruma. Onlar lafı saniyeler içinde konduruyorlar, ben günlerce düşünüyorum, üzülüyorum ben mi çok yumuşağım diye. Sonra baktım benimle ilgili değil, kendi aileleri içinde de böyleler. Bazen alınıyorlar, sonra barışıyorlar. Bense halen öğrenemedim o sanatı ama araya mesafe koyarak kendimi koruyorum. Benim ailemde öyle bir muhabbet şekli yok çünkü. Alışmadık dötte don durmuyor işte.

[QUOTE="Od post: 41355127, member: 623408"laaam :KK54:

Kızlar ya ben nerelere gidiyim napiyim? Ya beni alın vurun zincirlere! Bi sus demi, hihi de gül geç.. Yok yapamıyorum işte! Kahretsin ki can çıkar huy çıkmaz. Kayınpederimi kısa anlatiyim size; şaka yapar çok sever iğneleyerek şaka yapmasını. En sevdiği de laf soktuktan sonra en seslisinden bir kahkaha atmak.. Neyse bugün yine günlerden kayınpedermin bana laf sokma günüydü. Şöyle ki;fz kaldık işte bizde annenle işveren başkasına devredicekmiş işi dedi.. Bende aa nasıl yani baba dedim?! Artık oğlum bakar bize napalım diyerek bana baktı bende : tabii baksın işi ne DİYEMEDİİİMMM o anda gülüpte geçemedim tuhaf oldum.. Öncelerden yani ilk evlendiğimizde çok kavga etmiştik eşimle o ben aileme bakarımlı fln konuştuğunda bende kendi aileme bakarım diyordum (beni okutmuşlar büyütmüşler) ve en büyük kızlarıyım. Herneyse o anda onun yerine bende "o kendisine zor bakıyor baba" dedim kibar bi gülüş attım sustum. Sonra kayınbabam hamur yoğurma makinaso konusu açtı "aa alsaydın ya gelinine de bi tane baba" dedim :)) hiç huyum değildir ama inan bir gülüyordum iki gülüyordum artık bende onun yaptığını yapasım geldi. Oda güldü bizde para yok sizde var dedi (kendisinin arazileri kiraladığı evleri herşeyleri var yani şakasına yok diyor) bende ben senden sen oğlundan iste işte baba dedim öyle böyle konu kapandı gitti.. Ama hiç huyum olmadığından eve geldim şimdi de içim içimi yiyor "herzamanki gibi susaydın ya!' Ve bu bütün olanlar eşimin yanında oldu. Ve kp tekrarladı oğlum bakar bize diye bende tekrarladığı için tamam baksın bende aileme bakarım öyle geçiniriz dedim eşimde bize kim bakacak o zaman dedi gülüp, geçildi.. Daha buna benzer bir çok lafları var böyle aşağlayarak iğneleyerek laf sokmaları, ama en son bu olduğu için bunu yazıyorum sizlere. Siz olsaydınız ne yapardınız?

Yargılamakta özgürsünüz hanımcımlar, ama saygı çercevesi içinde olursa memnun olurum. Kendimi komple hatasız da görseydim buraya yazmazdım.. Keşke demeyeydiiiimmmm açaydım kollarımı babaa laf sok serbestsin diyip sarılaydımmm :KK35:

Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler
[/QUOTE]
Valla iyi etmissin en azindan icinde kalmamis
benim cok kaldi cunku. Bir gun kpler gorumceme geldiler bizde karsi apartmanlarda oturuyoruz. Neyse iste kv yle doktora gittik filan cok yoruldum . ben eve gectim oda kizina gecti. Evimi topladim
temizledim bir de yemek filan yaptim. Sonra aksam oldu zaten gorumcemlere gectim cok n
yorulmustum ama laf etmesinler diye gittim yanlarina. Onlarda oturuyoruz filan kp benim
gozumun icine bakarak kizim sen cok yoruldun deuip duruyor kendine kizina. Yani
bana kalk yardim et diyor iyide dun ben yek basima mutfakta onca bulasigi yikarken n
yabimda kimse yoktu kendileri icerdeydi. Zaten bir cay getirdi nesine yardim edicem. Birde devlete gidin ozele gitmeyin diyor paragoz. Sanane adam sanane . kadinin sirtindan sopayi katnindan sipayi eksik etmiceksin diyor kocama . keske deseydim kendi kizlarin icinde gecerli dimi diye icimde kaldi :mad::mad:

hee deyip geçicen..küfür etmiyor ya...evet baba bakacak tabi de..
sanki yarın kapınıza dayanıp hadi bakın bize mi dicekler..

Acik konusmak gerekirse
Bende aileme bakarim diye cevap vermeniz dogru olmamis
Gereksiz savunma yapmissiniz

Bazen bende keske demeseydim derim
Iyi ki de derim birdaha ayni hatayi
yapmam

Saygi sinirini asmadiginiz surece sorun yok bence. Kayinpederin dedigin karakterde sakaci biriyse zaten o da sizin sozlerinize alinmaz. Ama boyle sakaya getirp sinsice laf sokuyorsa gardini al derim.

aynı üslupla cevap verdiğinize göre sorun yok bence!! Keza gelinim bana nasıl böyle söyler çıkışı yaparsa sizde aynısını onun yaptığını hatırlatırsınız Olur Biter..

Çok gereksiz takıyorsun şekerim. Adamın karakteri öyleymiş işte. Sense karakterinin biraz dışına çıktığın için rahatsız oluyorsun. Emin ol, hiç önemli değil. Ama aferin, biraz kapmaya başlamışsın laf çevirmeyi, dokundurmayı. Bu ciddi maharet işi.

Eşimin ailesinde laf sokma bol. Ama o kadar üzülüyordum ki ben bu duruma. Onlar lafı saniyeler içinde konduruyorlar, ben günlerce düşünüyorum, üzülüyorum ben mi çok yumuşağım diye. Sonra baktım benimle ilgili değil, kendi aileleri içinde de böyleler. Bazen alınıyorlar, sonra barışıyorlar. Bense halen öğrenemedim o sanatı ama araya mesafe koyarak kendimi koruyorum. Benim ailemde öyle bir muhabbet şekli yok çünkü. Alışmadık dötte don durmuyor işte.

Aynen canım, öncelerde laf soktu birşey diyemedim diye içim içimi yerdi eve geldiğimde, hatta eşimle bile tartışırdım babana laf söyliyemiyormusun, ne demek istedi şu lafıyla fln diye. Artık paçaları sıvadım kendim cevap vermeye çalıştım, ama böylede acaba kalp kırdım mı diye düşünüyorum.. İki tarafıda b.klu değnek gibi hangisini uygulasam sonunda yine huzursuz ben oluyorum. Dediğin gibiydim ben de anlayacağın ama sustukca seni pasif sanıyorlar madem, cevabını ver "cadı" ol gözlerin de daha iyi diye düşünüyorum.

Onun şakalarına şakayla karşılık vermişsiniz.
Tartışıp ters bişey söylememişsiniz ki..

İçimi rahatlattın canım ya çok sağol. Dünden beri içim içimi yiyordu, demesemiydim diye. Her dediğim olay oluyor, ama onlar diyince "şakaydı cınım o ya" oluyor da tedirgin oldum. Allahtan oğluda vardı yanımda, ekleme yapamaz :)

yok be niye takiyorsun ... kp zaten sakaci biriymis bence yanlis anlamamistir :KK49:

Şakacı canım, kendisi şaka yapar ama karşısındakinin şakasına bazen alınır bazen takmaz. Keyfine bağlı. Takmamıştır inşÂllah o_O

Aşağılayarak laf sokma göremedim. Şaka yapmış sadece sizde cevap vermişsiniz.

Aynen canım onun seviyesinde kalarak aynı onun gibi laf sokmaya gayret gösterdim, stajerim daha bu konuda. :) içimi rahatlattın çok sağol canım..

sakalasmis yahu... ne var bunda ???

Dimii dimii :KK43: ne biliyim suçluymuşum gibi hissettim birden.

Acik konusmak gerekirse
Bende aileme bakarim diye cevap vermeniz dogru olmamis
Gereksiz savunma yapmissiniz

Bazen bende keske demeseydim derim
Iyi ki de derim birdaha ayni hatayi
yapmam

Bi ara dediğim gibi bu konu yüzünden tartışmıştık ailelerde dahil olmuştu gelmişlerdi bize. Bende orda oğlun böyle diyor bende kendi aileme bakarım madem dediğim için kavga ettik dedim. Bakamazmıyım baba dedim. Yok dedi. Ailemin yanında! Bende bakarım dedim. Kimse ailesini sokakta bulmadı, oğlun bakarsa bende bakarım dedim. O yüzden hasass olduğumu biliyor yinede bunu söylüyor.

Saygi sinirini asmadiginiz surece sorun yok bence. Kayinpederin dedigin karakterde sakaci biriyse zaten o da sizin sozlerinize alinmaz. Ama boyle sakaya getirp sinsice laf sokuyorsa gardini al derim.
[/QUOTE]

Aynen beklenmedik anda çok güzel laf sokar en sinsisinden.. Artık o yüzden susmak istemiyorum. Eskiden he hı derdim susardım.. Susdukca yine kötü oluyorum, madem susmayarak kötü oliyimda işe yarasın. Yanlışmıyım? o_O

Son düzenleme:
Kayinbabaniz bana igneleyici asagilayici laf sokuyor gibi gelmedi.
Oyle olsa siz laf soylediginizde tartisma ortami dogabilirdi.
Sizin mi fazla gozunuze batiyor acaba?
Art niyetle bir sey soylemiyor her evde boyle mevzular geciyor aslinda.

şakayla karışık yavaş yavaş yol apıyor bence.
İyiki söylemişsiniz , şu beleşçi insanlar öldürücek beni bu ne böyle

Valla iyi etmissin en azindan icinde kalmamis
benim cok kaldi cunku. Bir gun kpler gorumceme geldiler bizde karsi apartmanlarda oturuyoruz. Neyse iste kv yle doktora gittik filan cok yoruldum . ben eve gectim oda kizina gecti. Evimi topladim
temizledim bir de yemek filan yaptim. Sonra aksam oldu zaten gorumcemlere gectim cok n
yorulmustum ama laf etmesinler diye gittim yanlarina. Onlarda oturuyoruz filan kp benim
gozumun icine bakarak kizim sen cok yoruldun deuip duruyor kendine kizina. Yani
bana kalk yardim et diyor iyide dun ben yek basima mutfakta onca bulasigi yikarken n
yabimda kimse yoktu kendileri icerdeydi. Zaten bir cay getirdi nesine yardim edicem. Birde devlete gidin ozele gitmeyin diyor paragoz. Sanane adam sanane . kadinin sirtindan sopayi katnindan sipayi eksik etmiceksin diyor kocama . keske deseydim kendi kizlarin icinde gecerli dimi diye icimde kaldi :mad::mad:

Hayır kesinlikle demezler, kızların açıklarını görmezler söylemezler.! Gördüm, yaşadım çünkü. Bir keresinde görümceme şakasında düğünde laf söylemiştm onuda orkestradan bir kişiyle kendisi duydu sadece gitmiş görümcem bunu babasına yetiştirdi. Kp'imde oğlunu balayından döner dönmez aynı gün, senin eşin böyle böyle demiş diye doldurdu.. Eşimi üzerme saldı. 15 günlük evliyiz boşanıyorduk. O dereceye geldik. Ama kendi kızı bana misafirlern içinde arkamdan bi tabak koydum diye musluğun yanına "hizmetcisimiyim ben onun ya gelsin kendi yıkasın diye bağırdı" kp'in tepkisi sence neydi? O öyle.. O öyle?! O öyleee! Ne demek ya ne demek! Bende böyleyim o zaman sanane? Ne oğlunu dolduruyorsun madem? Oğlunun yanında kızını kayırmalar fln, sonrada "aa canım sen bizim gelinimiz değil kızımızsın, bizim aileden oldu .." Hıhı canım hıhı. Öfff sabah sabah sinirlendim yine :KK43:

Kayinbabaniz bana igneleyici asagilayici laf sokuyor gibi gelmedi.
Oyle olsa siz laf soylediginizde tartisma ortami dogabilirdi.
Sizin mi fazla gozunuze batiyor acaba?
Art niyetle bir sey soylemiyor her evde boyle mevzular geciyor aslinda.

Belki de haklısınızdır. Önceden yaşattıklarının etkisindede olabilirim..

Eminim bu ilk değildir. Benim kp de böyle saçma sapan espriler yapar sürekli. Koskoca adam insanın bi ağırlığı olur. Hiç sevmem böyle ciddiyetsizlikleri. Yaşıtım değil bişeyim değil.İnsan geliniyle bu kadar laubali olmamalı bence.
Ben gülmüyodum yaptığı esprilere şakalara. Hiç aldırmıyorum duymamış gibi yapıyorum. Bozuluyo yavaş yavaş bana şaka yapmayı bırakmaya başladı. Tavsiye ederim hiç aldırmayın.
Eşinizede boşuna kızmayın koskoca adama nasıl konuşması gerektiğini öğretecek değil ya

X