kayınvaldem ve onun iktidar çabaları.....

ugurbocuuu

Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
8.331
18.322
448
Kayseri
aslında bu güne kadar kayınvalıdemle bi çok problmlerımız oldu ufak tefek ev içi tartışmalar bizı kontrol altına alma çabası bizi yönetmek istemesi vs vs
evlerımız çok yakın bı yere gıdecegımızden haberı olsa bende gelıyım der bızım dışarı çıktığımızı görse iner gelır evlerımız karşı iki bina.
bi çok iyilikler yapar ve başımıza kakar insanların yanında övünmek için mi bilmem neden anlatır böle böle yaparım dıye yüzümüze vurur. bizi çocuk gıbı idare etmek ister. çok sefer kavgalar çıkarır hersey istediği gibi gitmeyince. her zaman yaşlı kadın deyıp eşimi çok sevdiğim için küssem bıle üç beş gun sonra gıderım bi şi yok gibi.
bi hafta kadar önce kayınvalıdemdeydik pek yüzü gülmüyodu bi şi olacagı bellı eşimle azarlayarak konustu eşimde ona kızdı falan telefonu çaldı dısarı çıktı
bende konusuyorum normalce bana söylenmeye basladı sen beni umursamıyosun oğlanın aklını çeliyosun.. gıbı durduk yere hakaretlerde var tabi bende neden boyle yapıosun durduk yere anne dedım sebebsız.. sebebsız degıl sız saygısızsınız falan fılan içerı gıttım eşim telefon konusuyo konusması bitti bana döndü baktı benım yüz düşmüş sordu bole bole dedım gıttı annesıyle tartıstı neden ıkı de bır bole yapıosun dıye annesi açtı ağzını yumdu gözünü eşime ve bana hakaretler hakaretler hakaretler... oruçluyuz zaten üzüntüden ole bi başım ağrıdı kı iftar zamanıydı tam kavga esnasında içerdeyım eşim hadi gidelim dedi bende ortalık durulunca konusucam dıye düşünüyorum yok dedım başımın ağrısı çogaldı migrenım var benım açım ama öyle bi midem bulanmaya başladı kı.. yattım kanepeye iftar çok yakındı neyse iftarda bi agrı kesıcı aldım eşimde bişi yemedı ıyısen gıdelım dıyo gözümü açamıyorum öyle hastalandım kı bi saat yattım onlar yemeklerını yedıler mutfaktan bı gelıp noldu demıyolar bı de orda oturuyolarsaat 10 a gelıyo ben daha bişe yemedım emziklıyım bıde bebegım aglıyo zorla kalktım eşim tuttu eve vardık 11 gıbı yemek yedım bız gıttıkten sonra eve misafir çagırmışlar gece gıtmış misafırler. 1 hafta oldu gıtmedım eşim konusuyo telefonda işten gelince de bi kere ugrayıp 5 10 dk goruşmüş bi şi sormadım çok zoruma gıttığı için öfkem dınmıyo ne olacak bılmıyorum ne yapmalıyım?.......

cahilce bi şi yapmak istemıyorum zaten kayınvaldemın karsısında her zaman yatıştıcı ikna edıcı olanda benım ama artık biriktirdım mı içimde nedır hiç alttan alasım yok
bi taraftan dııyorum kı yaşlı ınsanlar eşimle beraber gıdım mesafelı durayım eşim üzülmesın bıde yaslı insanlar öbür taraftan gurursuz gıbı gıtmek istemıyorum dıyorum gıdersem bana naparsanız yapın bak ben mecbur gıbı geldım gıbı olur yenı bır münakaşaya cesaretlerı olur bılemıyorum....

her yaptığım sey de ondan müsaade almalıymısım herseyı ona söylemelıymışım ben ondan bişileri saklıyomusum bi şiler dediğim akrabalarıma gıtsem arkadasıma yada bırıyle konussam mesela yanın da telefonla konussam ayrıntılı rapor ister ne konustugumla ılgılı telefon çalsa EŞİM ARASA İÇERİ GİTSEM SAKLIYOSUN DER eşimle biyere gıtsem yemege mesela anlatmasam hemen hemen ıkı gune bı goruşüyoruz evımız çok yakın bı baska zaman lafı geçse bahsetmedın f alan dıye benı suçlar bızde gelırdık der bu bı kez degıl defalarca tekrarladı o gunde eşim bi gun once bi tanıdıkla konustu bnm yanımda bende ertesı gun erken gıttım kaynvldeme eşim akşam geldı konusma sırasında dun falanla konustum bole bole dedı falan dedı işte ben onu gunduz konusurken anlatmamışım oyle gülünç ki anlatınca ama yasarken yoruyo ınsanı çok yoruyo kontrol etme çabası baska bişi diyemıyorum....

eviniz kira ise taşının:34:

hayır evımız kendımızın kıra degıl

o zaman bugünden itibaren birşey anlatmayın.nasılsa her şekilde surat ediyor,devam etsin.mesafe koy.görüştüğünde eskisi gibi olma.herşeyin kendisine anlatılmayacağını öğrensin.:34:

zaten bnmde tek düşündüğüm bu bı tek bunu yapabılırım sanırsam ama hiç mi hiç gitmek ıstemıyorum bnm ailem özelime ve bana saygı duyarlar ben bu tarz davranışlara hiç alışkın degılım kayınvaldme de anne anne derım huyuna gıderım nedense sorsan hiç benden yana memnun degıl kendısı çok ıyı ve herseye hakkı var........

migrenin var, emziklisin ve oruç tutuyorsun... :50:
kayınvalidene karşı da hem mesafeni hem saygını koru. her şeyi alatma, her şeye karıştırma.

zaten bnmde tek düşündüğüm bu bı tek bunu yapabılırım sanırsam ama hiç mi hiç gitmek ıstemıyorum bnm ailem özelime ve bana saygı duyarlar ben bu tarz davranışlara hiç alışkın degılım kayınvaldme de anne anne derım huyuna gıderım nedense sorsan hiç benden yana memnun degıl kendısı çok ıyı ve herseye hakkı var........

boşver ne isterse düşünsün.sen seviyeni koru.herşeyi anlatma bilmek zorunda da değil.zamanla o da öğrenecek:34:

migrenin var, emziklisin ve oruç tutuyorsun... :50:
kayınvalidene karşı da hem mesafeni hem saygını koru. her şeyi alatma, her şeye karıştırma.

evet artık mutlaka oyle yapıcam ılk baslarda çok ıyıydık zamanla herseyı kendı elıyle bu hale getırdı çok severdım onu ama artık gıtmeyı gormeyı bıle ıstemıyorum
sadece şimdi degılkı hamılelıgımde de defalarca yasadım bu tarz tartışmalar yavas yavas sevgı de tukenıyo saygıda saygı duymuyorum ona ama hıç yüzyüze gelmedık hiç bi konuda hakaretınde tartışmaya gırmedım münakaşa etmedım o çirkın bişi söylese ya sakin kalmaya calısırım yada cvp vermem gıderım o odadan... ama şimdi gorüştüğümüzde nasıl davranacak ben napıcam merak edıyorum.....

allah allah eşin gidelim gidelim diyo sen nıye hala gitmem diye diretiyosun evin ıkı apartman yandaysa git evinde uzan kanepene sen de bi hoşsun açlıkla düşünemedin mi acaba bilemedim şimdi:44:

eşin gitmek istiyosa sen nıye duruyosun sankı kayınvalidenin yüzüne hasretmişsin gibi...

ben olsam eşim üzüntüden kahrolsa bile bakmam kayınvalidenin suratına kimse benden önemli değil..

bi de migrenin varmış bak böyle yaparsan kıymetın olmaz ki yokta zaten

herkes her istediğin, sana söyleyemez söyletmemelisin daha ne diye konuşcam diye uğraşıyosun kocaman 50 60 yaşında kadın daha usturuplu terbiyeli olmayı bilmiyorsa senin öğretecek halin yok

uğraşma bırak ne hali varsa görsün

sevilmek isteyen önce sevmeyi bilmeli heleki o bir de büyük..

kendinizi paralatmayın şu kayınvalideciklere.

boşver ne isterse düşünsün.sen seviyeni koru.herşeyi anlatma bilmek zorunda da değil.zamanla o da öğrenecek:34:

öyle meraklı cüretkar vede kendını seven bırı kı zor olacak kabul etmesı bunu umarım dedıgın gıbı olur ve de zamanla olur öğrenır bizim hayatımıza mudahele etmemeyı karışmamayı her konu da akıl vermek ıstıyo hatta akıl vermek bıle degıl bnm dedıgım gıbı yapın....

öyle meraklı cüretkar vede kendını seven bırı kı zor olacak kabul etmesı bunu umarım dedıgın gıbı olur ve de zamanla olur öğrenır bizim hayatımıza mudahele etmemeyı karışmamayı her konu da akıl vermek ıstıyo hatta akıl vermek bıle degıl bnm dedıgım gıbı yapın....

sen artık taviz verme,birşey anlatma,zamanla öğrenecek:34:

allah allah eşin gidelim gidelim diyo sen nıye hala gitmem diye diretiyosun evin ıkı apartman yandaysa git evinde uzan kanepene sen de bi hoşsun açlıkla düşünemedin mi acaba bilemedim şimdi:44:

eşin gitmek istiyosa sen nıye duruyosun sankı kayınvalidenin yüzüne hasretmişsin gibi...

ben olsam eşim üzüntüden kahrolsa bile bakmam kayınvalidenin suratına kimse benden önemli değil..

bi de migrenin varmış bak böyle yaparsan kıymetın olmaz ki yokta zaten

herkes her istediğin, sana söyleyemez söyletmemelisin daha ne diye konuşcam diye uğraşıyosun kocaman 50 60 yaşında kadın daha usturuplu terbiyeli olmayı bilmiyorsa senin öğretecek halin yok

uğraşma bırak ne hali varsa görsün

sevilmek isteyen önce sevmeyi bilmeli heleki o bir de büyük..

kendinizi paralatmayın şu kayınvalideciklere.

benm mıgren nobetım tuttugunda acıle gıderım ve iğnelerle gecer bas agrım oyle şiddetlidir ve bulantısıysa bişeye benzemez o halde bıle ortalık durulsun bişeyler soyleyım dıye beklıyorum yazık. ılk once bunun için bekledım onlar bagırıyodu ama sonra öyle bı serıldım kı bebekte var kalkamıyorum dogrulsam kuscam afedersınız kafam parcalanıyo yanımda kımse yok esım gıdıp gıdıp gelıyo nasılsın dıye

benm mıgren nobetım tuttugunda acıle gıderım ve iğnelerle gecer bas agrım oyle şiddetlidir ve bulantısıysa bişeye benzemez o halde bıle ortalık durulsun bişeyler soyleyım dıye beklıyorum yazık. ılk once bunun için bekledım onlar bagırıyodu ama sonra öyle bı serıldım kı bebekte var kalkamıyorum dogrulsam kuscam afedersınız kafam parcalanıyo yanımda kımse yok esım gıdıp gıdıp gelıyo nasılsın dıye

valla canım canının kıymetını sen bılmezsen kımse bilmez...

kendıne değer ver...başkaları o zaman otomatik olarak toparlanır bi kendilerine gelirler...

evlenınce kadınlar kendılerını fazla yıpratıyorlar...değer bilen olsa amenna...

valla canım canının kıymetını sen bılmezsen kımse bilmez...

kendıne değer ver...başkaları o zaman otomatik olarak toparlanır bi kendilerine gelirler...

evlenınce kadınlar kendılerını fazla yıpratıyorlar...değer bilen olsa amenna...

biliyorum aynen oyle zaten....

her yaptığım sey de ondan müsaade almalıymısım herseyı ona söylemelıymışım ben ondan bişileri saklıyomusum bi şiler dediğim akrabalarıma gıtsem arkadasıma yada bırıyle konussam mesela yanın da telefonla konussam ayrıntılı rapor ister ne konustugumla ılgılı telefon çalsa EŞİM ARASA İÇERİ GİTSEM SAKLIYOSUN DER eşimle biyere gıtsem yemege mesela anlatmasam hemen hemen ıkı gune bı goruşüyoruz evımız çok yakın bı baska zaman lafı geçse bahsetmedın f alan dıye benı suçlar bızde gelırdık der bu bı kez degıl defalarca tekrarladı o gunde eşim bi gun once bi tanıdıkla konustu bnm yanımda bende ertesı gun erken gıttım kaynvldeme eşim akşam geldı konusma sırasında dun falanla konustum bole bole dedı falan dedı işte ben onu gunduz konusurken anlatmamışım oyle gülünç ki anlatınca ama yasarken yoruyo ınsanı çok yoruyo kontrol etme çabası baska bişi diyemıyorum....

Böyle üzerine gelen birisine,en güzeli dürüstçe gerçeği söylemektir.
Laf sokmak veya terslemek değil,sadece basit gerçeği göstermek.

Nedir mesela ? Eşinle yemeğe gitmişsin,sakladın diyor.
Cevabı çok basit : Neden saklayım anne ? Gittik işte.Her gittiğimizi yeri söyleyecek değiliz ya.Karı koca başbaşa biryere gidemeyecek miyiz ? Suç işlemişiz gibi soruyorsun,çok şaşırıyorum bu hallerine,anlam veremiyorum vs...

Tabii bunlar sert bir ifade ile değil,normal konuşma tonuyla :)

İftar öncesi yaşadığınız tartışmada,bence de ne yapıp edip evinize dönmeliydiniz.
Hani sen,eşinin olduğu odaya gittiğinde...O zaman gitseydiniz,kaynanan sonraki ağır sözleri etmemiş olacaktı.

Böyle üzerine gelen birisine,en güzeli dürüstçe gerçeği söylemektir.
Laf sokmak veya terslemek değil,sadece basit gerçeği göstermek.

Nedir mesela ? Eşinle yemeğe gitmişsin,sakladın diyor.
Cevabı çok basit : Neden saklayım anne ? Gittik işte.Her gittiğimizi yeri söyleyecek değiliz ya.Karı koca başbaşa biryere gidemeyecek miyiz ? Suç işlemişiz gibi soruyorsun,çok şaşırıyorum bu hallerine,anlam veremiyorum vs...

Tabii bunlar sert bir ifade ile değil,normal konuşma tonuyla :)

İftar öncesi yaşadığınız tartışmada,bence de ne yapıp edip evinize dönmeliydiniz.
Hani sen,eşinin olduğu odaya gittiğinde...O zaman gitseydiniz,kaynanan sonraki ağır sözleri etmemiş olacaktı.

çocukmuyuz bi şeyler ima edicez laf çakıcaz zaten gayet basıt bı şekılde ve dırekt soylüyoruz. saklanan bi şi yok başbaşa gıtmek ıstıyoruz bız dıye mesela cvbı şu oluyo ben sıze napıorum kı bnde gelsem nolur böyle de basıt bı cvp alıyoruz.o günde bn eşime olanı söyledıkten sonra zaten annesının yanına gıder gıtmez sen neden boyle yapıosun anne der demez başladı ve bu olay yasandı. zaten ben olan olayda ıyı mı yapmışım kötü mü yapmışım nasıl davransam daha ıyı olurdu dıye sormuyorum kı.. ben bundan sonra ne olacak nasıl davranmalıyım bu konuda fıkır almak ıstıyorum sızlerden..
basbasa gıtmek ıstıyoruz dedıgımızde bende gelsem nolurkı dıye cvp veren bı ınsana bnmde bı özel hayatım oldugu gercegını nasıl anlatabılırım?...

canm bence eşinle git gel küslük olmamalı snçta arada eşin var onlar ii olurlar sonra sen kötü olursun .ama mesafeli olmalısın bence umursamaz ol.benmde başmdan bi olay geçti ama onlara o sınırı veren benm artk sınır koymann zamanı geldi diye düşünüyorum yoksa üzülen ben oluyorm...

Back
X