• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvaldem....

bana evimin işini yapacaksın 4 e kadar sonra dönüp kendi evinin işini yapacaksın diyen bi kayınvalideyse yapmıyorum evet. Yaşamayan bilemez işte..12 yaşındaki kız dolma sarıyor yemek yapıyor.

Bunu anlatmadığın için bilemem.
Ama 12 yaşındaki çocukla sidik yarışına girmen çok komik olmuş.
Bu tavrın sana kaybettirir.
Tabii ki gidip kayınvalidenin işini yapman gerekmiyor,ama bir genç olarak kimin evinde olsam ben girer o bulaşıkları yıkardım.
Dışardan kötü niyetli görünebilirsin haberin olsun:34:(buna eşinde dahil)

o zaman yemeğe de gitmeyeceksin konu sahibi.. bir gün kalkıp da sofra hazırlayıp, tatlı koymakla hizmetçi olmazsın.. senden farklı beklentileri var diye normal olanı da yapmamak çözüm değilmiş gördüğün gibi..

bu kayınvalideler gelinleri hizmetçi gibi kullanmaya çalışıyor, benim arkadaşım hemşire elini sıcak sudan soguk suya sokmayan bir insan yemek yapmayı çokta iyi bilmez ama gel görki kayınvalidesi börek açtırmış zorla :53: devamlı kendisine çagırıyor çalışan kız otursun demiyor da iş buyuruyor sizinki de öyle belli,, hiç yüz vermemişsinz oh ne iyi olmuş hizmetçi almadı sizi onun işini yapmak mecburiyetiz yok içinizden gelirse yaparsınız ancak.

kim ne derse desin evde eli ayağı tutan benden küçük görümce varken kendimi paralayamam ,sadece yardım ederim...evin genç kızı oturcak ben çalışıcamlı bir dünya yok..ki konu sahibi zaten yardım etmiş tüm işi yapmamalı aşırı terbiyesizliğe girer bu beklenti...kendine hizmetçi almıyor kaynana oğluna hayat arkadaşı alıyor idrak edin artık şunu..

sofrayı kaldırmasına yardım ettim canım onalrın istediği şey hizmeti sadece ben yapmalıyım 1 senedir o mutfaktan hiç çıkmadım vallahi hizmetçiden farkım yoktu.

Benim yetistirilme tarzim boyle. Gezmeye gittigimde her turlu ise yardim ederim. Yemek servisinde, cay tatli servisinde, bulasikta vs vs.. Yani "ben hizmetci degilim" diyip oturamam. Tamam gorumcenizin de yapmasi lazim ama sizde artik o evin kizi sayilirsiniz.. İllaki beklenir bulasik yikamaniz , yardim etmeniz.. Evlenmeseydiniz, baba evindede ben hizmetci degilim diyip isleri annenize mi yaptiracaktiniz? :sly:

bu kayınvalideler gelinleri hizmetçi gibi kullanmaya çalışıyor, benim arkadaşım hemşire elini sıcak sudan soguk suya sokmayan bir insan yemek yapmayı çokta iyi bilmez ama gel görki kayınvalidesi börek açtırmış zorla :53: devamlı kendisine çagırıyor çalışan kız otursun demiyor da iş buyuruyor sizinki de öyle belli,, hiç yüz vermemişsinz oh ne iyi olmuş hizmetçi almadı sizi onun işini yapmak mecburiyetiz yok içinizden gelirse yaparsınız ancak.

aynen öyle bana o gözle bakmasa ayaklarını yıkarım ben . ama bana bi kere hizmetçi gözüyle baktılar orda bitti.

Benim yetistirilme tarzim boyle. Gezmeye gittigimde her turlu ise yardim ederim. Yemek servisinde, cay tatli servisinde, bulasikta vs vs.. Yani "ben hizmetci degilim" diyip oturamam. Tamam gorumcenizin de yapmasi lazim ama sizde artik o evin kizi sayilirsiniz.. İllaki beklenir bulasik yikamaniz , yardim etmeniz.. Evlenmeseydiniz, baba evindede ben hizmetci degilim diyip isleri annenize mi yaptiracaktiniz? :sly:

evet benim annem yaptırmazdı bana nazım geçiyordu . kayınvalidemde annemde 45 yaşındalar . yaşlı değiller.

artık hizmetçi gibi kullanılmaktan sıkıldım ve kaynanama yemeğe gittiğimizde yardım etmedim ve bana sokmadığı laf kalmadı yahu liseye giden kızı var ben kalkıp bide ona hizmet ediyorum bana tatlı tabağı koymadı bile sırf sinirinden çay iç tatlı ye demedi bile. Bi misafir vardı evli genç kız kalkıp bi iki kere yardım etti ve yüz kere teşekkür etti ben anlıyayım dedi kızı ay belim çok ağrıdı dedi Ay kıyamam sana bitanem çok yoruldun dedi. ve beni sinirinden dövecekti resmen.Her konuda benimle yarışıyor kocalardan mevzu açıldı tapıcak kadar sevilmez bi koca dedim ailenden daha çok seveceksin kocanı bu iş böyledir diyor asla öyle değildir bu iş dedim. Ailemi sevmemi bile istemiyor. Alllahım dayanamıyorum napıcam bilmiyorum bu kadın yüzünden biticek herşey.

normalde misafir gelirdi mutfaktan asla çıkmazdım bana otur kızım dinlen demezdi. kızının önüne ben hizmet ederdim. üstüne üstük kayınvaldem genç bir kadın . ve bana ilk kavgamızda gelip benim evimin işini yapacaksın sonra dönüp kendi işini yapacaksın demişlerdi...

Evin genç kızı varsa kalkıp oda yardım etsin..
Gelin alıyorlarsa eve yardımcı olsunlar diye alıyor bu zihniyetler..

Bence cok abartiyorsunuz.Gittiginizde tabiki yardim etmelisiniz ora da sizin bir eviniz sayilir artik uzak bir misafirlige gitmiyorsunuz ki.Biri tabaklari toplar biri makinaya koyar vs bu boyledir.Senin evine geldim ben oturayim olmaz ki.Bu sekilde yaparsaniz esinizle huzursuzluk cikar.Ben sirf esimin gonlu hos olsun diye bile kalkar is yapardim.Bence suyuna gitmek her zaman ise yarar ha gel evimin normal isini yap diyorsa da esiniz devreye girebilir anne bizim eve zor yetisiyor falan der.12 yasindaki kiz da cocuktan hallicedir bence onla kendinizi yaristirmaya kalkmayin o niye yapmiyor demeyin ortaokula giden cocuktan bahsediyoruz.

Son düzenleme:
çünkü onlarda gelin hizmetçidir.

Boşverin ya kafaya takmayın, sinirlerinizi yormayın. Eşiniz bu konuda ne düşünüyor bilmiyorum ama gerekirse araya mesafe koyun. Ne münasebet kendi evinizin hanımısınız siz, gidip ne diye temizlik yapacakmışsınız oraya. Allah rızası için yapmak içinizden geliyorsa yapında, gelinler gelip yardım ederler temizlik yaparlar mantığından bir kurtulamadı bu toplum

Bence cok abartiyorsunuz.Gittiginizde tabiki yardim etmelisiniz ora da sizin bir eviniz sayilir artik uzak bir misafirlige gitmiyorsunuz ki.Biri tabaklari toplar biri makinaya koyar vs bu boyledir.Senin evine geldim ben oturayim olmaz ki.Bu sekilde yaparsaniz esinizle huzursuzluk cikar.Ben sirf esimin gonlu hos olsun diye bile kalkar is yapardim.Bence suyuna gitmek her zaman ise yarar ha gel evimin normal isini yap diyorsa da esiniz devreye girebilir anne bizim eve zor yetisiyor falan der.

eşim sesini çıkarmıyor bu yüzden herşey benim üstüme kaldı eğer ben ezdirmeye devam edersem kendimi çıldıracam.

artık hizmetçi gibi kullanılmaktan sıkıldım ve kaynanama yemeğe gittiğimizde yardım etmedim ve bana sokmadığı laf kalmadı yahu liseye giden kızı var ben kalkıp bide ona hizmet ediyorum bana tatlı tabağı koymadı bile sırf sinirinden çay iç tatlı ye demedi bile. Bi misafir vardı evli genç kız kalkıp bi iki kere yardım etti ve yüz kere teşekkür etti ben anlıyayım dedi kızı ay belim çok ağrıdı dedi Ay kıyamam sana bitanem çok yoruldun dedi. ve beni sinirinden dövecekti resmen.Her konuda benimle yarışıyor kocalardan mevzu açıldı tapıcak kadar sevilmez bi koca dedim ailenden daha çok seveceksin kocanı bu iş böyledir diyor asla öyle değildir bu iş dedim. Ailemi sevmemi bile istemiyor. Alllahım dayanamıyorum napıcam bilmiyorum bu kadın yüzünden biticek herşey.

normalde misafir gelirdi mutfaktan asla çıkmazdım bana otur kızım dinlen demezdi. kızının önüne ben hizmet ederdim. üstüne üstük kayınvaldem genç bir kadın . ve bana ilk kavgamızda gelip benim evimin işini yapacaksın sonra dönüp kendi işini yapacaksın demişlerdi...

şu cümleye koptum ben. siz mi yerinizi bilmiyorsunuz yoksa kvalide mi çok terbiyesiz anlamadım.
önceden hep mutfaktan çıkmazsan alıştırma meselesine gider.
sonrasında bu yaptığın güzellikler senin görevin haline dönüşür aynen yaşadıkların gibi.

oyle dusunme sen boyle ufacik sornlari kendine dert gibi gorursen kendini hasta edersin herkes keyfine bakarken sen hastalikla ugrasirsin dahami iyi olur oyle bence hic sikma canini kalk yap veya gitmeyin knularini hep okuyorm bence birz rahatlamalisin

Bilgi size güç verir ancak saygiyi karakterinizle kazanırsınız.

eşim sesini çıkarmıyor bu yüzden herşey benim üstüme kaldı eğer ben ezdirmeye devam edersem kendimi çıldıracam.

Esinizle konustunuz mu sakin bir sekilde? Sinirle kizginlikla soylemeyin.Hatta keyfinin iyi oldugu bir zaman sakin sakin deyin annen boyle yapiyor annen soyle yapiyor diye cikisirsaniz ters teper bence.Annemlerden biliyorum.

Ve evet en onemlisi boyle seyler icin kendinizi yipratmayin olan size olur kimseye olmaz.Allah korusun bir hastalik falan ciksa kayinvalideniz cekiliverir kenara.Olan size olur bosverin boyle seyler icin uzmeyin kendinizi.

canım sen hatayı baştan yapmışsın fazla içli dışlı olmuşsun onlarda seni hizmetçi olarak kullanmış:45:.artık bıkmışsın anladığım kadarıyla elini hiçbir işe sürmek gelmiyor ama görümcen daha küçük ondan da fazla bir iş beklemek doğru değil :44:

Keşke bu lafından sonra evet aslında haklısın annecim çünkü X (eşiniz) beni sizden daha çok seviyor :52: , diyecektiniz ki kalacaktı öyle :53:

Back
X