kayınvaldemin hamarat gelin merakı....

melek7

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
328
9
318
Bursa
geçenlerde eşimle kayınvaldemlerdeyiz... konu bi şekilde arka sokakta oturan bir hanımın gelinine geldi gelin hanım köydenmiş köy kızları genelde hamarat olur daha çok iş bilir ya oooo bi başladı kayınvaldem kız şöle iyimiş geldiği günden beri evleri badana yapmış köşe bucak temizlermiş bi pastalar börekler yaparmış dillere destan bi övdüki sormayın bu konuşma 15 dk.sürdü tabi ben üstüme alındım çalışıyorum anca kendi evime bakıyorum onada hizmet etmemi bekliyor. ama bana hiç bişiye elimi sürdürmez evinde ayrıca lafı yediğimle kaldım maksadı beni yermekti sanırım....

geçenlerde eşimle kayınvaldemlerdeyiz... konu bi şekilde arka sokakta oturan bir hanımın gelinine geldi gelin hanım köydenmiş köy kızları genelde hamarat olur daha çok iş bilir ya oooo bi başladı kayınvaldem kız şöle iyimiş geldiği günden beri evleri badana yapmış köşe bucak temizlermiş bi pastalar börekler yaparmış dillere destan bi övdüki sormayın bu konuşma 15 dk.sürdü tabi ben üstüme alındım çalışıyorum anca kendi evime bakıyorum onada hizmet etmemi bekliyor. ama bana hiç bişiye elimi sürdürmez evinde ayrıca lafı yediğimle kaldım maksadı beni yermekti sanırım....

Kayınvalideler:47::52::52::52:
Hepsi aynı canım yaa üzülme çalışan bayanlardan birşey beklemek bile bence hata kaç tane elimiz kolumuz var allah aşkına ya..

aman canım boşver takma kafana.desin desin dursun eğer gene böyle demeye devam ederse sende dersin ah ah ev hanımları ne rahatlar diye bu ona ders olur

sadece kaynanalar degilki bunu kendı annelerımız bıle çogu zaman yaparlar fakat kaynananın demesi daha igneleyici olur malesef herkesın başında aynı şeyler var sankı herşeyi yapıp herşeylerıne koşunca madalyamı verıyorlar hayır kendımden örnek gösterıyım başlardabende herşeye koşar ıdım 1 pazar yaa 1 pazar ınmedım aşagıya kocacıgım ögleye kadar uyuyup ögleden sonra temızlık yaptım aksam 6 gıbı ugradım kayınpederımle kaynanam allahım demedıklerını bırakmadılar ölsek haberınız olmucak falan flnn o kadar sınır olmustumkı bu zamana kadar yaptıklarımı 1 kalemde nerdeyse sildiler kötü gelin oldum 2. dk de 3 eltım daha var onlar ugramıyınca bişey olmuyor ben küçügümyaa ahh ahh herseyın hayırlısı artık pek eskisi gibi koşmuyorum hiçbirşeylerıne kendılerı benı böyle yaptıı :)

amaaan böyle kaynanalara nasıl sinir oluyorum nasıl anlatamam.
gelin değil, hizmetçi alacaklar opullarına sanki. niye bunu düşünüp kendini üzüyorsunki.
sana geldiğinde sende şöyle bol bol çeşitler yap yemeğe, çayın yanına falan.
insan çalışınca herşeye yetişemiyor elimden bunlar geldi kusura bakmayın de. anlayan anlar zaten:)

güzelim boşvereceksin. o kulp takmak istemiş. ben çok hamaratımdır. dantel de yaparımi mantı da açarım, istanbulda doğdum büyüdüm mühendislik üzerine yüksek lisans yaptım ama domestik bir tipimdir... 12kişiye 10çeşit sofra hazırlarım tek başıma... işsizim. şükür ailemin de durumu iyi eşimin de durumu iyi çalışmıyorum.

daha 20 günlük gelindim kaynanam yatılı geldi bana. evim prırıl pırıl... mercimek köftesinden zeytinyağlı sarmasına fırında karnıyarığına revanisine çeşit çeşit hazırladım ikram ettim... bir bardak bile kaldrıtmadım. kahevesini yaptım ne dese beğenirsin "falanca hem yüksek lisans yapıyor hem çalışıyor hem 2 çocuuğu var nerede öyle gelin.... "

yani yaranılmaz imkan yok...

Son düzenleyen: Moderatör:
güzelim boşvereceksin. o kulp takmak istemiş. ben çok hamaratımdır. dantel de yaparımi mantı da açarım, istanbulda doğdum büyüdüm mühendislik üzerine yüksek lisans yaptım ama domestik bir tipimdir... 12kişiye 10çeşit sofra hazırlarım tek başıma... işsizim. şükür ailemin de durumu iyi eşimin de durumu iyi çalışmıyorum.

daha 20 günlük gelindim kaynanam yatılı geldi bana. evim prırıl pırıl... mercimek köftesinden zeytinyağlı sarmasına fırında karnıyarığına revanisine çeşit çeşit hazırladım ikram ettim... bir bardak bile kaldrıtmadım. kahevesini yaptım ne dese beğenirsin "falanca hem yüksek lisans yapıyor hem çalışıyor hem 2 çocuuğu var nerede öyle gelin.... "

ahahahaa seninki daha betermiş :D

güzelim boşvereceksin. O kulp takmak istemiş. Ben çok hamaratımdır. Dantel de yaparımi mantı da açarım, istanbulda doğdum büyüdüm mühendislik üzerine yüksek lisans yaptım ama domestik bir tipimdir... 12kişiye 10çeşit sofra hazırlarım tek başıma... Işsizim. şükür ailemin de durumu iyi eşimin de durumu iyi çalışmıyorum.

Daha 20 günlük gelindim kaynanam yatılı geldi bana. Evim prırıl pırıl... Mercimek köftesinden zeytinyağlı sarmasına fırında karnıyarığına revanisine çeşit çeşit hazırladım ikram ettim... Bir bardak bile kaldrıtmadım. Kahevesini yaptım ne dese beğenirsin "falanca hem yüksek lisans yapıyor hem çalışıyor hem 2 çocuuğu var nerede öyle gelin.... "

senınkıde ayrı durum muş yaa aman ne yapsan begendıremezsın kendını boşver agzınla kuş tutsan yaranamazsın misali ..en güzeli olması gereken neyse onu yapacak ınsan oglu fazlasına gerek yok öylede böylede kötü gelın becrıksız gelın oluyoz sankı kendılerı zamanında 4/4 luk gelındı hey allahım ya:):1:

Gelin değil hizmetçi beklerler hayatım takma sallaaaa...
Benim kayınvalidem de konuşur o konularda ama dinlemem bile...
Çünkü çok şükür hamaratım o istiyo diye değil,ben kendim öyle olduğum için...

Ne yaparsan yap yaranamazsın. Onun icin hiiiiic kafana takma bence. Sen o anlattığı gelinin yaptıklarını yap üstünede ayaklarını yıka yinede daha iyisini bulur o anltmak için boşver.

Son düzenleme:
Ya ya tabii, gelin degil hizmetci lazım onlara.. :ssz:
Bosver gitsin istedigi kadar konussun.

kzılar boşverin ya annelerimizde bizi kıyaslamazmıydı çocukken yada genç kızken şunun kızı bunun kızı böyle diye işte annenin lafı batmaz da kaynananın lafı batar ne yapalım idare edeceğiz oluyor bazen düşüncesizce tavırları hepsinin.:9:

benim kaynanamın da "şöyle hamarat böyle iyi kaynanasının elini sıcak sudan soğuk suya değdirmiyor maşallah" dediği gelin 3 gün sonra evden kaçtı, aileyi birbirine kattı, kızın bir sürü görüştüğü adam varmış meğerse =)) o yüzden artık kaynanamın "iyi gelin" modeline gülüyorum.. kimse göründüğü gibi değildir, hamarat olmak güzel bi yüreğe sahip olmanın yanında nedir ki.. aslında böylelerine gidip "ahh bilmemkimin bi kaynanası var melek melek, kanatları eksik, kaynana değil öz anne gibi, gelinin elini sıcak sudan soğuk suya koymuyor, öz evladından ayırt etmiyor, ne de şanslı insanlar var" diyeceksin =))))

anamm hepsi böyle takıpta kendini üzmeyeceksin boşuna ben takmam hatta lafı yapıştırırım o taksın dursun..
bizimkide görümcemi övüyor bana "hem iki çocuk bakıyomuş hemde araba almak için dantel yapıyomuş çok hamaratmışşşşşş"
bende dedimki ; amannn anne onunda aklı yok el kadar bebeklerle dantel yapmaya uğraşacağına çocuklarının tadını çıkarsın bi daha bulamaz o zamanlarını. yapıpta kime yaranacak" dedimm..
bizimkide " ya işte haklısında çocuklar uyurken yapıyor" filan demeye başladı. başka zamanda "ay çok uykusuz kalıyo, perişan oluyor" diye söyleniyor.
takmam ben yaptığımla yetinecek herkes. hamarat falanda değilimdir valla canım istemezse çay bardağını bile kaldırmam.

kızlar hepinize tşk ederim cvplar için işte insan illa takıyor ağzınla kuş tutsan yinede yaranamıyor insan benim gibi bir sürü arkadaş varmış meğer allahtan dibimde oturmuyor hayat hepten işkenceye dönerdi herkesin hamaratlığı kendine sırf laf sokuyor işte ama ben bunun rövanşını alırım lafı açıldığında...

kayınvalidenin anlattıgı gelin , gelinlikten çıkmış.. amele mi hizmetçimi anlamadım

ayrıca gençken kendini çok yıpratan, çabuk yaşlanır anne o gelin deseydinn :))

Back
X