- Konu Sahibi nazargah15
Slm ben kulübe yeni katıldım. Kızlar biz eşimin ailesiyle5 aydır görüşmüyoruz. Mesele kızını yani görümcemi nişanlarken başladı. Kayınvaldem benim kıskandığımı sanmış olacak ki kadın biranda set çekti, ve bu görüşmemeyi bizden kaynaklı olması için elinden geleni yaptı ve ayağımızı ordan kesti, nihayetinde görüşmeyen, oğluyla arasını soğutanda ben olmuş oldum. Eşimin görüşmemesindeki en büyük etken, bi abi olarak sayılıp hiç bişey sorulmaması. Sadece kız kardeşinin istenme zamanında kayınvaldem nasıl vereceğini şaşırdığından kızını, eşimde ''anne çok hızlı davranmıyomusunuz?'' dedi. Sen misin bunu diyen eşimede yağdı gürledi '' Ozaman abilik yap sen ilgilen '' dedi. Eşiminde yıllardır toz kondurmadığı annesinden yediği ilk darbe oldu, gözleri gerçekleri görür oldu. Bizi evlendirirken nereden kısacağını şaşıran kadın kızında tüm muslukları açtı. Kızları istenirken 4 köşe olan kayınbabam, herşeyi eşime çok görmüşler. Biz eşim mezun olmadan evlendik, oyüzden herşeyi başına kalkmışlar. Hepi topu 1tek oğulları. Neyse tabiki bu ayrımları bizim görmemizi istemeyen kayınvaldeminde bu küslük işine geldi. Sömestr tatilinde büyük nişan yaptılar, Bana bi gece öncesinden haber verdiler nişanı el gibi. Oğlan evi sormuş alışverişlerde gelininde bulunsun diye, aradık gelemiycekmiş, belki nişanada gelemem dedi demiş. Nişana gittim ki herkes beni gördüğüne şaşırdı hani sen gelemeyecektin dediler. Şok oldum bukadarda olmaz dedim. Neyse huzursuzluk çıkarmadım nişanda tüm görevlerimi yaptım, bi gün sonra yemeğe çağırdılar tabi benim suratım bozuk. ertesi gün beni kayınbabam aradı güler yüz sadaka sen niye surat sallıyosun diye, bende anlattım ben nezaman nişana gelemiycem dedim diye sordum. herkes şaşırdı gelememe şok oldum dedim. Sen olsan yüzün düşmezmi dedim, Hem bikere bizde kayınbabayla gelin yüzgöz edilmez, benim uyanık kaynanam sırf kendisi kötü olmamak için adamı kötü ediyo. Açsaydı bana sorsaydı ya yüzün niye asık diye. Neyse kayınbabam bana esti gürledi. Tabi benim çok zoruma gitti 8 senedir başka başka şeylerinde yarası birlikte kanadı. Eşimde ayağını kesti. Ama ben hiç bizaman görüşmeyelim demedim. Eşimin huyudur bi sorun olunca kaçar, oturup kavga dövüş etmez tartışmaz kaçar. Aynı şeyi ailesiyle olan konudada yaptı. Ben ona hep dedim bak biz nekadar haklı olursak olalım geri çekilmeyeceksin ailenle görüşmelisin. Onlara değil Allaha karşı sorumluyuz en başta dedim. Bide ben bunları derken, herkese gelin oğlanla aramızı kötü etti, bizi evine bastırmıyo demesinlermi.Neyse şimdi ramazan dedim Herkes yaptığından utansın, sırf Allah rızası dedim. Pazar günü eşime söylemeden çağırdım.