kayınvaldemin son dakika kazığı :(

İlk ve tek torun. Yine de yanaşmıyorlar. Bakmasını geçtim, azıcık sevin çocuğu. Oğlunuzun çocuğu.

Kimseye zorla cocuk baktıramazsın
Belliki rahat insanlar

Calısıp aldıkları maaşı bakıcıya verenleride hic anlamıyorum hic de anlayamayacagım sanırım.

hiç bir maazeretleri yok cnm biz yaşlıyız diyolar bende tamam yanınıza yardımcı tutiyim diyorum onuda kabul etmiyolar 5 aylık çocugu kreşe gönder diyolar bana
Nasıl yani ,bakıcının başında durmak dahi istemiyorlarmı? Yaşlılarsa zorlanabilirler muhakkak ama bakıcı varken gelseler iyi olurmuş. Birazda istek meselesi sanırım. Geçen gün parkta tonton yaşlı bir çift gördüm,torunlarıyla gelmişler,çocuk yürüme aşamasında,eğilemiyorlar çocuğa ,şal gibi birşeyi koltuk altından ,göğus hizasına gećirip ordan tutarak yürümesine yardım ediyorlardı çocuğun zira eğilemiyorlardı. Ama çok iyi vakit geçiriyorlardı,neşelilerdi. İstekleri olmadan olmaz yani, keşke kabul etmiş olsalar ama istemiyorlarsa yapabilecek birşey yok. Son dakika söylemeleri ayıp olmuş,önceden bilseydiniz,birini bulup gözlemleme şansınız olurdu,alışrdınız biraz.
Dilerim iyi bir abla bulabilirsiniz yavrunuza.

Boşverin belkide iyi olmuş.Çocuğunuza kendi evinizde kendi şartlarınızda bakabilecek bir bakıcı bulmanız en iyisi.Bakıcıyla baştan konuşursanız ev işlerindede yardımcı olabilir size.

meraba arkadaşlar kayınvaldemle altlı üstlü oturuyoruz.bu hafta işe başladım ve 5 aylık bi bebeğim var.işe başlayacağım gün bebeğime bakamicanı söyledi.resmen yıkıldım.bebeğimde anne sütü emiyo hergün sağıp bırakıyorum ama biberona bi türlü alışmadı.şuan hem işe adapte olmaya çalışıyorum hem bakıcı arıyorum hemde bebeği biberona alıştırmaya çalışıyorum.nası alışıcak bilmiyorum nolur yardım edin.
ne biçim büyük anne büyük baba millet can atar torunuma bakacağım diye birde altlı üstlüymüşsünüz bir zorluğu da olmaz
bakmak zorunda değilller tabi de
bari sen işleri yoluna koyup iyi bir bakıcı bulana kadar idare etsinler

Bence iki tarafin annesi de torun bakmak zorunda degil zaten o yasta kafalari da goturmez. Ama en bastan konusulsaydi, siz de bir zahmet madem bebeginize baktiracaktiniz, muhattap oluverseydiniz, suan bu belirsizlik yasanmazdi. Siz de geniş davranmişsiniz...

bu işi çözecek onlarla konusacak gerekirse resti cekecek olan eşin.. büyük ihtimalle çalışmanı istemiolar.. yerinde olsam tepkimi gösterirdim bu zaman kadar niyenitinizi neden sölemedniz die

Benimki dedi ki " kizim nişanli kolunda 4 bikezik var Ben kizimi evde tek birakirsam bikwzik çalinirsa dunurlere ne hesap veririm ...ama dikkat et çocuğu döver gerizekali olur sakat kalir haa" diyordu

çok iyi ya kahkaha attım resmen:KK70: bilezik çalınırsa .. bileziği çalan adam kızıma birşey yaparsa da değil yani:KK70::KK70:

Bence 3 yasina kadar bir anne kendisi bakmasi lazim cocuguna maddiyst da yetmiyorsa dogurmayin. O ne ya oyld 3 kisi hangi birnk dinlesin o cocuk ben yavrumu kendim yetistirmek isterim niye dogruyorum baskalri buyutsun diye mi

Yani yazmamayım tutayım çenemi diyorum ama yok olmuyor.
Hanımefendi maddiyat yetmiyorsa yapmayın diyorsunuz da nereden biliyorsunuz bugün variyet içindeyken yarın yok olmayacağını ? Ona da birikim yapın diyebilirsiniz ama sizde bilirsiniz ki hazıra dağ dayanmaz.
Kimse mecbur kalmasa çocuğunu değil iğnesini bile başkasına bırakmaz.
Oturduğunuz yerden boş boş konuşuyorsunuz.
Yetiştirme işine gelince evde herkes aynı şekilde davranıyorsa çocuğunuz 80 kişilik sahibi olmaz.
Ayrıca çocuklara bir şey dinletilmez öğretilir eğitilir rol modeli olunur .Önce bunu idrak edin.
Millete buradan gaz vereceğinize kendinizi geliştirin. İnsanların neler yaşadığını bilmeden boş boş konuşuyorsunuz
Kadın durumum müsait değil diyor sanki keyfinden bırakmış

Benimki dedi ki " kizim nişanli kolunda 4 bikezik var Ben kizimi evde tek birakirsam bikwzik çalinirsa dunurlere ne hesap veririm ...ama dikkat et çocuğu döver gerizekali olur sakat kalir haa" diyordu
4bilezik mi ahahahaa:KK70: ya ne kafalar ne muhabbetler. Bi biz giremedik bu kafalara yanarim

Bence 3 yasina kadar bir anne kendisi bakmasi lazim cocuguna maddiyst da yetmiyorsa dogurmayin. O ne ya oyld 3 kisi hangi birnk dinlesin o cocuk ben yavrumu kendim yetistirmek isterim niye dogruyorum baskalri buyutsun diye mi
Ay iyi ki söylediniz, biz calısan anneler intihar edelim hemen.

Biz de kıt kanaat geçiniyoruz ama çalışmayı düşünmüyorum, çünkü özel sektör zor insafsız genelde. Ama devlet memuru olsaydım işimi bırakmazdım iki kızıma da bakıcı tutar, eve kamera takar, online olarak izlerdim işyerinde de.

Biz de kıt kanaat geçiniyoruz ama çalışmayı düşünmüyorum, çünkü özel sektör zor insafsız genelde. Ama devlet memuru olsaydım işimi bırakmazdım iki kızıma da bakıcı tutar, eve kamera takar, online olarak izlerdim işyerinde de.
Ben de aynı şekilde dusunuyorum

çok iyi ya kahkaha attım resmen:KK70: bilezik çalınırsa .. bileziği çalan adam kızıma birşey yaparsa da değil yani:KK70::KK70:
e yani bahane işte...Yok valla kızıma bişey olur demedi, o bilezikler dünürlerinmiş çalınırsa ne hesap v erir ne dermişşş....

evet kimisi yaşlıyım diye bakmaz kızarız.
kimisi de kendine zor bakar, bebeğe de ben bakacam diye tutturur.

açıkçası size imrendim.
benim eşim kesinlikle akraba dışında birine vermem demişti, ki hiç bir akrabamız bizimle aynı şehirde değil. yani kim gelirse gelsin bizde konaklayacak.
ve bu durum o kadar zor ki, her iki taraf için de,
gelen kendi düzenini bırakıyor, evine gelinen kişi için de ayrı sorun oluyor.
maalesef biz yaşayarak öğrendik.

işte ben biraz şanslıydım

ben yaşamadan öyle olacağını biliyordum

kv ile aynı şehirdeyiz ama baksa bizde kalacaktı zira uzak

kp de evde yalnız kalacaktı vs vs

benim mesleğim biraz da aile ilişkileri üzerine ben böyle çok hikayeye şahit oldum yakından bu nedenle tavrım net oldu

kendi annem doğumda gelip 20 gün kaldı da gitsinler diye bekledim

ben yalnızlığı seviyorum; bu nedenle de kv asla olmaz dedim; alşam eve gelince çocuğum ile eşim ile yalnız olmak önemli

akşam yemeğinde masada yanımızda duran çocuğu bile ben kucağıma alayım siz yemek yiyin derdi; ağlamıyor vs oturuyor çocuk sen de ye yemeğini yok; o bir iş yapmış olacak ya hemen müdahale

herkes beni ruhsuzlukla; minicik beebği tanımadığım kişiye bıraktığım için vicdansızlıkla suçladı ama kv bakmnaya kalksa idi mutlaka kavga çıkıp büyürdü

o zaman bakıcı bulmak daha da zor olurdu

bir de benimkiler yaşlı 65 yaşındaki kadına bebek baktırılmaz bana göre; eskiden anneanne babaanneler 40-45 yaşında oluyormuş dinç olur tabii; 65 üstü insan nasıl koşsun çocuğun ayağına

her şeyde bir hayır vardır sıkma canını. yaşlı insanlar yeterince koşturamaz, ilgilenemez. istemediğin şeyi diretir, laf da söylemezsin. ama bakıcıyı yönlendirebilrsin.

işte ben biraz şanslıydım

ben yaşamadan öyle olacağını biliyordum

kv ile aynı şehirdeyiz ama baksa bizde kalacaktı zira uzak

kp de evde yalnız kalacaktı vs vs

benim mesleğim biraz da aile ilişkileri üzerine ben böyle çok hikayeye şahit oldum yakından bu nedenle tavrım net oldu

kendi annem doğumda gelip 20 gün kaldı da gitsinler diye bekledim

ben yalnızlığı seviyorum; bu nedenle de kv asla olmaz dedim; alşam eve gelince çocuğum ile eşim ile yalnız olmak önemli

akşam yemeğinde masada yanımızda duran çocuğu bile ben kucağıma alayım siz yemek yiyin derdi; ağlamıyor vs oturuyor çocuk sen de ye yemeğini yok; o bir iş yapmış olacak ya hemen müdahale

herkes beni ruhsuzlukla; minicik beebği tanımadığım kişiye bıraktığım için vicdansızlıkla suçladı ama kv bakmnaya kalksa idi mutlaka kavga çıkıp büyürdü
a
o zaman bakıcı bulmak daha da zor olurdu

bir de benimkiler yaşlı 65 yaşındaki kadına bebek baktırılmaz bana göre; eskiden anneanne babaanneler 40-45 yaşında oluyormuş dinç olur tabii; 65 üstü insan nasıl koşsun çocuğun ayağına
na

Bazı hususlarda çok haklısın.Artık insan belli bir yaştan sonra rahat etmek istiyor.Çocukla uğraşamaz....ama benim kv kira, faturalar, geçimi her şeyi bize ödettiriyordu.Buna rağmen kadın tutalım da sen sadece başında dur dedik, yine de 'kızım nişanlı 4 bileziği var bırakıp gelemem'' dedi işte..Ben de onun gibi oturup getirin derdim ama demedim, çalışıp kendim getirdim...Kızının elti 2 görümce ve kv olduğu halde gidip çocuğuna baktı.Utanmadan '' kızım diyor ki, e çocuğuma bakıp annelik yapmazsan daha ne zaman annelik yapacaksın bana, mecbur bakıcam'' dedi...Ya anlatmakla akıl almaz ki..

na

Bazı hususlarda çok haklısın.Artık insan belli bir yaştan sonra rahat etmek istiyor.Çocukla uğraşamaz....ama benim kv kira, faturalar, geçimi her şeyi bize ödettiriyordu.Buna rağmen kadın tutalım da sen sadece başında dur dedik, yine de 'kızım nişanlı 4 bileziği var bırakıp gelemem'' dedi işte..Ben de onun gibi oturup getirin derdim ama demedim, çalışıp kendim getirdim...Kızının elti 2 görümce ve kv olduğu halde gidip çocuğuna baktı.Utanmadan '' kızım diyor ki, e çocuğuma bakıp annelik yapmazsan daha ne zaman annelik yapacaksın bana, mecbur bakıcam'' dedi...Ya anlatmakla akıl almaz ki..

canım seninki cinslikte tavan yapmış

ona denecek yok zaten

bir de ben hayatta şunu öğrendim hiç kimseye iyi davranmayacaksın

hep kötü davranan kıymetlidir

yukarıda yazdım kv ye öbür torunu 4-5 yaşına kadar evine bile getirmediler halen onlar kıymetli; biricik torunu o

benim aman gel bak diye yalvaracağımı düşündü biraz da galiba; annem başka şehirde bu şehirde hiç tanıdığım yok diye; ama olmaz denince de işte kadına da yapmadığını bırakmadı

canım seninki cinslikte tavan yapmış

ona denecek yok zaten

bir de ben hayatta şunu öğrendim hiç kimseye iyi davranmayacaksın

hep kötü davranan kıymetlidir
.
Evet benimki zaten sorunlu ve gelinlere hiç merhameti olmayan bir kadın...Bence sen iyi yapmışsın.Kvler, gelin hep zorda kalsın da el atan biz olalım da kıymete binelim diyo....Ben de hep derdim ki ''Şükür Allaha anam peşimde gezmeden de kendimi yola götürüyorum'...(hep kızının peşinde gezerdi)

Back
X