Kayınvalide Adayı Davranışları Hakkında

Gözden çıkarmak değil ama benim tahammül edemicegim durumları çok iyi düşünmek istiyorum evlenmeden önce. Çünkü ileride ne kendimin ne onun başını yakmak istemem. Çünkü sabrımın sonunda tüm gemileri yakabilirim 6 yıllık ilişki veya 10 yıllık evlilik durdurmaz düşüncemi. Kadın iyidir belki bilemiyorum içine girmeden.

Evlenmeden once istedigin kadar düşün herşeyi garanti edemezsin. Herkesin davranişi, muhabbeti dort dortluk sizin iatediginiz gibi olmaz her zaman ve bunu evlenince de farkedebilirsin.
Kaynana devamli aldiklarini övüyor koltuk ve hali fiyati konusuyor diye iliski bitiren insan kimseyle 10 yil evli filan kalamaz zaten.
Sizdeki kaynanadan ziyade sevgisizlik buarada net.

Konu sahibi kibirli değil aslında.
Gözü kara.
Bu da onun süpergücü bence çünkü gözü karartıp gemileri yakmak, sonra da o küllerden silkelenip çıkmak her kadının harcı değil. Ondan diyor "isterse 10 senelik evli olayım gene yakarım" diye.
Kadının sınırları var, sınırlarını koruyor. Yapması gereken de bu.

Şahsen ben insanlar incinmesin diye geçmişte benim sınırlarımı ihlal etmelerine çok göz yumdum, tahmin edersiniz ki hiç de güzel sonuçları olmadı.

Konu ile ilgili tavsiyem; kaynana adayınız asla değişmeyecek, hatta siz evlenince artarak gelecek. Bir süre sonra sizin tahammül noktalarınız zorlanmaya başlayınca da gözünüze 1 ise 5 görünecek.
Ya onu öyle kabul edip evlenin ama sınır ihlalini göze alarak.
Ya da bu diyarda zaman kaybetmeyin.

Ben 1.5 sene katlandım, sonra oturdum kendime dedim ki "10 sene sonra değişecek mi? Bu adamı seviyor muyum? Ailesinin hadsizliklerini daha fazla kaldıracak psikolojim var mı?"
cevap koskocaman bir "hayır" idi.

Yaktım gemileri. Şimdi ateşinde kahve yaptım içiyorum. Tamamen kül olunca da dizlerimi silkeleyip yoluma devam edeceğim.

Gözden çıkarmak değil ama benim tahammül edemicegim durumları çok iyi düşünmek istiyorum evlenmeden önce. Çünkü ileride ne kendimin ne onun başını yakmak istemem. Çünkü sabrımın sonunda tüm gemileri yakabilirim 6 yıllık ilişki veya 10 yıllık evlilik durdurmaz düşüncemi. Kadın iyidir belki bilemiyorum içine girmeden.
Yani bunda sabır taşacak ne var ki? Hayatına karışır, eleştirir, hadsizlik yapar tamam tepki verirsin de kadının huyunu değiştiremezsin ki. Bakalım sevgilin senin anneni dört dörtlük buluyor mu?

Konu sahibi kibirli değil aslında.
Gözü kara.
Bu da onun süpergücü bence çünkü gözü karartıp gemileri yakmak, sonra da o küllerden silkelenip çıkmak her kadının harcı değil. Ondan diyor "isterse 10 senelik evli olayım gene yakarım" diye.
Kadının sınırları var, sınırlarını koruyor. Yapması gereken de bu.

Şahsen ben insanlar incinmesin diye geçmişte benim sınırlarımı ihlal etmelerine çok göz yumdum, tahmin edersiniz ki hiç de güzel sonuçları olmadı.

Konu ile ilgili tavsiyem; kaynana adayınız asla değişmeyecek, hatta siz evlenince artarak gelecek. Bir süre sonra sizin tahammül noktalarınız zorlanmaya başlayınca da gözünüze 1 ise 5 görünecek.
Ya onu öyle kabul edip evlenin ama sınır ihlalini göze alarak.
Ya da bu diyarda zaman kaybetmeyin.

Ben 1.5 sene katlandım, sonra oturdum kendime dedim ki "10 sene sonra değişecek mi? Bu adamı seviyor muyum? Ailesinin hadsizliklerini daha fazla kaldıracak psikolojim var mı?"
cevap koskocaman bir "hayır" idi.

Yaktım gemileri. Şimdi ateşinde kahve yaptım içiyorum. Tamamen kül olunca da dizlerimi silkeleyip yoluma devam edeceğim.

Sizin konularinizla bu konu arasinda daglar kadar fark var, kiyaslanamaz bile.
Narsist eş, eş ailesinin hakaretleri ve ustunuze yurumeleri vs oldugunu hatirliyorum. Bu konuda kv adayi sadece kendi capinda gorgusuzce aldigi yaptigi şeyleri anlatiyor?
Baska seyler varsa da konu sahibi yazmadi.

Kayinvalidenin muhabbetini sevmemek...Bu mu sınır ihlali, gemileri yakacak şey🤣
Bu super guc filan degil bildigin sevgisizlik.

Narsist eş, eş ailesinin hakaretleri ve ustunuze yurumeleri vs oldugunu hatirliyorum. Bu konuda kv adayi sadece kendi capinda gorgusuzce aldigi yaptigi şeyleri anlatiyor?

Ne kadar emin konuşuyorsunuz sevgisizlik diye kesin tanılarınız var. Size hayırlı günler.

Merhaba. Tecrübelerinizden faydalanıp bir yol çizmek isterim. 6 yıldır bir ilişkim var. Yakın zamanda evlilik teklifi aldım. İlerisi yavaş yavaş olacak inşallah. Bu 6 yıllık sürede karşı tarafın ailesine bir kaç kez evlerine çay kahve içmeye gittim açıkçası.. Dün bir emanet vermek için iş çıkışı yine annemle geleceğimizi söyledim tamam dedi erkek arkadaşımın annesi. Annem 2 defa gördü kayınvalide adayımı. Kendisinin hoş muhabbeti yok konuşmayı sohbeti bilmiyor sürekli aldığı eşyayı parasını övüyor. Bana yapıyor anneme yapmaz koca kadın diye dusunmustim ama malesef dün çay yapmış için dedi girdik içeri. Hiç durmadan aldığı eşyadan parasından konuştu. 10 liralık çay bardağını önümüze getiriyor parasını söylüyor böyle basit işlerler uğraşıyor laf diye konusuyor. Gerçekten sıkıldık yarım saate kalktık zaten. Ben yapı olarak kafama takmam lafımı o an söylerim patavatsız olabiliyorum bazen. Zaten kadın görmemiş ve görgü de olmayınca böyle davranışlar sergiliyor. Size sorum böyle tanıdığınız insan var mı ? Kalp kırmadan nasıl yol izlenebilir.
Belli bir yaştan sonra kimseyi değiştiremezsin ha olduğu gibi kabul et yada olduğu gibi kabul et 🤣

Görümcem bu şekildedir.
Dinliyormuş gibi yapıp dinlemiyorum.
Evet harikaymış fakan diyorum o an yemek ne yapsam diye düşünüyorum ya da Bask. Abir şeyle meşgul oluyorum.
Bir de siz sorun fiyatını o da iş görüyor.
Bazen AA bunu ne kadara aldın peki bu peki şu diye diye yildiriyorum 😂😬

Sakın evlenme. Hep sorun yaşayacaksınız. Bu daha görünen kısmı kimbilir daha ne inciler var onda. Evlilik sadece eşle olmuyor aileylede oluyor benim şimdiki aklım olsa asla evlenmezdim.
Boyle diyen cok fakat bilemiyorum,evlilik aileyle de olmuyor ya.
Ornegin ben asiri aileci es istemesem de iliskisini kesmis bir este istemem.
Bunu avantaj sayan bir cok kadin var halbuki...
Iliskiler kopmamali,insanlar bu kadin da dahil,kendi ailesiyle bile iliskisini ayarli tutmali,arada gecen en kucuk sey aileye yansitilmamali.
Erkekte buna uygun davranirsa ki davranmali,orada sorun cikmiyor,yasamis olarak yaziyorum.

Bu soruları her kadın kendine zaman zaman sormalı bana göre. Benim konumla "görgüsüz kaynana" konusunda örtüştüğü için yazdım zaten. Yaşadım benzerini, "aman ne olacak hepimiz insanız" diye geçiştirmiştim.

"görgüsüzlüğü" siz tolere edebilirsiniz ve ya bir başkası. Olabilir. Ancak konu sahibi kabul etmiyor. Herkes "aman canım bu da sorun mu?" der gibi kadını cıkcıklıyor.

Kadın, kayınvalide adayının o potansiyelde olduğunu hissediyor. O yüzden hoşlanmıyor. Ortada "görgüsüzce" aldıklarını anlatan biri yok, yarın bir gün gelinine aldığı çöpe kadar etrafa anlatacak, dedikodu yapacak biri var. Kaynana adayı aldıklarını anlatıyor çünkü "oooo muhteşemsin, nerden buldun ya hep de sen bilirsin bu tür şeyleri" tarzında takdir bekliyor. Gelin adayı bunu söylemediği için defalarca tekrar ediyor. Kadın "böyle şeyleri sevmem bahsetme" demesine rağmen de takmıyor. Bu davranışın bir üstü de aldıklarını başa kalkma evresi ki hiç şaşmaz gelir.

Bakın size küçük gelebilir ancak minicik bir taş yuvarlanarak çığ olur. Benim tahminimce de konu sahibi bunu kaldırmaz.

Bu yüzden üstünkörü yazdım.

Evet değerli konu sahibi. Konunuzu okuyunca gayri ihtiyari tebessüm ettim. Kv adayınız 3 4 katı bir kv var. Temizliğini anlatır. Aldığını verdiğini afedersiniz wc de nasıl hacet giderdiğini. Aldığım terbiyeye ters olsa bile aynısı gibi davrandım. Sesi çıkmıyor şimdi.

mesela kıyafet mı anlatıyor. Ayy diyorum buraya gelirken en eski kıyafetimi giydim. Bağ bahçede kirleniyor diyorum. Halbuki güzel giyiniyorum. Yorum yapamıyor. Temizlik mı mesela. Anlatır anlatır. Hiç sesimi çıkarmadım. Ama poşet eldiven aldım. Nereye neye dokunsam poşet eldiveni taktım ha bire değiştirdim. Hiç umrumda olmadı. Şimdi susuyor. Dert mı anlatıyor. Sözünü kesip ben anlatıyorum. Gibi gibi.

kısaca mutluluğunuzu engellemez Allah in izni ile merak etmeyin. 😊

Evet değerli konu sahibi. Konunuzu okuyunca gayri ihtiyari tebessüm ettim. Kv adayınız 3 4 katı bir kv var. Temizliğini anlatır. Aldığını verdiğini afedersiniz wc de nasıl hacet giderdiğini. Aldığım terbiyeye ters olsa bile aynısı gibi davrandım. Sesi çıkmıyor şimdi.

mesela kıyafet mı anlatıyor. Ayy diyorum buraya gelirken en eski kıyafetimi giydim. Bağ bahçede kirleniyor diyorum. Halbuki güzel giyiniyorum. Yorum yapamıyor. Temizlik mı mesela. Anlatır anlatır. Hiç sesimi çıkarmadım. Ama poşet eldiven aldım. Nereye neye dokunsam poşet eldiveni taktım ha bire değiştirdim. Hiç umrumda olmadı. Şimdi susuyor. Dert mı anlatıyor. Sözünü kesip ben anlatıyorum. Gibi gibi.

kısaca mutluluğunuzu engellemez Allah in izni ile merak etmeyin. 😊
İşte beni benden iyi anlatan birisi🥰

Boyle diyen cok fakat bilemiyorum,evlilik aileyle de olmuyor ya.
Ornegin ben asiri aileci es istemesem de iliskisini kesmis bir este istemem.
Bunu avantaj sayan bir cok kadin var halbuki...
Iliskiler kopmamali,insanlar bu kadin da dahil,kendi ailesiyle bile iliskisini ayarli tutmali,arada gecen en kucuk sey aileye yansitilmamali.
Erkekte buna uygun davranirsa ki davranmali,orada sorun cikmiyor,yasamis olarak yaziyorum.
Kesinlikle. Evlilikte denge şart. Uç noktalardan uzak durmak lazım.

Bence kadının hayatı sınırlı

Ne anlatsın

Ülke olarak sosyal hayatımız Esra Erol ile sınırlı

Aldığı verdiği konuşabileceği havadan Sudan muhabbet

Bir de eğer aileler arasında eğitim çalışıp çalışmamak açık ya da kapalı olmak gibi farklar varsa basit konulardan konuşayım deyince muhabbet böyle olur

Bence kadının hayatı sınırlı

Ne anlatsın

Ülke olarak sosyal hayatımız Esra Erol ile sınırlı

Aldığı verdiği konuşabileceği havadan Sudan muhabbet

Bir de eğer aileler arasında eğitim çalışıp çalışmamak açık ya da kapalı olmak gibi farklar varsa basit konulardan konuşayım deyince muhabbet böyle olur
Damdancim dogru soyluyorsun.
Oturdugum yere yakin bir tanidik vardi.
Israrla beni davet ediyordu,bak biz uzaktan akrabayiz goruselim vs.
Bir cok davetin ardindan birgun gideyim dedim.
Bir aralar Ahu Tugbanin mi ne bir programi vardi aglamali zirlamali yalvarmali.
Ben hic izlememistim baskalarindan duyuyordum.
Kadin bana hosgeldin dedi, hatir sorabildi mi bilmiyorum,cunki ekrana vantuz gibi yapismis,ayy agliyor yazik,adam onu birakacak yazik,dunde soyle olmustu filan sadece konusuyor.
Durdum durdum icime fenalik geldi.
Be kadin sohbet etmeyeceksek ne israr kiyamet cagiriyorsun beni.
Kalktim gozu ekranda yolcu etti beni.
Yillardir gitmiyorum,gecenlerde bir nikahta karsilastik yine buyur ediyor,guldum gectim😝
Bazilarinin cercevesi gercekten cok dar,selam kelam edip isine gideceksin...

Back
X