KAYINVALİDE ADAYIM

sesiley

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2015
60
9
Merhaba KK hanımları öncelikle hepiniz gerçekten kendi ablam gibi bana sorduğum şeylerde yardımcı oldunuz. Çooook teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Yani benim babaannem anneme her istediğini yaptırmış böylece tepesine çıkmış annemin zamanında.Ama senin kayınvaliden de bir sorun yok bence ben yaptırmış diyorum senin kayınvaliden de sana bir seyler yaptırma çabasında değil sen isteyerek kendin yapıyorsun ve o senin ailen olacak ilerde anne diyeceksin.O yüzden bence fazla sorun yok.Yinede çok abartma bu durumu çünkü ilerde sıkılırsın belli olmaz bir sey olur kayınvaliden önceden böyleydi sonra böyle oldu falan diye konusabilir darılabilir sana.O yüzden ölçülü olsun bu durumu fazla abartma derim.

Mesafeli olmak istiyorsan herseye atlamıycaksın canım sanane halıdan evden bırak onlar düsünsün.Zaten saygılı ve güleryüzlüyüm diyorsun bunlar kâfi diye düsünüyorum.Bu zaman da artık herkes birbirinin iyi niyetini kullanır oldu basta kızım kızım derler cekinirler evlendikten sonra gelinim derler yüz verirsin astarını isterler..

neden her şeye atlıyorsun ben onu anlamadım.. evlendikten sonra da yapacak mısın temizliğini, halısını? çook büyük ihtimalle hayır.. o yüzden şimdi böyle şeylere karışma.. onun dışına illa araya mesafe koymak zorunda değilsin, kendini şartlama.. normal insanlara nasıl davranıyorsan ona da öyle davran.. her şey kararında iyi..

canım halıyı yıkaman usta işiyle uğraşman falan senin görevin değil ama bunu gönlünden gelerek yardım etme isteğiyle yapıyorsan hiçbir sorun yok. ancak sırf seni sevsinle rsorun çıkmasın diye gerginlikten atlıyorsan yapma derim evlenince de aynı beklentide olacaklar. ayrıca aşırı fedakarlık bi süre sonra seni sıkacak.

Merhaba KK hanımları öncelikle hepiniz gerçekten kendi ablam gibi bana sorduğum şeylerde yardımcı oldunuz. Çooook teşekkür ederim.
Ama benim derdim şu ; Sözlüyüm ve kayınvalide adayım var haliyle. Normalde çok sinirli bir yapım vardır ama bir o kadarda teyzelerin beni gördüğü zaman bu ne kadar güler yüzlü bir kız böyle dedikleri eğlenceli efendi bir yapımda vardır. Kayınvalideciğimle aramız çok iyi canımlı, cicimli konuşuruz o beni aramasa niye beni aramıyorsun diye nazlanırım ertesi gün. Ama ne bilim saygıda kusur etmemek için elimden geleni yapıyorum. Hatta her şeye sırf gönlü olsun diye atlıyorum. Mesela halılar kir yıkacanak diyor atlıyorum, eve usta gelecek diyor atlıyorum, yaz temizliği olacak diyor atlıyorum. Benim kadar rahat bir insan onların yanında gerim gerim geriliyor 6 aydır. Acaba doğru mu yapıyorum bu hallerim ilerde başıma bir haller açar mı açmaz mı. Ya ablalarım belkide dediğimden bile hiç bir şey anlamadınız ama evlilik korkusu var bende sözlümden yana değil. Bir sürü duyum alıyorum kaynanalar ile ilgili. Bende çok korkuyorum ömür boyu düzgün bir ilişkimiz olması için ona hem yakın hemde evime karışıp ilerde müstakbel kocamı yönetemeyecek kadarda mesafeli olmak istiyorum ne yapmalıyım ?

Şurda saydıklarını evlendikten sonra da yapacaksan sorun yok. Ama yapmayacaksan ya da şikayet edeceksen bu senin göz boyamak için böyle davrandığını gösterir. İki yüzlülük olur. Düşün taşın ona göre hareket et.

kayınvalidemi çok severim çok da iyiyiz ama 2 yıllık evliyim onun evi ayrı benim evim ayrı
herkes kendi evinden sorumlu, ben sırf gönlü olsun diye kendimden taviz vermem
ihtiyacı olunca elbette koşarım ama sırf iyi görünmek için atlamam bu kadar
ama sen severek yapıyorsun sanırım.. bilmiyorum çok fazla müdahale çok fazla samimiyet çok fazla taviz ilerde sorun yaratır bence..

iyilk eden iyilik bulur..
bu sözğn karşılığınıda alıyorsan daha ne olsun...

Herseye alistirmissin. Simdi oyle yapiyosun evlendikten sonra da degismemelisin o zaman.

Dogal ol. Neysen o sun... Baskasi olma, yaranicam diye kasma kendini. Sonrasi zor olur.

Sözlün ve ailesi senden memnun kalsin mutlu olsun diye bütün bu islere atliyosan, evlenince de devam et zira ikiyüzlü olursun onların gozunde..

İki yüzlü olmak istemiyorum. Sizi ablam olarak görüyorum o yüzden kendi gidişatımı beğenmediğim için büyüklerimen akıl almak için yazdım. hepiniz tecrübelisinizdir.

Ama benim derdim şu ; Sözlüyüm ve kayınvalide adayım var haliyle. Normalde çok sinirli bir yapım vardır ama bir o kadarda teyzelerin beni gördüğü zaman bu ne kadar güler yüzlü bir kız böyle dedikleri eğlenceli efendi bir yapımda vardır. Kayınvalideciğimle aramız çok iyi canımlı, cicimli konuşuruz o beni aramasa niye beni aramıyorsun diye nazlanırım ertesi gün. Ama ne bilim saygıda kusur etmemek için elimden geleni yapıyorum. Hatta her şeye sırf gönlü olsun diye atlıyorum. Mesela halılar kir yıkacanak diyor atlıyorum, eve usta gelecek diyor atlıyorum, yaz temizliği olacak diyor atlıyorum. Benim kadar rahat bir insan onların yanında gerim gerim geriliyor 6 aydır. Acaba doğru mu yapıyorum bu hallerim ilerde başıma bir haller açar mı açmaz mı. Ya ablalarım belkide dediğimden bile hiç bir şey anlamadınız ama evlilik korkusu var bende sözlümden yana değil. Bir sürü duyum alıyorum kaynanalar ile ilgili. Bende çok korkuyorum ömür boyu düzgün bir ilişkimiz olması için ona hem yakın hemde evime karışıp ilerde müstakbel kocamı yönetemeyecek kadarda mesafeli olmak istiyorum ne yapmalıyım ?

Ablalarım sırf sözlüm mutlu olsun aileside benden memnun kalsın diye yapıyorum yoksa benim ne işim var halıyla ustanın pislettiği evi temizlemekle. İşte onların oralarda gelinlik anlayışı bu gelin hizmet eder böyle bir toplumdan geldiğimiz için benden memnun kalsınlar istiyorum. Kafam çok karışık ablalarım

uzun lafın kısası kendini şimdiden alıştırma evleince evin gelini değil hizmetçisi olursun

Yanlıs yapıyorsun..
Evlendıkten sonrada bır omur kayınvalıdenın ıslerını yapacakmısın ? Bence cevap hayır..
Bırak neyı kabullendırmeye calısıyorsun kı ?
Yarın bırgun evlendıkten sonra yapmak ıstemeyeceksın ve bu sefer aranızda sorunlar olacak..
Hem daha sozlusun gıdeceksen mısafır olarak gıt ve evıne don..
Evınızde ıslerı eger annen yapıyorsa bu daha bır uzucu..
Sahsen kayınvalıdemın temızlıgını yapmadım yapmamda hastalık vs olmadıgı surece
Nasıl baslarsan oyle gıder

Evlendikten sonra bu işlere yardım edebilirsin ama şimdiden yapman ileride daha fazlasını beklemelerine sebep olabilir. Her şeye atlama bence. Biraz mesafe koy ki ileride sorun yaşama. Nişanlı kız hadi ziyarete geldiğinde hizmetten geri durmaz, yardım eder ama kayınvalidenin kendi işleri sana düşmez.

Mutlu kaynana gelinleri severim :)
Elin eskimez ya, huzur icin bence guzel bir yol izliyorsun. Cok da tepene cikmasinlar ama he :)

Kendin de demişsin esasen yapmam ama şimdilik yapıyorum beni sevsinler diye

Yani kısaca iki yüzlülük bu.

burada ne konular vardı sözlü iken nişanlı iken beni el üstünde tuttular şimdi adam yerine koymuyorlar diye. Seninki de ona benziyor; şimdi her dediğine he deyip her işe koşuyorsun evlenince de bana ne mi diyeceksin.

Bir de bu saydığın şeyleri sen annenin evinde yapıyor musun yani halıları sen mi yıkıyorsun vs

Bana kalırsa yaptıkların abartılı

Cenaze olur her işe koşarsın; düğün dernek olur gençlere düşen her türlü koşturmacaya katılırsın yahut bir hastalık vs durumunda evi de temizlersin ama şimdiden bu yaptıkların abartılı ileride koyacağın mesafe olmaz

Mesafe önce fazladır zamanla azalır; önce uzak olan zaman geçtikçe yakınlaşır, yakın olan şeyleri uzaklaştırmak olmaz; o zaman kötü kişi olursun, iki yüzlüymüş; yaranmak için sözlüyken bunları yapmış cümlelerini işitirsin.

X