• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide annesine bakmak zorunda mıyım?

Huma2018

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2025
18
32
3
Merhaba 60 li yaslarinda gayet saglikli bir kayinvalidem var altli ustlu oturyoruz.Kayinvalidemin annesi rahatsizlandi kismi felc gecirdi.Bende 40 li yaslardayim ailenin en ufagi oldugum icin rahmetli annem ve babama ben baktim babam felc gecirdi banyosu alti ustu herseyiyle ilgilendim annemde kanser oldu onunla da ayni sekilde birde dayim vardi zihinsel engelli kimsesi olmayan bizde kaliyordu ona da hasta oldu alti ustu bakmak zorunda kaldim.yani acikcasi ruhsal olarak coktum dayanamiyorum yurek kalkintisi var.Kayinvalidem annesini koyden yanina getirdi kisa sureligine ben ona kesin tavrimla yapamayacagimi benim ona bir yardimim dokunamayacagini acikca soyledim hem cok uzuluyorum hem de rahatsizlaniyorum hersey aynen tekrar ediyor.
Bana diyorki gel wc goturelim esime rica ettim sen in gotur diye alti bagli yataktan kalkmak istiyor ama bende o hali gorecek durum yok.ben bakmak ya da ilgilenmek zorunda miyim? Kayinvalidemin kizi da var bir konusmada benim kizima dusmez gibi laf soyledi bakmak ben bu kadar hasta bakmisken ve ruhsal bunalimdayken o durumu yasamak bile istemiyorken sizce bana mi duser

Kızına da değil tam olarak kendisine düşer. Hadi o atmış yaşında, indirip kaldıramaz, kızı yardım eder. Siz de o kadar hasta bakmışsınız. Allah razı olsun ama gelen her hastaya da bakmak zorunda değilsiniz. Açık bir şekilde belirtin, çekinmeyin. Sonuçta yeni gelin de değilsiniz her şere boyun eğesiniz. Kaynananız çok çemkiriyorsa bakıcı tutsun. Kimse kusura bakmasın da insanın da bir sabır sınırı var. Umarım en kısa sürede halledersin bu durumu.

Merhaba 60 li yaslarinda gayet saglikli bir kayinvalidem var altli ustlu oturyoruz.Kayinvalidemin annesi rahatsizlandi kismi felc gecirdi.Bende 40 li yaslardayim ailenin en ufagi oldugum icin rahmetli annem ve babama ben baktim babam felc gecirdi banyosu alti ustu herseyiyle ilgilendim annemde kanser oldu onunla da ayni sekilde birde dayim vardi zihinsel engelli kimsesi olmayan bizde kaliyordu ona da hasta oldu alti ustu bakmak zorunda kaldim.yani acikcasi ruhsal olarak coktum dayanamiyorum yurek kalkintisi var.Kayinvalidem annesini koyden yanina getirdi kisa sureligine ben ona kesin tavrimla yapamayacagimi benim ona bir yardimim dokunamayacagini acikca soyledim hem cok uzuluyorum hem de rahatsizlaniyorum hersey aynen tekrar ediyor.
Bana diyorki gel wc goturelim esime rica ettim sen in gotur diye alti bagli yataktan kalkmak istiyor ama bende o hali gorecek durum yok.ben bakmak ya da ilgilenmek zorunda miyim? Kayinvalidemin kizi da var bir konusmada benim kizima dusmez gibi laf soyledi bakmak ben bu kadar hasta bakmisken ve ruhsal bunalimdayken o durumu yasamak bile istemiyorken sizce bana mi duser
Daha önce yaşadıklarına çok üzüldüm. Şimdiki konuda ise kesinlikle hiçbir şey yapmak zorunda değilsiniz. Kayın valideniz ister kendi baksın ister kızına oğluna baktırsın. Kesinlikle tartışmaya bile girmeyin, mazeret de göstermeyin. Bakmak istemiyorum deyip kestirip atın. siz mazeret buldukça o yeni yollar arayacak.

Kızına düşmezken gelinie niye düşsün? Yok siz çok hasta bakma rolünü üstlendiğiniz için bilinçaltınız bu konuda fazla hassas. Sanki sizin bakmanız görevinizmiş gibi... Hayır değil. O sizin anneniz değil. Kaldı ki sizin ruhsal durumunuz zaten buna müsait değil. Lütfen kendinizi bu konuda baskı altında hissetmeyin. Duygusal sömürüye izin vermeyin. Kaldı ki bir travmayı daha kaldıracak durumda değilsiniz. Kayınvalidenizin annesinin başka çocuğu yoksa bile en azından bir kızı var, kaç tane de torunu var. Hepsi bir olsunlar bir bakıcı tutsunlar.

Kayınvalideme kendi kızı dahi bakmayı kabul etmedi ve yatılı bakıcı tuttuk.

Vicdanim rahat degil yok yani olmuyor icimden gelmiyor.Hani derler ya kusmak geliyor icimden yasadiklarima ailemdi Allah rizasi vardi anam babamdi ama agir geldi tranva birakti bende
Onlar sizin anne babanızmış, kimseden gelip benim anneme babama bakın diye bir şey istememişsiniz. Kayınvalide kendi annesine baksın. Yardım gerekiyorsa çocuklarından istesin. Vicdan yapacağınız hiçbir şey yok. O vicdanı bu kadar yorulup, yıpranmış olan kendinize yapın.

Vicdanim rahat degil yok yani olmuyor icimden gelmiyor.Hani derler ya kusmak geliyor icimden yasadiklarima ailemdi Allah rizasi vardi anam babamdi ama agir geldi tranva birakti bende
Bir kere şuna kendinizi ikna edin, herkes kendi ebeveynine bakar. Kayınvalideniz bakacak. Ayrıca eşiniz bile kendini sorumlu hissedip nesnesine bakmiyorsa size noluyor.. neyin vicdanını yapıyorsunuz?

Back
X