• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide annesine bakmak zorunda mıyım?

Siz bakscak en son kişi bile değilsiniz. Vicdan yapacağınızı bilip üsteliyorlar gamsız olun siz kendi annenize baktınız o da kendi annesine baksın bakamıyorsa bakıcı tutsun naparlarsa yapsınlar boşver. Ben bu saatten sonra kimseye bakmam artık diyin kendisine bskmıcağınızı da anlasın.

Dini açıdan bile siz bakmak zorunda değilsiniz. İyilik bile akıllıca yapılır. Siz çökmüşsünüz ama kimse size acıyor mu? Siz kendinize acımazsanız kimse acımaz. Hep diyorum; Başkaları sağlıksız, saçma onca kararı alırken utanmıyor, sıkılmıyor, ayıp olmuyor, vicdan yapmıyor da ben sağlıklı kararlar alıp uygulayınca mı birilerinin zoruna gidecek? Gitsin. Siz kendiniz için doğru olanı yapın ve net durun. Kendinize merhametsizlik de zulümdür. Onlar yapıyor bu zulmü, siz yapmayın bari.

Tek cocuk degilim ama evin icinde en kucugu bendim babama ve dayima bakarken bekardim onlar evli,annemde ise evliydim ama kimseye gitmek istemedi annem
Baba tek sizin babanız mı? Geçmiş gitmiş ama evde bekar olmanız baba ve dayının sorumluluğunu tek başınıza almanızın bahanesi olmaz.Anneniz tek evladı sizmişsiniz gibi davranmış.Size yazık değil mi ? Beni anneme babama dayıma bakma konusunda yanlız bırakan ve bunu saçma sapan bahaneler ardında yapan kimseye hakkımı helal etmezdim.Size saygı duyulmamış herkes bu hikayede bencilce kendini düşünmüş yanan siz olmuşsunuz.....

Merhaba 60 li yaslarinda gayet saglikli bir kayinvalidem var altli ustlu oturyoruz.Kayinvalidemin annesi rahatsizlandi kismi felc gecirdi.Bende 40 li yaslardayim ailenin en ufagi oldugum icin rahmetli annem ve babama ben baktim babam felc gecirdi banyosu alti ustu herseyiyle ilgilendim annemde kanser oldu onunla da ayni sekilde birde dayim vardi zihinsel engelli kimsesi olmayan bizde kaliyordu ona da hasta oldu alti ustu bakmak zorunda kaldim.yani acikcasi ruhsal olarak coktum dayanamiyorum yurek kalkintisi var.Kayinvalidem annesini koyden yanina getirdi kisa sureligine ben ona kesin tavrimla yapamayacagimi benim ona bir yardimim dokunamayacagini acikca soyledim hem cok uzuluyorum hem de rahatsizlaniyorum hersey aynen tekrar ediyor.
Bana diyorki gel wc goturelim esime rica ettim sen in gotur diye alti bagli yataktan kalkmak istiyor ama bende o hali gorecek durum yok.ben bakmak ya da ilgilenmek zorunda miyim? Kayinvalidemin kizi da var bir konusmada benim kizima dusmez gibi laf soyledi bakmak ben bu kadar hasta bakmisken ve ruhsal bunalimdayken o durumu yasamak bile istemiyorken sizce bana mi duser
Bu kadar rahatsız olduğunuz bir konuysa sakın müdahil olmayın. Kendi kızına düşmüyorsa size de düşmez. Ruhsal olarak bunalımda olduğunuzu yazmışsınız umarım tedavinizi oluyorsunuzdur.

Ne münasebet nasil kisilik bunlar ya?
Sizde tuhafsiniz valla, neyin vicdani bu.
Alismissiniz heralde baskalari icin yasamaya.
Bu kafa olursaniz omrü billah hasta bakarsiniz

Bukadar sorumluluğu bu yaşa kadar tek sırtlamışsın ..Allah herkese senin gibi hayırlı evlatlar nasip etsin🙏🏼 için yorgun artık kendine bak, olurda arada yanlarına gidersen belki ayıp olmasın diye olabilir ama şu lafa takıldım kızıma düşmez derken neyi kastetti? Kızına düşmezse sana hiç düşmez hızmetci almadı gelin aldı yada kızı olarak keşke görebilseydi.

Durumu iyiyse bakıcı tutsun seni bu laftan sonra bağlamaz kimin bakıp bakmicağı.. bu durumu tartışma olmadan eşine açıkca söylemelisin annesi fişeklemesin sonra..
Bir gece ben kalirim anneannemin yaninda gibi birsey soylemis hastahane de yatarken onca kisiyiz kizima dusmez diye laf soylemis.

Kendimi mi biliyorum tamam geliyorum desem önü arkası kesilmeyecek güne falan gidecek ben evdeyim diye yumusak yuzluyum diye net konusunca bir daha tekrarlamaz diye umuyorum.

Merhaba 60 li yaslarinda gayet saglikli bir kayinvalidem var altli ustlu oturyoruz.Kayinvalidemin annesi rahatsizlandi kismi felc gecirdi.Bende 40 li yaslardayim ailenin en ufagi oldugum icin rahmetli annem ve babama ben baktim babam felc gecirdi banyosu alti ustu herseyiyle ilgilendim annemde kanser oldu onunla da ayni sekilde birde dayim vardi zihinsel engelli kimsesi olmayan bizde kaliyordu ona da hasta oldu alti ustu bakmak zorunda kaldim.yani acikcasi ruhsal olarak coktum dayanamiyorum yurek kalkintisi var.Kayinvalidem annesini koyden yanina getirdi kisa sureligine ben ona kesin tavrimla yapamayacagimi benim ona bir yardimim dokunamayacagini acikca soyledim hem cok uzuluyorum hem de rahatsizlaniyorum hersey aynen tekrar ediyor.
Bana diyorki gel wc goturelim esime rica ettim sen in gotur diye alti bagli yataktan kalkmak istiyor ama bende o hali gorecek durum yok.ben bakmak ya da ilgilenmek zorunda miyim? Kayinvalidemin kizi da var bir konusmada benim kizima dusmez gibi laf soyledi bakmak ben bu kadar hasta bakmisken ve ruhsal bunalimdayken o durumu yasamak bile istemiyorken sizce bana mi duser
Fazla yüz vermiş olmalısnız, ne minasebet, size mi güvenmişte getirmiş ?

Kendimi mi biliyorum tamam geliyorum desem önü arkası kesilmeyecek güne falan gidecek ben evdeyim diye yumusak yuzluyum diye net konusunca bir daha tekrarlamaz diye umuyorum.
Aman aman diyorum yüz vermeyin otursun baksın anasına. Siz kendinizi hırpalayıp elden ayaktan düşünce kim bakacak size? Kaynana mı?

Guvenmemis ama yapabilcegimi dusunmus alismaliyiz demesinden belli degil mi? Ben 18 yasindaydim ilk hastaliklar mucade ettigimde o simdi 60 li yaslarda sizce kim alismali

Guvenmemis ama yapabilcegimi dusunmus alismaliyiz demesinden belli degil mi? Ben 18 yasindaydim ilk hastaliklar mucade ettigimde o simdi 60 li yaslarda sizce kim alismali
Kendin alış valla benim alışacak yerlerim ağrıyo deyin.

Gayet size güvenip getirmiş. İstemiyorsanız bir kere bile gitmeyin. Çünkü bir kere bile giderseniz devamı gelecek gibi görünüyor.

Valla sadece kayınvalidenize düşer hiç kimseye düşmez. Bakmak istemiyorsa huzur evine versin. Hiç vicdan falan da yapmayın. Muhtemelen siz diğer hastalarınıza baktınız diye aklına ilk siz geliyorsunuzdur. Üzerinize alınmayın. Hem sizden önce kocanız var kocanız baksın.

Ancak şu da var eşiniz sizin anne babanıza dayınıza bakımda yardım ettiyse hepten de geri durmazsınız çünkü bunu eşiniz dile getirebilir

NduValla sadece kayınvalidenize düşer hiç kimseye düşmez. Bakmak istemiyorsa huzur evine versin. Hiç vicdan falan da yapmayın. Muhtemelen siz diğer hastalarınıza baktınız diye aklına ilk siz geliyorsunuzdur. Üzerinize alınmayın. Hem sizden önce kocanız var kocanız baksın.

Ancak şu da var eşiniz sizin anne babanıza dayınıza bakımda yardım ettiyse hepten de geri durmazsınız çünkü bunu eşiniz dile getirebilir
Malesef kimse yardim etmedi sadece esim annemde bana yardimda bulundu

Yani ne demek düşmez kızıma anlamadım. Asıl size düşmez

Kardeşlerinizle görüşüyor musunuz? İlerde kv anana oğlum baktı ses etmedi şimdi benim anama bak sesini kes derse sıkıntı çıkar.Keşke kardeşleriniz sizi böyle bir duruma sokmasaydı....
Evet gorusuyorum bu durumu bile bile evlendi benimle oyle bir durum soylemeye hakki yok oglu sonucta anamin altini almadi kendi evimizde yemegime yardim etti camasirlari asti topladi

Kardeşlerinizle görüşüyor musunuz? İlerde kv anana oğlum baktı ses etmedi şimdi benim anama bak sesini kes derse sıkıntı çıkar.Keşke kardeşleriniz sizi böyle bir duruma sokmasaydı....

Erkekler hasta mı bakıyo ya? Arabaya atıp hastaneye falan götürmüştür, o kadarını şimdi kendi anneannesi için yapar zaten.

Back
X