kayinvalide cociga kendi ismini koydurmak istiyor. Es de onay veriyor.

Bütün olay eşte bitiyor işte.
bende aynı olayı yaşadım.
kayınvalidemin adını koyacaktım (adı nuran ama ben nur o nuran nasıl olacaktı bilmiyorum)
önce nazlandı benim adımı koymayın kendimi yaşlı hissediyorum falan diye
bende bunu eşime söyledim
eşim bana -tamam kapandı bu konu annemin adını koymuyoruz yaşlı hissetmesin hanımefendi dedi.
sonra bi gün kayınvalidem benle kavgaya tutuştu. illa ismimi koycaksın diye
bende ahmet istemiyor ben koymuycam annem yaşlı hissetmesin diyor dedim
o gün delirmişti.
siz koymayın diğer çocuklarım koyar falan bi dünya laf sayıp otobüste ağlatmıştı beni (hastaneye bebek kontrolü için gidiyorduk)

sonra atlattık
berre olucak kızımızın adı.

arkadaşınızın önce eşiyle halletmesi gerek.

doğursan suç doğurmasan suç
ismi kurulunca başlar göğemi eriyor acaba çok merak ediyorum

Hanımlar, yanlış anlamayın da, çocuğunuza istediğiniz ismi koyacak kadar ağırlığınız olsun evde. Ne bu yahu kocası öyle dedi diye kanun mu oluyor anlamadım ki. Hala kocam annesinin babasının vs. adını koyacak diye kaygılananlar var. Bu kadar mı yoksunuz hayatta?

bu isim mevzusundan teyzem boşanmış.
eşi kendi babasının ismini teyzeme sormadan nüfusa yazdırmış.
kuzenime hiç o ismiyle seslenmeyiz.
hep annesinin koyduğu ismi söyleriz kimlikte yazmasa da.

yani bu isim mevzusundan olaylar inada dönüp kötü yerlere gelebilir.
dikkat etsin arkadaşın.
bence kayınvalide ile birebir görüşüp insani şekilde kırmadan söylesin.
madem eşi annesinin dediğini dinliyor, kayınvalideyi vazgeçirmeye çalışın.

Ben olsam doğurur doğurmaz alırım elime çocuğun doğum belgesini. Bi koşu giderim nüfus müdürlüğüne. Veririm istediğim ismi . Al kocacim çocuğun nüfus kağıdı. Surprizzzzz.

Öyle başa böyle tarak.

ölürümde o ismi koydurmam okadar!!!!! anne tasısınn başkası şart koysunn

anne burda taşıyıcı anne görevi falanmı görüyo çocuğuna isim koyma konusunda soz hakkı bile yok bi bebeğimiz olursa benim kvde kendi ismini isticek arada öyle sinyaller alıyorum kendisinden ama eşim koyumaktan yana değil çok şükür 9 ay ben taşıcam o kadar ağrıyla ben doğurcam her zorluğunu ben yaşıcam sonra kv benim ismim olsun diye diretcek yok öyle

Son düzenleme:
Yarama öyle bir parmak bastınız ki anlatamam Ben de babaannezede bir kızım aman diyeyim koymayın hanımlar. neymiş ölünce adı yaşıyacakmış. Ne alakaysa sanki onun ömrünü ben devam ettiriyorum. Hatta kötü bile oluyo adıma ha bire sövüyorum, mezarında ters dönüyordur şimdi

ex kaynanaya o kadar gıcığım ki, kızım olsaydı ve onun adını taşısaydı kızıma olan sevgimi sorgular hale gelirdim heralde. çocuğumu o kadının adıyla sevmek? ıyyykkkk....

Ben de hamileyim eşime dedim şimdiden asla ne kayınvalide ne kayınpeder ismi koymam diye.
Sanki padişah soyundan geliyorlar da 1. Mehmet 2. Mehmet vs devam edecek
Kayınvalidem de ismimi koyan koyar koymayan koymaz kimseye darılıp gücenecek değilim gibi bişey dedi bana
ama görümcem biliyo zaten onların ismini koymayacağımı :)
zaten görümcem dedi öyle kayınpeder kayınvalide ismi koycam diye düşünmeyeceksin işte istediğin ismi koy diye
Eşimde istemez annesinin babasının adını koymayı
Bide cinsiyeti bilsek daha iyi karar vercez ama ben isim buluyorum eşime söylüyorum o da olabilir diyo yada açıkcası ben beğenmedim diyo daha karar veremedik.
Sonuçta çocuk bizim çocuğumuz tabiki adını koymak bizim hakkımız. Anne yada babanın razı olmadığı ismi çocuğa koymak kadar saçma bişey yok ya bence arkadaşınız eşine söylesin bunları.

ah o esler yokmu o esleeer

benim bir tane oglum var adını da ben koydum taa nısanlıyken karar vermıstık.. kv dırettı o olmasın dıye ama esım o olacak bız oyle hayal kurduk hep dedı oglumun adı ASAF oldu :) sımdı herkes mutlu cocugn ısmı cok guzel kım koydu dıyenlere de ben koydum dıyo kv :)) kızımız olursa da kendı ısmını vermek ıstıyor AYSE.. ama ben kendısıne de dedım o ısım olmaz baska bulalım dıye baktm alınıyor tamam o olsun dedm esım devreye gırdı hemen 'sen ayrı ama anne ben o ısmı sevmıyorum bosuna o olmaz' dedı halıyle kv geri adım attı.. esını kafaya almaya calıs.. cocuguna o ısımle hıtp edıp azcık azarlayacak olsan kv ustune alınıcak ornegı cok cunku gordm cevremde..

loğusa kadın gidemezki o halde hem zaten başında birileri olur tek çıkamaz:)

benim gibisi var mı ? kızıma kendi annemin ismini koyduk :) anamın adı ağzımın tadı diye seviyorumm yavrumuu :)

Çıldırdı tabii :) böğrüne vura vura ben oğlan anasıyımm diye eşime duygu sömürüsü yaptı. Ama eşim bu bizim kararımız dedi ve kestirdi. Kayınvalidem büyük konuştu ne evinize gelirim ne çocuğunuzu severim diye.. 3 ay boyunca elaleme ayıp olmasın diye bir defa mı ne geldi somurttu durdu..Millet onu ayıpladı tabi .. Ama şimdi bağrına taş bastı galiba, seviyor annemin adıyla :):):)

benım kv de de aynı şekilde kendı ısım vermek ıstedı ogluma .daha hamıleyım dıye mujde verdıgımızde erkek olursa peygamber efendımızın ısısmlerınden bırını koyucam demıstı kı efendimizin'' ahmet mustafa muhammmed'' isimlerini diğer torunlarına koymustu yanı bize de ''mahmut '' kalmıştı ve ögrendıgı anda koydum demıstı.
eşim ise bekarken bıle yavuz selım koymak ısterdı .erkek olucagını da ogrendık ama ben en bastan eşime söyledım .kırma anneni hasta zaten istediğini koysun bırak dedım .
yeter ki sağlıklı bir bebeğimiz olsun adı varsın Mahmut olsun dedim.
Eşim bi gun annesine sen o ismi ne kadar istiyosan ben de o kadar istiyorum bu ismi dedi o inatçı kvdem bir anda peki oğlum siz nasıl isterseniz onu koyun dedi ve konu kapandı iyi ki en baştan diretmemişim Allah yüzüme baktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…