Kayınvalide, elti sarmalı

Kayananizin sizi ezdigi filan yok. Siz bugune kadar bu sekilde devam etmişsiniz zaten. Yeni geline ayni sekilde davranilmamasi biraz hasetlik olusturmus sizde. Kocanizin da yillardir alistigi duzende, "o gelmiyorsa ben de gitmem" lafinizin uzerine tamam gitme demesini beklemeyin. Ezdirmek filan degil bu. Kaynananiz eline sopa alip, size mi yaptiriyor? Alistirmasaydiniz bastan. Herkesin yapisi farkli. Kaynananiz o isigi gormus demek ki sizde, yaptiriyor. Yeni gelin bu sekilde yardimlar icin uygun degildir, hazir degildir belki. Durduk yere kendinizi hem geline, hek kayinvalidenize hem de kocaniza karsi doldurmayin bence. Bugune kadar boyle yasayip, sikayet etmemissiniz zaten. Simdi boyle yapmaya baslarsaniz, işler rekabete doner ve her sey gozunuze batmaya baslar. Sonucta yine siz mutsuz olursunuz..

Valla öyle.
'Onun eli ayağı bir gelini var nişanlıyken bile yardım edermiş bana ne hacet?' der çekilir kenara.
kaldı ki ailesi de şimdiden o kadar evlerine girmesini istemeyebilir.
şahsen benim annem babam göndermezdi. kız daha öğrenciymiş zaten, salça yapılırken hiç gördü mü bakalım?
daha evlenmeden konu sahibinin bu kadar itişmesi hem de kendinden küçük biriyle hiç doğru değil.

Eltiniz essek gibi gelmek zorunda degil , ve yapmak zorunda degil. Simdiden taviz vermiyor cokta iyi yapiyor.
Sende yapmak zorunda degilsin ama bikere vermissin o yuzu tabiki cagirirlar.
Ayrica nisanliyken , kaynannin evine gidipte is felan yapilmaz.

Bana söylemiyo zaten söylese cevap veririm siz çokmu düzgün konuşuyosunuz acaba adam gibi falan noluyo yani
Size bir şey söylemiyorsa ne bu şiddet bu celal? Adam gibi lafında bir şey yok, çok kullanılan bir tabirdir kendileri. Ayrıca mi soru eki ayrı yazılır!

Nisanliyken benim esimin annesi de bana kendi nisanliliginda kayivalidesinin evine temizlige gittigini soyleyip duruyordu. Ben de nisanliligi gectim evliyken bile hastaliktan oturu ihtiyaci olmayanin evine temizlige gitmem. Ben istesem ailem musaade etmez asla demistim de susmustu. Ne yaparsaniz kendinize yaparsiniz yani. Daha sonra ogrendigime gore esimin annesiyle onun kayinvalidesi hicbir zaman ayni sehirde oturmamislar. Arada 16 saatlik yol varmis. Evet yalanci bir kadin. :)

Evli değilim, kvm de yok haliyle ama sizin sözleriniz garip geldi bana. Tanımadığınız bir kadın bu bayanın kvsi. Beli kopsun yorgunluktan lafını hak ettiğini nereden biliyorsunuz? Bazı işler vardır ki mutlaka yanında biri olması lazım yoksa yapılamaz kvnin bu konuda yardım istemesi doğal değil mi? Hadi cam falan silmesin de kışlık hazırlıkların hepsi max 3 gin sürüyor, o kadın da yaşlı haliyle yardım istiyor. Valla ben anneme bu sene yardım edemeyeceğim diye üzülüyordum ki ablamın işi denk geldi onunla yapacaklar, şimdi benim annemin kızı olmasa, oğlu beceremese, gelin kız bu lafları etse çok üzülürdüm.

Evlenmeden önce pembe gözlüklere bakılıyor dünyaya benim annem gibi kv de anne diye düşünülüyor ama onlar kızı gibi değil hizmetçisi düşmanı gibi görünce ee çıkartıveriosun gözlkleri

Evli değilim, kvm de yok haliyle ama sizin sözleriniz garip geldi bana. Tanımadığınız bir kadın bu bayanın kvsi. Beli kopsun yorgunluktan lafını hak ettiğini nereden biliyorsunuz? Bazı işler vardır ki mutlaka yanında biri olması lazım yoksa yapılamaz kvnin bu konuda yardım istemesi doğal değil mi? Hadi cam falan silmesin de kışlık hazırlıkların hepsi max 3 gin sürüyor, o kadın da yaşlı haliyle yardım istiyor. Valla ben anneme bu sene yardım edemeyeceğim diye üzülüyordum ki ablamın işi denk geldi onunla yapacaklar, şimdi benim annemin kızı olmasa, oğlu beceremese, gelin kız bu lafları etse çok üzülürdüm.

Sen kaynanana yardim edersin gidip o vakit :) allah iyisine dusursun seni insallah camini falan sil kisligini hazirla. Bana gore degil... Nickimi degistircem zaten ben ksynana dusmani diye :) sen takma kafani bana ;)

Valla canım sen kendın alıstırmıssın ben asla gıtmedım gıtmemde kı benım kaynanam hasta ısını yapablck durumda degıl her ısı yemekte dahı kp yapıyr ama ben genede elımı sürmem. herkes kendı evınde ben benım evıme geldıklerınde nasıl hızmt ettırmeyıp en ıyısınden agırlıyrsam onları onlarda bana yapack. Hee yapmasalrda onların bılcegını iş herkes kendınden mesul yapmadı dıyede lafını yapmam yaslı ınsanlar ellerinden geldgı kadrıyla. Ama su ana kuzusu erkeklerede gıcık oluyrum cok annnelerınze duskunduysenız almayaydınz eşlerınız.

Ayıp ayıp o sevdiğin adamın Annesi eşşek meşşek ne demek ya

Evlenmeden önce pembe gözlüklere bakılıyor dünyaya benim annem gibi kv de anne diye düşünülüyor ama onlar kızı gibi değil hizmetçisi düşmanı gibi görünce ee çıkartıveriosun gözlkleri
Yok ben kv anne gibi olur, öyle görün demek istemedim. Ama ne bileyim beli kopsun falan hiç tanımadığım kişiye de kullanmam. Konu sahibi bayanın yazılarından çok da sakin biri olmadığınanlaşılıyor, kv illa kötü olacak diye bir şey yok ya.

kaldı ki ailesi de şimdiden o kadar evlerine girmesini istemeyebilir.
şahsen benim annem babam göndermezdi. kız daha öğrenciymiş zaten, salça yapılırken hiç gördü mü bakalım?
daha evlenmeden konu sahibinin bu kadar itişmesi hem de kendinden küçük biriyle hiç doğru değil.

Yakın gelecekteki muhtemel olayların fitilini ateşlemiş gibi konu sahibi. Hem de kendi kendine kurarak hadi hayırlısı.
Yeni gelin biraz akıllıysa alet olmaz buna.

Sen kaynanana yardim edersin gidip o vakit :) allah iyisine dusursun seni insallah camini falan sil kisligini hazirla. Bana gore degil... Nickimi degistircem zaten ben ksynana dusmani diye :) sen takma kafani bana :KK66:
Kafamı size takmadım zaten, ifadeleriniz garip geldi. Sizin kvniz kötü biri olabilir, çektiriyor olabilir, sevmiyor olabilirsiniz ama bu hiç tanımadığınız birine bu lafları etme hakkını vermez bence.

Bende nisanliyken yapilması taraftari degilim.ama.beni çağırabiliyodu benim sinirim ona ben kendimi ezdirmedim annemde taviz verdi

Yok ben kv anne gibi olur, öyle görün demek istemedim. Ama ne bileyim beli kopsun falan hiç tanımadığım kişiye de kullanmam. Konu sahibi bayanın yazılarından çok da sakin biri olmadığınanlaşılıyor, kv illa kötü olacak diye bir şey yok ya.
Ben iyi kv ye rastlamadım :)
Beli kopsun derken şakayla karışık başının çaresine kendi baksın demek istedi heralde
Konu sahibi 19 yaşında daha toy nişanlıyken şirin gözükmek için yaptığı şeyler şimdi ayağına dolanmış
Ben yandım başkasıda yansın istiyo

Kafamı size takmadım zaten, ifadeleriniz garip geldi. Sizin kvniz kötü biri olabilir, çektiriyor olabilir, sevmiyor olabilirsiniz ama bu hiç tanımadığınız birine bu lafları etme hakkını vermez bence.
Ya sen konuya odaklansana bana niye odaklaniyosun kafana takmadiysan? Sana garip geldiyse geldi napayim yani? Geldiyse laf yetistirme cabanda bana garip geldi.. Orda gulmusum sakasina tutmus laf araniyosun benim yazdiklarimdan.. İsine bak isineee.

Ben evleneli.oldu iki sene kv. Nisanliyken bayram temizliği.olsun çağirdi durdu evine.gittigimde emir eli gobi.onu yap bunu et diyopdururdu valla gitmek.istemezdim evlendim tabi daha yaparmiyim yapmami cok bekledi.isini ama.ufak tefek seyler disinda elimi surmedim camini siliyim fln filan simdi kaynim.nisanli nisanlisi okumuş calisiyo ama hic mi tatili.yok var kaynanam çağirmiyo.bile.eve.geliyo. gık çikaramiyo ben is yaparken ben diyorum yardim et.diye dünde esim yok anasi konserve.yapiyomusta beni çağirmis yardima
hic kusura bakmasin dedim bi.kış boyu onlari.sadece ben yemiycem diğer gelinide.gelsin yardima yoksa hayatta cikmam yardima isim.olmaz dedim ben nisanliyken.emir.eli gibi kullaniyodu beni. Ben.kimsenin kölesi.değilim.oda paşa kizi.değil gelicek.çok afedersiniz ama (essek) gibi yapcak ogelmezse bende cikmam dedim beyefendi.anasina.toz.kondurmazo gelmezse.gelmesin sen cik yardim.et.demeler diger kaynim hic ezdirmez ben bu adamla napiyim yani.uyuuuz yaa
Pardon da niye eşşek gibi yapacakmış.Ne mecburiyeti var.Sen kendini mecbur hissetmiş,nişanlılık dönemindede iyi görünmek için herşeyi kabul etmişsin.Sen kabul ettin alıştırdım diye,niye diğer gelin bunun ceremesini çeksin.Hee bi de kızcağız çalışıyor.Ttail gününü konserveye mi harcayacak.Ne sen ne o kimse mecbur değil.Ama imkanın varsa,çalışmıyorsan gider yardımcı olursun.O da isterse yardımcı olur.İstemiyorsanız,ne sen eltini şart koşabilirsin ne o seni.

Ya sen konuya odaklansana bana niye odaklaniyosun kafana takmadiysan? Sana garip geldiyse geldi napayim yani? Geldiyse laf yetistirme cabanda bana garip geldi.. Orda gulmusum sakasina tutmus laf araniyosun benim yazdiklarimdan.. İsine bak isineee.
Mahalle kavgasına döndürmeye gerek yok. İyi günler.

Sen kendini geri cekseydin kimse Sana bir şey diyemezdi. Senin yaptığın hatayi yapmıyor diye eltine kızmaya hakkın yok.

Ayrıca kendini eltinle yaristirma. Calisiyormus neticede. Sen ev hanimiysan senden beklerler daha çok, yanlış bi yaklaşım ama bakış açısı böyle malesef.

Içinde geleni yap, istemediğini yapma. Ama bu şekilde düşünür ve eşine yansıtırsan eltini kiskandigini düşünürler.

Ha bu arada, EŞŞEK gibi yapmak zorunda değil. Zaten kiz calisan bi kadin, izin gununde sizinle mi ugrasacak?

Güçlü ol ezdirme kendini, sende yapma. Ama bahanen eltin olmasın.

Ben evleneli.oldu iki sene kv. Nisanliyken bayram temizliği.olsun çağirdi durdu evine.gittigimde emir eli gobi.onu yap bunu et diyopdururdu valla gitmek.istemezdim evlendim tabi daha yaparmiyim yapmami cok bekledi.isini ama.ufak tefek seyler disinda elimi surmedim camini siliyim fln filan simdi kaynim.nisanli nisanlisi okumuş calisiyo ama hic mi tatili.yok var kaynanam çağirmiyo.bile.eve.geliyo. gık çikaramiyo ben is yaparken ben diyorum yardim et.diye dünde esim yok anasi konserve.yapiyomusta beni çağirmis yardima
hic kusura bakmasin dedim bi.kış boyu onlari.sadece ben yemiycem diğer gelinide.gelsin yardima yoksa hayatta cikmam yardima isim.olmaz dedim ben nisanliyken.emir.eli gibi kullaniyodu beni. Ben.kimsenin kölesi.değilim.oda paşa kizi.değil gelicek.çok afedersiniz ama (essek) gibi yapcak ogelmezse bende cikmam dedim beyefendi.anasina.toz.kondurmazo gelmezse.gelmesin sen cik yardim.et.demeler diger kaynim hic ezdirmez ben bu adamla napiyim yani.uyuuuz yaa

Sizin aileniz hiç mi demedi, kızım daha nişanlısın ne işin var temizlikte diye? Bunun okumakla, çalışmakla alakası yok. Gelin diyip işe güce süren kaynanaları haksız bulmuyorum, buna müsade eden kızları ve eşlerini hatalı buluyorum. Elti adayınızın ki normal olanı, bence sizde gitmeyin bir bahane bulun. Ama bunu, o gitmiyor bende gitmem diye yapmayın, herkes kendi işini yapsın bir zahmet. Ha ortak konserve yapılır gidersin, yada kışlık yemek hazırlanır gidersin, çünkü senin evinede hazırlanacak. Siz önce kendinize saygı duyun, biraz naza çekin yaa

Back
X