Kayınvalide-Emri vaki

kahvetelvesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2011
14.637
En iyi cevaplar
1
31.665
798
Bursa
Arkadaşlar benzer sorunları hepiniz yaşamışsınızdır, çok kararsız kaldığım için açıyorum konuyu.

Haftasonu kayıvalidemlerin bir arkadaşlarının oğlunun düğünü var.
Erkeklerin hepsi çalışıyor, kayınpederim ne yapacak bilmiyorum, çalışmama seçeneği var.
Geçen gün annemlere ziyarete gelmişlerdi, konusu açıldı, kayınvalidem "Mecbur geleceksin, herkes çalışıyor." dedi.
"O gün gelsin bakalım." diye geçiştirdim, ama bozuldum.

1.Hiç işin var mı, müsait misin demek yok, mecbur geleceksin.
Durum bu halde bile çirkinken o gün benim planım var.
Arkadaşlarla ayda bir toplanıyoruz, bu ayki düğün gününe denk gelmiş.

2.Akraba olsa düşünmem olan planı iptal ederim ki buna bile mecbur değilim, eşimin kardeşleri pek önemsemezler mesela kendi akrabalarının düğününü.
Ama arkadaş yani, ben kendi anne-babamın kaç arkadaşının düğününe gittim ki, beni ne ilgilendirir, gidin karı-koca.

Bir de şu durum var, arabasız kimse bir yere gitmez, araba yoksa gidilecek yere gidilmez, ama ben düğüne gidersem aktarma yapa yapa gideceğim.

O gün annemin yanında suratını asmasın diye başka planım var demedim.
Şimdi de kararsız kaldım.
Gitmek istemiyorum kesinlikle, ama bir taraftan 3 günlük dünyada kırgınlık çıkarmaya gerek yok diyorum.
Ama gidersem de bundan sonraki emr-i vakilerin önünü açmış olacağım ailenin safı olarak.

Böyle basit bir konunun dallanıp budaklanmasını da istemem ama ne yazık ki büyütülüyor.

Ne yapmalıyım?

bence düğünlere gitmeye çalışın ne de olsa insanların en mutlu gunu, KV nin tarzı kaba olsa da bunu demek istemişltir

Arkadaşlar benzer sorunları hepiniz yaşamışsınızdır, çok kararsız kaldığım için açıyorum konuyu.

Erkeklerin hepsi çalışıyor, kayınpederim ne yapacak bilmiyorum, çalışmama seçeneği var.
Geçen gün annemlere ziyarete gelmişlerdi, konusu açıldı, kayınvalidem "Mecbur geleceksin, herkes çalışıyor." dedi.

2.Akraba olsa düşünmem olan planı iptal ederim ki buna bile mecbur değilim, eşimin kardeşleri pek önemsemezler mesela kendi akrabalarının düğününü.
Ama arkadaş yani, ben kendi anne-babamın kaç arkadaşının düğününe gittim ki, beni ne ilgilendirir, gidin karı-koca.

Bir de şu durum var, arabasız kimse bir yere gitmez, araba yoksa gidilecek yere gidilmez, ama ben düğüne gidersem aktarma yapa yapa gideceğim.

Gitmek istemiyorum kesinlikle, ama bir taraftan 3 günlük dünyada kırgınlık çıkarmaya gerek yok diyorum.
Ama gidersem de bundan sonraki emr-i vakilerin önünü açmış olacağım ailenin safı olarak.

Böyle basit bir konunun dallanıp budaklanmasını da istemem ama ne yazık ki büyütülüyor.

Ne yapmalıyım?

mecbur gelceksin herkes çalışıyor ne demektir ya, iyi "çalışmıyosun madem tüm angaryalara katlan" bu mudur, ben olsam bi bahaneyle gitmem
ama ilişkinizin dinamiklerini eşinin tepkisini sen daha iyi bilirsin tabii

Son düzenleme:
"Mecbur geleceksin" lafı hoş olmamış.
İstemiyorsan hastayım de birşey de gitme ama sonrasına başına çok kakılır gibime geldi.

mecbur geleceksin derken bunu sertçe söylemediyse üslubu odur diye düünüyorum hani mecbur gelcen gitcek adam yok ki ailede der gibisinden biraz pozitif bakmak lazım..aynı cümleyi annenizde eminim bir çok kez kurmuştur farklı konular için..o yüzden bu cümle için çok sıkıntıya girmemek lazım gibi sanki..

Ne yapmalıyım?

düğüne gitmek emrivakilerin önünü neden açsın ki..
kv 'zin hitabı nasıldır bilemem ama emrivaki yapmak için söylediğini düşünmüyorum..
esas siz bunu büyütüp sorun yaparsanız ilerisi kötü olur..
düşünsenize yarın öbür gün eşiniz size bir düğün için mi bunca şey diyecek..emrivakiyi anlamaz..
emri vaki dahi olsa size diyecekleri şu..sen yaşlı kadını bir başına nasıl gönderdin..planınız olup olmaması ile ilgilenmezler..
içinizde çok büyütmeden eşinize de planınız olduğundan gitmesem ayıp mı gibisinden bir ağız yoklayın derim..

Son düzenleme:
canım ikisine birden gitsen çok mu bölünürsün ? ya kayınvalindenle gidip sonra arkadaşlarına geçersin ya da arkadaşlarınla görüşüp düğüne sonradan katılırsın önceden açıkla ama durumu .. sonradan bahane üretti die düşünmesin .. bence çok da taviz verme programın varsa bunu belirt.

Bence git kesinlikle yarın obur gun bunu koz olarak almasin
Ama oradayken de annemi gormek icin geldim sirf falan diyebilirsin
Anlar o

bence düğünlere gitmeye çalışın ne de olsa insanların en mutlu gunu, KV nin tarzı kaba olsa da bunu demek istemişltir
Akraba düğünlerine katılıyorum, ama arkadaş düğününe gitmek gibi bir mecburiyetimin olduğunu da sanmıyorum.
Bir de o gün için başka planım olmasa yine dediğiniz gibi çok düşünmezdim ama kendi planımı neden bozayım ki...

mecbur gelceksin herkes çalışıyor ne demektir ya, iyi "çalışmıyosun madem tüm angaryalara katlan" bu mudur, ben olsam bi bahaneyle gitmem
Bahaneye ihtiyacım da yok, zaten planım var o gün için.
Hiç içimden gelmiyor, bilmiyorum.
Eşim beni karıştırma deyip çekiliyor.
Git veya gitme de demiyor, ama sonra onun da canı sıkılacak biliyorum.

Akraba düğünlerine katılıyorum, ama arkadaş düğününe gitmek gibi bir mecburiyetimin olduğunu da sanmıyorum.
Bir de o gün için başka planım olmasa yine dediğiniz gibi çok düşünmezdim ama kendi planımı neden bozayım ki...

Bahaneye ihtiyacım da yok, zaten planım var o gün için.
Hiç içimden gelmiyor, bilmiyorum.
Eşim beni karıştırma deyip çekiliyor.
Git veya gitme de demiyor, ama sonra onun da canı sıkılacak biliyorum.

valla içinden gelmiyorsa gitme derim, bi de arkadaşı, kv nin arkadaşından sanane ki, ne gibi sorumluluğun olabilir kv nin arkadaşlarına karşı, bence hiç...
ama akraba olsa neyse

Son düzenleme:
Valla benimde hosuma gitmedi, bana kayinvalide dunyanin en kaba insanidir, zorla bohca yaptirdiginda sizi kirmayalim diye yapalim dedim tabi yapacaksin benim dedigimi dedi o gunden sonra ne bi ise karistirdim ne de fikir sordum dogru duzgun konusmadim bile. Hos degil acikcasi ben olsam gitmezdim herhalde bana insan gibi sormayana.

Valla benimde hosuma gitmedi, bana kayinvalide dunyanin en kaba insanidir, zorla bohca yaptirdiginda sizi kirmayalim diye yapalim dedim tabi yapacaksin benim dedigimi dedi o gunden sonra ne bi ise karistirdim ne de fikir sordum dogru duzgun konusmadim bile. Hos degil acikcasi ben olsam gitmezdim herhalde bana insan gibi sormayana.

bence gitme kesinlikle yok giderim diyorsan eline astarını da al zira sonrasında onu da isteyecektir.........:ssz:

mecbur geleceksin derken bunu sertçe söylemediyse üslubu odur diye düünüyorum hani mecbur gelcen gitcek adam yok ki ailede der gibisinden biraz pozitif bakmak lazım..aynı cümleyi annenizde eminim bir çok kez kurmuştur farklı konular için..o yüzden bu cümle için çok sıkıntıya girmemek lazım gibi sanki..
Annemden hiç duymadığım için garip geliyor belki de.
Arkadaş düğünlerine annem-babam giderlerdi hep, hiç gel diye diretmediler bana.
Çok çok yakın olmadıkça da gitmedim ben.

düğüne gitmek emrivakilerin önünü neden açsın ki..
kv 'zin hitabı nasıldır bilemem ama emrivaki yapmak için söylediğini düşünmüyorum..
esas siz bunu büyütüp sorun yaparsanız ilerisi kötü olur..
düşünsenize yarın öbür gün eşiniz size bir düğün için mi bunca şey diyecek..emrivakiyi anlamaz..
emri vaki dahi olsa size diyecekleri şu..sen yaşlı kadını bir başına nasıl gönderdin..planınız olup olmaması ile ilgilenmezler..
içinizde çok büyütmeden eşinize de planınız olduğundan gitmesem ayıp mı gibisinden bir ağız yoklayın derim..
Kadın yaşlı başlı değil ya hu, 50 yaşında bile yok (:
Bir başına gitmek istemiyorsa da kayınpederim yalnız bırakmasın benden önce.
Ben sorun yapmayacağım da annemiz fazla alıngan.
Her isteğine cevap vermek mümkün değil, ama bir şey istediği gibi olmayınca gelsin "Sabaha kadar ağladım."lar...
Bir düğün için kötü olacaksam bunu da fazla önemsemem gibi geliyor, bilemiyorum

canım ikisine birden gitsen çok mu bölünürsün ? ya kayınvalindenle gidip sonra arkadaşlarına geçersin ya da arkadaşlarınla görüşüp düğüne sonradan katılırsın önceden açıkla ama durumu .. sonradan bahane üretti die düşünmesin .. bence çok da taviz verme programın varsa bunu belirt.
Bu da bir ihtimal.
Düşündüm aslına, ama çok zor olacak ve günün yarısı yolda geçecek.
Yine de aklımda bu ihtimal, teşekkür ederim (:

valla içinden gelmiyorsa gitme derim, bi de arkadaşı, kv nin arkadaşından sanane ki, ne gibi sorumluluğun olabilir kv nin arkadaşlarına karşı, bence hiç...
ama akraba olsa neyse

İşte ben de bunu demek istiyorum.
Arkadaştan bana ne, her arkadaşın düğününe mi katılacağım ben.
Cümbür cemaat gidilse ona da bir şey demem giderim de, bu gerçekten hoş değil.

Ne yapmalıyım?

gitme bence.kayınvaliden kızım düğün var kimse gelemiyor sen musait misin, bize eşlik edebilir misin, yalnız bırakmazsan beni sevinirim gibi bir şeyler deseydi hadi kırgınlık olmasın diye gidilebilinirdi.ama mecbur geliceksin diyen kayınvalideye inadına gitmeyeceksin ki bir dahakine hiç bir konuda mecburiyet yaşamamak için.

Mesafeden yana olmadım hiç, ama insan tecrübeyle öğreniyor.
Ben ne kadar kırılmasın gücenmesin desem o en güzel günlerimi içim buruk geçirmemi sağlıyor bir şekilde.

bence gitme kesinlikle yok giderim diyorsan eline astarını da al zira sonrasında onu da isteyecektir.........:ssz:
Bayram temizliğine de aynı üslupla çağırmıştı zaten.
Ona gitmedim, gerek de kalmadı.
Ama böyle böyle dozu artıyor emri vakilerin.

çalışmıyorsun = geleceksin
çalışmıyorsun = çocuk yapacaksın, nasılsa başka işin yok
sırf bu yüzden evden çalışmayı sürekli hale getirmeyi reddediyorum...
nedir bu kadınlara çektirilenler?

Birde Arkadasiymis , ustelik istedigi olmayinca sabaha kadar agladimlar felan, ya ararsa musait degilim artik baska sefere deyip kestirip at bence , kayinbaban eslik etsin. Hanfendinin istedigi olacak diye siz niye kendinizi yollarda harap edeceksiniz ki. Bir yol daha da var aslinda gelecegim deyip once arkadaslarinizla bulusup vaktinizi gecirin, esinize de oradan dugune geceyim diyin. Sonra mideniz rahatsizlanmis olsun farzi misal eve gitmek zorunda kalin , bir daha sizi bi plana dahil etmez son dakika iptal olur diye. Valla esinizi ve kaynananizi siz taniyorsunuz bu iki yontemden hangisini secerseniz secin esinizle kavga etmeden halledin.

Mesafeden yana olmadım hiç, ama insan tecrübeyle öğreniyor.
Ben ne kadar kırılmasın gücenmesin desem o en güzel günlerimi içim buruk geçirmemi sağlıyor bir şekilde.

Bayram temizliğine de aynı üslupla çağırmıştı zaten.
Ona gitmedim, gerek de kalmadı.
Ama böyle böyle dozu artıyor emri vakilerin.

Valla en iyi kayinvalide bile mesafeye ihtiyac duyabilir.

Back
X