- Konu Sahibi kahvetelvesi
Arkadaşlar benzer sorunları hepiniz yaşamışsınızdır, çok kararsız kaldığım için açıyorum konuyu.
Haftasonu kayıvalidemlerin bir arkadaşlarının oğlunun düğünü var.
Erkeklerin hepsi çalışıyor, kayınpederim ne yapacak bilmiyorum, çalışmama seçeneği var.
Geçen gün annemlere ziyarete gelmişlerdi, konusu açıldı, kayınvalidem "Mecbur geleceksin, herkes çalışıyor." dedi.
"O gün gelsin bakalım." diye geçiştirdim, ama bozuldum.
1.Hiç işin var mı, müsait misin demek yok, mecbur geleceksin.
Durum bu halde bile çirkinken o gün benim planım var.
Arkadaşlarla ayda bir toplanıyoruz, bu ayki düğün gününe denk gelmiş.
2.Akraba olsa düşünmem olan planı iptal ederim ki buna bile mecbur değilim, eşimin kardeşleri pek önemsemezler mesela kendi akrabalarının düğününü.
Ama arkadaş yani, ben kendi anne-babamın kaç arkadaşının düğününe gittim ki, beni ne ilgilendirir, gidin karı-koca.
Bir de şu durum var, arabasız kimse bir yere gitmez, araba yoksa gidilecek yere gidilmez, ama ben düğüne gidersem aktarma yapa yapa gideceğim.
O gün annemin yanında suratını asmasın diye başka planım var demedim.
Şimdi de kararsız kaldım.
Gitmek istemiyorum kesinlikle, ama bir taraftan 3 günlük dünyada kırgınlık çıkarmaya gerek yok diyorum.
Ama gidersem de bundan sonraki emr-i vakilerin önünü açmış olacağım ailenin safı olarak.
Böyle basit bir konunun dallanıp budaklanmasını da istemem ama ne yazık ki büyütülüyor.
Ne yapmalıyım?
Haftasonu kayıvalidemlerin bir arkadaşlarının oğlunun düğünü var.
Erkeklerin hepsi çalışıyor, kayınpederim ne yapacak bilmiyorum, çalışmama seçeneği var.
Geçen gün annemlere ziyarete gelmişlerdi, konusu açıldı, kayınvalidem "Mecbur geleceksin, herkes çalışıyor." dedi.
"O gün gelsin bakalım." diye geçiştirdim, ama bozuldum.
1.Hiç işin var mı, müsait misin demek yok, mecbur geleceksin.
Durum bu halde bile çirkinken o gün benim planım var.
Arkadaşlarla ayda bir toplanıyoruz, bu ayki düğün gününe denk gelmiş.
2.Akraba olsa düşünmem olan planı iptal ederim ki buna bile mecbur değilim, eşimin kardeşleri pek önemsemezler mesela kendi akrabalarının düğününü.
Ama arkadaş yani, ben kendi anne-babamın kaç arkadaşının düğününe gittim ki, beni ne ilgilendirir, gidin karı-koca.
Bir de şu durum var, arabasız kimse bir yere gitmez, araba yoksa gidilecek yere gidilmez, ama ben düğüne gidersem aktarma yapa yapa gideceğim.
O gün annemin yanında suratını asmasın diye başka planım var demedim.
Şimdi de kararsız kaldım.
Gitmek istemiyorum kesinlikle, ama bir taraftan 3 günlük dünyada kırgınlık çıkarmaya gerek yok diyorum.
Ama gidersem de bundan sonraki emr-i vakilerin önünü açmış olacağım ailenin safı olarak.
Böyle basit bir konunun dallanıp budaklanmasını da istemem ama ne yazık ki büyütülüyor.
Ne yapmalıyım?