KAYINVALİDE + GÖRÜMCE + TEYZE= BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ

nnssbbrr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
77
59
merhabalar
eşimin ailesi bizim aileye göre bayaa tuhaf. ben normal memur 4 çocuğu olan öğretmen baba ev hanımı bir annenin oluşturduğu ailede büyüdüm. demokratik bir aileydik. şimdi anne babam vefat etti biz 4 kardeşte evli çocuklu tipleriz.
kocamın ailesine gelince
kayınvalidem, görümcem, kayınvalidemin annesi 2 evlilik yapmış, iki evlilikleri de boşanmayla sonuçlanmış. Birde kayınvalidemin kız kardeşi var oda kocasından ayrı ve bu bahsettiğim 4 kadın da ayrı ayrı yaşıyor. çünkü birbirlerine tahammülleri yok.
bunlar beni ilgilendirmiyor aslında herkesin kendi hayatı. ancak benimle kesişen bir noktaları var ki oğlum. sonuçta onlar oğlumun akrabası uzak tutmak istemiyorum ama öyle tuhaf huyları var ki oğlumun onlarla zaman geçirmesi bile beni rahatsız ediyor.
bu 3 kadın (kayınvalide görümce teyze) sürekli birbirlerinin arkasından konuşuyorlar. birinin olmadığı ortamda diğerleri olmayanı çekiştiriyor. sürekli bana birbirlerinin kirli çamaşırlarını anlatıp kendi taraflarına çekmeye çalıştılar. ama ne kirli çamaşırlar ....
kocamın bilmediği çok fazla öğrendim ve geçen yıl bunların tüm vukuatlarını patlama anımızda kocama söyledim. ozamandan beri görüşmüyoruz.
ne deseler beğenirsiniz. onlar bana güvenmiş kendilerinden bilmişler o yüzden anlatmışlar bana, iyi de benim arkamdan da konuşurken hiç kendilerinden bilmediler. arkamdan konuştuklarını biliyorum çünkü bir diğeri herşeyi bana yumurtluyordu.
anlayacağınız çok çiğ insanlar ve etraf da bunların geçmişlerini biliyor. ama bir taraftan da kocamın ailesi.
şimdi bu görüşmeme problemini çözmemiz gerekiyor ama hiç içimden gelmiyor. ne yapayım sizce
eğer çözmezsem eşimde benim ablama gitmeyecek hiç kilitlendim

bermuda şeytan uçkeni valla sen de konuş yanlarında fazla oturma sana dedikodu yapsalar bana başkasının dedikodusunu yapmayın de evine gel .. cocuğuda fazla gönderme gönderceğin zaman sen de yanında ol

Yani bu misillemeyi anlamıyorum, sen görüşmezsen bende görüşmem filan...
Bir yandan çocuğun akrabalarla görüşmesi iyidir aslında, kısa süreli tutun, dedikodu malzemesi vermeyin, hayatınızın detaylarına girmeyin rahat edersiniz.
Biz istemesekte, bir çocuğun babaanne sevgisinede ihtiyacı var bence.

O dedikoducularla benim ablam bir mi demedin mi? Görüştüğünüzde yanınızda dedikodu yapmaya çalıştıkları an susturun, Allah korusun böylelerinde büyü bile çıkar hacı hocayla çok uğraşırlar. Oğlunuzu arada sırada siz götürün, sık görüşmeyin, bir de dediğim gibi dedikodu yaptıkları an ''ben dinlemek istemiyorum başkasına anlatın lütfen'' diye susturun.

Bence onları oturup dinleyerek hata yapmışsınız. Bir de yüz vermişsiniz. Başından mesafe koysaydınız keşke.

Şimdide mecburen görüşeceksiniz ama mümkün mertebe eşinizle gidin o sizi onlarla yanlız bırakmasın mesafeli mesafeli oturun kalkın.

X