• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayinvalide ile yaşamak. .fikirlerinize ihtiyacım var

insan kendi annesiyle bile dip dibe oturmak istemez.. ayri, ozel bi dunyasi olsun ister.. sevmedigimizden mi? alakasi var mi hic.. anne bile karissa insanin bazen hosuna gitmiyor.. bu kadin alyansini secmis, bu ne sevgi ah bu ne izdirap..

1. Merhaba hanimlar. .yaşayan ablalarimin ve sizin Fikirlerinize çok ihtiyacım var.doğru mu yapıyorum.arasıra o kadar çok üzülüyorum ki. ben geçen agustos nisanlandim. Nisanlimla çok iyiyiz gerçekten anlasiyoruz.bize göre maddi durumları biraz sıkıntılı.en başında ilk gorusmemizde nisanlim bana durumlarını ve durumlarini duzeltseler bile annesinden asla ayrilamayacagini anlatmıştı.20 -25 yıldır birbirlerine destek olmuslar çok sıkıntılar cekmisler açıkçası kayinvalidem oğlu askere giderken bile kafayı yeme derecesine gelmiş.şuanda kayinvalidemle çok ama çok iyiyiz kızım diyor başka birşey demiyor.herkese beni anlatıyor fotograflarimizi evin duvarlarına asmis daha nice şeyler. Benim Ailem en başından beri karşılar bu duruma.ben istiyorum anlasirim dedim onların düşüncelerini dinlemedim böylece nisan oldu.sıkıntı olmasın diye benim ailemden kimseyi karistirmadim.nisanlimdanda bunu istedim.en başta alyanslar seçilirken bile kimseyi karıştırmak istemedim ama annesi yanımızda oldu ve bize müdahale etti sonuç olarak en uygun olan benim begenmedigim alyansi aldık neyse dedim bunlar maddiyatla alakali kimsenin bu durumdan dolayi üstüne gitmek olmaz dedim sustum.nisanlim üzulecek diye sustum.bu haftalarda gelecek yaz için düğün salonları araştırmaya başladık.kayinvalidem bunu öğrenince bize sormuyorsunuz kendi kafanıza göre işler yapıyorsunuz diye Nisanlimla tartismis bizi çocuk olarak görüyor hala sanırım. Biz onlarsiz hiçbir şey yapamayız diye düşünüyor bu durumdan ben bunu çıkarıyorum. Daha nisanliyken böyle sıkıntılar yaşamaya başladık kayinvalidem benim dediğim olacak biri.en basta herşeyi kabul ettim ben.kurulu bir duzenleri var suan ve ben onlara hicbir masraf olmasin diye bu eve hicbirsey yapmayalim evlendikten sonra yeni eve yapariz harcamamizi dedim onlarda kabul ettiler.evlendikten sonra (kayinvalidemde olacak ) yeni bir eve taşınıp kendi istegimize göre alicaz yapıcaz dedik ama artık benim hiçbir şey için umudum kalmadı.hiçbir konu için fikrimi alacağını sanmıyorum artik.kendi kafasına göre herseyi yapıcak alacak bende öyle bakicam gibi geliyor.nisanlimi yarı yolda bırakmakta istemiyorum napıcam ben böyle.düşünmekten hicbirsey yapamaz oldum.nolur bana yardımcı olun.Fikirlerinize çok ihtiyacım var gerçekten...

bütün evliliğinde aynı sıkıntıları hatta daha fazlasını da yaşayacaksın. bana da kaynana kızım kızım diyordu. sevgisinden ölüyordu. herkese beni anlatıyordu. masraf yaptırmadım. nişanlımı yarı yolda bırakmayayım dedim. ayrı eve çıktık ama o adi kadın yarım saat mesafeden bile olmayan huzurumuzu kaçırdı. ta ordan benim evliliğime müdahale etmeye kalktı. oğlunun üzerinde hakimiyetini devam ettirmeye çalıştı. oğlu da ondan taraf olduğu için iyice çıldırdım. 2 ay sonunda yarı yolda bırakmadığım nişanlım, karısını iki ayda yarı yolda bıraktı gitti. sonuç boşandık.

sen kızsın. hiiiiç öyle kendini feda etmeler, yok yarı yolda bırakamamalar, delikanlılıklar filan yapmaya girişme. senin için fedakarlıkta bulunsunlar. sonra benim gibi değerin olmaz kalıverirsin ortalıkta. senin ailen hiçbir şeye karışamıyor ama oğlu kendi ailesini her şeye karıştırıyor. neden ailene ve kendine bunu yapıyorsun? ailen onun annesinden daha mı değersiz? sen değersiz misin?

bana bu iş olmaz gibi geldi. evlenirsen de kafayı yiyeceksin sinirinden. şimdiden bile gözüne batmaya başlamış. bence bırak oğlu önce büyüsün. annesi de oğlunu başka bir kızla paylaşmaya gerçek manada hazır olsun. ondan sonra birini bulmaya kalksınlar. ama mümkünse bu sen olma. evlensen de huzurun olmayacak çünkü.

kesinlikle. erkekler kadın gibi artık.
eskiden anasının kuzusu pamuklara sarılmış inci tanesi diye baktığında sözlük karşılığı kız evlat çıkardı,şimdi kadın gibi erkekler anamda babamda ,ulan evlendin aile kurucan hanımı yatağa atmaya geldiğinde anan yok ama,hepsini geçtim EVLİLİK kelimesinin lugattaki anlamı sağlam değişti..

1. Merhaba hanimlar. .yaşayan ablalarimin ve sizin Fikirlerinize çok ihtiyacım var.doğru mu yapıyorum.arasıra o kadar çok üzülüyorum ki. ben geçen agustos nisanlandim. Nisanlimla çok iyiyiz gerçekten anlasiyoruz.bize göre maddi durumları biraz sıkıntılı.en başında ilk gorusmemizde nisanlim bana durumlarını ve durumlarini duzeltseler bile annesinden asla ayrilamayacagini anlatmıştı.20 -25 yıldır birbirlerine destek olmuslar çok sıkıntılar cekmisler açıkçası kayinvalidem oğlu askere giderken bile kafayı yeme derecesine gelmiş.şuanda kayinvalidemle çok ama çok iyiyiz kızım diyor başka birşey demiyor.herkese beni anlatıyor fotograflarimizi evin duvarlarına asmis daha nice şeyler. Benim Ailem en başından beri karşılar bu duruma.ben istiyorum anlasirim dedim onların düşüncelerini dinlemedim böylece nisan oldu.sıkıntı olmasın diye benim ailemden kimseyi karistirmadim.nisanlimdanda bunu istedim.en başta alyanslar seçilirken bile kimseyi karıştırmak istemedim ama annesi yanımızda oldu ve bize müdahale etti sonuç olarak en uygun olan benim begenmedigim alyansi aldık neyse dedim bunlar maddiyatla alakali kimsenin bu durumdan dolayi üstüne gitmek olmaz dedim sustum.nisanlim üzulecek diye sustum.bu haftalarda gelecek yaz için düğün salonları araştırmaya başladık.kayinvalidem bunu öğrenince bize sormuyorsunuz kendi kafanıza göre işler yapıyorsunuz diye Nisanlimla tartismis bizi çocuk olarak görüyor hala sanırım. Biz onlarsiz hiçbir şey yapamayız diye düşünüyor bu durumdan ben bunu çıkarıyorum. Daha nisanliyken böyle sıkıntılar yaşamaya başladık kayinvalidem benim dediğim olacak biri.en basta herşeyi kabul ettim ben.kurulu bir duzenleri var suan ve ben onlara hicbir masraf olmasin diye bu eve hicbirsey yapmayalim evlendikten sonra yeni eve yapariz harcamamizi dedim onlarda kabul ettiler.evlendikten sonra (kayinvalidemde olacak ) yeni bir eve taşınıp kendi istegimize göre alicaz yapıcaz dedik ama artık benim hiçbir şey için umudum kalmadı.hiçbir konu için fikrimi alacağını sanmıyorum artik.kendi kafasına göre herseyi yapıcak alacak bende öyle bakicam gibi geliyor.nisanlimi yarı yolda bırakmakta istemiyorum napıcam ben böyle.düşünmekten hicbirsey yapamaz oldum.nolur bana yardımcı olun.Fikirlerinize çok ihtiyacım var gerçekten...
Kimseyi yari yolda birakmazdin merak etme..zamani gelince onlar acimasizca seni bir kenara iterler.benim hikayemde seninkine benziyor.idareyi ele al derim, aklini kullan ayri eve cik.

eskiden anasının kuzusu pamuklara sarılmış inci tanesi diye baktığında sözlük karşılığı kız evlat çıkardı,şimdi kadın gibi erkekler anamda babamda ,ulan evlendin aile kurucan hanımı yatağa atmaya geldiğinde anan yok ama,hepsini geçtim EVLİLİK kelimesinin lugattaki anlamı sağlam değişti..

ay ne güzel ifade ettin aynı öyle. pamuksu ciltli erkekler.. aslında anneler yetiştiriyor oğlanları sorun burdan. babalar yetiştirse daha bir erkeksi olurlar.

Daha bunlar başlangıç sen bi evlen neleri goruceksin aynı durumda olan yakın arkadaslarım var emin ol hiç tavsiye etmem .... Bence daha gec olmadan ayrı ev için nişanlınla konuşş..

Yok.Eski Kocasiyla ayrilar
Bu arada konu sahibim, cok inatci bir kisiligin var gibime geliyor. Hersey guzel olsun diye israr etme, catlasan da patlasan da bazen hrseyin sonu bellidir bastan.

Anani babani dinle. Hem kendini hem onlari yakma.

Nisanlindan sana sahip cikan bir koxa olmaz, onu her zaman hemen hemen her an annesiyle paylasicaksin annesi olene dek. Katlanabileceksen katlan.

bi de arkadaslarim evini ayri istemeni onermisler ama ben karisanin her turlu karisip huzur kaciracagini dusunuyorum.. eski kv beraber oturdugu eltinin de, ayri sehirde yasadigi benim de burnumdan getirmisti.. burda ayni-ayri ev meselesinden ziyade, kadinin karakteri onemli.. ondan da onemlisi de nisanlinin durusu.. sonucta ailelerle ayni sehirde yasayip kendi ayri dunyasini kurabilen cok cift var.. ama nisanlinin niyeti bu degil zaten.. ne yardan geciyo ne serden.. kimseden vazgecmesi se gerekmiyor zaten.. ayri bi aile kurdugunu ve senin de hayallerinin oldugunu idrak etse yeterli..

Ya benim kv oyle düşkün ki esime askere gittiğinde o yiyemiyo guzel yemek diye ağzına lokma almamış sonuda hastanelik olmus. Ama biz evlenirken bina da bos daire vardı kendisi bize dedi ki buraya gelip oturmayın az uzak olalım sadece bi dolmusla gelebileyim dedi. Nitekim oyle de oldu anneme de kv ye de bi dolmuş mesafem var. Akıllı olan insan ev ustune ev kurmaz. Oğluna düşkünlük mazeret degil. E simdi annen sana cok duskun olsa ne olacak uc aile birlikte mı yasayacaksınız

bütün evliliğinde aynı sıkıntıları hatta daha fazlasını da yaşayacaksın. bana da kaynana kızım kızım diyordu. sevgisinden ölüyordu. herkese beni anlatıyordu. masraf yaptırmadım. nişanlımı yarı yolda bırakmayayım dedim. ayrı eve çıktık ama o adi kadın yarım saat mesafeden bile olmayan huzurumuzu kaçırdı. ta ordan benim evliliğime müdahale etmeye kalktı. oğlunun üzerinde hakimiyetini devam ettirmeye çalıştı. oğlu da ondan taraf olduğu için iyice çıldırdım. 2 ay sonunda yarı yolda bırakmadığım nişanlım, karısını iki ayda yarı yolda bıraktı gitti. sonuç boşandık.

sen kızsın. hiiiiç öyle kendini feda etmeler, yok yarı yolda bırakamamalar, delikanlılıklar filan yapmaya girişme. senin için fedakarlıkta bulunsunlar. sonra benim gibi değerin olmaz kalıverirsin ortalıkta. senin ailen hiçbir şeye karışamıyor ama oğlu kendi ailesini her şeye karıştırıyor. neden ailene ve kendine bunu yapıyorsun? ailen onun annesinden daha mı değersiz? sen değersiz misin?

bana bu iş olmaz gibi geldi. evlenirsen de kafayı yiyeceksin sinirinden. şimdiden bile gözüne batmaya başlamış. bence bırak oğlu önce büyüsün. annesi de oğlunu başka bir kızla paylaşmaya gerçek manada hazır olsun. ondan sonra birini bulmaya kalksınlar. ama mümkünse bu sen olma. evlensen de huzurun olmayacak çünkü.
kader arkadasimmm cok dogru yazmissin senin yazdigin ayni seyler benimde basima geldi aynen bende senin gibi tam 2 ay evli kaldim

anasının sözünden çıkmayan erkeklerden hep korkmuşumdur. nitekim arkadaşım ayrı evde oturmasına ragmen herşeyine müdehale etmek isteyen kayınvalidesine eşi izin verdiği için bir kaç aylık evliyken ayrılmak zorunda kaldı. anne tabiki annedir, önemlidir. ama kesinlikle bir insana eşinden daha yakın kimse olamaz, eşinden daha önemli ve öncelikli de kimse olmamalıdır.... eşin bu ayrımı yapamıyorsa /yapamayacaksa hiiiç baştan canını sıkma derim. sonrasında boşanma protokolüyle upraşmak daha can sıkıcı olabilir

anasının sözünden çıkmayan erkeklerden hep korkmuşumdur. nitekim arkadaşım ayrı evde oturmasına ragmen herşeyine müdehale etmek isteyen kayınvalidesine eşi izin verdiği için bir kaç aylık evliyken ayrılmak zorunda kaldı. anne tabiki annedir, önemlidir. ama kesinlikle bir insana eşinden daha yakın kimse olamaz, eşinden daha önemli ve öncelikli de kimse olmamalıdır.... eşin bu ayrımı yapamıyorsa /yapamayacaksa hiiiç baştan canını sıkma derim. sonrasında boşanma protokolüyle upraşmak daha can sıkıcı olabilir
bu tur erkekler zaten oncelikli olanin karilari oldugunu anlasalar, bu dertlerin hic biri olmayacak :) ama onlar herkesi memnun etmeye calisip eslerini kirmayi tercih ediyolar, gucleri yetiyo cunku.. yazik..

kizlar hicbir kimsenin sozune inanmayin bende 3 yil ayni evde yasadim yatakodasi alindi banada altkattan kiracimiz cikinca dayayip dosecegiz senin istegine gore annecim diye 9 takla atan kadin adam kiraci cikdi tabiki kopruyu cokdan gecmisler biz o kirayla geciniyoruz dediler yalan emekli maaslari var ustelik 1 tane degilki kiracilari 5 tane evleri kiraya vermis arsalari var bende bunlari dile getirdigimde kpderim sen ne ac gozlu bir kizsin sirf oglumun parasi icin evlenmissin benim mallarimda gozun varmis daha neler neler dedi bide o yagcilikdan bal damlayan dilleri beni Alana kadarmis gecmisle ilgili hicbir sey biz oyle birsey demekdik diye beni sizofreni ilan ettiler ben uydurmusum yaaa o 2 oda 1 salon eve 2 gorumce herbirinde 2 cocuk kocalari haftalarca yatiya gelirlerdi 10dklik evlerinden horul horul uyurlardi sabahleyin kvdem kiyameti koparirdi gelin kalk sofra hazirla temizlige giris diye sabahin korunde kizlari hep yorgun cocuk bakiyorlar birgun calismis insan degil iki kizida kocalarinin parasini yerler bide damatlara laf sokusturur kizlarim olmasa bunlarin kicini gorurdum ben diye yani kisaca 3 yil bana 30 yilmis gibi eziyetli geldi aman haaa sakin birlikde oturmayin yaptiginiz hersey suc yediginiz yemek dus aldiginiz hatta af edersiniz tuvalete bile 3 den fazla gittiginde kpderim kizardi cok su harciyon diye hersey gozlerine batiyo aman ha sakin sonraki pismanlik fayda etmiyor

Ya allasen neresini seviyorsunuz??? Senin istedigin alyansini bile almadilar ve eger belli bir yasta kizda, erkekte evlendiginde anne evinden çikmak istemiyorsa onlara resit, büyümüs gözü ile bakamam. Halen ergenustur bunlar. Üstelik kendileri karar veremeyip, herseyini annelerine birakiyorlarsa ohooo..

Yani sorun sadece herseye peki demek degil. Asil sorun senin nisanlinin uzaktan, yakindan hiç evlilige hazir olmamasi, halen kayinvalidenin emirin altinda olmasi ve bunun hiç degismiyecegi.

Asil yazik olan, burda 1000 kisi senin yaptiginin yalnis oldugunu yazsa, çok eminim bu sahis ile yine evlenirsin seviyorum diye. Onca insan kendi tecrübelerinden anlatiyor ve halen anlamiyorsun. Tabiki karar senin ama evleniyorsun diye kendini kandirma canim, sen evlenmiyorsun, sadece aile degistiriyorsun. Ve o degistigin aileye hizmetçi gidiyorsun. Ancak evlendikten sonra bizim ne demek istedigimizi anlayacaksin fakat çok geç olmus olacak. En azindan bare evlendiginde çoçuk yapma :KK14:
Ona da kv.si karar verir, yaptınız mı yapamadınız mı nasıl yaptınız? Allah kimseyi aynı eve muhtaç etmesin, insan özel hayatını nasıl yaşar bilemiyorum...

Yok.Eski Kocasiyla ayrilar
İşin zor valla, oğlan annemi yalnız bırakamam diyecektir büyük ihtimalle. Bak bu kadar insan senin düşmanın değil ki sana olumsuz şeyler yazsın. Kimse senin kötülüğünü istemez, niye istesin? ama aklın yolu bir be güzelim. Şimdi annenin babanın yanındasın rahatsın. O kv. ile bir ömür beraber yaşamaya nasıl katlanacaksın? Bak eğer gerçekten eskilerde kv ile yaşayabilen her şeyi görmeyen duymayan çok aşırı fedakar, hayatta kendi istekleri beklentileri olmayan büyüklerimizle aynı kafadaysan eyvallah. Benim annem de babaannemden çok çekmiş, beraber yaşadığı olmuş. Ama o o zamanki nesil. Şimdiki değil. Şimdi seviyorum diyorsun ya, düğün hazırlıkları sırasında başlayacak soğuma. Sen kendi eşyaların, çeyizin, mutfağın, kaşık çatalın, severek aldığın eşyalar ve onları istediğin gibi dizebilme, istediğin yere koyabilme özgürlüğünden bile mahrum olacaksın. Daha nasıl anlatalım bilmiyorum. Biz arada bir gelen kv.ye bile gitsin diye gözünün içine bakıyoruz, Allah kimseyi beraber yaşatmasın. He burdan da biz sanki vicdansızız gibi bir sonuç da çıkmasın. Yaşlılıklarında ihiyaçları olsa yine bakarız ama o zaman biz de 40-50 yaşında olacağız anlatabiliyor muyum, 25-30larında hayatın heyecanlarının peşinde değil. Bizim sana anlatmak istediğimiz şey, şuan ilk heyecanlarını yaşıyorsun ve bir evde sen ve eşin haricinde biri olduğu zaman dilediğin gibi davranamazsın. İstediğini giyemezsin, ki istediğini giyme yaşındasın, cinsel hayatın yatak odasıyla sınırlı olacak. Eşinle günlük anlatmak istediğin şeyleri bile ancak belli zamanlarda konuşabileceksin. Kv. her şeye alınacak, sen ona alınacaksın, acaba şöyle mi demek istedi? Böyle mi baktı vs. Evine gelen arkadaşınla annenle iki çift lafın belini kv. yanınızda olduğu için kıramayacaksın. kafana göre kimseyi çağıramayacaksın. Daha ne desem senin gözünde bu manzaraları canlandırmak için bilmiyorum.
Arkadaşım geçici süreyle kv ve kp ile oturmuştu, onda bile eşi odalarına duşakabin yaptırmış. Sonra kv.ler karşı daireye geçti, kıza oturmaya gittim hemen bütün sülalesi geldi düşün. Kızın arkadaşı geldi diye ona hoşgeldin diyecekler, onlarla oturduk yedik içtik falan. Ee zaten birkaç saat oturup kalkıyorsun, onda da "arkadaşım evlilik nasıl gidiyor" diyemiyorsun. Kv.nin yanında ne cevap vereceği belli çünkü.
Lütfen burada yazdıklarımıza da cevap ver. En azından anlattıklarımız sana ne düşündürüyor bilmek hakkımız çünkü sana fikir vermeye yardım etmeye çalışıyoruz.

Kv melek olsa hasta filan olmadığı sürece aynı evde yaşanmaz. Aynı bina olabilir belki kesinlikle uzak olamam diyorsa, normalde o bile sakıncalı bence. Ki seninki oğluna aşırı bağlı ve hep onun dediği olsun istiyor belliki.

Mutlu olamazsın bu şartlar altında ben olsam evlenmem. Üç kişilik bir evlilik olur bu. Konulardan kv ile yaşayanları bir oku bence.

her sorun aşkla sevgiyle aşılır lafı evliliklerde belli bir süreden sonra anlamını yitiriyor inan . sorunlar büyüdükçe insan yıprandıkça ne aşkı ne sevgiyi gözü görüyor. ben 3 yıl kayınvalidemlerin apartmanında oturdum . oda mutsuz bende mutsuz oldum . şimdi uzaktayız ikimizde mutluyuz . aman diyim iyi düşün ben yapamam diyip ayrı bir ev açmanın yollarını ara 2 oda olsun senin olsun...

Ya Allah aynı evde kalmaya muhtaç etmesin. yeni evli birinin evinin içinde bırakın kayınvalideyi insanın kendi annesi bile olsa rahat edemez ki :( rahat giyinemezsin, rahat konuşamazsın kocanla, herşeye dikkat etmek zorunda kalacaksın. ha hasta olur bakıma muhtaç olur o ayrı tabi o zaman baş göz üstüne.

Back
X