Ya allasen neresini seviyorsunuz??? Senin istedigin alyansini bile almadilar ve eger belli bir yasta kizda, erkekte evlendiginde anne evinden çikmak istemiyorsa onlara resit, büyümüs gözü ile bakamam. Halen ergenustur bunlar. Üstelik kendileri karar veremeyip, herseyini annelerine birakiyorlarsa ohooo..
Yani sorun sadece herseye peki demek degil. Asil sorun senin nisanlinin uzaktan, yakindan hiç evlilige hazir olmamasi, halen kayinvalidenin emirin altinda olmasi ve bunun hiç degismiyecegi.
Asil yazik olan, burda 1000 kisi senin yaptiginin yalnis oldugunu yazsa, çok eminim bu sahis ile yine evlenirsin seviyorum diye. Onca insan kendi tecrübelerinden anlatiyor ve halen anlamiyorsun. Tabiki karar senin ama evleniyorsun diye kendini kandirma canim, sen evlenmiyorsun, sadece aile degistiriyorsun. Ve o degistigin aileye hizmetçi gidiyorsun.
Ancak evlendikten sonra bizim ne demek istedigimizi anlayacaksin fakat çok geç olmus olacak. En azindan bare evlendiginde çoçuk yapma
Ona da kv.si karar verir, yaptınız mı yapamadınız mı nasıl yaptınız? Allah kimseyi aynı eve muhtaç etmesin, insan özel hayatını nasıl yaşar bilemiyorum...
Yok.Eski Kocasiyla ayrilar
İşin zor valla, oğlan annemi yalnız bırakamam diyecektir büyük ihtimalle. Bak bu kadar insan senin düşmanın değil ki sana olumsuz şeyler yazsın. Kimse senin kötülüğünü istemez, niye istesin? ama aklın yolu bir be güzelim.
Şimdi annenin babanın yanındasın rahatsın. O kv. ile bir ömür beraber yaşamaya nasıl katlanacaksın? Bak eğer gerçekten eskilerde kv ile yaşayabilen her şeyi görmeyen duymayan çok aşırı fedakar, hayatta kendi istekleri beklentileri olmayan büyüklerimizle aynı kafadaysan eyvallah. Benim annem de babaannemden çok çekmiş, beraber yaşadığı olmuş.
Ama o o zamanki nesil. Şimdiki değil. Şimdi seviyorum diyorsun ya, düğün hazırlıkları sırasında başlayacak soğuma. Sen kendi eşyaların, çeyizin, mutfağın, kaşık çatalın, severek aldığın eşyalar ve onları istediğin gibi dizebilme, istediğin yere koyabilme özgürlüğünden bile mahrum olacaksın. Daha nasıl anlatalım bilmiyorum. Biz arada bir gelen kv.ye bile gitsin diye gözünün içine bakıyoruz, Allah kimseyi beraber yaşatmasın.
He burdan da biz sanki vicdansızız gibi bir sonuç da çıkmasın. Yaşlılıklarında ihiyaçları olsa yine bakarız ama o zaman biz de 40-50 yaşında olacağız anlatabiliyor muyum, 25-30larında hayatın heyecanlarının peşinde değil. Bizim sana anlatmak istediğimiz şey, şuan ilk heyecanlarını yaşıyorsun ve bir evde sen ve eşin haricinde biri olduğu zaman dilediğin gibi davranamazsın. İstediğini giyemezsin, ki istediğini giyme yaşındasın, cinsel hayatın yatak odasıyla sınırlı olacak. Eşinle günlük anlatmak istediğin şeyleri bile ancak belli zamanlarda konuşabileceksin. Kv. her şeye alınacak, sen ona alınacaksın, acaba şöyle mi demek istedi? Böyle mi baktı vs. Evine gelen arkadaşınla annenle iki çift lafın belini kv. yanınızda olduğu için kıramayacaksın. kafana göre kimseyi çağıramayacaksın.
Daha ne desem senin gözünde bu manzaraları canlandırmak için bilmiyorum.
Arkadaşım geçici süreyle kv ve kp ile oturmuştu, onda bile eşi odalarına duşakabin yaptırmış. Sonra kv.ler karşı daireye geçti, kıza oturmaya gittim hemen bütün sülalesi geldi düşün. Kızın arkadaşı geldi diye ona hoşgeldin diyecekler, onlarla oturduk yedik içtik falan. Ee zaten birkaç saat oturup kalkıyorsun, onda da "arkadaşım evlilik nasıl gidiyor" diyemiyorsun. Kv.nin yanında ne cevap vereceği belli çünkü.
Lütfen burada yazdıklarımıza da cevap ver. En azından anlattıklarımız sana ne düşündürüyor bilmek hakkımız çünkü sana fikir vermeye yardım etmeye çalışıyoruz.