• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayinvalide ile yaşamak. .fikirlerinize ihtiyacım var

en kötüsüde bence kocanla evin içinde oynaşamayacaksın :) sevişirken sessiz olmak gerekecek.bir güzel gecelik giyip ona süprizler yapamayacaksın.evin içinde rahat rahat dolaşamayacaksın.kocanla istediğin an sevişemeyeceksin.bune be :)
Altına imzamı atarım hem sadece bunlar mı? eşimle bazen açıyoruz Ankara havası deli gibi oynuyoruz stres atıyoruz :KK70:

Çok sağolun gerçekten. Yaşayan kişinin tecrübeleri önemli tabi ben her konuda iyi niyetli davraniyorum Sanırım biraz
ben de oyleydim, aman sorun ckmasin diye sustukca filmleri bitmiyodu,dozaj artiyodu.. ve anaci nisanli hala annesi mukemmel davraniyo saniyodu, ben hic yansitip soylemedigim icin.. sevdiginden yapiyosun, iyiliginden yapiyosun, zaten iyilikten sasma ama burda balik coktan kokmaya baslamis.. ayri ev bile tutsaniz o kadin bi sekilde yerlesir hayatiniza..

Hangi devirde yaşıyoruz yahu bu kadar karıştırıyorsunuz kendinize. Kendi aileniz bile karşı çıkmış. Ayrı ev kuracak güçleriniz yoksa gerekirse 1 sene 2 sene bekleyin yine de ayrı eve çıkın.

bi de erkek anaci olmasa, annenin ogluscuguna duskunlugu bi derece idare edilebilir.. simdi ikisi de bagimli.. sen o evde yer edinmeye calistikca, ana-ogulu ayiran fettan olacaksin.. evinin hanimi asla olamayacaksin..
bu arada ben beraber yasamadim ama hem yillardr beraber yasayan eltiden biliyorum hem de ayri sehirde yasadigmz halde o kadinin hayatimiza etkisini biliyorum.. mesele ayri ev de degil yani.. iyi dusun olc tart..

E böyle kurbanlık koyun gibi oturup beklersen yani canım kusura bakma ama daha çoookkk ''neler neler bekliyor beni'' diyeceksin..
Şu yorumundan anladım ki ayrılmayı düşünmüyorsun ne diyim Allah şimdiden yardımcın olsun ozm:KK51:

Tam tersi bugün kararimi verdim.eğer degisiklik yapmazsam neler neler olacak diye demiştim.ben böyle bir evlilik istemiyorum buna karar verdim

Hangi devirde yaşıyoruz yahu bu kadar karıştırıyorsunuz kendinize. Kendi aileniz bile karşı çıkmış. Ayrı ev kuracak güçleriniz yoksa gerekirse 1 sene 2 sene bekleyin yine de ayrı eve çıkın.
bu tip kadin bunlarin pesini asla birakmaz.. ben bunu anladim yani.. isin acisi, oglan ana bagimlisi..

Tam tersi bugün kararimi verdim.eğer degisiklik yapmazsam neler neler olacak diye demiştim.ben böyle bir evlilik istemiyorum buna karar verdim
ha eger ayrilmayacaksan sakin o kadin hakkinda olumsuz atip tutma nisanlina, uslubuna dikkat et.. kadin senin hakkinda kotu konusmayip tatli tatli yonetiyosa, o melek sen hain olursun birden..

1. Merhaba hanimlar. .yaşayan ablalarimin ve sizin Fikirlerinize çok ihtiyacım var.doğru mu yapıyorum.arasıra o kadar çok üzülüyorum ki. ben geçen agustos nisanlandim. Nisanlimla çok iyiyiz gerçekten anlasiyoruz.bize göre maddi durumları biraz sıkıntılı.en başında ilk gorusmemizde nisanlim bana durumlarını ve durumlarini duzeltseler bile annesinden asla ayrilamayacagini anlatmıştı.20 -25 yıldır birbirlerine destek olmuslar çok sıkıntılar cekmisler açıkçası kayinvalidem oğlu askere giderken bile kafayı yeme derecesine gelmiş.şuanda kayinvalidemle çok ama çok iyiyiz kızım diyor başka birşey demiyor.herkese beni anlatıyor fotograflarimizi evin duvarlarına asmis daha nice şeyler. Benim Ailem en başından beri karşılar bu duruma.ben istiyorum anlasirim dedim onların düşüncelerini dinlemedim böylece nisan oldu.sıkıntı olmasın diye benim ailemden kimseyi karistirmadim.nisanlimdanda bunu istedim.en başta alyanslar seçilirken bile kimseyi karıştırmak istemedim ama annesi yanımızda oldu ve bize müdahale etti sonuç olarak en uygun olan benim begenmedigim alyansi aldık neyse dedim bunlar maddiyatla alakali kimsenin bu durumdan dolayi üstüne gitmek olmaz dedim sustum.nisanlim üzulecek diye sustum.bu haftalarda gelecek yaz için düğün salonları araştırmaya başladık.kayinvalidem bunu öğrenince bize sormuyorsunuz kendi kafanıza göre işler yapıyorsunuz diye Nisanlimla tartismis bizi çocuk olarak görüyor hala sanırım. Biz onlarsiz hiçbir şey yapamayız diye düşünüyor bu durumdan ben bunu çıkarıyorum. Daha nisanliyken böyle sıkıntılar yaşamaya başladık kayinvalidem benim dediğim olacak biri.en basta herşeyi kabul ettim ben.kurulu bir duzenleri var suan ve ben onlara hicbir masraf olmasin diye bu eve hicbirsey yapmayalim evlendikten sonra yeni eve yapariz harcamamizi dedim onlarda kabul ettiler.evlendikten sonra (kayinvalidemde olacak ) yeni bir eve taşınıp kendi istegimize göre alicaz yapıcaz dedik ama artık benim hiçbir şey için umudum kalmadı.hiçbir konu için fikrimi alacağını sanmıyorum artik.kendi kafasına göre herseyi yapıcak alacak bende öyle bakicam gibi geliyor.nisanlimi yarı yolda bırakmakta istemiyorum napıcam ben böyle.düşünmekten hicbirsey yapamaz oldum.nolur bana yardımcı olun.Fikirlerinize çok ihtiyacım var gerçekten...
Valla ben kv ile çok iyi anlaşıyorum ama iş aynı evde yaşamaya gelince geri dururum diye düşünüyorum, mecburi durumlar faklı, hastadır vs tabi beraber kalınır ama sizin mecburiyetiniz yok ki herkes çocuğunu seviyor, ayrılmak istemez, ee bu durumda koloni halinde mi yaşayalım :KK51:
Sen bir yuva kuruyorsun, evinin hakimiyeti sende değil kv dede olacak, bu kötü birşey ev senin, aile senin ama sözü geçen başkası.

1. Merhaba hanimlar. .yaşayan ablalarimin ve sizin Fikirlerinize çok ihtiyacım var.doğru mu yapıyorum.arasıra o kadar çok üzülüyorum ki. ben geçen agustos nisanlandim. Nisanlimla çok iyiyiz gerçekten anlasiyoruz.bize göre maddi durumları biraz sıkıntılı.en başında ilk gorusmemizde nisanlim bana durumlarını ve durumlarini duzeltseler bile annesinden asla ayrilamayacagini anlatmıştı.20 -25 yıldır birbirlerine destek olmuslar çok sıkıntılar cekmisler açıkçası kayinvalidem oğlu askere giderken bile kafayı yeme derecesine gelmiş.şuanda kayinvalidemle çok ama çok iyiyiz kızım diyor başka birşey demiyor.herkese beni anlatıyor fotograflarimizi evin duvarlarına asmis daha nice şeyler. Benim Ailem en başından beri karşılar bu duruma.ben istiyorum anlasirim dedim onların düşüncelerini dinlemedim böylece nisan oldu.sıkıntı olmasın diye benim ailemden kimseyi karistirmadim.nisanlimdanda bunu istedim.en başta alyanslar seçilirken bile kimseyi karıştırmak istemedim ama annesi yanımızda oldu ve bize müdahale etti sonuç olarak en uygun olan benim begenmedigim alyansi aldık neyse dedim bunlar maddiyatla alakali kimsenin bu durumdan dolayi üstüne gitmek olmaz dedim sustum.nisanlim üzulecek diye sustum.bu haftalarda gelecek yaz için düğün salonları araştırmaya başladık.kayinvalidem bunu öğrenince bize sormuyorsunuz kendi kafanıza göre işler yapıyorsunuz diye Nisanlimla tartismis bizi çocuk olarak görüyor hala sanırım. Biz onlarsiz hiçbir şey yapamayız diye düşünüyor bu durumdan ben bunu çıkarıyorum. Daha nisanliyken böyle sıkıntılar yaşamaya başladık kayinvalidem benim dediğim olacak biri.en basta herşeyi kabul ettim ben.kurulu bir duzenleri var suan ve ben onlara hicbir masraf olmasin diye bu eve hicbirsey yapmayalim evlendikten sonra yeni eve yapariz harcamamizi dedim onlarda kabul ettiler.evlendikten sonra (kayinvalidemde olacak ) yeni bir eve taşınıp kendi istegimize göre alicaz yapıcaz dedik ama artık benim hiçbir şey için umudum kalmadı.hiçbir konu için fikrimi alacağını sanmıyorum artik.kendi kafasına göre herseyi yapıcak alacak bende öyle bakicam gibi geliyor.nisanlimi yarı yolda bırakmakta istemiyorum napıcam ben böyle.düşünmekten hicbirsey yapamaz oldum.nolur bana yardımcı olun.Fikirlerinize çok ihtiyacım var gerçekten...

Kayınvalide ile yaşamanı tavsiye etmiyorum. Hiç yaşamadım yaşamayı da düşünmem, bunu da eşim sormadan baştan söyledim. Kayınvalidem oğluna çok düşkün değil, kendi halinde ibadetinde işinde bir kadındır ama yine de istemem bunu. İlla ki sorun çıkıyor. Görümcemle öyle kötü bir sorun yaşadım ki eşimin ailesinden de iyice soğumama mesafe koymama sebep oldu. O yüzden mahreminizi evinizde olan biteni kavgalarınızı konuşmalarınızı kimsenin bilmesine gerek yok. Bunların 3. şahıslar tarafından bilinmesi melek bile olsa sorun çıkartıyor ve çıkaracaktır...

benim kv de canım kızım melek kızım güzel kızım , seni çok seviyorum der durur du , ne iyi kaynanam var ya benim diyordum
ta ki evlenene kadar yine iyi ama , izinlerde kv delerde kaldığımız da beş gün çok zor geçiyor
misafiri gelir sen hizmet edersin , onlara bağlı yaşarsın mesela bir yere gideceksindir kaynana önemli misafirler geldiğinde hiç bir yere çıkamıyorsun onların misafirleri ile ilgileniyorsun , bunlar beş günde yaşadıklarım , aynı evde oturma berbat bir şey , yıl olmuş 2014 biz hala ev üstüne ev kuruyoruz , valla yasaklasınlar şunu ya

bu tip kadin bunlarin pesini asla birakmaz.. ben bunu anladim yani.. isin acisi, oglan ana bagimlisi..

O zaman konu sahibi çocuğu ana bağımlısı olarak kabul edip hayatının geri kalanında eş+kv ile geçirmeye razı olacak. Oh ne ala, biz kadınlar her zorluğa göğüs germeye hazır olalım, erkek ise ana kuzusu olsun. Yok öyle.

cnm benim kv iyi biridir bayramda 5 gün yanında kaldım benim için kendini paraladı bende ona yardımcı oldum vs. ama 5 günün sonunda gece yarısı evimize gelince kendi oğlu yani benim eşim ne dedi biliyormusun. illaki lendi evin kardeşim en rahat edeceğin yer kendi evin ananın babaın yanı bile seni sıkıyor bir zaman sonra dedi. ee al buyur burdan yak. kısa süreli mecburiyetlerde bile hırgür çıkıyor ama sen ömrü billah yaşamaktan bahsediyorsun. vazgeç bu sevdadan

O zaman konu sahibi çocuğu ana bağımlısı olarak kabul edip hayatının geri kalanında eş+kv ile geçirmeye razı olacak. Oh ne ala, biz kadınlar her zorluğa göğüs germeye hazır olalım, erkek ise ana kuzusu olsun. Yok öyle.
evlendim, sehirdisina gittm, anneme cok ihiyacim oldu, hem cok ozledim, hem yemek yapmayi bilmiyodum mesela, sormam gerekiyodu.. o halde bile annemle bu anaci erkekler kadar irtibatta ve yapisik degildik.. oktay usta tariflerine yoneldim hatta annemi rahat birakmak icin.. bunlar nerdeyse annelerini esleriyle ortalarina yatiracaklar.. bi onlarinki anne, bi onlar evlat.. boyle sevgi seli (!) gorulmedi yani..

Bence biz birsey soylemeyelim, BDV de acilmis benzer konulari okumak bile sana gerekli fikri verecektir.
Is sadece kayinvalide ile yasamak degil, senin kayinvalide ile oglu simbiyot yasam tarzindalar farkinda misin?
Biz mi agac kovugundan ciktik, millet mi dogrusunu yapiyor ama bana cok degisik geliyor boyle anne ogul iliskileri.
Bastan konusmus bir de annemi birakamam hayatta diye. Hey allahim diyorum.

hiçbişey için geç değil. Bak burda herkes aynı şeyi söylüyo. Şimdiden ağırlığını koyarak ben ailenle oturmak istemiyorum aile olacaksak ikimiz olmalıyız biz de bireyiz kendimize ait özel hayatımız olmalı de. Güzellikle anlat isteklerini. Bastan ipi salarsan bi bakmışsın o ip senin boynuna dolanmıs boğuluyosun.
15 aylık evli biri olarak tavsiyemdir. Nişanlın seni seviyosa istiyosa anlayış gösterecektir yok ben illa anamla oturcam derse de ayrıl. evlendiğinde ağlayacağına pişman olacağına şimdi ağla ve pişman olma derim.

sırf askere giden oğlu için kafayı sıyırma noktasına gelmiş bir kaynana senin hayatını mahveder..o kaynana için sedece oğlunun cinsel ihtiyacını gideren ve oğlunun çocuklarını doğuran bir taşıyıcı olacaksın..bak göreceksin..

Bence geç kalmış değilsin. Nişanlılık tanıma dönemidir nasıl olsa. Nisanlinla konuş, ben ilk baş annenle yaşamamizin sorun olacağını düşünmüyordum ama bu süreçte hareketleri ve senin yeterince müdahale edememen beni endişelendirdi. Ben artik fikrimi değiştirdim boyle bir evlilik düşünmüyorum de.

Hem evliliğinin tadını cikaramayacaksin hem de her seyine karışacak. Yüzüğün bile istediğin gibi olmamış. :(

kvm parmağımdaki alyansa karışacaksa maddiyatı düşünüp susmam, maddiyatı oğlu düşünür, ben düşünürüm, onun da düşünmesine gerek yok, üstüne vazife değil ama parasını o veriyorsa karışır tabi. Aile parasıyla yuva kurmanın dezavantajı o zaten, anne x onu beğendi, bırak parasını xle ben düşünelim diyebilmesi lazım evlenecek olanların.

Nişanlınızı yarı yolda bırakmıyorsunuz bence onun hayatı annesiyle varolmuş, anne ile sevdiği insan arasındaki dengeyi kuramayan biri o, sebepleri haklı olabilir, sustukça yaptıklarının doğru olduğuna inanmasına yardımcı oluyorsunuz sadece,
duvardaki fotoğrafla her gün görmek zorunda kalacağınız beğenmediğiniz yüzük arasında da fark var, birini o yapıştırdı istediği zaman çıkarır, siz de öyle ama biri kağıt parçası çıksa da dursa da hayatınızda bir şeyi değiştirmeyecek, yüzük bundan sonraki hayatınızda söz sahibi.

Bu yüzden bence böyle devam etmez deyin, o da bir süre ama baştan kabul etmiştin, sevsen anneme de katlanırdın diye vicdanını rahatlatsın. Sonra annesiyle arasının iyi olduğu ama onu nerede durdurması gerektiğini bilen biriyle mutlu olun. Sizinkinin geleceğinde ana-oğuldan başka bir şey göremiyorum ben.

bu durum için aileniz haklı değil, annemden ayrılamam dediği zaman kafasında soru işareti oluşturmayan siz hatalısınız. Size kızım deyip isteklerinizi umursamıyorsa, oğlunun istediklerini de yapmayacağına dair fikriniz olurdu.

Son düzenleme:
Back
X