• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayinvalide ile yaşamak. .fikirlerinize ihtiyacım var

boyle kadinlar, ogullarini sirf adı 'evli' olsun diye evlendirirler.. oglunun temizligini utusunu yemegini yapsin, arada toplum icinde yaninda bulunsun sus bebegi olarak, oglunu mutlu etsin, oglunu sevsin, oglunu oglunu oglunu.. ama bu kizin duygulari, hayalleri, dusunceleri olmasin, olursa da kv ve oglusunun izni kadar yasasin.. oglunun hayatinda kiz soz sahibi olmasin, yine oglunun yonetici kendisi olsun, kizin sahiplenmesine asla izin vermesin, oncelik mutlaka kendisi olsun, 'gelin' sonucta, oglunu almis daha ne istiyor?!

Valla alt komşum kasımda yanına gelin alıyor kadın dedi ki ev benim gelsin otursunlar gelin her şeye karışırsa ben karar vericem derse gitsinler kiraya dedi benim düzenim var dedi birlikte yaşamak çok zor canım çok zor her bakımdan zor özel hayatta zor ailen gelecek zor sen gitmek isteyeceksin zor eşinle gezelim diyceksin zor her an zor bence allahım yardımcın olsun

Şu kaynanalar beni şaşırtıyor.Şu nesil bir değişse de kaynanalar biz olsak gelinler kurtulsa. :KK45: Oğlum olsa yalvarsa kabul etmem yahu gelini neden sığıntı gibi yanımda oturtayım rahat rahat giyinemez, gezemez... Eskidendi bunlar artık kaynanayla oturma mı kaldı allasiz? Konular açılır seneye kaynanam odamı karıştırdı, donlarımın yerini değiştirdi diye. Olmaaaz!

Sen nişanlın üzülmesin diye sus, her şeye tamam de kusura bakma da bu şartlarla zor mutlu olursun. ,
O seni annesi için çok üzecek aptallığına doymazsın.

Ailen çok haklı. Evlenmeden evvel aşk aşk, kalp kalp diye sizin beyin gidiyor elden evlendikten sonra da
ağlıyorsunuz..

Aynısını kardeşim yaptı. Ben eşimin ailesi ile sorunlar yaşadım, aman uzak olsunlar diyordum hep.
Kendisi aynen senin gibi durumları yok diye birlikte yaşamayı kabul etti.
Bana da sen aksisin ondan anlaşamadın ben yaparım dedi :KK14:

Ailemle birlik olduk güç bela biz razı değiliz birlikte oturmalarına dedik.
Tamam yan binada otururlar dediler o şekilde evlendi.
Şimdi kardeşim gitmek istemiyor her gün her gün..

Her gün bize çıkmıyor, yemeği niye birlikte yemiyoruz diye baskı ve surat yapıyor kv,
Her şeylerine karışıyor aklına gelecek her şeylerine.

Çat kapı misafir getiriyor, gece 11den sonra küçük oğlunu yolluyor falan..
Temizlik, yemek konusunda gelini adeta hizmetçi gibi görüyor.
Eşi ile de her gün kavga..Aynı evde oturmamış hali bu.. Gerisini sen düşün..

benim yengem oglunu evlendirecek Allah nasip ederse, amcam beraber oturalim diyecek oldu, ilk karsi cikan yengem oldu.. kizcagiz rahatca giyinmek, kocasini karsilamak ister, kizin annesi kizini gormeye geldiginde surekli beni gormek zorunda mi? demisti.. ayakta alkisliyorum..
Allah herkeze senin yengen gibi kaynana versin valla masallahhhh

boyle kadinlar, ogullarini sirf adı 'evli' olsun diye evlendirirler.. oglunun temizligini utusunu yemegini yapsin, arada toplum icinde yaninda bulunsun sus bebegi olarak, oglunu mutlu etsin, oglunu sevsin, oglunu oglunu oglunu.. ama bu kizin duygulari, hayalleri, dusunceleri olmasin, olursa da kv ve oglusunun izni kadar yasasin.. oglunun hayatinda kiz soz sahibi olmasin, yine oglunun yonetici kendisi olsun, kizin sahiplenmesine asla izin vermesin, oncelik mutlaka kendisi olsun, 'gelin' sonucta, oglunu almis daha ne istiyor?!
Aynen benim eski kv anlatmissin tatlim. Maalesef yazdijlarin gercek

yol yakınken dön yada ısrar et ayrı oturmayı kabul ettir yoksa ben sana neler yaşayacağını sayayım
herşeyden kayınvalidenin haberi olacak
oğlunun yüzünü asık görünce neden oğlum üzgün dicek
kavga bile edemiceksiniz içine atıcaksın herşeyi
her yerde istediğiniz gibi oynaşamıcaksınız yatmasını bekliceksiniz
kendi düzenini sağlayamıcaksın kayınvalidenin düzenine uymak zorunda kalcaksın bu çok zor bişey
biyere giderken kayınvalideni de götüreceksiniz
derinlerine girmiyorum bile sonra aşk bu değil evlilik bu değil demek istemiyorsan çok iyi düşün cnm

Tehlikeli sularda yuzuyorsun canim. Belki yazdiklarim sert olucak ama sana anlatiyim tahminleri. Hep anne babasinin agzina bakicak esin, senin zoruna gidicek haliyle. Esin de tabi ki arada kalmaktan yorulucak. Ve bu duruma sesini cikardiginda hakli oldugunu bile bile esin diyicek ki :"sen yokken onlar vardi"

Havadan yazmiyorum bunlari, benim de evliligim boyle baslamisti. Baslarda duzelir evlenince dedim.
Maalesef cok daha kotu oldu

kv den melek bile olsa aynı evde oturmayı kabul etme.
bir yıl iki yıl bile çekilmezken seninki ömür boyu
iyiyken kötü olursunuz
ikinizde farklısınız çünkü
yol yakınken resti çek
seni seven adam zaten diretmez kabul eder
etmiyorsada kendi bilir

Kabul etmiyor :( ben boşa üzülüyorum oda üzülüyor oda kötü oluyor biliyorum ama annesinin baskısı çok üstünde.benim aileme oğlum beni bırakmaz ben o terbiye ile yetistirdim diye ovunen biri kayinvalidem nisanlimda davranislariyla onayliyor onun haksiz olmadigini düşünün artik

1. Merhaba hanimlar. .yaşayan ablalarimin ve sizin Fikirlerinize çok ihtiyacım var.doğru mu yapıyorum.arasıra o kadar çok üzülüyorum ki. ben geçen agustos nisanlandim. Nisanlimla çok iyiyiz gerçekten anlasiyoruz.bize göre maddi durumları biraz sıkıntılı.en başında ilk gorusmemizde nisanlim bana durumlarını ve durumlarini duzeltseler bile annesinden asla ayrilamayacagini anlatmıştı.20 -25 yıldır birbirlerine destek olmuslar çok sıkıntılar cekmisler açıkçası kayinvalidem oğlu askere giderken bile kafayı yeme derecesine gelmiş.şuanda kayinvalidemle çok ama çok iyiyiz kızım diyor başka birşey demiyor.herkese beni anlatıyor fotograflarimizi evin duvarlarına asmis daha nice şeyler. Benim Ailem en başından beri karşılar bu duruma.ben istiyorum anlasirim dedim onların düşüncelerini dinlemedim böylece nisan oldu.sıkıntı olmasın diye benim ailemden kimseyi karistirmadim.nisanlimdanda bunu istedim.en başta alyanslar seçilirken bile kimseyi karıştırmak istemedim ama annesi yanımızda oldu ve bize müdahale etti sonuç olarak en uygun olan benim begenmedigim alyansi aldık neyse dedim bunlar maddiyatla alakali kimsenin bu durumdan dolayi üstüne gitmek olmaz dedim sustum.nisanlim üzulecek diye sustum.bu haftalarda gelecek yaz için düğün salonları araştırmaya başladık.kayinvalidem bunu öğrenince bize sormuyorsunuz kendi kafanıza göre işler yapıyorsunuz diye Nisanlimla tartismis bizi çocuk olarak görüyor hala sanırım. Biz onlarsiz hiçbir şey yapamayız diye düşünüyor bu durumdan ben bunu çıkarıyorum. Daha nisanliyken böyle sıkıntılar yaşamaya başladık kayinvalidem benim dediğim olacak biri.en basta herşeyi kabul ettim ben.kurulu bir duzenleri var suan ve ben onlara hicbir masraf olmasin diye bu eve hicbirsey yapmayalim evlendikten sonra yeni eve yapariz harcamamizi dedim onlarda kabul ettiler.evlendikten sonra (kayinvalidemde olacak ) yeni bir eve taşınıp kendi istegimize göre alicaz yapıcaz dedik ama artık benim hiçbir şey için umudum kalmadı.hiçbir konu için fikrimi alacağını sanmıyorum artik.kendi kafasına göre herseyi yapıcak alacak bende öyle bakicam gibi geliyor.nisanlimi yarı yolda bırakmakta istemiyorum napıcam ben böyle.düşünmekten hicbirsey yapamaz oldum.nolur bana yardımcı olun.Fikirlerinize çok ihtiyacım var gerçekten...

Kayinvalidenin kocasi yok mu?

Siz nisanlinizi yari yolda birakmayin ama bakin onlar sizi yeri geldimi nasil birakirlar... Simdiden belli etmis kendini ki öyle olmasa bile, ev üstüne ev olmaz... Anlamiyorum vallah evlilik ne zanlediliyor... Nisanliniz evlilige hazir degil, bile bile yakmayin kendinizi, nisani atmak bisey degil, asil evlenirseniz bosanmak zor olur... Insallah dogru kararlar verirsiniz...:KK14:

çok kızıyorum kv ıle aynı evde yaşamayı kabul eden arkadaslara.kımse kuussura bakmasın.koskoca adam olmuş annesınden ayrılamyıosa evlenmesın arkadas.nıye kuzu kuzu kabul edıyorsunuz.yarın obur gun boşanmak ıcın mı??????? ustelık şimdiden yasananlara bak sonunu göruyosun aslındada nışanı atmaya cesaret edemıyosun.evlenınce ayrılacagına şimdiden ayrıl arkana bıle bakma derım.bırak ana kuzusu anasıyla yasasın dursun.ne işin var ALLAH aşkına ya

Mantığım sizin gibi söylüyor kalbimde belki anlasiriz belki orta yol bulunur diye söylüyor en mantiklisi yol yakinken dönmek farkındayım :(

Yanmissin sen kardesimm... Cok uzuleceksin... Kabul etmemeliydin beraber yasamayi.. Madem annesine bu kadar merakli ... Birak tursusunu kursun... Hem maddi sikinti hem kaynanayla.otur... Onlarin kahrini cek... Daha nosanliyken rengini belli ediyor.. Ailenin sozunu dinlemeliydin... Ailen hakli... Ve malesef sen.cok uzuleceksin... Ev ev ustune olmaz... Burnundan getirecekler... Evlilik icin acele etme en azindan... Kaynanayla niye ituracaksin hasta degil bisey degilse ne geregi var... Bile bile lades.. Gecmis olsun...

Daha hic birsey bitmiş değil Teşekkürler yorum için :(

Kabul etmiyor :( ben boşa üzülüyorum oda üzülüyor oda kötü oluyor biliyorum ama annesinin baskısı çok üstünde.benim aileme oğlum beni bırakmaz ben o terbiye ile yetistirdim diye ovunen biri kayinvalidem nisanlimda davranislariyla onayliyor onun haksiz olmadigini düşünün artik
ozaman o isin icinden cikamadigina degil de, anaciginin gonlunun olmayacagina uzuluyor.. senin uzulmen degil yani mesele?
nisanlin bence evlilikten vazgecsin.. evlilik; akli basinda, esine kiymet veren, ayri bi aile kurdugunun bilincinde olanlarin isidir, anasinin gudumundekilerin degil.. otursun iste annesiyle mis gibi, sarilsin uyusun, dizinin dibine yapissin.. madem evini dahi ayiramiyor, ne yapacak elin kizini?

Ailenizin bi bildigi var ki mudale etmeye calismislar ama siz dinlememissiniz bile aikenizi dinlememissiniz bizimi dinliceksiniz?

Back
X