Kayınvalide inadı

drdepresyon

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
306
20
318
Çorum
merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza
ben de isteme olacağı gün ayrıldım,nişanın nasıl yapılacağı konusunda anlaşamadık,ben adetlere uygun olsun istedim ,annesi tutturdu isteme günü nişan,söz tatlı hepsi bir arada olsun diye
sevgilim evin tek çocuğu annesine ses çıkarmadı beni ikna etmeye geldiler akşam annesi azarlar tarzda konuşunca ben artık istemiyorum dedim,böylece ayrıldık
1 hafta sonra aradım görüşmek istiyorum dedim,çok sevindi tamam dedi,yola çıkamdam beni aradı fakat aksilik çıktı ben gelemicem dedim yarın olsun bakalım dedi ve gelmedi
bir mail yazdım biraz sert konuştum,önceki nişanlısından annesi yüzünden ayrılmış bunu yüzüne vurdum,o da cevap yazdı vb.1 ay mail yazdık birbirimize
ben onu msnden sildim 5 kere falan hep geri ekledi
en son böyle olmayacak açıkça konuşalım dedim,niyetin nedir dedim,aramızda büyük problem yok halledelim deim cevap yazmadı
sonra mesaj yazdım gel görüşelim diye,helalleşmek için gelicem dedi geldi de
hala nişanı kabul etseydin ne vardı,seven insan düğün falan dert etmez dedi
ağrıma gitti ben onun için işimi,memleketimi herşeyi değiştirdim kabul ediyodum bi isteğimi yerine getirmediler,tükürdüğümü yalamk istemiyorum
o akşam kesin ayrıldık dedik,beni yine eklemniş msne ne yapayım

çok üzüldüm tatlım yaa aslında annesine bunu kabul ettirirdi die düşünüyorum hayırlısı ama bekle bakalım zaman herşeyin ilacı güzel günlerin olsun inş. :)

ay kıyamam ya..ben de 1 bucuk yıldır evlıyım buna benzer bısey de benım basıma gelmıstı.hatta suanda kardesım de sızın yasadıgınızın daha kotusunu yasıyor kac kez erteledıler tanısma olayıını
ben hıc nısan ıstemıyrdum ama esım ıstedgı ıcın tamm dedım.ılk baslrda haytınıza mudahele edılıtomus gıbı gelıo.sızı sıkcaklr bogulcksınız yerı gelcek ypamcık da olsa gulceksınz tahmmul etceksız mecburıytetn
ama evlenınce daha zor seylere katlanmayı ogrenoyor ınsan bunlar cok cok basıt gelıoyr
ben kardesıme de solyrm hersey baynların elınde sız ıstesenız herseyı yaptırısınız sevgılınıze
sankı o karr verıyomus gıbı gostrıp butun kararları sız alırsınız zamnla
cok sevyosunz bence ınsan kendıne en uygun ınsanı zor buluyo kaybetmeyın bence sudan sebeplerle
belkı kızacksınz bana sıze gore ayrılık sebebı olmus ama ınatlasmayın bence
cok mutlu olursunuz bu olaylara da gulersınz ınsalh
bı ara ben sıe kayınpederımın benı ıstemedıgını gorumcemın sımarıklıgını da anlatyım:))

Balık baştan kokmuş. Tek erkek çocuk ve eğer durumları var ise ve seni bu şekilde es geçip, annesinin keyfini yapmaya çalışıyorsa, hiç dönüp bakma ardına. Bende kendi memleketimde kına gecesi yaptım, istemediğim halde, kayınvalidemin gönlü olsun diye birde onların orda kına gecesi yaptık, annesinin içinde kalmasınmış. Gönüllerini yapmakla bitiremezsin bunların.

Eğer durumları çok kötü değilse, sizin isteklerinizi yapmak durumundalar,evlenen kayınvalide değil.

annesine söz geçiremiyor mu peki bu adam.
sizden ayrılamayacak kadar çok seviyorsa annesini ikna etsin önce.
bakın basit bir nişan konusunda dahi bu derece sorunlar çıkıyorsa evlendiğinizde kimbilir o kaynana neler yapacak ve eşiniz olacak kişi de sizi ezdirmek pahasına bile olsa sesini çıkarmayacak eminim bundan.
adam akıllı tavrınızı koyun.görüşmeyin hiçbirşekilde.seviyosa şartınızı kabul ettirip çıksın karşınıza

anlamadım nokta nişan kız tarafına ait değilmi erkek tarafı niye karışıyor buna nişanı herşeyiyle kız yapar düğünüde erkek tarafı benim böyle oldu böyle biliyorum..

Bence de ne istediğinize karar verin arkadaşım...
Seven insan için sözmüş nişanmış düğünmüş nasıl olduğu önemli değil...
Benim de hiçbirşey istediğim gibi olmadı bu konularda ama sesimi etmedim...
ıyiki de etmemişim...

Seven insan düğün nişan vs sorun etmezse, senin istediğin oluversin o zaman:)))
Ailesine söyleyememiş mi, kız heves etmiş bir kere olacak varsın olsun onun istediği gibi diyememiş mi?:)))))

Nişanlının da henüz evliliğe hazır olmadığı düşüncesi uyandı bende..
Ya maddi anlamda henüz bağımsız değil ailesi ne derse hala onu yapmak zorunda, ya da karakter olarak annesinin sözünden çıkamayan bir insan.

Bu sebepten dolayı seni kaybetmeyi nasıl göze aldı?
Ailesini ikna edemedi mi?

Ama anlattığın kadarı ile işi toparlamak için adım atan yine sensin..
Bu konuda o fazla istekli değil gibi.

Msn e eklemek falan sorun değil ekle tamam da, sana karşı çok ciddi olsa, seni kaybetmeyi göze alamayacak olsa kapından ayrılmaz gönlünü almaya çalışırdı..

Ama pek hareket yok gibi onda..

Ne istediğini biliyormuymuş sor bakalım.?

arkadaşlar ben söz,nişan dert eden biri değilim önemli olan tavır
nişanlım oldukça iyi bir geliri olan biri,ayrıca ben de doktorum nişanım kendim yaparım mesele annesinin herşeyde benim dediğim olacak tavrı ama bunu öyle bi yapıyorki,bizde erkeğin sözü geçer diyo sonrada sevgilime seni sevse böyle yapmaz diyor
bunlar önemli değilse benim istediğim olsun o zaman,nişan alışverişi bile yapmak istemedi
ben annesiyle aynı apartmanda oturmayı,onun seçtiği hastanede çalışmayı hatta oturacağım eve girdiğimde baktım yatak odası falan alınmış konmuş benden önce buna bile ses etmedim
ben onu seviyorum ama hep ben adım attım
son görüşmede bir hastaneyle anlaşmadın dimi gibi sorular sordu
bir de her mailinde benim olanlardan haberim yoktu diyo hepsini biliyordu halbuki,gerçi maillerinde övücü şeyler yazdı benim çok değerli olduğumuu falan ama
msne de eklemedim bu arada,beni bi arasa gel şöyle yapalım dese tamam dicem zaten
tamam gel istediğin gibi olsun herşey desem hep böyle devam edecek diye korkuyorum,nasıl davransam da orta yolu bulsak
benim de hatalarım çok kırıcı şeyler söyledim ama en son yazdıklarım için özür dileyip mutluluklar diledim

Son düzenleme:
ağır olmayacaksa bir şey söylemek istiyorum.
bu adam pek niyetli gözükmüyor.
böyle bir meseleden iş bozuluyor. gene arayan soran siz oluyorsunuz. bakın tükürdüğümü yalamak istemem demişsiniz ama istediğiniz kabul olmadığı halde arayıp sorup,tekrar başlamak istemişsiniz,anladığım kadarıyla..
gene taviz veriyorsunuz bence..
sizin derdiniz herşeye ok dememe ragmen basit bir durumda kayınvalide otorite kuramadı diye sizin işinizin bozulabilmesi..
haklısınız, ne diyelim.sizin talep hakkınız var. ama en baştan haklarınızı korumamışsınız. karşı taraf ise kendini bulunmaz hint kumaşı sanmış böylece..
insanlık olsaydı; ne iyi niyetli gelin,herşeye evet dedi; bu iş de onun gönlünce olsun derlerdi ama nerde?

nişanı kız evi yapar,ister yapar,ister yapmaz. onların bileceği iştir.
kayınvalidenin tek derdi ortalık bulandırmak gibi geldi bana..

hem bana kalırsa bu tip işler çift arasında konusulur anlasılır,büyüklerin bir ricası varsa kendi tarafından olan kişiye bildirir. çaktırmadan çiftler bunu konuşur,tatlıya bağlar.. bir nişan için sizi yüz göz etmiş annesiyle beyfendi.

hem bir de aynı apartmanda bu kadınla..
aksam ne yiyeceğinize bile kayınvalideniz karar verir,benden demesi..

merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza
ben de isteme olacağı gün ayrıldım,nişanın nasıl yapılacağı konusunda anlaşamadık,ben adetlere uygun olsun istedim ,annesi tutturdu isteme günü nişan,söz tatlı hepsi bir arada olsun diye
sevgilim evin tek çocuğu annesine ses çıkarmadı beni ikna etmeye geldiler akşam annesi azarlar tarzda konuşunca ben artık istemiyorum dedim,böylece ayrıldık
1 hafta sonra aradım görüşmek istiyorum dedim,çok sevindi tamam dedi,yola çıkamdam beni aradı fakat aksilik çıktı ben gelemicem dedim yarın olsun bakalım dedi ve gelmedi
bir mail yazdım biraz sert konuştum,önceki nişanlısından annesi yüzünden ayrılmış bunu yüzüne vurdum,o da cevap yazdı vb.1 ay mail yazdık birbirimize
ben onu msnden sildim 5 kere falan hep geri ekledi
en son böyle olmayacak açıkça konuşalım dedim,niyetin nedir dedim,aramızda büyük problem yok halledelim deim cevap yazmadı
sonra mesaj yazdım gel görüşelim diye,helalleşmek için gelicem dedi geldi de
hala nişanı kabul etseydin ne vardı,seven insan düğün falan dert etmez dedi
ağrıma gitti ben onun için işimi,memleketimi herşeyi değiştirdim kabul ediyodum bi isteğimi yerine getirmediler,tükürdüğümü yalamk istemiyorum
o akşam kesin ayrıldık dedik,beni yine eklemniş msne ne yapayım

Siz sanırım ne istediğinizi bilmiyorsunuz önce bir karar verin bitecek mi devam edecek mi diye .

Seni şu konuda anlıyorum mesele nişan vs değil mesele kayınvalide adayının herşeyi ben bilirim tavrı :delphin: size ne düşündüğünüzü öğrenmek adına fırsat vermeyişi mesele.

Hatayı şu konuda sende buluyorum .O gün istemiyorum deyip ayrılmışsınız.1hafta sonra ne diye arıyorsun.Hem diyorsun tükürüdüğümü yalamak istemiyorum diye.
Bunu yaparak tükürdüğünü yaladığını da görmelisin o halde :delphin:

Silmiş silmiş eklemişsiniz msn e çünkü ne istediğinizi bilmez bir haliniz var.Madem eklicektiniz ne diye siliyorsunuz.

Şimdi diceksiniz e çok ısrar ediyor sürekli ekliyor diye.E o zaman madem bu kadar rahatsız oluyorsunuz msn değiştirin o zaman 5 kere silip eklemektense.

Kesin ayrıldık dediyseniz bitmiştir o iş...Yoksa msn e 6. kez ekleyip tekrar sil mi yapacaksınız.

Bence hiç sürdürmeyin iyice cılkı çıkmış çünkü kesin bir sözle bitirin :delphin:

canım madem tekrar arayıp soracaktın sorunlarımızı halledelim diyecektin neden istemiyorum artık dedin
tükürdüğümü yalamak istemiyorum demişsin ama bunu zaten yapmışsın bence
haklı olduğun konu şu evet kaynananın üslubu çok yalnış olmuş
madem durumları var ki nişanı da kız tarafı yapar ona ne yani
ama erkek arkadaşından kıllandım açıkcası
aslında cok basit bir şey yaşadığınız ama o helalleşmeye gelicem fln demiş sonra tekrar msnden eklemiş
bence ne istediğini bilmiyor
sen de iyi düşün derim dengesiz bi adam bence
şimdi sana destek olmayan annesine ezdiren erkek evlendiğinde daha cok ezilmene izin verir

arkadaşlar ben ne yapabilirim diye danıştım
fikriniz varsa belirtin istedim
sen ne istediğini bilmiyosun,sizinki aşk değil gibi yorumlar yapma hakkını vermiyorum kimseye

[/B]
arkadaşlar ben ne yapabilirim diye danıştım
fikriniz varsa belirtin istedim
sen ne istediğini bilmiyosun,sizinki aşk değil gibi yorumlar yapma hakkını vermiyorum kimseye

herkesin fikri hoşuna gidecek diye bir şey yok
hoşuna gitmeyen yorumları kaldıramıyorsan konu açmayacaktın arkadaşım

walla bence burda bugune kadar gordugum en mantikli adimi atmissiniz... genelde digerleri yapilana "he" dedikten sonra kahroluyor. gelip buraya yaziyor. siz tavrinizi koymussunuz ve cok da iyi yapmissiniz. bu kadar fedakarliktan sonra size hic deger vermemisler bence. sen o kadar oku, meslek sahibi ol, ailen bu kadar ugrassin ama bir nisan bile yapilmasin. ayrica tavir onemli. bence bu olay sizin sevgiliniz hakkinda da cok onemli bi ipucu vermis. ona gore taviz vermesi gereken taraf sizsiniz. annesinden boyle birseyi istemeyi aklindan bile geciremiyor. kim bilir belki de ise yaramayacagini biliyor. gururunuzu yerler altina almayin. bu kadar buyuk bir restten sonra sartlar degismeden geri donerseniz, bundan sonra her tavrinizi blof olarak degerlendirirler. istedikleriniz yapilmadan donmeyin bence. insana en zor gelen " bitti bu is" diyebilmektir. burdan sonrasi o kadar da zor degil. siz bunu yapmissiniz. onlar yola gelmezse, siz yine bir sure sonra mutlu olursunuz. hic kendinizi bos yere yakmayin...

Back
X