Kayinvalide konusunda eşi üzmek

hayatinbasindayim

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2023
317
66
18
Önceden acmis oldugum konuyu iki cumleyle ozetleyeyim: kayinvalidem ve kayinpederim her gün görüşmek isteyen, evime paldır küldür giren insanlar. Tepki koymamiza rağmen sonuç degişmeyince olayi tek basima sirtlanip ciddi mesafe koymak zorunda kaldim.

Konu linki: Nasıl davranacağımı bilmiyorum

Dün gece eşim sahura kv'lere gitti. Eşimi çok seviyorum ama cok yiprandim ve tekrar eski gunlere dönme, hatta daha beterlerini yaşama korkusundan gitmedim. Mesafe koydum mecburen. Cunku hamileyim ve bebek dogunca neler yasayacagimi dusundukce tüylerim diken diken oluyor. Eşim de yalnizca yanimda olmani isterdim dedi. Sonrasinda geri döndüğünde gelebilirdin keşke gelseydin dedi. Ben de gelemezdim. Mesafe koymaya mecbur kaldim. Senin uzulmeni asla istemem dedim. Sonrasinda biraz daha konu uzayinca kv'in bana "sen insanlarin arkasindan kizip yuzune cok kolay gulebiliyorsun. Ben yapamazmisim" diye birkac kez ustune basa basa soyleyisini soyledim. İki yuzluymusum gibi bir cumle degil mi bu ben mi abarttim acaba ? Sonrasinda esim sadece sustu. Onu ne kadar yordugumu dusundum. Agladim gizli gizli. Onu cok seviyorum. Onun da beni cok sevdigini biliyorum. Keske onu hic uzmesem. Hep mutlu olsak. Ama 3. Kişiler karistigi surece cok zor. Bundan sonra hiç söylememeliyim değil mi ? Nasil davranayim eşime ? Her şeyi görmesini mi sağlayayim, yoksa kendim halletmeye devam mi edeyim ? Cok kararsizim. Cok uzgunum.

Önceden acmis oldugum konuyu iki cumleyle ozetleyeyim: kayinvalidem ve kayinpederim her gün görüşmek isteyen, evime paldır küldür giren insanlar. Tepki koymamiza rağmen sonuç degişmeyince olayi tek basima sirtlanip ciddi mesafe koymak zorunda kaldim.

Konu linki: Nasıl davranacağımı bilmiyorum

Dün gece eşim sahura kv'lere gitti. Eşimi çok seviyorum ama cok yiprandim ve tekrar eski gunlere dönme, hatta daha beterlerini yaşama korkusundan gitmedim. Mesafe koydum mecburen. Cunku hamileyim ve bebek dogunca neler yasayacagimi dusundukce tüylerim diken diken oluyor. Eşim de yalnizca yanimda olmani isterdim dedi. Sonrasinda geri döndüğünde gelebilirdin keşke gelseydin dedi. Ben de gelemezdim. Mesafe koymaya mecbur kaldim. Senin uzulmeni asla istemem dedim. Sonrasinda biraz daha konu uzayinca kv'in bana "sen insanlarin arkasindan kizip yuzune cok kolay gulebiliyorsun. Ben yapamazmisim" diye birkac kez ustune basa basa soyleyisini soyledim. İki yuzluymusum gibi bir cumle degil mi bu ben mi abarttim acaba ? Sonrasinda esim sadece sustu. Onu ne kadar yordugumu dusundum. Agladim gizli gizli. Onu cok seviyorum. Onun da beni cok sevdigini biliyorum. Keske onu hic uzmesem. Hep mutlu olsak. Ama 3. Kişiler karistigi surece cok zor. Bundan sonra hiç söylememeliyim değil mi ? Nasil davranayim eşime ? Her şeyi görmesini mi sağlayayim, yoksa kendim halletmeye devam mi edeyim ? Cok kararsizim. Cok uzgunum.

siz böyle kocanızın mutluluğu için yaşamaya devam ettiğiniz sürece çok ezilirsiniz. Tavır koyacak siz değil eşiniz. eşiniz tavrını koyamıyorsa sorun eş ailesinde değil eşinizde

Sorun eşinizde.

Bu arada böyle konulara hep aynı yorumu yapıyorum ben. Hazır sofra varmış ben olsam gider otururum madem geberiyorlar ille de gelin diye. Çocuk doğunca da veririm baksınlar. Uzatırım ayağımı,bana da bir kahve yapın derim 😊valla yaparım.

Bir daha dünyaya gelirsem genç anası olan biriyle evlenicem 😂bana ev versin oturayım,sofra kursun gidip yiyeyim,çocuklara baksınlar ben de keyfimce çalışayım misler gibi yaşayayım 🤣 krizleri fırsata çevirin sevgili konu sahibi arkadaşım. Madem karşınızda böyle saftirikler var her dakika uğrunuzda iş yapabilecek,kullanın gitsin efendim. Bugün yemek yapan,çocuk bakan eleman bulsanız cebinizden aylık 15bin çıkar sigortasıyla. Az para değil 😃

Sonrasinda biraz daha konu uzayinca kv'in bana "sen insanlarin arkasindan kizip yuzune cok kolay gulebiliyorsun. Ben yapamazmisim" diye birkac kez ustune basa basa soyleyisini soyledim

Bu iki yüzlü demek evet, bende kayınvalideme böyle söylerim 🙃

Mesafeyi korumaya devam edin, eşiniz alışır zamanla

Sorun eşinizde.

Bu arada böyle konulara hep aynı yorumu yapıyorum ben. Hazır sofra varmış ben olsam gider otururum madem geberiyorlar ille de gelin diye. Çocuk doğunca da veririm baksınlar. Uzatırım ayağımı,bana da bir kahve yapın derim 😊valla yaparım.

Bir daha dünyaya gelirsem genç anası olan biriyle evlenicem 😂bana ev versin oturayım,sofra kursun gidip yiyeyim,çocuklara baksınlar ben de keyfimce çalışayım misler gibi yaşayayım 🤣 krizleri fırsata çevirin sevgili konu sahibi arkadaşım. Madem karşınızda böyle saftirikler var her dakika uğrunuzda iş yapabilecek,kullanın gitsin efendim. Bugün yemek yapan,çocuk bakan eleman bulsanız cebinizden aylık 15bin çıkar sigortasıyla. Az para değil 😃

Öyle olmuyor darkmore ya.

Yemeğe çağırıp hazır sofra olan, çocuk bakmaya gelip gerçekten çocuk bakan kayınvalide çok az ama sorsan yemeğe çağırdı, çocuk bakmaya gitti oluyor😂

Bu iki yüzlü demek evet, bende kayınvalideme böyle söylerim 🙃

Mesafeyi korumaya devam edin, eşiniz alışır zamanla
Aslinda aramiz da iyiydi. En azindan ben oyle biliyordum. Kv çok safmış gibi davraniyor eşimin ve kp in yaninda ama gercekte asla oyle degil. Yalniz kalinca baska biri. Bunu defalarca soylemek zorunda kaldim her kavgamizda. Cok uzuluyorum ☹️ ama sadece esim icin artik.

Öyle olmuyor darkmore ya.

Yemeğe çağırıp hazır sofra olan, çocuk bakmaya gelip gerçekten çocuk bakan kayınvalide çok az ama sorsan yemeğe çağırdı, çocuk bakmaya gitti oluyor😂
Ya ne bileyim herkes şikayetçi kaynana yemeğe çağırdı diye 😊çağırdıysa git kardeş yani. Sabahın 4.30uunda kalkıp sahur hazırlamak var ya,mahvediyor beni. Alt katta varsa gider yerim. Sen hazırla ben gelirim derim geçerim. Valla çok yoruldum evin işinden de çocuğun bakımından da. Yapan saf kv bulsam çökücem o evredeyim 😂😂

Aslinda aramiz da iyiydi. En azindan ben oyle biliyordum. Kv çok safmış gibi davraniyor eşimin ve kp in yaninda ama gercekte asla oyle degil. Yalniz kalinca baska biri. Bunu defalarca soylemek zorunda kaldim her kavgamizda. Cok uzuluyorum ☹️ ama sadece esim icin artik.

Bu konuyla alakalı kavga etmeyin artık.

Kayınvalidelerin çooooooooook büyük bir kısmı böyledir zaten :) yalnızken farklı davranır, başkalarıyken farklı. Kavga ettikçe bu konu uzar, eşiniz sizi değiştirmeye çalışır. Kavga etmeyin kabullenir.

Sonrasinda biraz daha konu uzayinca kv'in bana "sen insanlarin arkasindan kizip yuzune cok kolay gulebiliyorsun. Ben yapamazmisim" diye birkac kez ustune basa basa soyleyisini soyledim.
Hmmm demek ki kv bir kaç kez şahit oldu böyle yaptığınıza ve yüzünüze vurdu. Durduk yere niye ikiyüzlüsün desin ki 🤔

Sorun eşinizde.

Ama kadın laf falan sokuyomuş onu ne yapsın😀

Ya ne bileyim herkes şikayetçi kaynana yemeğe çağırdı diye 😊çağırdıysa git kardeş yani. Sabahın 4.30uunda kalkıp sahur hazırlamak var ya,mahvediyor beni. Alt katta varsa gider yerim. Sen hazırla ben gelirim derim geçerim. Valla çok yoruldum evin işinden de çocuğun bakımından da. Yapan saf kv bulsam çökücem o evredeyim 😂😂

Gidince ya hazır olmuyor ya da yediğini burnundan getiriyorlar çünkü ondan şikayetçiler fkfkfk
Çocuğa bakmaya gelenler de -benimki dahil- çocuğa kendi kurallarıyla baktığı için (tv,tablet verme, uyku saatine uymama, uygun olmayan şeyler yedirme) gibi şikayetçiler. Benimki mesela çocuk bakmaya geldi, bir kase çorba yapmadı 1 ay boyunca fkgkg çocuklara da bakmadı yani, tv izletti sabahtan akşama kadar ama sorsan çocuk baktı dkfkf

siz böyle kocanızın mutluluğu için yaşamaya devam ettiğiniz sürece çok ezilirsiniz. Tavır koyacak siz değil eşiniz. eşiniz tavrını koyamıyorsa sorun eş ailesinde değil eşinizde
Kesinlikle yorumunuza katılıyorum ben de aynı şeyi yaşadım ve eşim kendi anladı aile apartmanından taşındık vs şimdi daha iyiyiz uzağız bebeğimiz de oldu yine gelemiyorular öyle zırt pırt ve ben kendi ailemden uzakta oturuyorum eşinizin sizi anlaması lazım onla evlendiniz diye ailesine itaat etmek sürekli onları görmek ve ağırlamak zorunda değilsiniz ki cok saçma siizn aileniz yapsa aynı şeyleri ne düşünürdü eşiniz merak ediyorum yani

Bu hislerinizi açıkça anlatın.
Sen durumun ne kadar anormal olduğunu anlasan tüm yükü sırtıma yüklemezdin. Ben de sürekli bu yükle yaşamak elbette istemem, ailenle ben de normal şekilde oturup kalkmak isterim. Ancak ufacık bir durumda bizim evinize özelimize giriyorlar. Bebek olunca daha ne olacak inan bilmiyorum kaygılarını sen de anla. Biz bir aileyiz bunu anlamalarını sen sağla ben de gelip gideyim deyin. Yükü atın omuzlarına. Ola ki yine sınırlarımıza giderlerse bu sefer seninle olan evliliğimize bile mal oluyor yapılanlar deyip geçin.

Tavir koymak nasil olur ? Cok bagirdi, cagirdi. Gitmemezlik ettik bir donem. Ama yine gittik. Simdi ben tek basima tavir koydum ayda yilda bir gidecegim diye. O da sesini cikarmiyor

Ama kadın laf falan sokuyomuş onu ne yapsın😀
Soksun be hiç oralı olmam,iş yapıcak karşılığında 😂

Ben de yemek yapınca laf sokarım valla acımam. Geçen iftarda ortaya zeytinyağlı pırasa yapmıştım diye burun kıvırdı oğlan,babaannenin evinde daha güzeli varsa git orda ye dedim misal 😂😂iş yapanın canı burnundadır,laf da sokar herşey de sokar bence

Söylemek yerine durumlara şahit olmasını sağlamak lazım. Güzellikle geçinmek istiyorsunuz ne güzel. Ortada sorun varsa, mesafe koymak yerine eşinizin görmesine imkan verin.
Şahit olmasi zor. Kv onlarin yaninda baska, benim yanimda baska. Bir iki kez farkli konudan yaptigini ortaya cikardim. Ama geri kalanini ortaya cikarmam cok zor. Zaten her zaman yapmiyor oyle. Ara ara oyle cumleler kuruyor ki kendimi igrenc hissediyorum.

Back
X