• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide konusunu abartıyor muyum?

Kendi doğurduğu, büyüttüğü çocuğa trip atmak, istediği şekilde hitap etmek anormal ama sizin birkaç yıldır tanıdığınız adamı annesinden kıskanmanız normal öyle mi? Pes vallahi.

Eşimin anneside oğluşum diyor. Annemde bana kuzucum der. İnşallah bizi zorla ayırmazlar.

Hatta benim annem eşime oğluşum, onun annesi de bana kuzuşum diyor, kayınpederim de inci tanem der... biz demek ki toptan sapığız bu durumda :D

Hatta benim annem eşime oğluşum, onun annesi de bana kuzuşum diyor, kayınpederim de inci tanem der... biz demek ki toptan sapığız bu durumda :KK70:

Bunun soyleme sekline ve niyetine gore degisir yalniz.
Yoksa bende sorun gormem boyle anne edasiyla icten bi yavrum oglusum demek vs..zaten o hissi aliyorsun.
Bir annenin evlatlarini sevmesi ve buna sahit olmak kadar guzel birsey yok herhalde.

Ama bazilari oyle bir diyorki..o enerjiyi aliyorsun yani. Boyle gicikligina..alltan alltan samimiyetsiz bir sekilde guzel zamanlamayla sirf gelinlerine inat, degisik bir ruh haline girerek diyenler de var simdi.

Sevgi,saygi sözlerden ziyade davranislarda olmalidir.Ve her zaman kararli olmak güzeldir.Oglunu,kizini lafta degil kalpte seven anne,baba onun mutlulugunu önde tutar,ego yaristirmaz,tercihlerine saygi duyar.Anne,baba olmak bunu gerektirir.Evlat yetistirmek,anne olabilmek tabiki kutsal ama evladin hayatinin uzerine taht kurup kendini hükümdar ilan etmek hic hos degil..Yanlis olan yerde tabiki mudahale edilebilirlikleri var.Ama göz var nizam var degil mi?
Adalet dedigimiz kavram dilerim her es,baba olacak adamda mevcut olsun.Ve tabiki biz kadinlarda da..
Insanlarin hayatlarina bir sekilde dahil olup problem haline gelebilecek insanlar,uzak olsunlar harici bir insana azap olmayip,birbirleri icerisinde mutlu olup insan hayatini cekilmez hale getirmesinler mumkunse..

İnkanınız varsa ayrılmadan bikaç gün yatılı kalın bence kv evinde,erkek arkadaşınızı ve kv kişisini gözlemleyin,bizde de kv çok baskıcıdır içiçe olmak ister ama eşim çizgileri çizdiği için pek karşı karşıya kalmayız,sevgiliyken sürekli eşimi arar bik bik hayatına dahil olmaya çalışırdı,eşim de uzakta olduğu için daha yumuşak davranırdı,sizin bahsettiğiniz örnekleri yaşamışımdır ama evlenince eşimden dolayı bu tavırlar sona erdi.

Kv ile 2 kere görüşüyorsunuz.
Canından parça olan oğluna ''oğluşum'' demesine bozuluyorsunuz.
Gördüğünüz bir tane mesajla kişilik analizi çıkarıyorsunuz.
Ve en önemlisi burdaki ''hemen kaç '' ''ayrıl'' mesajlarını fazlasıyla ciddiye alıp ilişkimi bitiririm 2 gün acı çekerim diyorsunuz.
Psikolog hanım size yakıştıramadım :) Böyle bir durum yaşasam hemen pes etmek yerine zamana bırakır daha fazla görüşme imkanı sağlar, iyi bir analiz yapardım sonra kararımı verirdim. Özetle pire için yorgan yakmayın.

Oğluşum ne :KK70:Freud emmiyi hep yad ederim. Çıkarımları uç olsa da hep haklılık payı vardır. İşiniz çok zor da ben erkek arkadaşınızın mesajları size atmasından çok kullandım neden bilmem. Erkek arkadaş ne yapmaktadır ve buradan nereye ulaşmak istemektedir?
Arayı kızıştırıp paylaşılamayan erkek olarak egosuna biraz hava basmayı hayal ederken başina geleceklerden de bir o kadar habersiz, iki kadın arasında beyhude sürecek olan bir savaş başlatma gailesindeydi..:KK70::KK70:

Bence dusunceleriniz ve endiseleriniz cok normal. Hitap konusuna hic takilmadim, kazik kadar adama annesi oglusum diyorsa, oglan da halinden memnunsa bize soz dusmez ama trip atmasi pek normal degil gibi. Siz de zaten farkindasiniz durumun. Sevgilinizi cok seviyorsaniz, stratejik bir yol haritasi cizin ve caktirmadan yonlendirin. Bununla ugrasamam derseniz de yol yakinken ayrilin

Önemli olan oğluşu ne diyor. Bizdeki oğluş fıstığım ve güzelim diye hitap ediyor mesela:rolleyes: zorlu günler kapıda bence kv bağımlı demekki

Valla beni istemeye geldiklerinde benim kaynana da anneme demis oglum bana cok duskundur diye
Simdi oglu ben soylemesem annesine gitmez bile :)))
Sevgiliniz de bitiyor is :)

Ilerde fikrim ne olur bilmiyorum ama suan 3 aylik bi oglum var ve askim canim bitanem falan diye hitap ediyorum şuan sonuna kadar sahiplenirim. Ama büyüyüp kocaman bi adam olduğu zaman evlenecek yaşa geldiği zaman suanki gibi hitap edip bu kadar sahiplenici olmam diye düşünüyorum.
Tabiki yine cok severim aramız cok iyi olur cok yakın oluruz ama öyle aşkım vs gibi sözler etmem, eşine de kumam gibi değil kızım gibi davranırım.

Minnacık evlatlarıma daha ‘oğluşum’ demedim.
Paşam, aslanım, kaplanım, yiğidim vs sözcükler de yasak bizim evde.
Bebeğim, bir tanem, meleğim var şimdilik.
Büyüdükçe sıpa, haylaz a döner hitaplarım ama oğluşum asla!
O yüzden siz mesafenizi koruyun, kayınvalide fena ki ne fena...

Bu başlıkta bile örnekleri olduğu üzere memlekette oğlunu sevgi ve ilgi ihtiyacını karşılamayan kocası yerine gelinini de bunca yıldır emek verdiği oğlunu elinden çalan kuması olarak gören “ana”larla dolu. Bu konuda bu kadar ayık olmayan, daha politik ya da pasif bir karakter olsanız idare ihtimali olurdu ama şu şartlarda çok zor. aşk, sevgi vs bir yere kadar huzursuzluk hele ki sizin dışınızdaki dış nedenlerle yaşanan mutsuzluk çözümsüz. benim eşim de evlenene kadar idare et demişti hiçbir değişim olmadı maalesef sadece arada kaldı tavrını ortaya koyamadı. ben de ayırdım evimi. artık akıllandığını söylese de güvenmiyorum. o yaşadıklarımı kimse tekrar yaşatamaz bir uyaran olsa böyle sapkın analarla ilgili baştan assssla evlenmezdim. çok şeffaf olun, sınırları netleştirin. saygılı ve mesafeli olun he derseniz de. sürekli mıçmıç gerek yok. olabildiğince uzak oturun. müdahil olmasına katiyen izin vermeyin. eşiniz ne kendi konuştuğunu anlatsın ne hakkınızda konuştursun. haaa yine de risk tabii erkekler evlenince değişiyor tamamen. değer mi bilemedim.

Ne anlamda olursa olsun “oğlunu kocası yerine koyar mı” tabiri beni irite etti
Haricinde; oğluna hitabına bir şey diyemeyiz lakin tavırları konusunda haklısınız, abartmıyorsunuz.
Bunun için ayrılma konusuna gelince de; eğer erkek arkadaşınızın dengeyi kurabileceğine inanmıyorsanız o zaman düşünün derim çünkü ileride çok daha büyük sorunlarla karşılaşabilirsiniz ne yazık ki

Herkese selam hanımlar.

Yaza erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. Ben annesini iki kere gördüm. Biri benimle tanışmaya geldiğinde, diğeri de ailemle. Aramızda mesafeli bir ilişki var anlayacağınız, yüz göz olmama ve saygıyı yitirmeme açısından böyle uygun gördük.

Erkek arkadaşım ve bir ablası olmak üzere iki çocuğu var kayınvalide adayımın. Kendisi eşinden üç yıl önce boşandı.

Öncelikli korkum, kendisi öyle çok bilinçli bir hanım değil maalesef. Yani oğluna aşırı düşkün, erkek arkadaşıma kocası muamelesi yapar mı diye korkuyorum ilgi bekleme anlamında (şimdi burada Freud 'u yad etmek olmaz, huysuz viyanalıya selam olsun:rapci:). Düşkün olmasından ziyade asıl sorun bildiğiniz sanki ben onun kumasıymışım gibi hareketleri olması.

Mesela dün erkek arkadaşımla oturuyoruz, beni yolcu edecekti annesi tuttu baya. Ben de kendi kendime etrafı izledim özellikle tele bakmadım belki özel bir şey konuşuyorlardır vs diye. Erkek arkadaşım "annem de esir aldı " falan dedi ben bekledim konuşmalarının bitmesini.

Sonra erkek arkadaşım "hey Allahım ya diyerek gülüp mesajı gösterdi bana. Kadın şöyle yazıyor :" niye geç yazıyon? Ben hemen yazıyorum sen geç yazıyon. " erkek arkadaşım yazıyorum işte anne diyince "Aynı zamanda zezella ile konuşuyon." demiş.

Bunu gülücükle falan söylememiş. Baya bildiğiniz geç yazan sevgiliye trip atar gibi trip atmış ve böyle yazmış. Sizce bu normal mi?

Başka zamanlarda da "oğluşum bana kıyamaz, oğluşum bana çok düşkündür." deyip duran bir kadın. Bi de düşünün iki kere yüz yüze geldik ve telefonlaşmayız bile, bu kadar az iletişime rağmen bu bulgular normal mi? (Oğluşum diyen bir kayınvalide adayım var evet:KK34:.)

Ben abartıyor olayım lütfen, çoğu kayınvalide böyle şeyler yapar mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Benimdr babam yok, erkek kardeşimin ilk önceliği annem, k.bakmayın siz istediğiniz yapın öncelik her zaman ana babadır, buradaki bazı hanımları da anlamıyorum sanki hepsinin kocası anasız babasız hepsi karısından yana tercih kullanmış gibi ...

Tek soyleyecegim sey, sevgilin su an anaci degilse bile ve hatta kiziyorsa bile, kv boyle davranmaya devam ederse evlenince kesin anaci olur. Ucakla 16 saat mesafede 8 saat zaman farkinda yasasak bile gunde ortalama 5 kez konusan es-kv dem var.Ogluna duskun kv mi illallah

Evlenmeden once iki goz iki kulak ac demisler. Bu gibi sorun sinyallerini iyi degerlendirmek gerek. Sizin kv den ziyade es adayinizi degerlendirmeniz lazim. Sizi ezmeyecek, ezdirmeyecek baska türlüsü felaket. Kv lerle yaris icinde olmadigimiz halde bu gibi cahil hareketleri ve dusunceleri olanlarla malesef o duruma dusuyoruz biz gelinler. Evet bizler de anne oluyoruz kizimiz oğlumuz ama bu bagimli sevgi biraz fazla. Istedigi kadar sevsin ama esiyle paylasamamak kotu. Benim kv dem kendi kendine konuşurken surekli "ben ne iliklerle buyuttum de el kizlari geldi aldı ogullarimi" diye soylenir mesela. Iyi ki bu yonunu -daha cok sey var- evlenmeden once gormemisim yoksa kesin vazgecerdim:KK25: neyse ki esim bu durumun yanlis olduğunun bilincinde de bana cok is dusmuyor. Evlendim bi kulagimi bi gozumu kapattim sonucta yaslidir annedir ustelik sevdiğim adami o dogurmus. Gel gelelim bizler de bir annenin gozunden sakindigi evladiyiz. Gece gizli gozyaslarinda gizli duasiyiz madem oyle bi el kadini gelip de bizlere kabus yasatamaz. O yuzden benim tavsiyem biraz mesafe gerek km olarak gerek de iletişim olarak. Ve esimize dogru ifade edebilmek kendimizi. Yoksa kocayi ailesine karşı doldurmaya, ailesinden sogutmaya calisan gelin imaji veririz istemeden ve bir bakmissiniz iliskinin buyusu kaçmış:KK37: iyi olan kv leri tenzih ederim ki basta kendi annem masallah Hoppa aramızda kv olan da vardir muhakkak. Lütfen biraz vicdanli olalim. Bir anne kizini ikaz edebilir, işine karisabilir, yeri gelir tartisirlar bile. Fakat kv gelin arasi bu kabul edilemez oz anne degilsiniz emretmek hakaret etmek elestirmek sizlere dusmez. Ayni şeyi gelin annesi bu insanin ogluna yasatsa ne olur ne hissederler bi dusunmeleri lazim. Ogluna bir saygi geline bin saygi lütfen :KK54:

teşhisin doğru..kocası yerine koymuş resmen..sıkıntılı bir tip belli ki..burda iş erkek arkadaşına düşüyor.annesine durması gerektiği noktayı göstermesi lazım.
yoksa bu kadın sizin evden çıkmayabilir.

Bunun soyleme sekline ve niyetine gore degisir yalniz.
Yoksa bende sorun gormem boyle anne edasiyla icten bi yavrum oglusum demek vs..zaten o hissi aliyorsun.
Bir annenin evlatlarini sevmesi ve buna sahit olmak kadar guzel birsey yok herhalde.

Ama bazilari oyle bir diyorki..o enerjiyi aliyorsun yani. Boyle gicikligina..alltan alltan samimiyetsiz bir sekilde guzel zamanlamayla sirf gelinlerine inat, degisik bir ruh haline girerek diyenler de var simdi.

Doğru doğru haklısınız... Ben Ccelik Ccelik e cevaben yazdım... Yoksa kanırtarak söyleyenleri elbette tenzih ederim.

Back
X