Kayınvalide Okul dersi

Senin icin evet, insallah! Keske bizede oyle bir kayinvalide nasip olsaydi.. Ama kader, kismetmiş.
Allah tüm kötülüklerden bizi korusun! Allah dogru, ahlaklı, namuslu, iyi insanlarla bizi karşılaşırsın! En önemliside evlenecegimiz insanlar bizi sonsuza dek koruya bilmeleri. İnsanlar var tüm güzellikler onların kalbindedir, ama öyle ınsanlarda varki kalbi kötülük ve oyunlarla dolu. Biz yaşadıklarımızdan insallah ders çıkarmış olur, ve aynı tuzaklara düşmeyiz. Ne diyeyim..
allah insallah herseyi kalbinize göre verir!

Hayırlısı tabıkı benım daha kesınlesmıs bı kayınvalıde adayım bıle yokki konusuyorum :) Sanırım evlılık denen kumar oyununda şansımıza ne cıkarsa şükredeceğiz..Cok sıkıntı cekmıssınız gıbı geldıgı ıcın.. Allah sıze sabrını versın Sabrında selametını..

Hayırlısı tabıkı benım daha kesınlesmıs bı kayınvalıde adayım bıle yokki konusuyorum :) Sanırım evlılık denen kumar oyununda şansımıza ne cıkarsa şükredeceğiz..Cok sıkıntı cekmıssınız gıbı geldıgı ıcın.. Allah sıze sabrını versın Sabrında selametını..
Evet, kezsinlikle şansla ilgili bir sey.. Karpuz olsa mesella, kezip bakariZ, iyimi, Kötümü, Diye. Yani Yani..
evet... Gelin olmadan cekiyorum, cekdiriyorlar..
Tesekkur ederim, ama sabirdan cok artik, akil ve guc istiyorum. Bu kadar saf ve mahsunken boyle kurnaz ve kalbi pis bir kaynana ile baş edilmiyor.. Etmediğim dua kalmadı inanın.. HepZide daha çok koruma, kötülük, zararlardan korunma duaları..
artik Allah'a sığınıyorum çünkü yapacak hiç bir şey yok. Cehenemi kendine garentilemis bir kadını Allah'a havale ediyorum.
Korkuyorumda.. Sanki çok pişman olacağım..
Ne diyeyim?:) zamanla artik göreceğim bukadar güvendiğim erkeyi.
Benim kaynanamla artik hiç bir bağlantım, iliskim olamaz.. Tek korkum.. Simdi bizi ayırmak..
okadar kanı bozuk bir insanki, ister bebeyi, cocuğu olsun ben yine onları ayırırım diyor! Kafasında var kadının..

Neyse konuşmaya artik yoruldum.. Zadece insan kendisine güvenmesi gerekiyor ondan sonrada kendi ailesine..
Kezinlikle kaynanasına kimse hiç bir seyini anlatmazsin, Ozelikle aile içerinde özel olan konuları.,onlar hiç bir zaman bizim ailemiz olamaz çünkü bizim bir anne ve babamiz zaten var. Annemden daha yakın davrandı ve bende bu samimiligine güvendim, sonra ne oldu? İstediğini yaptırmak istedi, bununla yetinmedi, çirkin seyler teklif etme cesaretini buldu kendisinden.. Bu yüzden asla ama asla güvenmeyin..
Ben Zadece filimlerde kotu insanlar oldugunu sanardim, asil gercek olmayanlar insanlar, asil inanmak istemediğimiz ama gercekdende kotu insanların oldugudur...

Gercekden ruhumu çok incitti o kadın
insallah Allah bizi böyle pis ve kalbi kotu olanlardan korur...! Kendimi suan oyle garip hisediyorumki kaç haftadır? Yasiyormuyum bilmiyorum? Nefes aliyormuyum bilmiyorum! Sırf düğünü bedavaya getirmek icin insan böyle bir eziyet edermi Allah'ın bir kuluna? Ben ve ailem hayatımızda böyle kisiliksiz insanlar görmedik! İnsallah nişanlım.. Delikanlı, şerefli, Mert çıkarda hem sayıp cikar gercekden hemde beni sonsuza dek korur...

Birde insallah bu bana iyi bir ders olur! Ve bu yaşadıklarım beni (daha) çok güçlendirir.

Herkeze iyi geceler ve hoşcakalin.

isin varmis bunlarla desene:)
ne cezaretle oyle bir sey sana soyluyor..sok oldum inan.. benim kayin validemede cok benziyormus.. masallah!
ama sende en dogrusunu yapmissin! bu durumda ne desen , ne yapsan yeriymis! altinda kalmamissin.:46:

ikiside uzun sure kuslerdi bir birileriyle, diyer oz annesi ile zadece bir kez gorusdum oda bir ay once! .Dun kayin validem nisanlimin oz annesine telefoon acip herseyin tam terzini anlatmis. Kadin bugun babami arayip bu isi iptal etmek istedigini soylemis.
bu durumda yapacak pek bir seyim yok gibi:50:. Tek tarafi dinlemek onlar icin yeterli olmus. ikiside bir birinden fena zaten, nisanlim oz annesinin normal olmadigini soylemisdi.

nisanlim kayin validemden biraz korkuyor sanki... ama beni burakmayacagini ve bu dugunun gerceklesecegini soylemisdi. Inan buyuk bir korku ve merakla olacaklari bekliyorum. Iki kayin validemde cok kafgaci, edepsiz, ( kufur bile ediyorlar), en kotusude asiri tehlikeliler, bizimkiler benim basima bir sey getirler diye artik korkmaya basladilar:5:
Ben neye bulasdim, dizimi dovuyorum! ama sirf anneleri deli diyede, nisanlimi terketmeyecegim. O simdi benden daha uzgundur:5:

Cok korkunc bu olanlar, keske bunlar hic olmasaydi..:43:

yanlış anlamadıysam heniz evlenmediniz. eğer öyle ise benden size tavsiye sadece nişanlınızla iş bitmiyor. bende sizin gibi düşünüyordum ama malesef öyle olmuyor sonuçta kötüde olsa annesi ve vazgeçemiyor. ben iki haftalık evliyim ve sürekli annesi yüzünden kavga ediyoruz. kadın o kadar kötülük yapmasına rağmen laf söylettirmiyor. çünkü annesi. ablamdada aynı durum söz konusu 12 yıllık evli ve düzelen birşey yok. sonuçta ya senin ömrünü yiyor ya da dolaylı olarak oğlunun kaynanalara hiçbirşey olmuyor.

yanlış anlamadıysam heniz evlenmediniz. eğer öyle ise benden size tavsiye sadece nişanlınızla iş bitmiyor. bende sizin gibi düşünüyordum ama malesef öyle olmuyor sonuçta kötüde olsa annesi ve vazgeçemiyor. ben iki haftalık evliyim ve sürekli annesi yüzünden kavga ediyoruz. kadın o kadar kötülük yapmasına rağmen laf söylettirmiyor. çünkü annesi. ablamdada aynı durum söz konusu 12 yıllık evli ve düzelen birşey yok. sonuçta ya senin ömrünü yiyor ya da dolaylı olarak oğlunun kaynanalara hiçbirşey olmuyor.
siz kayınvalidenizle hala gorusuyormusunuz?
Ufak tefek sorunlar çıkarıyorsa inadına çok mutlu olun, esinizde aranizi inadına iyi tutmaya çalışın böylece size olan olmazda yine o cadı kaynanalara olur. Ben kendimi kontrol edemiyorum, annesine ne duyuyorsam söylüyorum:( bu hiç zekice degil! O yüzden haklıda olsam bu davranışım yüzünden onu tamamen kaybede bilirim. Eyer bir gün evlenirsek o kadının ismi evimde anılmazsını istemiyorum.. Cidden çok tehlikeli.. Sizde esinizle bir anlaşma yapın, kafgalainizin cogu annesi yüzünden oluyormuş bu yüzden ne olursa olsun sizde iste annem böyle dedi, yada sen annen böyle dedi, böyle yaptı demeyin. Eyer sizin yanınızda dengesiz bir şey dersede he.. He diyip geçin, yoksa basınız ağrır:) simdi bir şey diyeceğim herkez kızacak o yüzden yine kendimi tutup herkeze iyi günler diliyorum..

siz kayınvalidenizle hala gorusuyormusunuz?
Ufak tefek sorunlar çıkarıyorsa inadına çok mutlu olun, esinizde aranizi inadına iyi tutmaya çalışın böylece size olan olmazda yine o cadı kaynanalara olur. Ben kendimi kontrol edemiyorum, annesine ne duyuyorsam söylüyorum:( bu hiç zekice degil! O yüzden haklıda olsam bu davranışım yüzünden onu tamamen kaybede bilirim. Eyer bir gün evlenirsek o kadının ismi evimde anılmazsını istemiyorum.. Cidden çok tehlikeli.. Sizde esinizle bir anlaşma yapın, kafgalainizin cogu annesi yüzünden oluyormuş bu yüzden ne olursa olsun sizde iste annem böyle dedi, yada sen annen böyle dedi, böyle yaptı demeyin. Eyer sizin yanınızda dengesiz bir şey dersede he.. He diyip geçin, yoksa basınız ağrır:) simdi bir şey diyeceğim herkez kızacak o yüzden yine kendimi tutup herkeze iyi günler diliyorum..

valla kadın her fırsatı deerlendirio. bana olmazsa annemi çaırıp azına geleni söylüo bu durumdada annen şunu yapmış dememek imkansız gibi. çünkü sölemessen annesinin terbiyesizliinden eşin haberi bile olmıcak. ilk zamanlar ufak tefek sölüodum baktım sürekli savunuyor: bunda ne var buna mı alındın ufak şeylere takılma ii niyetliler falan diyordu sinir oluyordum. uzatıncada en sonunda eşim ee yeter artık sürekli herşeye alınıyorsun hep mi kötü benim ailem diye çıkıştı. bide üzerine sizinkiler kadar kötü deiller ya dedi o anda yıkıldım ve yemin ediorum evlendiime bin pişman oldum. sonrasındada olan herşeyi anlattım şimdi ara ara sinirlenince yine sölüorum o da tamam annem kötü ama sende bunu dile getirerek haklıyken haksız konuma düşme dior. ama dayanamıorum. daha iki hafalık evliyim ve pişmanım evlendiğime. evi terk etmeye kalktım kocam ağladı yalvardı gitme diye böyle nereye kadar devam eder bilemiyorum. yani birinin buna dur demesi lazım yoksa ya beni yicek ya da olan arada eşime olcak. kaynanam acayip para delisi bir insan. evimde 5 kuruşluk katkısı yok borçla evlendik aldığı 5 tane uyduruk bilezik onu yetirip bitiremedi en sonunda gidip başına çarpcam o olcak. düğündede hiç bir masraf etmediler. öyleyken düğünden sonra eşim altınlarımızdan verdi paraları kalmamıştır diye. arabalarının yakıtlarına kadar doldurup verdik. altınlarıda itiraz etmeden almışlar. bu nasıl terbiyesizlik anlamıyorum. biz borç içinde kıvranırken insanların umrunda bile diil nasıl ana baba bunlar anlamıyorum. benim başımda babam yok annemin aldığı 600tl emekli maaşı kadın o haliyle bize bir dünya yardım ediyor. aynı şekilde ablamlarada yapmaya çalışıyor. ama benim hazımsız kaynanam annemin ablama enişteme yaptıklarını elaleme bişeyler alıpta para harcama diye nitelendiriyor. ben hayatımda bu kadar kötü niyetli insan görmedim. günah. anneanneme bile neler demiş. kısacası herkes kendi deerini kendi belirliyor. ve ben onlardan nefret ediyorum. Rabbim onları bildiği gibi yapsın. Kesinlikle onun ayarına inipte ona cevap verip saygısızlık etmem ama benimde gücüm kocama yetiyor dolayısıyla huzurumuz kaçıyor :( . Bu saatten sonra sadece hazırlısı ne ise o olsun diyorum. Rahmetli dedemin bir lafı vardı. kabak razı olsada kökeni razı olmaz, sen razı olsanda senin sahibin razı olmaz merak etme derdi. ben razıyım ve onları Rabbime havale ediorum.

valla kadın her fırsatı deerlendirio. bana olmazsa annemi çaırıp azına geleni söylüo bu durumdada annen şunu yapmış dememek imkansız gibi. çünkü sölemessen annesinin terbiyesizliinden eşin haberi bile olmıcak. ilk zamanlar ufak tefek sölüodum baktım sürekli savunuyor: bunda ne var buna mı alındın ufak şeylere takılma ii niyetliler falan diyordu sinir oluyordum. uzatıncada en sonunda eşim ee yeter artık sürekli herşeye alınıyorsun hep mi kötü benim ailem diye çıkıştı. bide üzerine sizinkiler kadar kötü deiller ya dedi o anda yıkıldım ve yemin ediorum evlendiime bin pişman oldum. sonrasındada olan herşeyi anlattım şimdi ara ara sinirlenince yine sölüorum o da tamam annem kötü ama sende bunu dile getirerek haklıyken haksız konuma düşme dior. ama dayanamıorum. daha iki hafalık evliyim ve pişmanım evlendiğime. evi terk etmeye kalktım kocam ağladı yalvardı gitme diye böyle nereye kadar devam eder bilemiyorum. yani birinin buna dur demesi lazım yoksa ya beni yicek ya da olan arada eşime olcak. kaynanam acayip para delisi bir insan. evimde 5 kuruşluk katkısı yok borçla evlendik aldığı 5 tane uyduruk bilezik onu yetirip bitiremedi en sonunda gidip başına çarpcam o olcak. düğündede hiç bir masraf etmediler. öyleyken düğünden sonra eşim altınlarımızdan verdi paraları kalmamıştır diye. arabalarının yakıtlarına kadar doldurup verdik. altınlarıda itiraz etmeden almışlar. bu nasıl terbiyesizlik anlamıyorum. biz borç içinde kıvranırken insanların umrunda bile diil nasıl ana baba bunlar anlamıyorum. benim başımda babam yok annemin aldığı 600tl emekli maaşı kadın o haliyle bize bir dünya yardım ediyor. aynı şekilde ablamlarada yapmaya çalışıyor. ama benim hazımsız kaynanam annemin ablama enişteme yaptıklarını elaleme bişeyler alıpta para harcama diye nitelendiriyor. ben hayatımda bu kadar kötü niyetli insan görmedim. günah. anneanneme bile neler demiş. kısacası herkes kendi deerini kendi belirliyor. ve ben onlardan nefret ediyorum. Rabbim onları bildiği gibi yapsın. Kesinlikle onun ayarına inipte ona cevap verip saygısızlık etmem ama benimde gücüm kocama yetiyor dolayısıyla huzurumuz kaçıyor :( . Bu saatten sonra sadece hazırlısı ne ise o olsun diyorum. Rahmetli dedemin bir lafı vardı. kabak razı olsada kökeni razı olmaz, sen razı olsanda senin sahibin razı olmaz merak etme derdi. ben razıyım ve onları Rabbime havale ediorum.

Annen belki kaynananla yüz goZ olmamalı. Kaynanan nasıl olsa beni dinleyen biri var diyor ve gidip hatini bilmeden seni şikayet ediyor bu cahil! Hata annen buna slm verme disinda hiç konuşamazsın.
Senin durumunda benim duruma benziyor..
benim ailemde başda çok yüz verdiler kaynanama ve her cekemedigind, aklına ezdigi gibi yapardı, gelir aileme laf eder, şikayet ederdi. Babam artik dayanamayip yeter, daha benim kızım kendini dogru durust savunmasını bilmeden gelip burda kızımı ezemez, ben buna izin vermem demisdi. Ne zaman bize geldiginde babam kalkar giderdi..olay çıkmazsın diye.

Ben aslında damat bekleri biraz anliyamadim biliyorum kendimi onların yerinde düşündüğünde. Bir siz vardır, et tırnaktan ayrılmaz. Ama bizleri koruya bilirler, ezdirmeyi bilirler, durum artik çıkmazdaysa bizi anneleri ile görüsdurmezler.. Ama nerde oyle Mert, delikanlı bir erkek? Değilmi:)
kendileri ne halt yiyorlarsa yesinler, ama bunları bize yaşatmaları haksızlık, bunu bencillik olarak görüyorum.

Bende senin gibi artik dayanamıyorum. Nişanlıma gözümü kapatıyo, ağzımı acıyorum.ama bu hiç zekice degil! Haklı iken haksız duruma düşüyoruz.bu yüzden dayanmalıyız!
Kendimizi dogru sekilde savunmalıyız:) gerekirse politik olmazsını öğreneceğiz.

Hayret bur şeymiş kocanız. Senin rızan olmadan o altınları alamaz. İzin versene kendileri düğün yapmamış, bir şey yapmamış! Ne demek gidip altınlarını verir! Onlar sizin belki cocuklariniz icin bir küçük gelecek. Belki Allah korsun boşansan, ortada kalırsın. Onlar sizi bir süreliğine sizi atakda tutacadi. Demekki sizin takılarda ap açık Zadece gozteris olarak takılmış. Onlar başda anlaşmışlar Canim;)
bos ver alsınlar bilezikleri ki.larina soksunlar.... Tövbe tövbe!
Kisiliksiz inkar çok bu dünyada insallah bunlar yüzünden biz kendi kişiliklerimizi kaybetmeyiz:)
Allah yardımcımız olsun ve bize akıl, sabır versin!

Annen belki kaynananla yüz goZ olmamalı. Kaynanan nasıl olsa beni dinleyen biri var diyor ve gidip hatini bilmeden seni şikayet ediyor bu cahil! Hata annen buna slm verme disinda hiç konuşamazsın.
Senin durumunda benim duruma benziyor..
benim ailemde başda çok yüz verdiler kaynanama ve her cekemedigind, aklına ezdigi gibi yapardı, gelir aileme laf eder, şikayet ederdi. Babam artik dayanamayip yeter, daha benim kızım kendini dogru durust savunmasını bilmeden gelip burda kızımı ezemez, ben buna izin vermem demisdi. Ne zaman bize geldiginde babam kalkar giderdi..olay çıkmazsın diye.

Ben aslında damat bekleri biraz anliyamadim biliyorum kendimi onların yerinde düşündüğünde. Bir siz vardır, et tırnaktan ayrılmaz. Ama bizleri koruya bilirler, ezdirmeyi bilirler, durum artik çıkmazdaysa bizi anneleri ile görüsdurmezler.. Ama nerde oyle Mert, delikanlı bir erkek? Değilmi:)
kendileri ne halt yiyorlarsa yesinler, ama bunları bize yaşatmaları haksızlık, bunu bencillik olarak görüyorum.

Bende senin gibi artik dayanamıyorum. Nişanlıma gözümü kapatıyo, ağzımı acıyorum.ama bu hiç zekice degil! Haklı iken haksız duruma düşüyoruz.bu yüzden dayanmalıyız!
Kendimizi dogru sekilde savunmalıyız:) gerekirse politik olmazsını öğreneceğiz.

Hayret bur şeymiş kocanız. Senin rızan olmadan o altınları alamaz. İzin versene kendileri düğün yapmamış, bir şey yapmamış! Ne demek gidip altınlarını verir! Onlar sizin belki cocuklariniz icin bir küçük gelecek. Belki Allah korsun boşansan, ortada kalırsın. Onlar sizi bir süreliğine sizi atakda tutacadi. Demekki sizin takılarda ap açık Zadece gozteris olarak takılmış. Onlar başda anlaşmışlar Canim;)
bos ver alsınlar bilezikleri ki.larina soksunlar.... Tövbe tövbe!
Kisiliksiz inkar çok bu dünyada insallah bunlar yüzünden biz kendi kişiliklerimizi kaybetmeyiz:)
Allah yardımcımız olsun ve bize akıl, sabır versin!

annemin ağzı var dili yok öle sessiz saygılı bir insandır. olanları bile anlatmadı bana ben anneannemden öğrendim. kadın açmış ağzını yummuş gözünü bir dünya laf söylemiş. annemde karşılığında haklısınız demiş. benide çileden çıkartan aslında bana yapılanlar değil onlara bir şekilde katlanıyordum ama annemin üzülmesine dayanamam annem bana babamın emaneti onu kimseye ezdirmem. yani kadınla yüzyüze gelinipte hiç birşey konuşmadık o yılan diliyle soktu durdu. bende anneme yaptıklarını öğrendikten sonra onlara ilk gidişimde resmi davrandım direk sizli bizli konuştum. yaptıklarını yemedim. anlamıştır o kadarınıda. en son pazar gününden beri gitmiyoruz tavrı ne bilmiyorum. ama eşimle sürekli didişiyoruz. oda acımasız açığını buldumu lafını söylüyo. e tabi armut ağacının dibine elma düşmez :/ benim yerimde olsaymış naparmış merak ediorum dorusu. kısacası evlendiğime pişmanım. kadın nişanda vermişti sinyalleri ama ben görmek istemedim bide nişanlım beni ezdirmez dedim ama öyle olmuyor. ailesi ne yaparsa yapsın her zaman daha kıymetli oluyor. sana her türlü şey sölenince hiç bir şey denmiyor. ama sen en ufak bir şeyi bırak ailesinin yüzüne söylemeyi ona söyleyince kıyamet kopuyor. aklını başına al erkekten bol birşey yok. sana şimdiden sorun yaşatan insanları göz ardı ederek evlilik yapma

annemin ağzı var dili yok öle sessiz saygılı bir insandır. olanları bile anlatmadı bana ben anneannemden öğrendim. kadın açmış ağzını yummuş gözünü bir dünya laf söylemiş. annemde karşılığında haklısınız demiş. benide çileden çıkartan aslında bana yapılanlar değil onlara bir şekilde katlanıyordum ama annemin üzülmesine dayanamam annem bana babamın emaneti onu kimseye ezdirmem. yani kadınla yüzyüze gelinipte hiç birşey konuşmadık o yılan diliyle soktu durdu. bende anneme yaptıklarını öğrendikten sonra onlara ilk gidişimde resmi davrandım direk sizli bizli konuştum. yaptıklarını yemedim. anlamıştır o kadarınıda. en son pazar gününden beri gitmiyoruz tavrı ne bilmiyorum. ama eşimle sürekli didişiyoruz. oda acımasız açığını buldumu lafını söylüyo. e tabi armut ağacının dibine elma düşmez :/ benim yerimde olsaymış naparmış merak ediorum dorusu. kısacası evlendiğime pişmanım. kadın nişanda vermişti sinyalleri ama ben görmek istemedim bide nişanlım beni ezdirmez dedim ama öyle olmuyor. ailesi ne yaparsa yapsın her zaman daha kıymetli oluyor. sana her türlü şey sölenince hiç bir şey denmiyor. ama sen en ufak bir şeyi bırak ailesinin yüzüne söylemeyi ona söyleyince kıyamet kopuyor. aklını başına al erkekten bol birşey yok. sana şimdiden sorun yaşatan insanları göz ardı ederek evlilik yapma

Nedir bu cekemezlikleri anlamıyorum..
kafalari iyi olmazsa gerek! Böyle insanları Allah nefes verme hakını bunlardan alıp asil hak edenlere verir insallah!!!:( Haklısın ve hata dün artik istemediğimi, bir daha aramamasini istedim...
8 sene kocaman bir hiçe inanmışım. Allah insallah senin ve bizim gibilerin yüzüne bakar! Hayirli degil ve mutsuz olacaksak hiç olmazsin bu is...

kocaniz size onun disinda insallah iyi davraniyordur.. Size deyer vermiyor, saygı göstermiyor, aşağılayıp duruyorsa çeker gidersin..mübarek kendilerini Hint kumaşı sanıyorlar. Kayınvalideni salla sen Canim.. Sonucda topu böyle bunların..
kocanla aranı iyi tutmaya çalış, ona annesini şikayet etmeyin ama bundan sonra ayda yılda bir giderim diyin. Onu sevmek ve hergün yanına gitmeye seni mecbur edemez. Madem sevmiyor kv' den en azsindan saygı duysun.. Çingene gibi gelip gidip seni pis etmezsin. Belki görüşmezsen sinirlerin düzelir ve evliliğin daha sağlıklı bir düzene girer...
Ne bileyim görüşsek kotu oluyoruz, görüşmezsek kötüyüz

Kıskanç olanlar: “Oğlumu kaybediyorum” korkusuna düşerler. Oğullarının kendinden başka bir kadını çok sevmesine tahammül edemezler. Korkarlar ki oğulları karısının sözüne bakıp annesini sevmekten vazgeçebilir. Bu yüzden oğlu ve gelininin çok iyi anlaşmalarından, muhabbet etmelerinden rahatsız olurlar. Fakat gelinlerin zannettiği gibi ayrılsınlar da istemezler.
Böyle bir kayınvalideniz varsa onun yanında çok mutlu pozlara girmeyin, eşinizle birbirinize “aşkım, canım” gibi muhabbet hitaplarında bulunmayın, onun kıskançlık damarlarını zorlamayın.Kayınvalidelerinin kıskandığını anlayan gelinlerin çoğu, inadına, kayınvalidesini sinir etmek için çok mutluymuş havalarına girerler. Kocalarının aldığı her yeni şeyi, kayınvalideyi çatlatmak istermiş gibi gözlerinin içine sokarlar. Bu davranış zarardan başka bir şey getirmez. İnsanların hasetlik ve kıskançlık duygularını körüklememek lâzım, zararlarından korunmak için.
Geçenlerde bir hanım anlattı: “Kocam bana yıllarca yalvardı ‘Annemlere gidince arada ufak ufak kavga edelim, annem sevinir.’ dedi ama kesinlikle kabul etmedim onların yanında hep çok iyiymişiz gibi davrandım; ama şimdi anlıyorum ki bu davranışımın bana çok zararı olmuş.”
Kıskanç kayınvalidenin yanında eşinizle muhabbet etmeniz en büyük hata. Kıskanan kayınvalideler tehlikelidir, oğlunun size olan ilgisini azaltmak için arkanızdan konuşabilir bu da zamanla eşinizi etkileyebilir. Bu yüzden en iyisi akıllıca davranmak, onun kıskançlık duygularını kabartmamak gerekir.

boyle guzel bir konu benim gozumden nasil kaçmış yaw : )) yukaridaki tanımlama aynıııı benim kaynana... maalesef buyuk bir salaklık edip, bununla aynı apartmana taşındım... sosyo-kulturel ve maddi yonden duşuk bir aileye duştum ben de maalesef... maddi olarak duşuklugu onemli degil de, bu durumu ben degil onlar hazmedemiyor maalesef... saglam nazar cektigime inaniyorum kaynana yuzunden... evlenmeden once ogluyla gram ilgilenmezdi, onu evde birakir 4-5 gun ortalarda olmazdi, şimdi kiymete bindi oglu... ikiyuzlunun dik alasi benim kaynana... tum kavgalarimizin sebebi o... eşimle evlenmeden once en ufak bir tartişmamiz yoktu.. tum ciddi tartişmalarimizin ana sebebi kaynana.... ayni apartmandayiz, akşama kadar popo buyutur evde... bir tencere corba yapip, getirmişliği yok... ki ben cok yogun calisirim.. benim hizmet etmemi bekler.. Allah' im kimseye kotulugum dokunmadi, boyle bir sinavdan gectigim için sana sitem etsem mi bilemedim.. hamile kalmayi dort gozle cekiyorum ki, anama yakin bi yere taşinayim...

Back
X