kayınvalide problemi

bluegirll

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2011
51
0
46
Eskişehir
merhaba arkadaşlar problemimi sizinle paylaşıp biraz da olsa rahatlamak istedim... konuyu kısaca anlatayım , kayınvalidem uzun yıllar önce eşini kaybetmiş. 2 oğlu var. kendi evinde eltim ve kaynımla kalıyorlardı. şimdi araları açıldı , büyük ihtimalle ben ve eşimle birlikte kalmaya başlayacak yakında. ben ise bütün sözlülük ve nişanlılık döneminde bir defa bile halimi hatırımı sormayan evimize adımını atmayan kayınvalideme evimi nasıl açacağımı düşünüyorum.. elbette onu o evde yalnız bırakmaya gönlüm elvermeyecek ama geri dönüşü zor birşey bu. anlaşamazsak , evliliğim kötüye giderse diye korkuyorum. sonuçta bize yatıya geldiğinde rahat olamıyoruz eşimle.. dışarıda işimiz oluyor onu bırakıp çıkamıyoruz... ben hiç düşünmemiştim kayınvalidemle birlikte yaşamayı yorumlarınıza ve tecrübelerinize ihtiyacım var kafam çok karışık

Ahh ahh kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş.Aynı problem bende de var. 2 sene önce ben evlenirken k.pederim vefat etti.(Allah rahmet etsin.) Kaynanamın yanında bekar oğlu vardı.Haziranda evlendi beraber kalıyolar.Şimdi kaynanam tutturmuş onların evini ayırcam diye.Öle olunca tek kalmıyacağı için bize gelicekmiş.Sözde gündüzleri kendi evinde (altlı üstlüyüz.)geceleri de bizde kalıcakmış.Bunda ne var kendi annen öle olsa fln diyenler olucaktır ama ayrı olduğum halde neler yaşadığımı ben bilirim.Yüzünü görmeye bile tahammülüm yok.Şimdi bende sabırla yazın gelmesini bekliyorum.yaz olunca ayırcakmış çünkü.Bakalım yakında dananın kuyruğu kopar.Allah sana da bana da yardım etsin.hakkımızda hayırlısı.

bence aynı evde yaşamayın. imkanınız varsa yakın bir ev tutun ona. eşiniz kardeşiyle konuşsun masraflarını ortak karşılasınlar. benimde babam vefat etti 2 yıl önce 2 yıldır annem yalnız yaşıyo. ben çalışmadığım ve yakın oturduğu için devamlı gidip geliyorum. aynı evde çok zor olur. birde nedense kız anneleri hiç öyle birşey talep etmez. ama erkek anneleri bana bakmak zorundalar, oğlumun evi diye mi düşünür acaba????

düzeniniz haliyle bozulacak
imkanınız el veriyorsa yakınlardan bir ev tutun
yine gidip gelirsiniz oğulları ilgenilir yalnız kalmamış olur
aynı apartmandan yada aynı mahalleden bir ev hiçte fena olmaz
bunları yazıyorum ama bazende içim sızlıyor bizler yaşlılığımızda ne yapacağız
kocamız bizlerden önce vefat ederse evlatlarımız bizi reddederse
bi yandanda gençlik hayalleri yalnız yaşamaya alışılmış bir düzen
zor bir durum allah yardımcınız olsun

Elbette yaşlanacağız kaynana var gelinle oğlunu birbirine tutuşturur huzurunuzu bozar,her şeye müdahale eder bunu evde barındırmayacaksın kaynana vardır görmüş geçirmiştir çenesini tutar karışmaz yaşanır beraber, hem oğlan anneye başka ev tutma zorunluluğu var kendi tutmuyorsa boşanma gerekçesi sayılıyor eğer evde huzur yoksa

ne yapın edin uzak tutun evinizden. insan yeri geliyor kendi annesiyle anlaşamıyor, bi başkasını çekmek inanın daha zor olur

bu kayınvalıdeler tek başlarına hıç bir şey nıye yapmak ıstemezler anlamam.benım annanem 66 yaşında ve 2 kızı 1 oğlu aynı sehırde yasıyoruz ama evı ayrı köyü ayrı gelip kalmaz mı bızımle kalmaz cunku ıstemez evınde rahat eder bız her hafta mutlaka görürüz ama evını sıler supurur alışverişe götürürüz yüklerini taşırız.yemekler yapar mısafır çağırır evı dolar taşar ama o bır kere bıle oğlumun yanında kalayım demez ya demez ...bu ne lüks bu ne düşüncesizlik vallahi sinir oluyorum böyle insanlara yaa

benımde annem yanlız yaşıyo aynı ilçedeyız ama gelem bende kalem demıyoı benım evımde daha cok rahatım oluyo amannn dıyım ben kayılvalıdemle altlı ustluyum ve 7 aylık evlıyım burnumda getırıyolar evde neden duruyomuşum kahvaltıya cıkcakmış akşam yemeğınden sonra yatmaya ıncekmışım aşağı sureklı problem gelır bana her yere bakar nerde ne var dıye gezmeye gıtcek oluruz problem bırı gelcek olur neden ona soylemıyomuşuz şu arkadaşlarımız gelıyo diye biz şuraya gıdıyoruz dıye ben kocamla gıdıyorum sana ne oluyo hep boyle bır suru sorun kocanla güzel konuş ayne evde ımkansız olmaz

akli basinda bir kadinsa bir ANNE gibiyse yasanir.ama araniz zaten iyi degilmis..
o zaman zor gunler bekliyor sizi..
esiniz ne düsünyor?
sizin gibi endiseleri var mi?

Eltin kabul etmediyse kaynana ona çektirmiştir aynısını sana yapacaktır kurban sensin gözünü aç kabul etme

hmm..nekadar zor bi karar gercekten. Yani biyandan söyle düsünmelisin, sende birgün yaslanip tek basina kalamicak sekilde olup cocuklarina muhtac olabilirsin. Ama biyandanda su var "KAYINVALIDE" yani ben mesela istemem kalmak ayni evde birak ayni evde yasamayi ayni binada veya 2km yakinlarinda bile olmak istemem. Dedigin gibi insan ne yapacagini sasirir daha dogrusu istedigini yapamaz cünkü ister istemez karisiyorlar. Sinemya gidersen, daha gecen gittin ne gerek var der, arkadasa gidersin, durun iste evinizde der. Bilmem ne. Ben olsam iyice düsünürdüm.
Allah sana kolaylik versin. Ne desen kötü su an. Gel desen yanlis, gelme desen yanlis.

sana tek bişey diyorum aklın varsa evinin düzenini bozmazsın.evinin hanımıyken evinin hizmetçisi olup çıkarsın.

kayınvalidem diğer oğlunu hayatından sildi. yani geriye bir tek oğlu kalıyor o da eşim.. yazık o da farkında bunca şeyin altından kalkamayacağını, ama çaresiz.. annesinin evi var ama onu orda yalnız bırakamam diyor.. ne yapayım bakmak zorundayım diyor.onun evine taşınsak hiç olmaz çünkü orda benim düzenim olmayacak, orası benim evim olmayacak.. öyleyse niye evlendim ben???kayınvalidemin aylığı yıllığı geliri de yok.. ve de eşim çok düşkündür annesine, öyle ana kuzusu gibi değil ama zamanında çok çektiği için kıymetlisidir annesi...

kızım yandın sen acıya,acıya acınacak duruma düşeceksin baştan taviz verme,alışkanlık olur

Taviz verme, yanına alma, yüz verme...Ya arkadaşlar ne kadar basit konuşuyorsunuz...Durum buraya kadar gelmişse yapacak birşey yok
Huzur bozulacaksa bozulacak, buna kayınvalide sebep olsada başa gelene engel olmak kolay mı?....Hepinizde yaşamışsınızdır bu tip sorunları, hanginiz üstteki kararları alabildiniz?

Arkadaşım eşinin annesidir, bak eşin dahi birşey diyemiyorsa cidden yapacak birşey yok, birlikte yaşanmaz aslında doğruda değil ama ne yapacaksınız?

Başa gelen çekilecek, bitti!

ev ev üstüne olmaz
asla da anne kız ilişkisi olmaz
netice de öz annen değil
ayrıca evi varsa otursun evinde
kaç yaşına gelmiş koca kadın
çocuk mu yalnız kalamasın
bence hiç taviz vermeyin
bir gün değil iki gün değil

diğer oğlunu dene sildi acaba?O gelinine nasıl davrandı?

Keşke imkanınız olsa da altlı üstlü bari otursanız

insanlara neden huzur vermezler ki..Aynı ev çok zordur ya....

valla arkadaşım sen de çok kolay konuşmuşsun belliki yaşamadığın için bilmiyorsun.sen zannediyormusun konu sahibini eltisiyle tartıştışdığı gibi konu sahibiylede tartışmayacak.aynı problemler konu sahibininde başına gelecek belkide benimki (kayganam)gibi hep benmi araya buraya gidecem burası oğlumun evi benim evim gitmek isteyen işte kapı diyecek.bunları yaşamak hiçte öyle kolay değil sevgili arkadaşım yaşamadiysan allah yaşatmasın.iyisimi baştan tavır koymak.çıksın madem kendi evi var orda dursun eltiler oğullar dönüşümölü yapamadığı işlerini yapsınlar.

yaşadık ki yazıyoruz yaşamayan anlayamaz uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş, elti demiştir ben artık annenle oturmam birazda yeni gelin katlansın annene olay bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…