• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide sendromu :(

Ben de bazı insanları anlamıyorum, 40-50 yaşın olgunluğunu 20 li yaşlardaki insanlardan bekliyorlar...
Hamur bile hemen ekmek olmuyor, pişmesi gerekiyor, tecrübelendikçe insanların tepkileri de değişiyor, oturaklı hale geliyor...
Evliliğimin ilk zamanlarında verdiğim bazı tepkileri şimdi olsa vermezdim ya da şuanda daha sert tepki verirdim, zamanla herkes değişir...
Herkes herşeyin olumlu tarafını görmek zorunda değil, hayata bakışaçısı farklıdır...

işte burada bunun için fikirler verilmiyor mu:34:

bunun için konular açılmıyor mu,farklı fikirler edinmek için:34:

yutmak çok mantklıı :27: yok benmki o kadar yüzsüz değil gecelere kadar kalmaz eminim ama..karıştıracağından düzenmle oynayacağndan adım kadar eminm :/ çabalayacağm vermemekte inşş.. :)

yutmak riskli,olmaz :) malum böyle yutulan nesneler mide de kalmıyor :)

şaka bir yana ama haklı direnişini destekliyoruz:kkk:

kendimi eylem de gibi hissettim :21:

ve gerçekten verme anahtarını..sorun yaşarsın gibime geliyor.

Son düzenleme:
kelebeğin benim lafımı enteresan bulmasını çok enteresan buldum bende, anahtar vermeme konusunda bizi uygunsuz yakalama ihtimalin var sütyenim vs ortada olabilir de diye akıl veren kendisiydi, benim dediğimle arada ne fark var anlamadım, aynı şey, bide ablacım kaç sene olursa olsun çocuk özel bişey çiftler karar verir buna, eltin cins o kesin

bu neki şimdi...
ayrıca o belirttiğin ortada don var sütyen var muhabbetini kaynanama asla söylemem diyede daha sonraki muhabbette eklemişim..hatta ne o öyle cıvık cıvık diyede not düşmüşüm...

bence iyi okumuyorsun yazılanları yada algıda seçicilik sıfır sende.. :))

enteresan lafının bukadar içine oturacağını bilseydim söylemezdim ..

ama bence enterasan..bana göre enterasan çünkü ben hiç bir cemiyette hiç bir yerde hiçbirkimseye kocama doyamadım diyemem...demem yani...

ayrıca birilerinin bana çocuk düşünüyormusunuz diye sorması benim cinsel hayatımı masaya yatırıyor anlamınada gelmez..

yaptığım yorumlardan dolayı açıklama yapmak zorunda değilim..enterasan kelimesini sanki sana küfür etmişim gibi algılayıpta önceki yazdığım bir şeyi önüme getirip laf sokma çabasına girmende çok hoş doğrusu :1: tebrik ediyorum.

Son düzenleme:
işte burada bunun için fikirler verilmiyor mu:34:

bunun için konular açılmıyor mu,farklı fikirler edinmek için:34:

Ablacım, istediği kadar fikir verilsin, herşeyin bir zamanı var....
Annem sana verdiğim öğütlere uysan arş-ı alaya çıkardın der, sonra da döner, zaman geçtikçe olgunlaşıyorsun, umduğum tepkileri veriyorsun, ama demekki zaman gerekiyormuş der...
İstediğin kadar öğüt ver, kişi sadece yapabileceği ve yapmak istediğini kendine düstur alır, gerisi boş....
Kimse kimseden yıllar sonra tanıdığı birini kendi öz kızı, oğlu, kardeşi, annesi, babası gibi benimsemesini, sahiplenmesini bekleyemez, saçmalık olur bu....

Ben kendimi kayınvalide gibi düsündüm bir an, :27:
Yalnız evli bile degilim daha, :1:
Oglum var diyelim, aska yakın olalım, bir yiyelim, anahtarını bana ver..
İsim gücüm yok mu benim, oglum ve gelinimin evine girip cıkacagım?
Anlamıyorum böyle kayınvalideleri?
İyi niyet bunun neresinde?
Benim de arkadasım evlendi. Daha nisanlıyken ben dahil herkes söyledi aile hakkında düsüncelerini, ama sanki agzı dili baglandı kızın, bir anda oldu hersey ve evlendi.
Takdir edersiniz ki kayınvalideyle aynı bina da oturuyorlar.
Daha evlendikleri ilk günden beri kahvaltı beraber, aksam yemegi beraber..
Bu tavizi veren de esi maalesef, daha ilk günler siz evliligin tadını cıkarsanıza annemle babamasagı da ne yapıyordur diye düsünmeye baslamıs, yemege cagıralım bir derken, iki derken alısmıslar.
1 sene gecti hala birlikte yiyorlar. Kayınvalide aclıktan ölse arkadasım uyanmadan kahvaltı yapmıyor, illa birlikte yapacaklar.
Kocası asagı da yalnız otururken o gece 12 ye kadar arkadasım ve esiyle oturuyor.
Her gelen misafiri arkadasımın evinde agırlamak istiyor, her gittigi yere götürmek istiyor..
Kendi anne ve babası geldigin de direkt cıkıyor zaten yukarı bu yüzden rahat rahat eve anne ve babasının gelememelerinden yakınıyor. Hatta esi bir ara kız annesine gidecekken bile '' annemi de götür '' diyormus daha ne olsun?
Ben dayanamazdım bu duruma, ya kafayı tırlatırdım ya da .... malum son.. :50:

bu neki şimdi...
ayrıca o belirttiğin ortada don var sütyen var muhabbetini kaynanama asla söylemem diyede daha sonraki muhabbette eklemişim..hatta ne o öyle cıvık cıvık diyede not düşmüşüm...

bence iyi okumuyorsun yazılanları yada algıda seçicilik sıfır sende.. :))

enteresan lafının bukadar içine oturacağını bilseydim söylemezdim ..

ama bence enterasan..bana göre enterasan çünkü ben hiç bir cemiyette hiç bir yerde hiçbirkimseye kocama doyamadım diyemem...demem yani...

ayrıca birilerinin bana çocuk düşünüyormusunuz diye sorması benim cinsel hayatımı masaya yatırıyor anlamınada gelmez..

yaptığım yorumlardan dolayı açıklama yapmak zorunda değilim..enterasan kelimesini sanki sana küfür etmişim gibi algılayıpta önceki yazdığım bir şeyi önüme getirip laf sokma çabasına girmende çok hoş doğrusu :1: tebrik ediyorum.

rica ederim her zaman bekleriz, sen diyemezsin başka şeyler yaparsın bende bunları derim uzatmaya gerek yok

Ben kendimi kayınvalide gibi düsündüm bir an, :27:
Yalnız evli bile degilim daha, :1:
Oglum var diyelim, aska yakın olalım, bir yiyelim, anahtarını bana ver..
İsim gücüm yok mu benim, oglum ve gelinimin evine girip cıkacagım?
Anlamıyorum böyle kayınvalideleri?
İyi niyet bunun neresinde?
Benim de arkadasım evlendi. Daha nisanlıyken ben dahil herkes söyledi aile hakkında düsüncelerini, ama sanki agzı dili baglandı kızın, bir anda oldu hersey ve evlendi.
Takdir edersiniz ki kayınvalideyle aynı bina da oturuyorlar.
Daha evlendikleri ilk günden beri kahvaltı beraber, aksam yemegi beraber..
Bu tavizi veren de esi maalesef, daha ilk günler siz evliligin tadını cıkarsanıza annemle babamasagı da ne yapıyordur diye düsünmeye baslamıs, yemege cagıralım bir derken, iki derken alısmıslar.
1 sene gecti hala birlikte yiyorlar. Kayınvalide aclıktan ölse arkadasım uyanmadan kahvaltı yapmıyor, illa birlikte yapacaklar.
Kocası asagı da yalnız otururken o gece 12 ye kadar arkadasım ve esiyle oturuyor.
Her gelen misafiri arkadasımın evinde agırlamak istiyor, her gittigi yere götürmek istiyor..
Kendi anne ve babası geldigin de direkt cıkıyor zaten yukarı bu yüzden rahat rahat eve anne ve babasının gelememelerinden yakınıyor. Hatta esi bir ara kız annesine gidecekken bile '' annemi de götür '' diyormus daha ne olsun?
Ben dayanamazdım bu duruma, ya kafayı tırlatırdım ya da .... malum son.. :50:

insanların başka işi, uğraşı, hobisi ,ilgi alanı yokta o yüzden böyle oluyo, marazi bi şekilde çocuğuna bağlanan her anne çocuğu evlendiğinde travma yaşıyo resmen, kız anneleride yapabiliyo bunu, işleri güçleri çocuk oluyo,gelin/damat oluyo,halbuki yaşını başını almışsın emekli oluyo çoğu gez toz başka uğraşlarında olsun dimi

yutmak çok mantklıı :27: yok benmki o kadar yüzsüz değil gecelere kadar kalmaz eminim ama..karıştıracağından düzenmle oynayacağndan adım kadar eminm :/ çabalayacağm vermemekte inşş.. :)

Dur yutma :27: mecazen dedim.. Gerekirse yut yine verme yani.. O derce ciddi birşey bu anahtar meselesi

Cidden ben kendi anneme bile vermem, kayınvalidelere özgü demiyorum bunu

Nedense bu anahtar merakı genelde erkek annelerinde var ama :27:

Her birey kendi evinden sorumlu olsun, sadece kendi evinin / işyerinin anahtarını taşısın..

Dur yutma :27: mecazen dedim.. Gerekirse yut yine verme yani.. O derce ciddi birşey bu anahtar meselesi

Cidden ben kendi anneme bile vermem, kayınvalidelere özgü demiyorum bunu

Nedense bu anahtar merakı genelde erkek annelerinde var ama :27:

Her birey kendi evinden sorumlu olsun, sadece kendi evinin / işyerinin anahtarını taşısın..

annem beni her aradığında müsaitmisin işin var mı diyo, bu çok güzel bişey, artık benimde bi ev hanımı olduğumu (üstelik en beceriksizinden) kabullendi ve ille saatlerce konuşalım diye beklemiyo tabiki bu özveriyi kvlerden de bekler insan, biz araşmıyoruz ama diğer arkadaşlar için diyorum

Amacım laf sokmak değil, durumdaki tuhaflığı göstermekti söz sahibesine.
yorumlar anahtar üzerine,siz kaynana da anahtar olnca olacak olusuzlukları anlatıyorsunuz,kaynanaları suçluyorsunuz.ben de eltime verilen anahtarla eltimin yaptığını anlattım,celallendin.neresi tuhaflık bunun:34:
Ablacım, istediği kadar fikir verilsin, herşeyin bir zamanı var....
Annem sana verdiğim öğütlere uysan arş-ı alaya çıkardın der, sonra da döner, zaman geçtikçe olgunlaşıyorsun, umduğum tepkileri veriyorsun, ama demekki zaman gerekiyormuş der...
İstediğin kadar öğüt ver, kişi sadece yapabileceği ve yapmak istediğini kendine düstur alır, gerisi boş....
Kimse kimseden yıllar sonra tanıdığı birini kendi öz kızı, oğlu, kardeşi, annesi, babası gibi benimsemesini, sahiplenmesini bekleyemez, saçmalık olur bu....

fikir isteyenlere fikirler sunulur.isteyen uygular,istemeyen uygulamaz.bu onlara kalmıştır.ben sadece kendi yaşamımı anlattım ve böyle düşünüyorum dedim.ben benimsedim.benim annem,babam kaynanamla kayınpederimi benimsemem için çabaladılar.annemi babamı aradığımda,kaynanamları arayıp aramadığımı sordular.bunu bildiğim için önce onları arayıp,sonra annemleri aradım:34:

bu arefe memlekete gittik.tabii kayınpederimde kalıyoruz biz.evde yemek yok.annem, babanı da alın bana yemeğe gelin,evde uğraşma dedi.aldık babamı anneme gittik.yemeğimizi yedik.yatmaya kayınpederime gittik.gece kız kardeşim de geldi.abla sabah hep beraber kahvaltı yapalım dedi.sabah erkekler camiye gidince ben evi toparladım,temizlik yaptım.geldiklerinde babamı da alıp kahvaltıya gittik.hep beraber güzel bir bayram sabahi geçirdik.

ertesi gün de ben kahvaltı hazırladım annemler bize geldi.o günü de hep beraber kayınpederimde geçirdik.kayınpederimin yalnız evi şenlenmiş oldu:50:

rica ederim her zaman bekleriz, sen diyemezsin başka şeyler yaparsın bende bunları derim uzatmaya gerek yok

evet ben icraata bakarım..hani şunu derim bunu derim şunu yaparım diye ahkam kesipte kenarıda pısmam..

ayrıca daha önce söylediğim bir lafı önümüze getiripte...kelebek bana enterasan diyor ama asıl onun yazdığı enterasan diye polemik yaratan sensin..

mümkünse sayfalar önce yazdığım bir şeyi geri getirip polemik yaratma istersen..böylece uzatanda sen oluyorsun..bu durumda bende sana cevap vermek durumunda kalıyorum..

bilmem anlatabildim mi ? :1: :1:

ne takıntılı ne tuhaf insanlar var yarabbim....

.yazık bu insanlara...kenarda kıyıda köşede ağzını açmadan sessiz sedasız pısar otururlar..kendilerini savunmaktan acizdirler..gelirler burda bu köşelerde ahkam keserler..egolarını tatmin ederler..

bi arkadaşım annesi istemiyo diye eşiyle şarka gidemedi,kız anneleride bazen kabullenme sorunu yaşıyo galiba, bu kişinin dominantlığıyla ilgili, belki yüzde olarak erkek anneleri daha fazladır ama kız annelerinin de fena olduğunu gördüm bu sene, şarka yalnız gitti bi çok arkadaşımız

Ben de bazı insanları anlamıyorum, 40-50 yaşın olgunluğunu 20 li yaşlardaki insanlardan bekliyorlar...
Hamur bile hemen ekmek olmuyor, pişmesi gerekiyor, tecrübelendikçe insanların tepkileri de değişiyor, oturaklı hale geliyor...
Evliliğimin ilk zamanlarında verdiğim bazı tepkileri şimdi olsa vermezdim ya da şuanda daha sert tepki verirdim, zamanla herkes değişir...
Herkes herşeyin olumlu tarafını görmek zorunda değil, hayata bakışaçısı farklıdır...

O olgunluğun beklenmesinden daha garip ve vahim olan, 40-50li yaşlarda insanların 20li yaşlardakilere onların toyluğuna yakışır şekilde cevap verip, adeta onlarla aşık atmaları.

Görmüş geçirmiş insanın halden anlamasını, hoş görülü, yol gösterici olmasını beklersiniz ama ne yazık ki her zaman mümkün değil.:49: Kimisi de "bananeci" oluyor.Sadece gelin-kaynana ilişkşlerinde değil, her yerde,hatta bazen burada bile:50:

Son düzenleme:
yorumlar anahtar üzerine,siz kaynana da anahtar olnca olacak olusuzlukları anlatıyorsunuz,kaynanaları suçluyorsunuz.ben de eltime verilen anahtarla eltimin yaptığını anlattım,celallendin.neresi tuhaflık bunun:34:

fikir isteyenlere fikirler sunulur.isteyen uygular,istemeyen uygulamaz.bu onlara kalmıştır.ben sadece kendi yaşamımı anlattım ve böyle düşünüyorum dedim.ben benimsedim.benim annem,babam kaynanamla kayınpederimi benimsemem için çabaladılar.annemi babamı aradığımda,kaynanamları arayıp aramadığımı sordular.bunu bildiğim için önce onları arayıp,sonra annemleri aradım:34:

bu arefe memlekete gittik.tabii kayınpederimde kalıyoruz biz.evde yemek yok.annem, babanı da alın bana yemeğe gelin,evde uğraşma dedi.aldık babamı anneme gittik.yemeğimizi yedik.yatmaya kayınpederime gittik.gece kız kardeşim de geldi.abla sabah hep beraber kahvaltı yapalım dedi.sabah erkekler camiye gidince ben evi toparladım,temizlik yaptım.geldiklerinde babamı da alıp kahvaltıya gittik.hep beraber güzel bir bayram sabahi geçirdik.

ertesi gün de ben kahvaltı hazırladım annemler bize geldi.o günü de hep beraber kayınpederimde geçirdik.kayınpederimin yalnız evi şenlenmiş oldu:50:

Bu dediklerin, evladının huzurunu isteyen her anne-babanın yapacakları şeyler, benim annem de der bunları, ara ihmal etme diye...
Ancak herşeyi maaile yapmak istemiyor diye bir insanı da suçlamak, bencil addetmek doğru değil...

annem beni her aradığında müsaitmisin işin var mı diyo, bu çok güzel bişey, artık benimde bi ev hanımı olduğumu (üstelik en beceriksizinden) kabullendi ve ille saatlerce konuşalım diye beklemiyo tabiki bu özveriyi kvlerden de bekler insan, biz araşmıyoruz ama diğer arkadaşlar için diyorum

Aynen.. Ben evin en küçüğü olmama annem tamamen yalnız kalmasına rağmen kimse kadar müdahale etmedi.. Ağladı belki ama kendi evinde, kimseye belli etmeden, kimsenin hayatına karışmadan.. Şimdilerde alıştı, ya da bize öyle söylüyor bilemiyorum.. Müsait misin nasılsın diye bi aradım kızım der sadece, o onu demiş bu bunu demiş eşinle aran nasıl çocuk ne zaman vs. diyen biri değildir, öz annem bile soramıyorsa bana bazı şeyleri başkaları hiç cesaret etmemeli zaten..

Kayınvalidemi de kandillerde ararım sadece.. Sorunumuz da yok üstelik.. Eşimle telefonlaşırlar genelde..

Ha anahtar isteyen kafilesindey midir diye sorarsanız , nişanlıyken öyle bi duyum alıp şok olmuştum.. Şoku atlattıktan sonra nişanlıma gereken cevabı vermiştim tabi.. Karşı tarafın isteklerine bizim nasıl cevap verdiğimizde son derece önemli tabi..

Aman susayım , aman bi sorun çıkmasın desem şu anda bende belki 'evde birşeyler değişmiş gibi acaba kayınvalidem mi eve girdi, bana yardım edin.. en başlar ses etmedim ama anahtarı verdim , şimdi ne yapabilirim psikolojim bozuldu evde sürekli birşeyler değişmiş ya da ben öyle sanıyorum ' tarzında bi konu açabilirdim..

hanımefendi benim eltim yok henüz, erkek kardeşim de yok gelinimiz olsun. Sadece kendi yaşadıklarımdan örnek vermek istedim, kv düşmanı oldum. Yahu şimdiki aklım olsa anahtarımı değil kv me, anneme dahi vermezdim. Ona bakarsanız siz de eltinizden yola çıkarak gelinleri suçluyorsunuz. O yüzden eşit kulvarlarda olduğumuzu düşünüyorum. :34: Kimin ağzı kimden yandıysa o gruba karşı çıkıyor. Doğru mudur? :34:

insanların başka işi, uğraşı, hobisi ,ilgi alanı yokta o yüzden böyle oluyo, marazi bi şekilde çocuğuna bağlanan her anne çocuğu evlendiğinde travma yaşıyo resmen, kız anneleride yapabiliyo bunu, işleri güçleri çocuk oluyo,gelin/damat oluyo,halbuki yaşını başını almışsın emekli oluyo çoğu gez toz başka uğraşlarında olsun dimi

Aynen öyle, ama yine is esinde bitiyor buda ayrı bir mevzu..
Ben cekirdek aile de büyüdüm, ic ice ve kalabalık yasamayı göze alamam keza arkadasım da öyle, zaten bu yüzden huzursuz ve mutsuz, kesinlikle bir cözümü yok!

Esi bunun normal oldugunu söylüyormus düsünebiliyor musunuz?
Ben dobra bir insanım, aklımdan geceni, dogru olan seyi söylemekten cekinmem.
Ama arkadasım bana anlatınca cogu zaman sessiz kalıyorum, düsüncelerimi acıkca ifade etmem karı-koca arasına girmek olur diye?
Es önce bu taraf! diyor, sessiz kalıyor ben buradan gitmem, annemi yalnız bırakmam diyor..
İnsan önce bir düsünür, ya bu sekilde kabul edicem, ya da anladınız siz onu..!
Zaten adam acık acık durum bu, ya bu deveyi güdeceksin, ya da bu diyardan gideceksin demis. :53:
Sen hem gütmek istemiyorsun, ama bir yandan da kabullenmis görünüyorsun ama aslında kabullenmiyorsun ve bu seni mutsuz ediyor.

Ortada beni düsünmeyen bir es varken sevgiden bahsetmekte bir noktadan sonra mümkün olmaz ki? Tartısmalar, uyumsuzluk iliskiyi, sevgiyi yıpratır zaten. :ssz:

İstemedigim birseyi yasayamam ki ben, mutsuz olurum..
Rol' de yapamam, ya anlasıcaz ya da Allah Kerim..

Son düzenleme:
O olgunluğun beklenmesinden daha garip ve vahim olan, 40-50li yaşlarda insanların 20li yaşlardakilere onların toyluğuna yakışır şekilde cevap verip, adeta onlarla aşık atmaları.

Görmüş geçirmiş insanın halden anlamasını, hoş görülü, yol gösterici olmasını beklersiniz ama ne yazık ki her zaman mümkün değil.:49: Kimisi de "bananeci" oluyor.Sadece gelin-kaynana ilişkşlerinde değil, her yerde,hatta bazen burada bile:50:

İnsanlar yaşlandıkça çocuklaşıyor galiba... :ssz:

Back
X