• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide sendromu :(

arkadaşlar mesele kaynana olmak ya da gelin olmakta değil mesele gerçekten özel yaşama saygı duyan insan olmakta
bende 8 senelik evliyim kaynanamlar çok yakın bize ilk evlendiğimizde anahtar kendilerinede yaptırmışlar hatta bize sormadılar
kaynanam bana anahtar bendede var acil bi durum için diye söyledi bende ses çıkarmadım
ama Allah var hiç bi zamanda kapıyı çalmadan ve ben açmadan girmezler
ben yoksam bazı şeyler için girerler işte çiçeklerimi sulamak evi kontrol etmek için falan
tabii dediğim gibi herkes aynı hassasiyeti gösteremez ancak her anahtar isteyenide yanlış anlamak biraz önyargı bence

Son düzenleme:
işte düşünceler farklı olunca sonuçlar da farklı olabiliyor.annem ya da kaynanam hebersiz gelemezler,zaten uzaktayım.ayrıca ben yokken elbette keyif yapabilirler.ayrıca ben de onların evinde keyif yapıyorum:34:

ne münasebet herkes kendi evinde yapsın keyfini ben yokken benim evimde neden keyif yapılsın ya da ben neden başkasının evinde keyif yapayım anlam veremedim:53::53:

ne münasebet herkes kendi evinde yapsın keyfini ben yokken benim evimde neden keyif yapılsın ya da ben neden başkasının evinde keyif yapayım anlam veremedim:53::53:

dedim ya düşünceler farklı:34:

siz hiç annenizin evine gidip kalmıyor musunuz.anneme de,kaynanama da gittiğimde keyifli vakit geçiririm ben.işimi yaparım,yemeklerimi yaparım.gezerim tozarım,kısaca keyif yaparım.bir sene annemler evlerinde değillerdi.ben memlekete gidince annemin evinde kaldım eşimle.ne mahsuru var.aynı şekilde onlar da ben de kalabilir.benim için mahsuru yoktur:50:

bence önyargılı olamk değil bunun adı...kayınvalidenin benden anahtarı istemesini doğru bulmam ..heleki birde yeni evliysem..

ben istersem veririm..anneme yada kayınvalideme...ama yeni evlilerden evin anahtarının istenmesi hiç hoş değil..

ben iş üstündeyken telefon çalıyor çalıyor e açmıyorum haliyle..yarımmı bırakayım :))
kayınvalidede merak ediyor..ne oldu sesleri çıkmıyor bunların öldüler mi kaldılar mı diye..
düşünsene
tam heyecanlı yerinde kayınvalide kapıyı açıyor..biz kendimizden geçmişiz
kayınvalideyi görünce şok geçiriyoruz tabi oda gördüğü manzaradan dolayı utanıyor şok geçiriyor hatta kalp krizi geçiriyor ve ölüyor..

mesela yani...

böyle olsa dahamı iyi dimi kız..

en iyisimi anahtar ve kayınvalide ikilisi birbirinden uzak olsun :))))

bence önyargılı olamk değil bunun adı...kayınvalidenin benden anahtarı istemesini doğru bulmam ..heleki birde yeni evliysem..

ben istersem veririm..anneme yada kayınvalideme...ama yeni evlilerden evin anahtarının istenmesi hiç hoş değil..

ben iş üstündeyken telefon çalıyor çalıyor e açmıyorum haliyle..yarımmı bırakayım :))
kayınvalidede merak ediyor..ne oldu sesleri çıkmıyor bunların öldüler mi kaldılar mı diye..
düşünsene
kayınvalideyi görünce şok geçiriyoruz tabi oda gördüğü manzaradan dolayı utanıyor şok geçiriyor hatta kalp krizi geçiriyor ve ölüyor..

mesela yani...

sorun anahtarın ailelerde olması değil,habersiz gelip zile basmadan kapı açmalarıdır.bu onların terbitesizliğidir.ama ben çevremde hiç böyle birşey görmedim.:34:

düşünsene

mesela yani...

offfff hahahahhahah sen beni öldürcen yemin ederim hahahahahahah :1::1::1::1::1::1::1:

işte düşünceler farklı olunca sonuçlar da farklı olabiliyor.annem ya da kaynanam hebersiz gelemezler,zaten uzaktayım.ayrıca ben yokken elbette keyif yapabilirler.ayrıca ben de onların evinde keyif yapıyorum:34:
egemm :53:
canım bi hava al sen :53:
hayır anlam veremiorum :53:
yazdıklarını kocan mı okuyoda bunları yazıosun :53:
kayınvalıden ve arkadasları bir olup beyninimi yıkadılar naptılar sana :53::53:

egemm :53:
canım bi hava al sen :53:
hayır anlam veremiorum :53:
yazdıklarını kocan mı okuyoda bunları yazıosun :53:
kayınvalıden ve arkadasları bir olup beyninimi yıkadılar naptılar sana :53::53:

kim niye beynimi yıkasın.benim yaşam tarzım bu.annemler,kaynanamlar ve biz bir aileyiz,bütünüz.niye rahatsız olayım onlardan.:16:

sizin gibi düşünmeyince beynim mi yıkanmış oluyor:50:

Ben yazdıklarınızda bir sendrom göremedim.. Daha yeni evliylen fazla önyargılı mı yaklaşıyorsunuz acaba ?
Perde seçiminde düşünmeden iyi birşeyler yapmak istemiş belliki.

Hem güler yüzlü ve halis niyetli olup hemde mesafeli olunabilir elbette.
İçinizde büyütmeden iletişim kursanız hoşlanmadığınız birşey olduğunda, arada gönlünü hoş tutan birşeyler yapsanız düzeni kurarsınız.

Sayfanın ortalarında biryerlerde mi anahtar istemiş k.valide ? Çünkü henüz istememiş ve konuda sanki istenmiş gibi konuşmalar olmuş.
Ayrıca istensede, kişi anahtarı vermek istemiyorsa kırmadan söyleyebilir.
İstemek kötü birşey değil,öyle alışmış olabilir. Israr etmek sınırı aşmak oluyor sadece.

kim niye beynimi yıkasın.benim yaşam tarzım bu.annemler,kaynanamlar ve biz bir aileyiz,bütünüz.niye rahatsız olayım onlardan.:16:

sizin gibi düşünmeyince beynim mi yıkanmış oluyor:50:
ya herkes bir aile sonucta ama herkesin durması gereken bi çizgi var sınır var aileyiz die benim EVİM YA EVİM ne die benim evınım anahtarı olsun kişiye ait ozel mulk ya ne die anahtar verilsin aile baglarının kuvvetlı olması guzel bişey ama tutupta al benim evın anahtarı sende dursun gel takıl gibi nedir canım bu :53: ne özelin kalıo o evin sana aitligi nerde kaldı sonucta sende o eve anahtarla kapını acıp giriosun dierleride ne anlam kaldı ? :53::53:

ya herkes bir aile sonucta ama herkesin durması gereken bi çizgi var sınır var aileyiz die benim EVİM YA EVİM ne die benim evınım anahtarı olsun kişiye ait ozel mulk ya ne die anahtar verilsin aile baglarının kuvvetlı olması guzel bişey ama tutupta al benim evın anahtarı sende dursun gel takıl gibi nedir canım bu :53: ne özelin kalıo o evin sana aitligi nerde kaldı sonucta sende o eve anahtarla kapını acıp giriosun dierleride ne anlam kaldı ? :53::53:

her yorumumda benim düşüncem diye yazmışım,niye beni sorun ediyorsunuz anlamadım:44:

Sayfanın ortalarında biryerlerde mi anahtar istemiş k.valide ? Çünkü henüz istememiş ve konuda sanki istenmiş gibi konuşmalar olmuş.
İstemek kötü birşey değil,öyle alışmış olabilir. Israr etmek sınırı aşmak oluyor sadece.

yok canım istenmemiş,ama istenebilir diye yazılıyor:1:

genel olarak anahtarın kayınvlıdelerde olmasını soluoruz canım konu sahıbının zaten yasadıgı bisey deil öle konu acıldı herkes bu anı beklıomuş döküldük :1:. sorun ısrarla anahtarın istenmesi eve habersiz gelınıp anahtarlagirilmesi ve evın sahıbı evde yokken gelip ooh keyif çatılması sagın solun kurcalanması :)

seni sorun etmioruz sadece düşüncelerin karsısında şoka giriyoruz ister istemez yorum yapıoruz :42:

şoka girecek bir durum yok.ben geniş ailemle mutluyum.gerçi eksildik,babamla kaynanamı kaybettik:14:

genel olarak anahtarın kayınvlıdelerde olmasını soluoruz canım konu sahıbının zaten yasadıgı bisey deil öle konu acıldı herkes bu anı beklıomuş döküldük :1:. sorun ısrarla anahtarın istenmesi eve habersiz gelınıp anahtarlagirilmesi ve evın sahıbı evde yokken gelip ooh keyif çatılması sagın solun kurcalanması :)

''Hayır'' denildiği zaman hala ısrarla bir konuda direten bir insana bende kızıyorum fakat bunun yoluda (eğer eşimizde muhalif değilse) konuşmaktır.
Kırmadan uygun olmadığını anlatmak zor olmasa gerek.
Anahtarı olanlarda kapıyı çalmadan giriyorsa bu gerçekten tuhaf. Ben duymadım ama belki vardır.
Anahtarı kapının üzerinde tutarsanız kimse anahtarla giremez. Her defasında uyarırsanızda öğrenirler zamanla.

şoka girecek bir durum yok.ben geniş ailemle mutluyum.gerçi eksildik,babamla kaynanamı kaybettik:14:
başın saolsun. amabu kadar taviz verip hala nasıl hayatta kaldın yada nasıl o evlilik bitmedi şaşırdım dogrusu. bizim kaynanalar tuhaf demekki :26:

''Hayır'' denildiği zaman hala ısrarla bir konuda direten bir insana bende kızıyorum fakat bunun yoluda (eğer eşimizde muhalif değilse) konuşmaktır.
Kırmadan uygun olmadığını anlatmak zor olmasa gerek.
Anahtarı olanlarda kapıyı çalmadan giriyorsa bu gerçekten tuhaf. Ben duymadım ama belki vardır.
Anahtarı kapının üzerinde tutarsanız kimse anahtarla giremez. Her defasında uyarırsanızda öğrenirler zamanla.
duymadın mı ? konunun basındaki sayfaları bi okuda gör neler yapıolar anahtarlı kaynanalar:1:

seni sorun etmioruz sadece düşüncelerin karsısında şoka giriyoruz ister istemez yorum yapıoruz :42:

Bazı kişiler geniş aile olunca mutlu oluyor. Esasında ailenin ''aslı kaybolmayan'' hali bu.
O kadar önyargılı ve tahammulsuz olmuşuz ki kapıyı açmaya üşenir olmuşuz ailemize.

Kötülük yapanlar haricinde eşimizin ailesine kucak açsak halis niyetlerle mutlaka sonucunu alırız diye düşünüyorum.

K.validemiz birşey yaptığında, gözümüzü kapatıp ''acaba annem yapsaydı tepkim ne olurdu'' diye düşünüp sonra cevap vermek lazım.
''Benim annem öyle şey yapmaz'' olmasın cevap, farzedelim ki yapıyor.

Back
X