Kayinvalide sorunsali 🤔

Paramore1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2020
75
79
3
28
Evet kk kadınları burada ki çoğu kadına dert olmuş bir konu bu . Simdi ben de kendi kayinvalidemden bahsedicem.Sevgililik döneminde kayınvalide adayı ile tanıştım Allahım dedim bu ne tatlı bir kadın beni canım fistigim diye seviyor hep yanım da oluyor sevgilime beni sürekli övüyor, benim arkamda duruyor vs vs . Ocak ayında istemem oldu mayısda nikâhımız kıyıldı ağustosda düğünümüz oldu . Nisan yapmadım sözlülük dönemimiz oldu . O dönem de hata ettim ailesinin içine daha fazla girdim. Kaynanam ufak ufak değişmeye başladı.Bana bel altı şakalar yapmaya başladı (tepkimi gösterdim ama devam etti) oğlunu övmeye başladı benim oğlum söyle zeki benim oğlum söyle akıllı benim oğlum da benim oğlum. Çok aldırış etmedim o zamanlar.Nikahimiz olacak nikah elbisesi alınması gerek , o zamanlar çalışıyorum mola vaktim de beni aradı kaynanam ve dedi ki iki tane elbise buldum sana ama beğenir misin bilemedim dedi çok güzeller ben çok begendim dedi.Nerde buldun anne dedim.Dedi ki let go da.Bir moralim bozuldu ama o zamanlar maddi durumları kötüydü bişey demedim ( icimden diyorum ki belki güzeldir elbise durumları yok bişey deme ) at bi resimlerini anne bakayim dedim , wp den attı. Biri 15 TL biri 30 TL elbiselerin ve milattan kalma yani küçük çocuğa versen ıyyy bu ne der öyle kötü.Yine bişey demedim mesaj attım beğenmedim ikisini de yazdım başka birşey demedim.Is yerinde bütün gün yüzüm asık gezdim iş arkadaşlarım ne olduğunu sordu söylemedim.Aksam oldu benim ki beni almaya gelmis.Ben o ara depodayım, iş yerinden bir arkadaşım suratimin asık olduğunu söylemiş kavga mi ettiniz diye sormuş.Ben onu görünce hiç çaktırmadım gayet güler yüzle hoşgeldin canım az bi isim kaldı bekle çıkıcam dedim ama önce gel bir konuşalım dedi.Neyse çıktım konuştuk neyin var dedi durumu anlattim vs vs. O da annesini aramış ve annesine bağırmış kızmış.Bu olaydan 2 gün önce bize oturmaya gelmişlerdi annesi ile tok geldim sadece çay içerim demişti kaynanam o yüzden sadece benimkine yemek verdim o işten direk gelmişti. Ertesi gün oldu benim ki beni arıyor. Annem çok ağlıyor sen biz geldiğimiz de yüzüne bakmamışsın önüne çatal kaşık koymamışsın o çekinmiş açım demeye , gelmesini istemiyor gibi davranmışsın dedi.Sadece güldüm ve dedim ki dün sen onu arayıp bağırdın benden intikam alıyor.Aksam beni annesine götürdü konusun diye bende açıkladım durumu ben ömrümde misafir ağırlamış insan değilim bizim ailede biri açsa açım der senin cekinecegini düşünmedim asla . Diğer anlattıkların da sana öyle gelmiş ben öyle davranmadım dedim .Bana verdiği cevap sen oğlumu aratıp bana bagirtmasan bende bu konuları hiç açmazdım. Onun dışında işte nikah oldu bitti falan bu sürekli oğlunu övüyor benim oğlum gibisini buldun da diye ifadeler kullanıyor. Bir kavgamız olsun direk oğlunu savunuyor. Esim de annesine çok düşkün yani annesidir illa ki düşkün olacak ama bana bile beni özlediğini söylemez annesine söylüyor o derece düşkün. Hani evliliğin de eşiyle sorunu olan anneler bir tane evladına kendini adarmış evladına aşık bir anne olurmus ya o durum .
Bazen çok sinir oluyorum eşime de gıcık davranıyorum kaynanam onu övdükçe adam benim gözüm de küçülüyor sanki halbuki akıllı zeki birini olduğunu biliyorum ama böyle sürekli söylenince tam tersini düşünmek geçiyor icimden.Buda eşimle sorun yaşamama sebep oluyor . 😑 Zaten eşimle de sorunlarım var. Bunlar da sürekli aklıma geliyor kendi kendime sinir oluyorum 😫😫 Azıcık motive edersiniz beni diye yazıverdim.

Aklın varsa onu kötülemeyi seçmezsin benim eşim hiç anneci değildir ama onu kötülediğimde biricik olarak görürdü.Yüzün düşmeyecek takmayacaksın onun şikayet ettiği şeyleri kendince açıklayıp senin öyle bir niyetin yokmuş gibi safa yatacaksın...

Aklın varsa onu kötülemeyi seçmezsin benim eşim hiç anneci değildir ama onu kötülediğimde biricik olarak görürdü.Yüzün düşmeyecek takmayacaksın onun şikayet ettiği şeyleri kendince açıklayıp senin öyle bir niyetin yokmuş gibi safa yatacaksın...
Valla annesinin yaptığı şeyleri söylüyorum ben suratım asılıyor çünkü oda soruyor noldu noldu diye .Anlatınca bana destek verecek bişey demiyor savunmaya çalışıyor ama savunacak bir tarafi olmadığı için kala kalıyor .

Ne kadar işgüzar insanlar var ya o iş arkadasinin ustune vazife mi senin suratının asık olduğunu sözlüne söylemiş.Ondan sonra film kopmuş zaten sizde sozlunun arayıp bağırması kadini kinlendirmis.Ama eski püskü elbiseleri sana atması cok yanlis KV orda hatalı sacmalamis.
Yemek mevzusunda sen biraz hatalı gibi geldin bana tokum dese bile israr edilir bizim burada gerci tum Turkiyede boyledir bu.
Keşke olsun anne tok olsan bile otur bir tadina bak deseydin neyse olan olmus.
Ama bu kadin da az degil gibi kinci,intikamcı bununla baş etmek zorundasin.Annesini kötüleme eşine sakin daha cok savunur onu sen daha cok sinirlendiginle kalirsin.

Valla annesinin yaptığı şeyleri söylüyorum ben suratım asılıyor çünkü oda soruyor noldu noldu diye .Anlatınca bana destek verecek bişey demiyor savunmaya çalışıyor ama savunacak bir tarafi olmadığı için kala kalıyor .
Söyleme işte suratta asma bırak şikayet eden sorun çıkaran annesi olsun

Bi kere oğluna annesini kötülemişsin, o aptalca davranıp annesini arayıp saymış dökmüş, annesi çocuk gibi intikam almış, oda oğluna seni kötülemiş ajitasyon yapmış, eşin aklınca sizi yüzleştirmiş iyice b.k etmiş. Kimse akıllı politik davranamıyor mu? Ha bide iş arkadaşlarının densizliği var.

Ne kadar işgüzar insanlar var ya o iş arkadasinin ustune vazife mi senin suratının asık olduğunu sözlüne söylemiş.Ondan sonra film kopmuş zaten sizde sozlunun arayıp bağırması kadini kinlendirmis.Ama eski püskü elbiseleri sana atması cok yanlis KV orda hatalı sacmalamis.
Yemek mevzusunda sen biraz hatalı gibi geldin bana tokum dese bile israr edilir bizim burada gerci tum Turkiyede boyledir bu.
Keşke olsun anne tok olsan bile otur bir tadina bak deseydin neyse olan olmus.
Ama bu kadin da az degil gibi kinci,intikamcı bununla baş etmek zorundasin.Annesini kötüleme eşine sakin daha cok savunur onu sen daha cok sinirlendiginle kalirsin.
Sevmeye çalışıyorum kadını da olmuyor valla .Daha neler var neler de buraya uzun yazınca okumuyor kimse yazmadım o yüzden

Bi kere oğluna annesini kötülemişsin, o aptalca davranıp annesini arayıp saymış dökmüş, annesi çocuk gibi intikam almış, oda oğluna seni kötülemiş ajitasyon yapmış, eşin aklınca sizi yüzleştirmiş iyice b.k etmiş. Kimse akıllı politik davranamıyor mu? Ha bide iş arkadaşlarının densizliği var.
Annesini kötülemedim dedim ki böyle böyle oldu benim de zoruma gitti yani annen düşünemedi heralde dedim. Bu kötülemek değil ki

Annesine kızıp bağırması bana kötü geldi. Annesine bunu yapan sana neler yapar. Eski kıyafet atması kötü ama işinize karıştırmayıp sorunu çözebilirdiniz. Büyütmüşsünüz. Kadın da kafa kırık gibi. Şaka şekli, 20 tlye kıyafet atması, yemek vermedi filan demesi. Ha yine seninkinde iş yok. Ara yapmaktan aciz. Laf taşıyor anca.

Annesini kötülemedim dedim ki böyle böyle oldu benim de zoruma gitti yani annen düşünemedi heralde dedim. Bu kötülemek değil ki
Sen öyle düşünüyorsun çok az erkek bunu istediğin gibi düşünür ve ona göre akıllıca bertaraf eder. Senin ki böyle yapmamış.

Sen öyle düşünüyorsun çok az erkek bunu istediğin gibi düşünür ve ona göre akıllıca bertaraf eder. Senin ki böyle yapmamış.
Ya sorun oralar değil ki en dikkat çeken yer o konu olmuş heralde sorun kaynanam ile o zamandan bu zamana yaşadığımız şeyler yüzünden şimdi o oğlunu övdükçe ben eşime de giciklasiyorum. Yoo o kadar da zeki değil yoo o kadar da mükkemmel değil modlarındayim. Kadın ne diyorsa benim için tam tersi doğru geliyor 😑

Bence herkes sorunsal somut olayda asgaha
Ben ikinize de hak veremedim ama sürekli oğlunu övmesi sizi neden bu kadar irrite ediyor anlamadım
Örneğin yakışıklı oğlum diyorsa sizde evet çok yakışıklı deseniz bence konu kapanir

Saf ayağına yatıp annesini çok sevdiğini söyleyip, kadına da oğlunu övdüğünde tabi ki öyle, canım kocam benim, ben de o yüzden seçtim zaten onu dersiniz. Asla ama asla kayınvalidene kendinle alakalı veya biriyle alakalı bir şikayetin, kötülemen olmasın. Telefondaki görüşmeleri, mesajlarını hep kayıt olarak tut. Asla yanında ne söylerse söylesin terbiyesizlik yapma. Böyle insanlarla diyalog en az olmalı ve hayatında söz hakkı edinmesine izin verme.
Eşini elinde tutmaya çalış. Ben böyle insanlarla diyaloğun ve aile hayatının korkunç zor olduğunu düşünüyorum. Allah kolaylık versin. Eğer yapabiliyorsak eşine yansıtmaz, onunla harika geçinir gibi görünürsen belki sana inanır ama sürekli annesi ile çekişir ve ona şikayet edersen, annem yada sen durumuna düşebilir.

Bence herkes sorunsal somut olayda asgaha
Ben ikinize de hak veremedim ama sürekli oğlunu övmesi sizi neden bu kadar irrite ediyor anlamadım
Örneğin yakışıklı oğlum diyorsa sizde evet çok yakışıklı deseniz bence konu kapanir
Benim oğlum diyorsa doğrudur benim oğlum yapıyorsa doğrudur modun da . Benim çocuğum gibisini buldun da diye söylemleri oluyor ve bu sürekli oluyor .

Saf ayağına yatıp annesini çok sevdiğini söyleyip, kadına da oğlunu övdüğünde tabi ki öyle, canım kocam benim, ben de o yüzden seçtim zaten onu dersiniz. Asla ama asla kayınvalidene kendinle alakalı veya biriyle alakalı bir şikayetin, kötülemen olmasın. Telefondaki görüşmeleri, mesajlarını hep kayıt olarak tut. Asla yanında ne söylerse söylesin terbiyesizlik yapma. Böyle insanlarla diyalog en az olmalı ve hayatında söz hakkı edinmesine izin verme.
Eşini elinde tutmaya çalış. Ben böyle insanlarla diyaloğun ve aile hayatının korkunç zor olduğunu düşünüyorum. Allah kolaylık versin. Eğer yapabiliyorsak eşine yansıtmaz, onunla harika geçinir gibi görünürsen belki sana inanır ama sürekli annesi ile çekişir ve ona şikayet edersen, annem yada sen durumuna düşebilir.
Valla bi sen anladin şuan durumu sagol yorumun icjn teşekkür ederim ☺

Benim oğlum diyorsa doğrudur benim oğlum yapıyorsa doğrudur modun da . Benim çocuğum gibisini buldun da diye söylemleri oluyor ve bu sürekli oluyor .
Tamam da senin bundan rahatsız olduğunu bildiği için yapıyor
Sen öyle bı şey dediğinde ona ait gitmesen cidden ya falan desen ters psikoloji yapmış olacaksin.bi süreden sonra bırakacak. Bu yöntem her zaman ise yarar

Tamam da senin bundan rahatsız olduğunu bildiği için yapıyor
Sen öyle bı şey dediğinde ona ait gitmesen cidden ya falan desen ters psikoloji yapmış olacaksin.bi süreden sonra bırakacak. Bu yöntem her zaman ise yarar
Yok yok ben rahatsız olduğum için yapmıyor. Eşimin kendi kardeşleri bile eşime bişey diyemiyor babası bile söz söylemiyor çünkü annesi hemen atlıyor afedersin benim oğlumun g*tünü yeyin siz sizde onun ki kadar akıl var mı benim oğluma laf demek size mi düşüyor diyor 😐 kadın oğluna aşık aşık

Aile baglari kopuk olmasin ama asiri duskunluk her zaman problem olur malesef.
Bir de benim kvdemde gelinligim için "başka dugunu olan tanidigin yok mu onlarin gelinligini istesen" demişti. :)))))))
Gelinliğimin ucretini kendisi karşilamadigi ve oyle bir talepte bulunulmadigi halde boyle sacma bir fikirle cika gelmişti.

Guldum geçtim, eşim de kalkip bu konuyla alakali annesine bagirmadi. Anne düşkünü olmasa dahi adamin annesine verdigi tepkiden belliymiş size nasil davranacagi, bu kadar abarti tepkiler veren adam anasindan sikayet aldiginda size de ayni seyleri yapmasi cok normal.

Back
X