Kayınvalide sorunu

Farklı yere gelin gelmek kolay değil daha tam oraya alışamadan hemen hamile kalmışsınız üstüne kayınvalide sorunlarıyla yeni tanışmışsınız yani her şey üst üste gelmiş. Zamanla alışırsınız evlilik tam olarak böyle bir şey maalesef ..
Yapmanız gereken kayınvalideye karşı gereken cevapları vermek ve asla kendini ezdirmemek he bir de fazla takmamak .

Eşiniz sınır çizicek çağırdılar mi eşine gitmek istemediğini söyle o muhatap olsun . Kendiniz gibi davranın anlarlar sitem filan nedir? Gönül koyuyor muhtemelen. Benim görümceler öyle içli disli olmayı seviyorlar Allah tan uzaktayım. Benim özel alanim önemli. İstemiyorsam istemiyorumdur. Cok ta zorunlu olarak görüştüğüm olmuştur aman eşim kırılmasın diye . Şimdi kendi istedigimi yapıyorum bir sorun yok ama hafta da 3 gün de görmek istemem😀

Daha evliliğe alışmamışken çocuk neden? Kendi ağzınızla söylediğiniz için soruyorum.

Yine sınırlar cizmeden bir hamilelik. Bebek gelene kadar zamanin var. O zamana kadar cizgilerini ilk esine sonra annesine kabul ettirebildin, ettirdin. Aksi takdirde seni zor bir lohusalik ve bebeginle git gel zaman bekliyor. Bas sorun esin bu arada

Merhaba 6 aylik evliyim ve esimle severek evlendik. Esim ailenin tek erkegi. Ben istanbuldan onun yanina geldim. Kayinvalidemler surekli gelip gitmemizi bekliyor, aramasam neden aramadin gibi hesap sorabiliyor, suan hamileyim 1.trimestirdayim kimseyle gorusmek gidip gelmek istemiyorum. Benim ilgiye ihtiyacim varken o benden ilgi bekliyor halbuki haftanin 3/4 günü beraberiz neredeyse (hamilelik sebebiyle onlarda yedigimiz zamanlar oluyor) aramadigim icin bana sitem edebiliyor. Ben üniversite okumus, calisma hayatinda bulunmus ayaklari saglam yere basan bir kadinim, kayinvalidem tatli tatli giydigim ayakkabiya kadar nasihat verme adi altinda karisan birisi. Asla kimseyle kotu olmaz. Ben surekli bana gosterdigi elbiselere ayakkabilara bu ne anne yasli isi benim tarzim degil diyeretek sinirimi cizmeye calsiiyorum ama anlamiyor. Kendime bu yapılanlari konduramiyorum. Psikolojik destek almaya basladim ama bazen bunaliyorum yeter noktasına geliyorum her seyi istisnasiz uc gun kafama takiyorum esime anlatiyorum bu sefer de ben kötü oluyorum. Zaten buraya alisma surecindeyim baska sehir, evlilige alismak derken çok bunaldım. Bir de bunun ilgisi cikti benim cekirdek ailemde cok icli disli degildik diger akrabalarla, bunlar cok icice ve delirmek uzereyim artik. Bana ne tavsiye edebilirsiniz yeni bir cevre nasil yapabilirim?
Aileci koca, alışılamamış şehir ev evlilik, çizilemeyen sınırlar. gerçekten bebeğin ne acelesi vardı? Girip bir işe çalışsaydınız ya gelincilik oynayana kadar. Diliniz mi bağlı anlamıyorum buraya yazdıklarınız başınıza geldiğinde vereceksiniz cevabı. Kocadan mı korkuyorsunuz nedir? Hiç de öyle ayakları sağlam basan bir imajınız yok yani kusura bakmayın.

bu hafta hic annemleri gormedik diyor haftada 1 se onun icin hic.
Sizin ailenizi de görebiliyor musunuz her hafta? Bir de manipüle ediyor tamam gitmeyelim diyip boyun büküyor. Uyarılmış hali bu demeyin, tavşan kaç tazı tut yapmış. Kendi kulağınızla duydunuz mu annesini uyardığını? Adamdaki bencilliğe utanmazlığa bak. Sen ne dersen de annemin istediği olacak yapıyor. Böyle anneci adamlar değişmez hiç ümitlenmeyin. Değişirse de ömrünüzden ömür gider, huzursuzluk tartışma stres içinde yaşarsınız. Ben gelmiyorum gitmiyorum, sen istediğin kadar git gör aileni, beni suçlu hissettirme, ben kendi ailemi her hafta göremiyorum diyip rest çekeceksiniz. Kendine yeni aile kurmamış, olan aileye birini eklemiş diğeri de yolda.

Merhaba 6 aylik evliyim ve esimle severek evlendik. Esim ailenin tek erkegi. Ben istanbuldan onun yanina geldim. Kayinvalidemler surekli gelip gitmemizi bekliyor, aramasam neden aramadin gibi hesap sorabiliyor, suan hamileyim 1.trimestirdayim kimseyle gorusmek gidip gelmek istemiyorum. Benim ilgiye ihtiyacim varken o benden ilgi bekliyor halbuki haftanin 3/4 günü beraberiz neredeyse (hamilelik sebebiyle onlarda yedigimiz zamanlar oluyor) aramadigim icin bana sitem edebiliyor. Ben üniversite okumus, calisma hayatinda bulunmus ayaklari saglam yere basan bir kadinim, kayinvalidem tatli tatli giydigim ayakkabiya kadar nasihat verme adi altinda karisan birisi. Asla kimseyle kotu olmaz. Ben surekli bana gosterdigi elbiselere ayakkabilara bu ne anne yasli isi benim tarzim degil diyeretek sinirimi cizmeye calsiiyorum ama anlamiyor. Kendime bu yapılanlari konduramiyorum. Psikolojik destek almaya basladim ama bazen bunaliyorum yeter noktasına geliyorum her seyi istisnasiz uc gun kafama takiyorum esime anlatiyorum bu sefer de ben kötü oluyorum. Zaten buraya alisma surecindeyim baska sehir, evlilige alismak derken çok bunaldım. Bir de bunun ilgisi cikti benim cekirdek ailemde cok icli disli degildik diger akrabalarla, bunlar cok icice ve delirmek uzereyim artik. Bana ne tavsiye edebilirsiniz yeni bir cevre nasil yapabilirim?
Çiçeğim bir cinnet hepinize iyi gelecektir 🌷🤌

Daha evliliğe alışmamışken çocuk neden? Kendi ağzınızla söylediğiniz için soruyorum.
Korunurken oldu
Farklı yere gelin gelmek kolay değil daha tam oraya alışamadan hemen hamile kalmışsınız üstüne kayınvalide sorunlarıyla yeni tanışmışsınız yani her şey üst üste gelmiş. Zamanla alışırsınız evlilik tam olarak böyle bir şey maalesef ..
Yapmanız gereken kayınvalideye karşı gereken cevapları vermek ve asla kendini ezdirmemek he bir de fazla takmamak .
Yani kendimi ezdirmiyorum aslinda ama karsi taraf anlamak istemiyor sınırları fazla zorluyor. Ornek veriyorum evime ev hediyesi adi altinda kendi zevkine gore biseyler almis, onlari kaldirdigimda nereden ne yaptin gibi soruyor ben de yeteri kadar kullandim baska bir sey alicam eve uygun dedigimde bozuluyor ama ertesi gun yine evime geldiginde buraya bence boyle bisey koy gibi yorum yapabiliyor, yani karsimdaki insan da biraz anlamamak üzerine dirençli

Aileci koca, alışılamamış şehir ev evlilik, çizilemeyen sınırlar. gerçekten bebeğin ne acelesi vardı? Girip bir işe çalışsaydınız ya gelincilik oynayana kadar. Diliniz mi bağlı anlamıyorum buraya yazdıklarınız başınıza geldiğinde vereceksiniz cevabı. Kocadan mı korkuyorsunuz nedir? Hiç de öyle ayakları sağlam basan bir imajınız yok yani kusura bakmayın.
Aslinda korkmuyorum yeri geldiginde cevabimi veriyorum ama karsi taraf anlamakta israrci durumum bu sekilde ayaklarim yere saglam basiyordu diyorum ya artik kendimi ben de taniyamiyorum ve cok ezik hissediyorum. İnanin kendime konduramiylrum bu olanlari

Esim de aileci. Ona kalsa her gun gitmek ister ama bana birakiyor tamam askim gitmeyelim ama mesela bu hafta hic annemleri gormedik diyor haftada 1 se onun icin hic. yine bana tamam gitmeyelim demesi de sorun var hala idrak edemiyor benim istediğim icin gidilmedigini dusunuyor
İşte eşinde mesele. Sizi ailesi olarak görmüyor. Bu tipler düzelmiyor da. Ya kadın da erkek de bu kadar aileciyse evlenmemeli cidden. Eşlerine yazık. Madem çok seviyorsun ailemle dipdibe olmayı otur onlarla. Niye birinin başını yakıyorsunki.
Bir de hepimizin ailesi var özleyince gidip görüyoruz ama arada bir yani. Haftada bir insan ailesinde ne yaparki. Zaten hafta içi iştesin. Çık gez az eşinle ya da bekarsan tek anı biriktir yaşa. Ne yapıyorsun gidip mesela. Birey olamamış yetişkin olamamış insanlar cidden. Ne bileyim çık bir dağa yürüyüş yap, tiyatroya bilet al git arkadaslarınla buluş. Eşiniz haftada biri begenmedigine göre haftada üc dört gitmek istiyor demekki. E yuh yani. Aynı ildeysen bile iki ya da üç haftada bir gün yeter bence.

Back
X