• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide Söylemi

Merhabalarrr başımdan bir şey geçti acaba ben mi kötü düşünüyorum diye sizlere sormak istedim. Ben şuanda 29 yaşındayım 6 aylık evliyim annemi 22 yaşında kaybettim. Bayram için eşimin memleketine geldik günlerdir buradayım bir akrabasına gittik ve farklı şehirlerden olduğumuz için yemek kültürümüz de farklı sürekli bana bunu biliyor musun bizim orada yaparlar gibisinden bir şeyler diyorlar o muhabbet arasında kayınvalidem akrabanın kulağına eğilip annesi yok ya bilmiyordur dedi. Bende bunu duydum ve çok üzüldüm bir şey diyemedim annemi kaybetmenin acısını hiç unutamadım alışamadım hala bu tarz söylemler beni çok üzüyor ...

Eşime bunu dediğimde ne alakası var o yol göstericisi yok gibisinden konuştu diyor. Anlamıyorum benim annem köyde yaşamadı köy yemekleri falan da yapmazdı köy yöre yemekleri yapınca mı annemiz biliyoruz bir şeyler gerçekten çok sinir oldum... Aslında çok iyi insanlar ama anlayamıyorum bu söylemleri.. Bir de eltimle beni sürekli karşılaştırma gibi bir şey yapıyor , o burda yerdi o çok bunu çok sever öyle böyle şöyle benim de öyle olmamı istiyor galibe ama herkesin kişiliği farklıdır ...

Sizce ben mi yanlış anlıyorum hassas bir konu olduğu için ben mi çok düşünüyorum anlamıyorum
Öncelikle başınız sağ olsun ama 29 yaşında koca kadinsiniz annesiz olmanız durumunun hassas bir yeri kalmamış ki artık
Benim de babam yok
Sizin şimdiye kadar alışmanız gerekirdi
Annem yok ya öğretmedi de geç niye aliniyorsun al sana bahane işte yapma yemek falan bu şom agizli insanlara

kaynana niye soyledi bilmem belki iyi niyetinden kadini susturmak icin, belki cahilliginden.
ama
Eşime bunu dediğimde ne alakası var o yol göstericisi yok gibisinden konuştu diyor.
esine cok kizdim
senin yarali yanin bu oldugunu bilmiyor mu? kendisine gore alakasi olmadigini dusunse bile senin kirildigini görüp (Ki insan hassas noktasindan cok cabuk hasar alir, kiminin alakasiz bulup takilmayacagi sey ona agir gelebilir) senin yaninda olmasi, annesini de musait bir aninda "selin duymus cok uzulmus, onun yaninda annesinden bahsetme" demesi gerekirdi.
benim esim de sizinle benzer zamanlarda annesini kaybetmis. benim iliskide en dikkatli oldugum konularin basinda bu geliyor. her sene annesinin dogum gununde onun adina bagis yapar sertifikasini esime atarim hatirasini anmak icin, asla "anneme anne demen gerekir" vs demedim annem en ufak ima etse panter gibi atladim. ailem bile cok dikkat eder asla "ailen" diye birsey sormaz soracaksa mutlaka "baban" derler. velev ki bu konuyla ilgili birsey oldu bence ailem iyi niyetliydi ama esim kirildi - konunun sacma sapan olmasinin hicbir önemi yok. mutlaka ona hak verir aileme de "iyi niyetle soylediginizi biliyorum ama kirilmis, onun da hassas yeri burasi sakın tekrar etmeyin" derim
bence bir es de bunu soylemeli.
sakin ve huzurlu bir aninizda esinizden bu konuda daha cok destek beklediginizi soyleyin bence - cunku belli ki biraz kıt biri, anlamamis🤬
ayrica anneniz o yorenin insani degil. 22 sene size o yemegi yapmadiysa zaten bilmediginden - onun yöresi olmadigindan yapmamistir. bunun annenizin erken vefatiyla ne ilgisi var? sacma sapan konusmus kaynananiz

Kayınvalide densizlik etmiş, art niyetli gibi gelmedi bana. Ama oranın da artık suyu ısınmış. Bayram ziyaretinizi yapmışsınız zaten, eve dönme vakti gelmiş. İnsanlarla yüz göz oldukça bunların yaşanma ihtimali de artıyor.

Ɓayram geçti gitti dönün artık evinize.
Eşinizde annesi art niyetli olmasa bile biraz daha sizi anlayarak konuşabilirmiş. Çok bile kalmışsınız ailesinin yanında.

Ben olsam alınmazdım lafı geçiştirmek istemiş bence umursamayin bu arada başınız sağolsun

Annenize rahmet dilerim.
Ama annenizin vefat edip etmemesiyle ne alakası var yahu? İyi veya kötü niyetle bilmiyorum, bu yorumda patavatsızlık ve herkesi kendi köyünden ibaret zannetmenin verdiği bilmemek var.
Her annesi olan her yemeği biliyor mu yada annesi vefat eden hiçbir şey bilmiyor mu? Birde bunun düşünülmesi başka birşey sizin adınıza yanınızda yüksek bir fısıltıyla açıklanması başka birşey.

Yemek tertibini, püf noktalara önem vermeyi annemden gördüm. Ama kendi memleketinin mutfağına ait birçok tarifi kendi kendime öğrendim. Farklı yöresel yemeklere de meraklıyım herhalde bir tanesini bile annemden öğrenmemişimdir. Taze fasülye, bulgur pilavı gibi en basit yemekleri yapışımız bile birbirinden farklı.

Hem kayınvalideniz hem eşiniz konusunda rahatsız olmakta haklısınız.

Son düzenleme:
Başınız sağolsun insan yarası olunca hep oradan hissediyor acıyı ❤️ benim ailem köyde doğmuş ama zamanında yurtdışına göçmüşler annem köyle ilgili hiç bir şeyi bilmez, eşiminkilerde baya hamaratlar o konularda ve ben çoğu şeyi bilmem ne yapmayı ne tadını 😅 mütemadiyen benimle dalga geçiyorlar; sen bunu bilmezsin, zengin bunu nerden bilsin (asla zengin değiliz) , bak bi tadına bak falan diye diye. Gülüp geçiyorum çünkü onlarda eğleniyor çünkü kütüğüm baya doğu köyü ama ben ama annem bile bilmiyor coğu şeyi 7 yaşında ayrıldığı için 😅

Üzmeyin kendinizi, eşinize de bu bi daha olursa uyarmalarını isteyin. Babamı kaybettim ben küçükken eşimin babannesiniji ban bir patavatsızlığk oldu hem cevap verdim, hem eşimi uyardım o hiç nazik olmayan bir şekilde uyardı sonraki muhabette

Merhabalarrr başımdan bir şey geçti acaba ben mi kötü düşünüyorum diye sizlere sormak istedim. Ben şuanda 29 yaşındayım 6 aylık evliyim annemi 22 yaşında kaybettim. Bayram için eşimin memleketine geldik günlerdir buradayım bir akrabasına gittik ve farklı şehirlerden olduğumuz için yemek kültürümüz de farklı sürekli bana bunu biliyor musun bizim orada yaparlar gibisinden bir şeyler diyorlar o muhabbet arasında kayınvalidem akrabanın kulağına eğilip annesi yok ya bilmiyordur dedi. Bende bunu duydum ve çok üzüldüm bir şey diyemedim annemi kaybetmenin acısını hiç unutamadım alışamadım hala bu tarz söylemler beni çok üzüyor ...

Eşime bunu dediğimde ne alakası var o yol göstericisi yok gibisinden konuştu diyor. Anlamıyorum benim annem köyde yaşamadı köy yemekleri falan da yapmazdı köy yöre yemekleri yapınca mı annemiz biliyoruz bir şeyler gerçekten çok sinir oldum... Aslında çok iyi insanlar ama anlayamıyorum bu söylemleri.. Bir de eltimle beni sürekli karşılaştırma gibi bir şey yapıyor , o burda yerdi o çok bunu çok sever öyle böyle şöyle benim de öyle olmamı istiyor galibe ama herkesin kişiliği farklıdır ...

Sizce ben mi yanlış anlıyorum hassas bir konu olduğu için ben mi çok düşünüyorum anlamıyorum
Konusun buna kırıldım diye. Gorumcenizi özleyip diyordur o konuda alınganlık yapıyorsunuz bence.

kaynana niye soyledi bilmem belki iyi niyetinden kadini susturmak icin, belki cahilliginden.
ama

esine cok kizdim
senin yarali yanin bu oldugunu bilmiyor mu? kendisine gore alakasi olmadigini dusunse bile senin kirildigini görüp (Ki insan hassas noktasindan cok cabuk hasar alir, kiminin alakasiz bulup takilmayacagi sey ona agir gelebilir) senin yaninda olmasi, annesini de musait bir aninda "selin duymus cok uzulmus, onun yaninda annesinden bahsetme" demesi gerekirdi.
benim esim de sizinle benzer zamanlarda annesini kaybetmis. benim iliskide en dikkatli oldugum konularin basinda bu geliyor. her sene annesinin dogum gununde onun adina bagis yapar sertifikasini esime atarim hatirasini anmak icin, asla "anneme anne demen gerekir" vs demedim annem en ufak ima etse panter gibi atladim. ailem bile cok dikkat eder asla "ailen" diye birsey sormaz soracaksa mutlaka "baban" derler. velev ki bu konuyla ilgili birsey oldu bence ailem iyi niyetliydi ama esim kirildi - konunun sacma sapan olmasinin hicbir önemi yok. mutlaka ona hak verir aileme de "iyi niyetle soylediginizi biliyorum ama kirilmis, onun da hassas yeri burasi sakın tekrar etmeyin" derim
bence bir es de bunu soylemeli.
sakin ve huzurlu bir aninizda esinizden bu konuda daha cok destek beklediginizi soyleyin bence - cunku belli ki biraz kıt biri, anlamamis🤬
ayrica anneniz o yorenin insani degil. 22 sene size o yemegi yapmadiysa zaten bilmediginden - onun yöresi olmadigindan yapmamistir. bunun annenizin erken vefatiyla ne ilgisi var? sacma sapan konusmus kaynananiz
söyledikleriniz o kadar doğru ki ama maalesef herkes bu kadar düşünceli olamıyor

Annenize rahmet dilerim.
Ama annenizin vefat edip etmemesiyle ne alakası var yahu? İyi veya kötü niyetle bilmiyorum, bu yorumda patavatsızlık ve herkesi kendi köyünden ibaret zannetmenin verdiği bilmemek var.
Her annesi olan her yemeği biliyor mu yada annesi vefat eden hiçbir şey bilmiyor mu? Birde bunun düşünülmesi başka birşey sizin adınıza yanınızda yüksek bir fısıltıyla açıklanması başka birşey.

Yemek tertibini, püf noktalara önem vermeyi annemden gördüm. Ama kendi memleketinin mutfağına ait birçok tarifi kendi kendime öğrendim. Farklı yöresel yemeklere de meraklıyım herhalde bir tanesini bile annemden öğrenmemişimdir. Taze fasülye, bulgur pilavı gibi en basit yemekleri yapışımız bile birbirinden farklı.

Hem kayınvalideniz hem eşiniz konusunda rahatsız olmakta haklısınız.

Çok teşekkür ederim , bende bunu anlamıyorum ya annem hayatta olsa sanki o yörenin yemeğini bileceğim
Başınız sağolsun insan yarası olunca hep oradan hissediyor acıyı ❤️ benim ailem köyde doğmuş ama zamanında yurtdışına göçmüşler annem köyle ilgili hiç bir şeyi bilmez, eşiminkilerde baya hamaratlar o konularda ve ben çoğu şeyi bilmem ne yapmayı ne tadını 😅 mütemadiyen benimle dalga geçiyorlar; sen bunu bilmezsin, zengin bunu nerden bilsin (asla zengin değiliz) , bak bi tadına bak falan diye diye. Gülüp geçiyorum çünkü onlarda eğleniyor çünkü kütüğüm baya doğu köyü ama ben ama annem bile bilmiyor coğu şeyi 7 yaşında ayrıldığı için 😅

Üzmeyin kendinizi, eşinize de bu bi daha olursa uyarmalarını isteyin. Babamı kaybettim ben küçükken eşimin babannesiniji ban bir patavatsızlığk oldu hem cevap verdim, hem eşimi uyardım o hiç nazik olmayan bir şekilde uyardı sonraki muhabette
Teşekkür ederim, evimize döndüğümüzde güzelce eşimi uyardım umarım bir daha yaşanmaz diyelim ama insanın gerçekten herkesten uzakta yaşaması güzel bir şeymiş bunu anladım bu ziyaretimde :)

Bence kadını susması için uyarmış. Sizin duyacağınızı da tahmin edememiş. Geçen iş yerine bi arkadaşın babası geldi başka bi arkadaş için de ben ikinizi ziyarete geldim dedi sonra bana dönüp sessizce onun babası ölmüş ya o yüzden öyle diyorum garip gibi kalmasın dedi. Benim kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. İnşallah arkadaş duymamıştır çok üzülür diye düşündüm. Sizin kayınvalide de öyle yapmak istemiş bence ama maalesef duymuşsunuz. Başınız sağolsun bu arada 😞
Bu yoruma katılıyorum. Kötü niyetle dememiş ama biraz patavatsızlık etmiş. Aynen bu üyenin yorumda yazdığı gibi olmuş

Kayınvalidenin niyetinin kötü olduğunu düşünmedim.. siz sürecinizden dolayı hassas olabilirsiniz.
Bir de farklı kültürden biri geldiğinde köy yerlerinde bu tarz söylemler oluyor..
Benim eşim Tunceli'li, ben Karadenizliyim bizim köye geldiğinde.. köydekiler eşime tüm nimetleri döküyor :)) köyü beğendin mi diye sürekli sordular
Bende Tunceli ye gittiğim de aynı şeyler olmuştu.
Yani normal şeyler.. bariz bi saygısızlık göremedim ben.
Çok taze evlisin böyle şeyleri kafana takarak ilk yıllarını zehir etme.
Birkaç yıl sonra huylarına, karakterlerine alıştıktan sonra sen de diyeceksin bunu mu kafama taktım diye.

Ben iyi insanlar dediğiniz için iyi niyetle ama gereksiz bir söylem diye düşünüyorum sizin orada bir yaraniz var kötü niyet görmüyorum bu açıklama gereksiz diye düşünüyorum.Ona göre demekki bir anne kızına ahçılık öğretmeli halbuki bir anne kızına yemek yapmayı ondan daha iyi bilen ve seven bir eş seçmeyide öğretebilir :) Gülün azıcık her yerel şehir yemeğini bilmek sevmek beğenmek zorunda bile değilsiniz.Her kişi kendi şehir yemeğini matah sanıyor her annenin kendi çocuğunu yada kendi sözünü matah sanması gibi.Takmayın olurmu.Annenizin ruhu şad olsun

Bu yeme içme üzerinden var olmayı ben de eş tarafında görüyorum ve anlayamıyorum. Türlü çeşit yemek biliyorum (kv falan o tarafın büyükleri bilmiyor onları) ama o hamuru yoğurmadıkça bir hiçim 😂 söylediği cümleyi duymayacağınızı sanmış, niyeti kötü değil ama ayıp etmiş unutun gitsin.

başınız sağ olsun
patavatsız kadın
her gün görmeyeceksiniz boş verin gitsin

konuşmayı bildikleri yol böyle :/ ben de bu yemek muhabbetine sinir olurum onlar da sizin bildiklerinizi bilmez siz bir şey diyor musunuz yok. ama işte konuşmayı bildikleri yol böyle..
karşılaştırma dediğiniz muhabbeti de konuşacak bir şey bulamadığı için yapıyordur
eşinin kafanı rahatlatması lazım kendi kendine olmaz

Son düzenleme:
Ben insanlara yumuşak karın gösterilmesi taraftari degilim. Bi konuda hassas yanima dokunulduysa da hassasiyetimi ve uzuldugumu belli etmem, o insanlari uyandirmam

Yillar önce yeni evliyken benim kvdeyi bir gun karsima alip insan gibi guzelce konuşmuştum X konuda hassasim lutfen açmayalim diye o da tamam demişti ki eşim de uyarmisti ona rağmen tamda ortaminda uyarildigi konuyu açmişti. :) Tabi eşim baya tepki gostermisti ama hiç geregi yoktu onca tantananin.
Bazi insanlar pisliktir. Gidip o insanlara şu konuda hassasim demek gel beni oradan vur demekle ayni şey bana göre. O yuzden karsi tarafa nereye dokunursa caninizi yakacagini tutup elinizle göstermeyin.

Ha sizin kaynana cahil bir bicimde sizi savunmaya calismis gibi duruyor benimki gibi şeytanlik sezmedim.

Back
X