Kayınvalide ve Eş Problemi

Suan aranız nasıl kayınvalidenizle. Birde mesela size böyle yaptığı için bir
Aramız Felaket :)

Ilk yıl her konuşmada görüsmede ağlıyordum tam anlamıyla kaynanalık yapıyordu sonra durumu eşim farketti ondan saklıyordum saf gibi
ve benim dışımda birtakım olaylar gelişti en son 1 yıl önce telefonda konuştum cenaze sebebiyle mecburi bir konuşmaydı 50 sn falan.

Bence siz hiçbir şey söylemeyin. Eşiniz gerekli görürse kendisi söyler. Sonra siz kötü olursunuz. Eşinize karşı da çok dile getirmeyin bence oda farkında her seyin. Çünku onlara "Annen" diye girince bir gardin ardindan dinliyorlar bizi. Önce hak verir gibi olur sonra tekrar dillenince ardında bir niyet arar 🥴 aranan algıya ulasilamiyor.. Müsaitseniz açın değilseniz bakmayin bu kadar basit. Bence telefonun açılmaması da iyi bir cevaptır kv ye

Aramız Felaket :)

Ilk yıl her konuşmada görüsmede ağlıyordum tam anlamıyla kaynanalık yapıyordu sonra durumu eşim farketti ondan saklıyordum saf gibi
ve benim dışımda birtakım olaylar gelişti en son 1 yıl önce telefonda konuştum cenaze sebebiyle mecburi bir konuşmaydı 50 sn falan.
Ama eşiniz anladığım kadarıyla size destek olmuş bu konuda. Benim eşim genel olarak ailesine karşı hep bir mahcup bir havası var garip bir şekilde. Yani mevzu oldugunda da tek dediği sana hakveritorum der. Ama asla hani konusayim bida böyle yapmasınlar modunda değildir. Ben konuscam deyince ben konuşurum dedi. Biraz zoraki.

Ama eşiniz anladığım kadarıyla size destek olmuş bu konuda. Benim eşim genel olarak ailesine karşı hep bir mahcup bir havası var garip bir şekilde. Yani mevzu oldugunda da tek dediği sana hakveritorum der. Ama asla hani konusayim bida böyle yapmasınlar modunda değildir. Ben konuscam deyince ben konuşurum dedi. Biraz zoraki.
Şöyle söyleyim 3 yıllık evliyim çevremde de gördügüm her erkek babam dahil aynı
eşine her zaman hak verir hep arkasında durur ama iş ailesine birşey söylemeye gelince yapamıyorlar dengeyi kuramıyorlar ağzından bir söz çıksa hersey hallolacak ama olmuyor işte ..
Bizim olaylar çok büyük ve kv çok şeytan olunca eşim tavrını koymak zorunda kaldı sadece benimle değil eşimin işine maaşına eve herşeye girmeye çalışıyorlardı çünkü
mesafe şarttı bizim için

Bence siz hiçbir şey söylemeyin. Eşiniz gerekli görürse kendisi söyler. Sonra siz kötü olursunuz. Eşinize karşı da çok dile getirmeyin bence oda farkında her seyin. Çünku onlara "Annen" diye girince bir gardin ardindan dinliyorlar bizi. Önce hak verir gibi olur sonra tekrar dillenince ardında bir niyet arar 🥴 aranan algıya ulasilamiyor.. Müsaitseniz açın değilseniz bakmayin bu kadar basit. Bence telefonun açılmaması da iyi bir cevaptır kv ye
Ayy evet bu yoruma katılıyorum kesinlikle fazla üstelemeyin eşinize sonra sizin aranızda bozulur. Erkekler arada kalınca saçma bir hale bürünüyorlar, kv tarafına siz bi laf deseniz o zamanda sizi eşinize kötüleyebilirler sonra siz kötü olursunuz geçimsiz olursunuz

Yaşlı kadının ne kastı olabilir, yaşlıların çoğu öyle arka arkaya arıyorlar. Gecenin bir körü aramıyorsa sıkıntı yapmayın, işiniz varken dönmezsiniz olur biter ki zaten anladığım kadarıyla oğlunu arıyor sizi değil.

Valla ben en baştan daha nişanlı iken direk demiştim ben akşam veya gece telefonundan korkuyorum panik oluyorum çarpıntı oluyorum diye iyiki demişim arayan soran olmuyor veya whatsaptan yazıyorlar önce arayalım mi diye bunu deneyebilirsin KV ile yüzyüze gelince hani bem çok korkuyorum birden öyle üst üste arayınca panik oluyorum gibisinden bir şey uydur belki işe yarar 😂

Yaşlı kadının ne kastı olabilir, yaşlıların çoğu öyle arka arkaya arıyorlar. Gecenin bir körü aramıyorsa sıkıntı yapmayın, işiniz varken dönmezsiniz olur biter ki zaten anladığım kadarıyla oğlunu arıyor sizi değil.
Yok sonradan yazdım eşimi değil sadece. Mesela beni arıyor açmıyorum arkadan eşimi üst üste aramaya başlıyor bu sefer açmayalım diyoruz. Ya da tam tersi oluyor.

Birde şu var zoruma giden, mesela benim ailem ararken önce yazarlar müsait misiniz kızım diye öyle ararlar ve ailem rahatsız etmemek için haftada bir iki haftada bir ararlar ama eşimin annesi direk akşam 22:30 da görüntulu filanda arar. Ya da iste üst üste yani normal insan gibi bı aradın ulaşamadın az bekle yok değişik.

Valla ben en baştan daha nişanlı iken direk demiştim ben akşam veya gece telefonundan korkuyorum panik oluyorum çarpıntı oluyorum diye iyiki demişim arayan soran olmuyor veya whatsaptan yazıyorlar önce arayalım mi diye bunu deneyebilirsin KV ile yüzyüze gelince hani bem çok korkuyorum birden öyle üst üste arayınca panik oluyorum gibisinden bir şey uydur belki işe yarar 😂
Valla çok iyi yapmissiniz

Bence yol yordam bilmiyor.
Benim kaynanam da aşırı görgüsüz mesela laftan da anlamaz.
Ben fazla görüşmüyorum zaten beni değil eşimi arar
Gece pek aramadilar ama kafasına birşey takilsa gece gündüz önemi yoktur.
Esin telefonlari gece sessize alsin.

Tek sorun art arda aramasıysa eğer telefonu sessize almak çok mu zor?

Bende böyle düşünüyorum gereksiz bir kıymet vermeler. E evlenmeden önce aramıyor mussun bu kadar. Eşim hatta benim yanımda kimse yoktu der. Ailesi böyle ilgili değilmiş bekarken.Bende buna şaşırıyorum.
Hep oyle oluyor şaşmaz . Siz ve eşiniz uyurken telefonları sessize alın ikinizi sürekli ararsa uyurken duymazsınız aradığınızda da trip atarsa anne özel işlerimiz vardı duymamışız biliyorsun yeni evliyiz 🤣 diyin

Benim annem de öyledir, müsait olmam açmam 3 4 kez beni arar, elimi arar... Bu cehalet değil de merak etme olarak nitelendiriyorum. Küçük bir detay sadece, sizin enerjinizi ve huzurunuzu bozacak bir nokta olmamalı

Aramayı acamamazlık değil de reddedin hatta musait değilim diye mesaj çekin

Ayrica söylemeyin bence de niye açmıyorsun derse o zaman söyleyin "işimiz vardı sen niye üst üste arıyorsun " deyin. Yani o hesap sorarsa söyleyin

Uzun zamandır süre gelen bir problem yaşıyorum ve artık çok rahatsız oluyorum. O yüzden bir fikir almak amacıyla bu konuyu açtım. 1 yıllık evliyim. Eşimle aşık olarak evlendik. Ailelerimizden farklı bir şehirde yaşıyoruz. Kayınvalidem çok düşüncesiz ve görgüsüz bir kadın. Evlendigimizden beri aradığında acmadiysak bizim donmemizi beklemeden üst üste arıyor. Sonuçta yeni evliyiz bir ozelimiz var ama hiç saygısı yok. Ya bilerek yapıyor ya da cehaletinden böyle. Kaldı ki bana göre bir kişi aramana donmuyorsa üst üste taciz eder gibi aranmaz. Eşime bu durumu söylediğimde bana hak verdiğini söyledi ama kalkipta annesine hiçbir şey demiyor. Bugun ben konuşacağım dediğimde de ben konuşurum dedi. Siz olsaydınız kayınvalidenize bu şekilde aramasının doğru olmadığını söyler miydiniz ? Birde eşimin konusmasinin etkili olacağını düşünmüyorum. Ailesine karşı sesini çıkaramayan bir yapısı var.
Ilk zamanlar ariyolar oyle sonra artik alisiyolar mi heveslerimi geciyo aramiyolar. Bizim ki de hem beni hem esimi arardi saat 10 11 11:30

Ayy ben ne çektim o aramalardan 😀 kayınbabam her allahın günü arardı kayınvalidemle ikisi bide ben aramıyorum diye söylenirdi, zaten sürekli arıyo benim aramama fırsat yok ki. Ama en sonunda anladı bazen açmadım telefonu, bazen geri dönmedim bi şekilde belli ettim rahatsız olduğumu şuan aramıyo lar. Her gün ben ne konuşayım kayınbabam la dimi ama gitsin oğlunu arasın.

Sabahın dokuzunda nobetten geldim uyuyorum.onemli biseymi var neden ust uste aradın demek cok mu zor.nasıl boyle tepkisiz kalabiliyosunuz anlamıyorum. 1 yıl buna nasıl katlandınız.Bu tarz konulsrda ben konu sahiplerini haksız buluyorum, karsi tarafi degil. Hic uyarilmamiski . Belki dusunemiyo, belki bilerek yapıyo. Uyarılmaya ragmen yapiyosa, yuzsuzdur zaten hic bisey ise yaramaz.

Back
X