Kayınvalide ve eski elti problemi

gozdesu89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2016
328
434
33
35
Kızlar merhaba. Size bir konuda danışmak istiyorum. Kayınvalidemle ilişkimiz genel olarak seviyeli ve belirli bir düzey içindedir. Zaten son derece aklı selim ve hanım bulduğum bir kadın inkara gerek yok.
Benim eşimin abisi geçtiğimiz aylarda eşinden ayrıldı.
Eltim de anlattığım özelliklerde hanım hanımcık çok tatlı bir kız. çok iyi bir ilişkimiz vardı. Ayrılık sebepleri ise tamamen karı koca arasında yaşanan bizlerle uzaktan yakından ilgisi olmayan problemler bütünü. Onlar ayrıldıktan sonra da görüşmeye devam ettim. Uzun görüşmeler olmasa da buluşup zaman zaman kahve içiyoruz fakat bugün kayınvalidem bu durumdan çok rahatsız olduğunu,görüşmeyi tamamen kesmesem de minimum düzeye indirmemi rica etti. Ama buna gerekçe olarak da hiçbir mantıklı sebep sunmuyor. Objektif olarak yorumlarınızı merak ediyorum. Siz bu durumda olsaydınız nasıl davranırdınız?

şahsen ben ayrılan eltı olsaydım eskı esımın aılesıyle hıc bı sekılde grusmezdım tamam esıyle arasındakı problem vs sızı ılgılendırmez ama gerıye bakmaya gerek yok evlılık sadece esle yaapılmıyr aılelerle de evelenıyr dlayısıyla aıleleylee bosanılıyr :) kv de benım gıbı dusunuyr olmalı

Kaynanan nereden biliyor ki elti ile görüşmeye devam ettiğini?

Kayınvalidemin rahatsızlığının sebebini anlamaya çalışırdım ama bence çok saçma. Yani onların karı koca ilişkisi bitti diye senin arkadaşlık ilişkin neden bitsin. Bilemiyorum ne yapardım, yeni elti ile de sorun çıkarabilir, kv ile sorun çıkar. Türkiye'de herkes birbirine karışmaya hak görüyor kendinde.

Eşler bile ayrıldıktan sonra dost kalabiliyorken neden bu yaklaşım
Mantıklı bir sebep sunsun

Gizli saklı görüşmüyorum çünkü. Çocuguma o bakıyor iş çıkışı vs kahve içeceğimizi söylüyorum zaman zaman
Gizli saklı olduğunu zaten düşünmedim de kaynanam daha buluştuğum tek insanı bilmez 5 senelik evliyim. Kaynanan tabiki eski eltinin konusunu geçmesini istemez. Tesadüfen görmüş olsa neyse de özellikle konuyu açar gibi ona buluşacağını anlatman olmamış tabiki. Kaynından da gizli buluşmuyorsun o zaman gidip ona da söyle eski eşinle buluşacağız diye , ikisi de aynı şekilde gereksiz.

Ben olsam yerinde görüşürdüm ama hassasiyeti olan insanların gözüne sokarak değil. Senin arkadaşlık ilişkilerin kaynananı da kaynını da ilgilendirmiyor ki anlatasın

Gizli saklı olduğunu zaten düşünmedim de kaynanam daha buluştuğum tek insanı bilmez 5 senelik evliyim. Kaynanan tabiki eski eltinin konusunu geçmesini istemez. Tesadüfen görmüş olsa neyse de özellikle konuyu açar gibi ona buluşacağını anlatman olmamış tabiki. Kaynından da gizli buluşmuyorsun o zaman gidip ona da söyle eski eşinle buluşacağız diye , ikisi de aynı şekilde gereksiz.

Ben olsam yerinde görüşürdüm ama hassasiyeti olan insanların gözüne sokarak değil. Senin arkadaşlık ilişkilerin kaynananı da kaynını da ilgilendirmiyor ki anlatasın
Anlatamadım sanırım. Tabiki attığım her adımdan haberdar etmiyorum kimseyi. Ama çocuguma o baktığı için buluşacağımız zamanlarda geç kalacağımı söylemek ve denk geldiyse onunla kahve içeceğimi söylüyorum tabiki. Kaynıma haber vermek ne alaka?

Anlatamadım sanırım. Tabiki attığım her adımdan haberdar etmiyorum kimseyi. Ama çocuguma o baktığı için buluşacağımız zamanlarda geç kalacağımı söylemek ve denk geldiyse onunla kahve içeceğimi söylüyorum tabiki. Kaynıma haber vermek ne alaka?
Anlatamamış değilsin , empati yapamıyorsun. Kadın oğlunun bitmiş evliliği ile ilgili konuyu kapatmak istiyor. Neden senin onunla görüştüğünü bilmek zorunda olsun. Eski elti ile buluşacağız demek yerine bir arkadaşımla laflayacağız biraz diyebilirsin. Yani bu kadar hassas bir konu evlilik bitmiş yuva yıkılmış , şu kadarcık hassasiyeti düşünemiyor empati yapamıyor musun?

Ben de olsam görüşmeye devam ederdim. Onların arasında ki sorun beni ilgilendirmezdi geçerli bir sebep bile olsa kendince,beni bağlamadığı sürece o sebep.. görüşürdüm :)

Anlatamamış değilsin , empati yapamıyorsun. Kadın oğlunun bitmiş evliliği ile ilgili konuyu kapatmak istiyor. Neden senin onunla görüştüğünü bilmek zorunda olsun. Eski elti ile buluşacağız demek yerine bir arkadaşımla laflayacağız biraz diyebilirsin. Yani bu kadar hassas bir konu evlilik bitmiş yuva yıkılmış , şu kadarcık hassasiyeti düşünemiyor empati yapamıyor musun?
Şimdi şöyle bi durum var. Özellikle haber vermiyorum ama farzedelim ki haber vermeden buluştum bana göre bunun adı gizli saklı iş yapmak olacaktı, gizlemiyorum size göre gözüne sokmak oluyor. Demek ki göreceli bi durum değil mi? Demek ki neymiş olay düşünememek yada empati kuramamak değilmiş

Şimdi şöyle bi durum var. Özellikle haber vermiyorum ama farzedelim ki haber vermeden buluştum bana göre bunun adı gizli saklı iş yapmak olacaktı, gizlemiyorum size göre gözüne sokmak oluyor. Demek ki göreceli bi durum değil mi? Demek ki neymiş olay düşünememek yada empati kuramamak değilmiş
Kayınvalideye anlatmanız hoş değil ama anlatmama durumunu siz “gizli iş çevirmek” olarak düşünüyorsanız o zaman görüşmeyin.

İnsanlar yıkılmış bir yuvanın enkazını deşip durmak istememekte son derece haklı. Anlatarak dürüst olduğunuzu zannettiğinizin farkındayım ama insanların canını yakıyor olmanız çok olası.

Neden istemezdin
Bitmiş bir ilişki sonuçta
Bir kv olarak ne rahatsız edebilir ki iki insanın dostça ilişkisi herşeye rağmen devam edemez mi
Ben kv olsam rahatsız olmazdım heralde
Ben düşmanlık beslesinler demiyorum. Karşılaşınca merhaba diyebilirler, sırt çevirmek tabii ki ayıp olur. Ama ne bileyim, artık bir akrabalık bağı kalmamış. Kimse mutlu yuvasını bırakıp boşanmaz, belki aile içi huzursuzluklar konu olur. Başka insan mı kalmadı görüşecek.

Back
X