• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ve kayınpeder ile başetme klavuzu

2 Evlilik yaptım evet calısıyor
ilk eşimle ayrıldık uyum saglayamadı ama ikinci eşim de bana da cok düşkündür ancak ailesine olan davranısları yuzde yuz değişti evlenınce

eskiden annesi birsey dese mudahele ederdi annesine , tavrını koyardı karıstırmazdı
şimdi hep ayıp olur, onlar büyük modunda takılıyor
ben sallamıyorum pek o ayrı ama düzen malesef bu

Eşim bekarken gorumcem ıcın cok konusuluyor ben sana onu anlatmayayım kendın tanıyınca gorursun derdı ne kadar cekılmez oldugunu
şimdi konusu olunca eğlencelidir ablam konuskan dıyor :)

eskıden ablası ıkı cocukla bosandıgı ıcın ıcten içe bize imrenıyor derdi belkı huysuzlukları bundandır derdi
şimdi ablam bizim iyiliğimizi istiyor oldu :)

bencede erkekler degisiyor. benim nisanlim beraber yasamaya basladiktan sonra bile degisti.
sacma sapan kardesi cocuk oldu (ayni yastayiz, ikimizde 31)
annesi zaten bunalimdaymis- yersem.
fazla abartamiyor ama 50% döndü-

kadınlar niye değişmiyor?

Bana da batıyor gibi geldi biraz size, ama muhtemelen bu batmanın geçmişi vardır yani mutlaka sinirlendirmişlerdir sizi soğutmuşlardır. Bence laf soktupunda geri laf sokmak yerine (zor biliyorum ama) alın karşınıza düzgünce konuşun. "Bak anne o çok küçük daha bağışıklık sistemi gelişmedi hemen hasta olabilir yüzünden öpme lütfen" diyin, ne bileyim ağlatın sesini duyalım dediğinde "anne çocuk ağlatılır mı bi ağlayonca susmuyor zaten bana da yazık değil mi" falan diyin. Diğer lakap takma konusu için bir şey diyemem ama o şekilde bi sevgi gösteriliyor olabilir, bend eçok sevimli bulduğumda bir şeyi bazen dozu abartıyorum, gerçi hakarete gitmiyor bu durum ama... İki üç günde bir çağırıyorlar diyorsunuz, bu konuda da lafınızı söyleyin ne hissediyorsanız kırmadan. Evet biliyorum gerçekten zor, alınır eder yada muhatap bile olmaz belki sinirinizi hoplatacak bir laf edecek ama kocanız bunları görür duyar şahit olursa en azından ileride bir sıkıntı olduğunda ben konusmustum diyebilirsiniz.
düşüncenize saygı duyuyorum ama inanın bana batıyor olduğundan değil sizinle birlikte böyle düşünen bir kaç yorum daha vardı... beni tabi ki de kırdıkları zamanlar oldu haliyle bende onları incittim bilerek ya da bilmeyerek. lakin mevzu bebeğime olan yaklaşımı benim normal kabul edemiyor olmam. herkesin bebeği kıymetli muhakkak, benim kızım 5. bebeğim diğer kaybettiğim bebeklerimden sonra 5. bebeğim korkularımı anlamaları gerekir diye düşünüyorum. üstelik doğum yaptığımda 1 hafta yoğun bakımda kaldı ciğerlerindeki enfeksiyon sebebi ile...herşeyi bırakın oyuncak bir bebek değil bu torunları gibi görsünler. benim gösterdiğim hassasiyete saygı duysunlar yahut uysunlar beklediğim tam olarak bu.

düşüncenize saygı duyuyorum ama inanın bana batıyor olduğundan değil sizinle birlikte böyle düşünen bir kaç yorum daha vardı... beni tabi ki de kırdıkları zamanlar oldu haliyle bende onları incittim bilerek ya da bilmeyerek. lakin mevzu bebeğime olan yaklaşımı benim normal kabul edemiyor olmam. herkesin bebeği kıymetli muhakkak, benim kızım 5. bebeğim diğer kaybettiğim bebeklerimden sonra 5. bebeğim korkularımı anlamaları gerekir diye düşünüyorum. üstelik doğum yaptığımda 1 hafta yoğun bakımda kaldı ciğerlerindeki enfeksiyon sebebi ile...herşeyi bırakın oyuncak bir bebek değil bu torunları gibi görsünler. benim gösterdiğim hassasiyete saygı duysunlar yahut uysunlar beklediğim tam olarak bu.

ama boyle seyler yasamaniza gerek yok ki bebeginize saygi duyulmasi icin,
o da bir birey ve saygi duyulmasi gerekiyor,
kendine edilmesini istemedigin bir lafi sirf bebek diye cocuk diye senden genc birine dememen gerekir.
ben boyle dusunuyorum.

ben de izin vermem yani,
ki kayinvalide konusu diye boyle yazmiyorum,
kendi ailemi de dahil ediyorum,
cocugumu korurum ve utandirici veya hos olmayan lakaplarla sevilmesine izin vermem.
sapir supur openin elinden alirim,
uyandirin aglatin diyene, kafayi yedin herhalde derim.

kadınlar niye değişmiyor?

kadinlarda degisiyor.
ben genelde bu aile konularina takilmazdim- ama biz tasinirken nisanlimin ailesi bize "küstüler" yari zerre yardimlari olmadi. biz hem fulltime is, ve toplam 2 evi (farkli sehirlerde) bosadik ve yeni eve yerlestik. bunlar 4 hafta boyunca ortada kayiplari oynadilar. nezaman ev kuruldu- cart misafirlige gelmeye kalktilar. hemen kuzu sarmasi modusuna gecmeye kalkistilar.
bende simdi onlari evime almiyorum ve sadece kendi akrabalarimi agirliyorum evimde.
8 ay önceki tulumba bunu asla yapmazdi. yani bende degistim. es aileleri gercekden sacmaliyor- eslerde artik utandiklari icin korumaya geciyorlar.
nisanlimin orginal statement: kardesim gelemedi- calisiyor. hmnnn benim ablam 3 vardiya calisiyor ama geldi.

ama boyle seyler yasamaniza gerek yok ki bebeginize saygi duyulmasi icin,
o da bir birey ve saygi duyulmasi gerekiyor,
kendine edilmesini istemedigin bir lafi sirf bebek diye cocuk diye senden genc birine dememen gerekir.
ben boyle dusunuyorum.

ben de izin vermem yani,
ki kayinvalide konusu diye boyle yazmiyorum,
kendi ailemi de dahil ediyorum,
cocugumu korurum ve utandirici veya hos olmayan lakaplarla sevilmesine izin vermem.
sapir supur openin elinden alirim,
uyandirin aglatin diyene, kafayi yedin herhalde derim.
aa hayır yanlış anladınız tabikide yok.... bebeği öpme mevzusu için konuşuyorum sana gıcığım çocuğumu sevme öpme olayı değil demek istiyorum. benim fikirlerime saygı duymaları gerekir fazla hassas olduğumu düşünüyor iseler hiç değil ise yaşadıklarımdan yola çıkarak anlamaları gerekir.umarım anlatabilmişimdir.

Anladım, yeni üye olduğum için geçmiş konuları yazdıysanız da görmedim. Tabi bu durumda insan daha da bi üstüne titrer evladının anlıyorum sizi. O zaman yine alın karşınıza bu dediklerinizi söyleyin bence. Ya ben gerçekten şuna inanıyorum eğer bi etki etmeyecekse bile konuştuklarınız yine de konuşmuş oluyorsunuz ve vicdanınız rahat oluyor. Eğer aynı şekilde devam ederse eşinize anlatın rahatsızlığınızı psikolojinizin bu durumdan kötü etkilendiğini vs. artık bir şey yapamıyorum anlamıyorlar bak bana destek ol lütfen diyin. Başka bir çözüm yolu yok gibi çünkü...

Benim kp kızımı yer cücesi saat vidası diye güya severdi, hiç tepki vermedim ilgilenmedim söylediğini duymamazlıktan geldim ama içten içe sinir oldum, zamanla bıraktı...

Benim kp kızımı yer cücesi saat vidası diye güya severdi, hiç tepki vermedim ilgilenmedim söylediğini duymamazlıktan geldim ama içten içe sinir oldum, zamanla bıraktı...
benimkinin yanında hatta bazı yorum yapan arkadaşların bebeklerine kullanılan tabirlerin yanında sevimli kaldı bu tabirler.yine de ne olursa olsun anneye sevimli gelmeyen sevimli değildir diye düşünüyorum. benim durumumda sanki duymamazlıktan gelirsem ipin ucu kaçacak gibi duruyor...

Yarisina kadar okudum, abartiyor olabilir misiniz? Ben art niyet goremedim. Bebek yuzunden, elinden opulunce ne oluyor, kayinvalideniz bulasici bir olumcul hastaliga falan mi sahip? Ya da basindan veya vucudunun diger kisimlarindan opunce mikroplarin inaktiflesecegini mi dusunuyorsunuz? Turk aile kulturunu bilmem fakat cogu insanin sevgisini belli etme sekli farklidir, kayinvalideniz de boyle alismis belli ki, nefret kusmaya gerek yok. Ben kayinvalidenize karsi baska bir durumdan dolayi kin beslediginizi, bu yuzden boyle minik seyleri bile buyuttugunuzu dusunuyorum.

Yarısından sonra kopuyor olay :D

kadinlarda degisiyor.
ben genelde bu aile konularina takilmazdim- ama biz tasinirken nisanlimin ailesi bize "küstüler" yari zerre yardimlari olmadi. biz hem fulltime is, ve toplam 2 evi (farkli sehirlerde) bosadik ve yeni eve yerlestik. bunlar 4 hafta boyunca ortada kayiplari oynadilar. nezaman ev kuruldu- cart misafirlige gelmeye kalktilar. hemen kuzu sarmasi modusuna gecmeye kalkistilar.
bende simdi onlari evime almiyorum ve sadece kendi akrabalarimi agirliyorum evimde.
8 ay önceki tulumba bunu asla yapmazdi. yani bende degistim. es aileleri gercekden sacmaliyor- eslerde artik utandiklari icin korumaya geciyorlar.
nisanlimin orginal statement: kardesim gelemedi- calisiyor. hmnnn benim ablam 3 vardiya calisiyor ama geldi.
Biz de evlenirken 2 ay evlilik hazırlığı aşamasında resmen YÖK oldular
Eşim issiz kaldi yok oldular
Ne zaman evimizi aldık eşim çok daha iyi bir işe girdi
Şimdi çocuk haberini de aldılar
Oooo sanki biz ezelden beridir samimiyiz tavırlarına girdiler
Ben yemiyorum bu davranışları eşim yiyiuor gibi bilemiyorum
Ben de soguk mesafeli duruyorum adım soğuğa çıktı
Biz iki kere ev taşıdık eşim işsizken süründük resmen
Nerdeydiniz ?

Kaynanan iyi kadinmis o kadar terbiyesizlige bi şey dememiş sırf kocanla arani bozmamak için. .bu ne kin her yaptığı batmış sakin olun ve piyemseslik sendromundan da çıkın bir zahmet..bebeklerini bu kadar koruyanlar daha sonra ne oluyor soyliyim bağışıklığı sıfır bir çocuğunuz oluyor ve doktor bile diyorki mikrop kapsin bu kadar sakinmayin..

Nerdeydiniz ?

ben yaklastirmiyorum- cok memnunum böyle. benim nisanlimda onlarin tavirlarina kilif ariyor. ben yemem. hep diyorum, git disarda, cafede bulus. kardesi hadi neyse ama KVyi asla sokmam. cirkef kadin.
daha evlenmeden basima micmaya kalktilar- sanki karsilarinda ezikbasi var.
cocuk vs. olunca onlarda sirnasir ama ben bana yapilan saygisizligi iki dünyada unutmam. ay sinirlerim boyzuldu. bide gelip benim bebegime sarsa ben kafayi yerim

Nerdeydiniz ?
sizin bi konunuz vardı bebek alışverişiyle ilgili ne oldu o is merak ettim açıkçası simdi ezelden beri samimi gibi davranıyorlar deyince

sizin bi konunuz vardı bebek alışverişiyle ilgili ne oldu o is merak ettim açıkçası simdi ezelden beri samimi gibi davranıyorlar deyince
Birşey olmadı
Ben devam ediyorum alışverişe annem de alıyor birşeyler heves edip
Eksikleri bitti sayılır
Onlar sadece eşimi arayıp ay Bebek iyi mi
Ay yüreğimiz ağzımızda
Ay aklımız hep sizde diye sızlanıyorlar :D

Birşey olmadı
Ben devam ediyorum alışverişe annem de alıyor birşeyler heves edip
Eksikleri bitti sayılır
Onlar sadece eşimi arayıp ay Bebek iyi mi
Ay yüreğimiz ağzımızda
Ay aklımız hep sizde diye sızlanıyorlar :KK70:
ay canlarım çok hevesleniyorlarmis ilgilermiş kıyamam bu kadar belli etmesinler şımarırsın sonra :KK53:

öncelikle biraz sakinleşin. sanırım doğum sonrası hormonlarla aşırı alıngansınız. öpme işte öpme demek yerine, anne ayaklarından öp diyin, bebekler ayaklarından öpülür diyin. yine de öpücem öpücem havasındaysa alın kucağından götürün.

yanımda emzir diyince önce ben yalnızken emzirince daha rahat hissediyorum diyin. ısrara devam ederse şakayla karışık ahaha benim memelerim çok güzeldir çok kıymetlidir, herkese açamam nazar değer deyip geçin.

hoşlanmadığınız şekilde severse bebekler güzel laflarla sevilir, güzelim de, tatlım de, balım böreğim de diyin. yine de devam ederse aa insan hiç kendi evladının yavrusuna böyle şeytan meytan der mi, cık cık hiç yakışıyor mu deyin.

uyandır derse saçmalama sen sesini duyacaksın diye yavru uyandırılır mı bebekler uyuya uyuya büyür diyin. iyice sabrınızı zorlarlarsa gece saat 2-5 arasında bebeğinizin uyanık olduğu bir vakit deli gibi bir ev telefonunda bir cep telefonundan kaynananızı arayın, yavrum uyumuyor babaannesi sesini duysun diye sizi aradım diyin.

Tabi ki her haftasonunu onlara baglamayacaksiniz. Surekli gorusmek onlara katlanmak zorunda degilsiniz. Cevaplarini vermissiniz zaten biraz da mesafeli olun

Sensin sam seytaninda koptum muhtemelen o da baska bir baslikta sizi sikayet etmek icin konu acabilir. Hayirli olsun bebisiniz. Takilan lakaplar cok sorun degil sonucta bebege bir zarari yok amaaaa yuzunden gozunden opmek gereksiz. Ben daha emzirdigini gormedim demekte yersiz. Eh sizde cevap veriyorsunuz varsin kayinvalideniz dusunsun :)

Yarisina kadar okudum da bu mu usturuplu dille anlatmak? Ben utanirim bunlari soylemeye ya

Back
X