Kayınvalide

Bu sürekli olan birşey mi yoksa ilk defa mı oldu?
Bizim kayınvalideyle aramız bozuktu hep eşime haber veriyodu gelicez diye ben bu duruma bozuluyodum ama bişey demiyodum,düşünün ben evdeyim eşim kayınvalidemden sonra gelicek beni aramıyo eşimi arıyo gelicem diye.Sonra aramız düzelince bir iki bana söyledi geleceğini

bence kayınvalideniz için de oğlunun huyunu biliyor, bana söyleseydi gibi bir düşünceniz olmasın. sürekli bu kadar detay düşünmek iş ortamındaki ilişkiler için olabilir. aile içerisinde rahat olmak lazım.
en kötü ihtimalle siz evde olmayacaktınız, eşinizin haber vermediği ortaya zaten çıkacaktı.
bir de neden eşinizin mesajlarına bakıyorsunuz ?

Ben olsam ailemle yaptığım planı uygulardım böylece ikiside sizden habersiz plan yapmanın sonucu ne olurdu görürdü yok yere arayıp haberim yok numarası yapmışsınız birde yalan girmiş işin içine

Anne ya da baba gibi kişilerin evin hem erkeğini hem kadınını arama zorunluluğuna karşıyım.

İyi bir aile içi iletişim olan ailelerde zaten tek kişinin aranması yeterli.
Hep örnek veriyorum, iş arkadaşım, telefon konuşmalarımız mecburen duyuluyor, hep şöyle der: ben bir de Namık’a sorayım o gün planı var mı, size dönerim.

Bu kadar basit aslında.

Mesele temizlik değil.

Mesele karı kocanın birbirine saygısı. Mesele “onun da bir planı var mıydı acaba”. Bir telefon kadar yakın. Kaldı ki siz ikiniz de evdeymişsiniz.

Kayınvalidenize çemkirmeye gerek yok. Ama eşinizle ciddi bir konuşma yapmalısınız. O gün gerçekten annenize gidecek olabilirdiniz. Kuaföre gidecek olabilirdiniz. Komşuya bir şeye yardıma gidecek olabilirdiniz.
Anneme gittim zaten eşimde bunu biliyor,evet zaten suç onda onada dedim bak annen gelicekmiş hiç demiyosun arayınca öğrendim dedim.O da dicektim diyor ama kesin unutmuştur,benim demek istedğim kayınvalide oğlunu biliyor.Sonra annemden kendisine geçtim

Ben olsam ailemle yaptığım planı uygulardım böylece ikiside sizden habersiz plan yapmanın sonucu ne olurdu görürdü yok yere arayıp haberim yok numarası yapmışsınız birde yalan girmiş işin içine
Zaten ben onu arıcaktım annemle yakın oturuyorlar,ordan onlara geçerizdiye pazar günü onlara gitmeyelim diye

Zaten ben onu arıcaktım annemle yakın oturuyorlar,ordan onlara geçerizdiye pazar günü onlara gitmeyelim diye
Bak sen gidince aramayı düşünmüşsün keşke annene gidip arasaydın bende eşime binkere derim ailesine gideceğimiz zaman yarım saat bir saat önceden haber ver diye vermez kaynanamda buna güvenerek çat kapı gelmeye çok çalıştı ama içeri sadece bir kez davet ettim benim abimde evli on senede üç kez gittik evine tamam uzakta vb ama yanımızda da olsa evine gidip oturalım merakı yok bizde kendi ailem çat kapı gelmeyi geçtim davet etmeden gelmez bile çok garipsiyorum bu hareketleri...

Eşim annesinden öyle bir şey görmemiş,30 yaşında da değişmeyeceğine göre temizlik yapma gibi bir olayı yok o yüzden benim sorumluluğum
benim esimin de 34 yil boyunca su bile önüne gelmis. ben bastan konuşmuştum. ben ev o disarda gibi bir is bolumu olur kabul ederim ama ikimiz de disarda olup birimizin ev isi yapmasi adil değil.

tabi cok beceremiyor benim dedigim kadarini yapiyor sadece.

yani gec degil isin ucundan tutturabilirsiniz.

kv nin sucu yok eşinizin size soylemesi lazim. benim annem babam da boyle yapiyor. o an denk geliyor birine soyluyorum bakiyorum digerinin haberi yok. tek tek ikisini de arayip surekli geliyorum geliyorim diyemem. birbirlerine haber vermesi gereken onlar ayni evde yasayan onlar.

kv değilde eşinize kızsanız daha iyi olur eşiniz biraz akıl etmeli aynı evde yaşıyorsunuz sonuçta ama sizin bir şeyden haberiniz yok. siz geldiler diye hizmet etmekte zorunda değilsiniz çocukla o işler kolay olmuyor

Kızlar,

Takıldığım bir konu var.Eşim annesine kızımın fotoğrafını atmış,anneside çok özledim yarın gelicem demiş.Bende bunu sabah mesajda görüyorum,eşimin haberi yok telefonuna baktığımdan.Ben çalışıyorum haftaiçi hiçbir iş yapamıyorum çünkü ben geldikten bir saat sonra kızım uyuyor,süpürge fln açamıyorum.

Cumartesi sabahı gördüm mesajı o günde anneme gidicektim,yengemler vs gelicekti normalde temizlik yapmadan gidicektim allahtan cuma günü işten geldiğim gibi süpürmüştüm,silmiştim anneme gidicem diye.Saat 4 oldu eşim bana hala demiyor annemler gelicek diye,(annesi iş çıkışı 5:30 da bizde oluyor)bekledim yazıcak mı diye.Ben kayınvalidemi aradım mesajdan haberim yok gibi annemle yakın otururlar,annemden sana geçicez dedim ki zaten yakın oturdukları için geçmeyi düşünüyordum,işte ben yazmıştım kocana gelicem fln diye bende biliyosun o söylemez benim haberim yok dedim.

Biraz karışık olmuş olabilir;takıldığım konu şu evde işleri ben yapıyorum sonuçta ve de çalışıyorum ve de kızımın ne kadar huysuz,iş yaptırmayan bir çocuk olduğunu biliyor.Ben evi temizlemeden gidicektim sonradan onun geliceklerini öğrenseydim çok kızardım haliyle.Bu arada oğluda öyle şeyleri pek söylemez unutur vs bilir oğlunu.Sizce bana demesi gerekmez mi size gelicez diye ,benim temizlik konuları önem verdiğimi bilir çekinirim yani beni o halde görürlerse yoksa çokta takılmaya gerek yok mu ?

benimki de inatla bana demiyor, bir yere gidecekler biz gidiyoruz gelmek ister misiniz diyorlar. eşim bana soruyor gider miyiz filan. Eşim yokken der sadece.. başta şey diye düşündüm yılların alışkanlığı normal zamanla geçer diye ama yok değişen bir şey yok. ben de keyfime göre bir giderim bir gitmem onunla. akrabaları kuzzenleri de aynı şekilde.. hep eşimi ararlar kahvaltıya bekliyoruz diye. Ben ailemden öyle gördüm, tek tek ararım. ama bundan sonra aramayacağım zaten çağırmayı da düşünmüyorum.

bize geleceği zamanda haber vermemesi konusunda eşime çok kızardım onunda savundugu sey suydu, onlar bizi görmeye geliyorlar evi değil. dert etme. klasik erkek işte... ben yine sitem etmeye devam ediyorum.

Bana çok ilginç geliyor bazı şeyler.
Ben evliliğim müddetince anne ve babalar rahmetli olana kadar öyle haberli gelmeleri kaldırdım.
İsteyen istediği zaman gelsin, ben onların kızı eşimde oğludur. Biz bir aileyiz. Evim dağınıkmış, topluymuş farketmez modundayım. Aile olmak zaten bunu gerektirir diye düşünürüm. Hatta evimin anahtarını hepsine vermiştim. Teklif olmazdı aramızda. Benim evimde onların evi de hepimizin eviydi çünkü benim için.
Şimdi ilişkiler ne kadar kopuk ve resmi.

Neyse, istemiyorsanız kaynananıza söyleyin habersiz gelmesin. Ama benim eşim benim anneme habersiz gelme dese bende onun annesi için aynı şeyi söylerim. Tabi bu arada evi kimin temizlediğinin hiç önemi yok. Eğer mesafe koyulacaksa eşit davranılması tarafıyım.

Konuyu kayınvalide diye açmışsınız ama kayınvalidenin yanlışı yok bence. Bütün hata eşinizde. Koskoca adam bir şeyleri aklında tutup sizinle paylaşmalı aman onun huyu böyle diye aklayıp bütün hatayı kayınvalidede bulmak bana doğru gelmedi. Sonuçta aynı evde yaşıyorsunuz ha size söylemiş geliyorum diye ha kocanıza ne farkı var? Siz de garipsiniz mesajı görüp görmemiş gibi yapıp size söylenmesini beklemek falan be biliyim hayat zor olmuyor mu böyle küçük şeylere takılarak? Biraz rahat bırakın kendinizi eviniz dağınıkken gelse ne olmuş yani her dakika eviniz temiz olacak değil ya

Size demesi gerektiğini düşünmüyorum.
Bir ailede kime daha yakın hissediyorsan onu ararsın bence.
Tüm hata eşinizde.
Ama kayınvalideden de bu kadar çekinmemek lazım ya.
Dün pis evime kahveye çağırdım, çığrından çıksa asla kabul edemem ve istemem ama orta dağınıklık ve pislikten de çekinmeye gerek yok, aileyiz en nihayetinde.

Back
X