• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide

Merhaba arkadaşlar
Kaynanam bizde. Bizde ona özel gün diye hediye almak istedik uzun süre baktı baktı bota ihtiyacim var kışlık ayakkabım yok yanımda dedi.ayakkabiciya gittik botu alacakkrn anne bu bizim hediyemiz dedim oda vakkoda beğendiğin 700tl lik eşarbı aldiracaktim ben size dedi. Bende biz bota niyetlendik geçen sene eşarp almıştık dedim(geçen senede 300tl ye akerden ipek eşarp aldık)
Ben size eşarp aldiracaktim diyip 700tl lik eşarp istemesi bana mı garip geliyor?ben hediye almaktan cekinmiyorum busene ütüsü kırıldı diye 1000tl üstü ütü aldık. Ama ben size eşarp aldiracaktim demesi garip geldi ve ben her defasında nasıl para biriktirip hesabi yapıyorum ev almak istiyoruz paramız yetmiyor hergecen gün evlere zam geliyor.
Ben bu lafdan sonra kaynanamdan soğudum.

Kaç kere dedim annem biz para biriktirmeye çalışıyoruz acilmamiz lazım ben kendime 200tl lik kazak almaya çekiniyorum indirime girmesini bekliyorum diyorum yok. Geçen gün AVM de vakkoya bakalım dedi bende anne sen bak. Benim maaşım oraya yetmez ben alamacayacagim şeye bakmayi sevmiyorum. Orası bizim bütçenin çok dışında bu dedim. Oda ben birtek yün eşarp orada buluyom dedi iyi dedim sen bak ben başka mağazaya bakacam.

Şimdi oğlu (kocam )geldi ona aldırmaya çalışacak neyapsamda onlesem?

işiniz zor . Bende çok gıcık olurdum bu duruma.

o hediye almak değil resmen sipariş veriyor 700 TL'lik eşarp aldıracaktim ne demek yani :KK11:

Eşim bekarken ne istese almış oradan alışk
Hakiki deri bot ve hakiki deri %100 deri 190tl verdim
Birde sizle çarşıya çıkması istemesi felan aranız samimi mi?
Eşinizle bütçe durumunuz nasıl?
Herkes kendi hesabinde özel harcama yapıyorsa eşinizin her ay kendine aylık bin lira harcama hakkı varsa ordan alsın.
Siz kendiniz girmeyin o topa.
Mesela ev için birikim yapıyorsunuz diyelim aylık iki taraf da 4000 koydu diyelim özel harcamanız kendinize ait ikibin diyelim oradan verirse versin.

Merhaba arkadaşlar
Kaynanam bizde. Bizde ona özel gün diye hediye almak istedik uzun süre baktı baktı bota ihtiyacim var kışlık ayakkabım yok yanımda dedi.ayakkabiciya gittik botu alacakkrn anne bu bizim hediyemiz dedim oda vakkoda beğendiğin 700tl lik eşarbı aldiracaktim ben size dedi. Bende biz bota niyetlendik geçen sene eşarp almıştık dedim(geçen senede 300tl ye akerden ipek eşarp aldık)
Ben size eşarp aldiracaktim diyip 700tl lik eşarp istemesi bana mı garip geliyor?ben hediye almaktan cekinmiyorum busene ütüsü kırıldı diye 1000tl üstü ütü aldık. Ama ben size eşarp aldiracaktim demesi garip geldi ve ben her defasında nasıl para biriktirip hesabi yapıyorum ev almak istiyoruz paramız yetmiyor hergecen gün evlere zam geliyor.
Ben bu lafdan sonra kaynanamdan soğudum.

Kaç kere dedim annem biz para biriktirmeye çalışıyoruz acilmamiz lazım ben kendime 200tl lik kazak almaya çekiniyorum indirime girmesini bekliyorum diyorum yok. Geçen gün AVM de vakkoya bakalım dedi bende anne sen bak. Benim maaşım oraya yetmez ben alamacayacagim şeye bakmayi sevmiyorum. Orası bizim bütçenin çok dışında bu dedim. Oda ben birtek yün eşarp orada buluyom dedi iyi dedim sen bak ben başka mağazaya bakacam.

Şimdi oğlu (kocam )geldi ona aldırmaya çalışacak neyapsamda onlesem?
Anlayamadim mazur görün
Hem almak istiyorsunuz
Hem istediği şeyi almaya darlaniyorsunuz dogru mu anladim ?

Eşim bekarken ne istese almış oradan alışk
Hakiki deri bot ve hakiki deri %100 deri 190tl verdim
Hakiki yüzde yüz deri 190 TL değil yalnız
Ben aldım bilmem kaça
Buradaki kızlara soruyorum hakiki deri
Yüzde yüz deri
Kesinlikle deri
Ha bu garanti deri denen bişey nasıl 190 oluyor mümkün mü

botu siz ödediyseniz eşinize hediyesini aldım deyin kv konuya girmeden.
kadın orada ben vakkoyu aldıracaktım dediğinde anne o kadar bütçemiz yok hediye için kusura bakma deyip önünü kesseydiniz ya.
Ben. İlk dediğinde bunu dedim. Kızı ile fiş fiş konuşurken duydum her konuyu açtığında dedim alan alsın valla bizim bütçemiz yok
Ben mont beğendim 900tl indirime girmiş 400tl sahada iner diye bekliyorimdedim
Kazaga ihtiyacım var kazak 250tl olmuş iner diye bekliyorimdedim

Ben memur maaşı ile alamam insanlarda azıcık maasina göre davransın bilemedim.

Eşimle haftaici evdeyim izin aldım. Bir yere çıkarsak Vakko derse biz birşey bakicafi bakalım siz bakın diyecem
Hatta esimede üstü kapalı annem eşarp dedi amabiz geçen sene eşarp aldık ya bu sene almak istemedim bota ihtiyacı varmış ayağı üşümüş dedim daha iyi yapmışsın dedi
Eşarp 700rtl de almak istemedim demedim.

Hediye içten gelir.ben sana geçen sene ütü bakmışım ben 500 TL bakarken sen begenmedin diye 1000tl beğendin hadi yeni gelinim gönlün olsun diye almışım. Kırmayın diye eşarp aldiracaktim ne demek. Ben annemden böyle görmedim.annem kendisine 5tl ye birşey alsam niye aldın diye kızar paranı biriktir der hemen.

Ben aldım bilmem kaça
Yüzde yüz deri
Kesinlikle deri
Burada bir mağaza ihraç fazlası satıyor. Normalde değil ama magazaihrac fazlası sattığı için fiyatı öyle 40tl ayakkabıda sezonu bitmis elinde kalmış tek numaraydi

Ben aldım bilmem kaça
Yüzde yüz deri
Kesinlikle deri
Ben Haziran ayında hakiki deri cantaya 300 tl verdim , ayakkabiya sasirdim doğrusu 190 tl olmasına derken konu sahibi aciklamis nasil bi fiyata aldığını

Burada bir mağaza ihraç fazlası satıyor. Normalde değil ama magazaihrac fazlası sattığı için fiyatı öyle 40tl ayakkabıda sezonu bitmis elinde kalmış tek numaraydi
Harika
Öyle şeyler düşüyor gerçekten bazen insanin şansına
Bı an işin bu kısmı aklıma gelmedi doğru söylüyorsunuz 🙏

Yuhhh 700 TL ye eşarp istenir mi ayıp yahu , varsa paran git kendin al.
Eşinize söylese alır mı ? Tepkisi ne olur ?
Eşime bekarken bayaga ev yaptırmışlar
Evlenirken bile eşim aldı eşyayı takıyı bohcayi kendi kiyafetlerine kadar düğün salonu parasına kadar eşim verdi o konu başka yaram
Eşimin fiyat algısı yok. Benle. Tanışınca fiyat algısı yavaş yavaş oluşmaya başladı.esime 5tlik ürün 100tl desen istiyorsun diye alır.
Kaynanamlarherseyi aldırmaya alışmış

Harika
Öyle şeyler düşüyor gerçekten bazen insanin şansına
Bı an işin bu kısmı aklıma gelmedi doğru söylüyor

Aynen öyle. Hani piyasanın çok altında şimdi nerdeyse 300tl ye hakiki deri bulamıyorsun o mağaza da şansın varsa ayağına göre bulursan ucuZ.
İhraç fazlası çoğu ayakkabı tek numara. Kaynanamda sanslo en çok olan numaraydi ayakkabi no buldik aldık.

Birde sizle çarşıya çıkması istemesi felan aranız samimi mi?
Eşinizle bütçe durumunuz nasıl?
Herkes kendi hesabinde özel harcama yapıyorsa eşinizin her ay kendine aylık bin lira harcama hakkı varsa ordan alsın.
Siz kendiniz girmeyin o topa.
Mesela ev için birikim yapıyorsunuz diyelim aylık iki taraf da 4000 koydu diyelim özel harcamanız kendinize ait ikibin diyelim oradan verirse versin.
Eşim şehir dışına göreve gitti tatil dönüşü geldikleri için bende eşime birşey oldu bir laf ettim.benyanliz kalmayim diye bunlarda gidecekti gitmediler tabi kaldı yanımda biraydir. Haftasonlarida dışarı çıktık.

imkanımız var çok şükür denen ihtiyacım olan şey için 50kere düşünürken ( kaldiko eşim daha fazla kazanayım diye şehir dışına gidip ben onun hasretini çekerken. Tüp bebek vs için para lazım ken ) niye alayım. Helede o lafın üzerine ki oncesinde kızı ile fiş fiş gizli gizli konuştular
Kendi kızına gelince damatina gelecek yer için akıl yürütüyor y gösteriyor kızına 15.hediyeyi alırken oğluna bir toplu iğne almadı bunuda oğlum giysin diye. Niye alayım ki .

evlerden ırak..
hem acımasız hem görgüsüz. bi kv de böyle lüks mağazalardan alıp oğluna ödetiyordu. geliniyle başka bi konudan ciddi tartıştıklarında oğlumu ben okuttum adam ettim maaşını da harcarım demiş. tabii ki yıllardır görüşmüyorlar :KK12: sizinki de mi bu kafada acep?

Bu kafa değilde alışmışlar
Yazında yatak mi alsak baza mi alsak. Yok şu mu alsak. Ben gecistirfim hep.
Yok evde şurayı mi yapsak oğlum burayı mi yapsak modunda idi ben gecistiriyorfim çok masraflı olmaz mı diye.

Geçen birinw borç verilecekmis eşimde de okadar yok sen verirmisin dedi. Eşim verse ödemeler veririm annemlerde bama verir dedim.
3000 TL ile başladı enson yollarken 4500oldu yollamacak para. Akşama veirrim dedi verme demedim. Akşamda ayıp olmasın diye acelesi yoktu dedim eşim verse alamayacakti geri.
..

Eşim şehir dışına göreve gitti tatil dönüşü geldikleri için bende eşime birşey oldu bir laf ettim.benyanliz kalmayim diye bunlarda gidecekti gitmediler tabi kaldı yanımda biraydir. Haftasonlarida dışarı çıktık.

imkanımız var çok şükür denen ihtiyacım olan şey için 50kere düşünürken ( kaldiko eşim daha fazla kazanayım diye şehir dışına gidip ben onun hasretini çekerken. Tüp bebek vs için para lazım ken ) niye alayım. Helede o lafın üzerine ki oncesinde kızı ile fiş fiş gizli gizli konuştular
Kendi kızına gelince damatina gelecek yer için akıl yürütüyor y gösteriyor kızına 15.hediyeyi alırken oğluna bir toplu iğne almadı bunuda oğlum giysin diye. Niye alayım ki .
Zaten sizden istemesi mantiksiz.
Ama sizle samimiyetine güvenerek demiş gibi geldi.
1 aydır yanınızda ve herhaftasonu berabersiniz.
Zaten istenmez hele gelinden ne alaka?
Oğlundan isterse ona birşey diyemem.
Herkesin kendine ait özel harcamalari var.
Ben özel harcamama eşimi karistirmam onunkine de kendim karışmam.

Çok haklısınız çok ayıp. Bundan sonra gidip hediye seçtirmek yerine siz uygun bulduğunuzu alıp verin. Beğenip beğenmemek ona kalmış.

Back
X