• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide

chaotic soul

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
430
Puanlar
23
merhabalar,
biraz uzun yazdım kusura bakmayın...

14 yıllık evliyim,kendisini pek sevmem ama eşimin annesi olduğu için saygı duyuyorum sadece,yıllardır hep bir muzurluk yapmıştır ve genellikle ondan kaynaklı tartışmalar olmuştur bu evde..
günümüzün en büyük sorunu olan kayınvalide olaylarının ucu bucağı yok biliyorum,ilk olarak söylemek istediğim şey ne kadar alttan alınırsa o kadar tepenize çıkıyorlar,en azından yeni evlilere yolunu bulamayanlara hitafen...
herşeye tamam demek de pek ışık tutmuyor yolunuza,sınırları koymak gerekiyor,herkesin olduğu konumu bilmesi gerekiyor..

yıllardır evime karışır,alınan şeyler gözüne batar,bir yere giderken onu götürmediğim için zaman zaman laf soktuğu da oldu,ben mutluysam o mutsuz,beni zaten başında hiç istemedi,birşey dediğin de istemediği bir cevabı insanı şekilde de yanıtlasam mutlaka ortalık alevlenir,eşyalarımın yerlerine karışmıştır zaman zaman onun istediği gibi olmadığı için de tartışmalar çıkarmıştır,hep bir yönetme arzusu var bu varlıklar da,hatta ileri gidip maaşı onun eline vermemizi de istemiştir,altlı üstlü oturuyoruz ama ben hep öesafeliyim pek gitmem o da pek gelmez,cahillik dönemlerimde ona çok yakındım,beni ötelese de ben yakın davranırdım,sonra gözümü açtım ve mesafe koydum,yıllarca eşimi doldurmaya çalıştı alttan alttan,ben sonradan öğrendim,eşim aramıza hiç girmez,ama ben bu kadınla aynı ortam da yaşamaktan yoruldum,ilk zamanlar eşimin beynini kemiriyordum annesini şikayet ediyordum,o zaman da tartışma çıkıyordu,kavgalarımıza karışmasa da ben şikayetlenince rahatsız olur,sonuçta onun annesi,sorunlarımızı kendimizin halletmesi gereken bu konu da hem içimi dökmek hem de evlilik birliğimiz adına tecrübelerimi paylaşmak istedim bir yandan,annesiyle kavga ettiğimiz de şikayetlenmek sadece bizim evliliğimize çomak sokuyor,bu konuları eşlerimize yansıtmadan halletmemiz gerekiyor eğer eşlerimiz gaza gelip bir bomba gibi üzerimize gönderilmemişse.

biz tepki verip ortalık karıştıkça onlar mutlulaşıyor,bu yüzden sükunet ve dik şekilde hayatta kalmalıyız bu yolda,oğullarını paylaşamayan annelere oğullarını bırakmak yerine eşlerimizle bir sorunumuz yoksa daha çok kenetlenmeliyiz ki o zaman eş de bu durumlar da bizden yana rahatsızlık duymuyor,

Ve 2 gün önce bir kedi mevzusundan son tartışmamızı yaptık,evime kedi sokmayacakmışım hanfendi öyle dedi,ben de neden herşeye karışıyorsun dediğim de annesine küfür etmişçesine tamam kapattım ağzımı açmıyorum çenemi vs vs triplere girdi,ben de yıllardır bana yaptığı mobingi yüzüne yüzüne vurdum,o zaman da ben kaynana sen gelinsin bana parlıyorsun dedi,ben ne zaman konuşsam altında birşey arıyorsun hiç konuşmayacak mıyım sinirlerim bozuluyor artık dedim, insanların yanında oldukça sevecendir bana kızım kızım diyen bir kız verdim bir kız aldım diyen bir kadının ifadesi böyle işte,asla anne kız olamazsınız,unutun bunu,sonra da eşime dönüp bak bak gördün mü ne diyor bu kadın konuşunca sinirlerim bozuluyor diyor bana dedi,eşim de öyle bişey demediğimi ifade etti ona,ben de kalktım çıktım odadan bir süre sonra kalktı gitti.Beni sevmediğini belli ederken çocuklarımı yalıyor olması da ilginç bir konu,ben birini sevmiyorsam çocuklarını da sevmem nasıl bir psikolojik rahatsızlık.

ilginç olan kısmı oğlu sıkıştığı zaman maddi destek de bulunur,bu destek benim haneme girsin istemiyorum ama eşim hayır demiyor,madem beni sevmiyorsun neden bunu yapıyorsun,oğlunun işine yarayan şeyin bana da faydası var netice de,kendisi beni sevmese de hastalık vs durumlar olduğu zaman oğlunun yerine beni arar en zor zamanların da ben koşarım,babam beni çirkef büyütmedi bu yüzden bu medeniyet dışı kalmış tek dişli canavara uyum sağlamak da zorlanıyor olsam da hala hayattayım zafer ikimizin de değil henüz,bu dehşetül vahşet varlıklar oğullarını everince evrim geçiriyor bize de bununla yaşamak kalıyor😄

bu kadın gerçekten bana karşı ne hissediyor ? 😜

Kendi anneniz olmadığını kabullenin.
Asla sizi oğlu kadar sevmeyecek/kızı gibi görmeyecek bu bir gerçek. Bunu da aklınızın bir köşesinde bulundurun.(melekte olsa karşınızdaki bu boyle, siz de onu kendi anneniz kadar sevemezsiniz değil mi)
Lafta söylemek kolay kızım diye ama gerçekten kızı gibi davranıyor mu size ona bakmak lazım.
Çocuklarınızı sevmesi normal,torun çok seviliyormuş, benim annem de çocuklarıma aşık ama ben çocukken kendisinden böyle bir sevgi görmedim. Bunu yadırgamıyorum.
Oğluna destek olması normal zaten.
Ama sizden de nefret ettiğini sanmıyorum ben açıkçası,sadece sınırları deniyor ,aşabileceği var mı ona bakıyor. Siz de sınırları güzel çizmişsiniz zaten,bence umursamayın,bu mesafede devam edin ilişkinize.
Eşinizin annesi sonuçta,atsan atılmaz satsan satılmaz,idare edilir biri gibi sizin kayınvalideniz,burada arkadan iş çeviren,oğlunu dolduran kayinvalideleri okudukça sizinki iyi bile sayılabilir. En azından yüzyuze tartışıp kendi aranızda halledebiliyorsunuz. 2 laf edilince oğluna "ay oğlum bana neler dedi "diyerek abartarak anlatıp(forumda cokca okuduk)ayılıp bayılanları da var bunların. Sizin ki de denemiş ufaktan ama eşiniz iyi idare etmiş bence. Hal böyleyken takmayın kafanıza diyorum. Kedi mi istiyorsunuz kedi alın evinize. Sizin eviniz Sizin kurallarınız. Benim de köpeğim var,temmuz ayında sahiplendik. Kayinvalidem korkuyor sanırım,benimki iri ve hareketli bir kuduruk olduğundan,köpek geldiğinden beri gelmiyor bana. Sanırım köpekten rahatsız oluyor ama umurumda mı asla. Kalkıpta bana birşey diyemez bu konuda. Eşim choccy istedi dedi köpek konusunda,ağzını açamaz. 16 sene oluyor evleneli,ben hep sınırlarımı çizdim, haliyle karışan eden olmaz bana.

Kendi anneniz olmadığını kabullenin.
Asla sizi oğlu kadar sevmeyecek/kızı gibi görmeyecek bu bir gerçek. Bunu da aklınızın bir köşesinde bulundurun.(melekte olsa karşınızdaki bu boyle, siz de onu kendi anneniz kadar sevemezsiniz değil mi)
Lafta söylemek kolay kızım diye ama gerçekten kızı gibi davranıyor mu size ona bakmak lazım.
Çocuklarınızı sevmesi normal,torun çok seviliyormuş, benim annem de çocuklarıma aşık ama ben çocukken kendisinden böyle bir sevgi görmedim. Bunu yadırgamıyorum.
Oğluna destek olması normal zaten.
Ama sizden de nefret ettiğini sanmıyorum ben açıkçası,sadece sınırları deniyor ,aşabileceği var mı ona bakıyor. Siz de sınırları güzel çizmişsiniz zaten,bence umursamayın,bu mesafede devam edin ilişkinize.
Eşinizin annesi sonuçta,atsan atılmaz satsan satılmaz,idare edilir biri gibi sizin kayınvalideniz,burada arkadan iş çeviren,oğlunu dolduran kayinvalideleri okudukça sizinki iyi bile sayılabilir. En azından yüzyuze tartışıp kendi aranızda halledebiliyorsunuz. 2 laf edilince oğluna "ay oğlum bana neler dedi "diyerek abartarak anlatıp(forumda cokca okuduk)ayılıp bayılanları da var bunların. Sizin ki de denemiş ufaktan ama eşiniz iyi idare etmiş bence. Hal böyleyken takmayın kafanıza diyorum. Kedi mi istiyorsunuz kedi alın evinize. Sizin eviniz Sizin kurallarınız. Benim de köpeğim var,temmuz ayında sahiplendik. Kayinvalidem korkuyor sanırım,benimki iri ve hareketli bir kuduruk olduğundan,köpek geldiğinden beri gelmiyor bana. Sanırım köpekten rahatsız oluyor ama umurumda mı asla. Kalkıpta bana birşey diyemez bu konuda. Eşim choccy istedi dedi köpek konusunda,ağzını açamaz. 16 sene oluyor evleneli,ben hep sınırlarımı çizdim, haliyle karışan eden olmaz bana.
ben sevgi ve barıştan yana olduğum için hep iyisi olsun diye uğraştım yoksa dediğiniz gibi evet o kayınvalide,yıllarca bir arada yaşayacağım insandan nefret etmek yerine iç içe olmak daha mantıklı bir tutum gibi geldiğinden ve yaşlanınca bana kalacağından iyi duygularla o yıllara yatırım yapmak istedim,kendisi böyle olsun istiyor yapıcak birşey yok,çok güzel yazmışsınız bu arada,

geçmişte yaşattıklarındaj bahsetmek bile istemiyorum çünkü ben bile unutmak istiyorum,keza eşiyle birlikte kan kusturup kızılcık şerbeti içtim dedirttikleri yılları buraya yazsaydım neden boşanmadın diyrn çok olurdu eminim,buraya gelene kadar onur,gurur,psikoloji ne varsa feda ettim,
daha önceden ağlayıp oğlunu dolduruyordu yanımda,işe yaramadığını gördükçe bıraktı bunu yapmayı en azından benim yanımda.
benim çocuklarım peder tarafından kızınınkinden daha çok seviliyor bundan rahatsızlık duyuyor ve alenen diliyle belli ediyor,sorun değil çocuklarımı ben seveyim yeter.

huzurunuz daim olsun inşallah,hayvanlar insanlardan daha iyidir hep söylerim,birileri rahatsız olduğu için isteklerimizden vazgeçmiyor olmak da güzel,sizi bu yoldan çevirmeyen şeyde eşinizin bu konu da sizin kararınıza saygı duyması en azından bu konu da şansımız var diyelim,köpüşünüzün tüyü kadar ömrü olsun,kedi sahiplendim bu arada olayın hemen ertesi günü,henüz kendisi bilmiyor😄
okuyup yanıtladığınız için de teşekkür ederim,bir nebze olsun pozitifliğime bir tane de siz eklediniz.

Kaç yıl olmuş hâla size ne hissettiğini mi merak ediyorsunuz? Altı üstü kocanızın annesi yani, ne önemi var. He diyip geçin, mesafe koyun, rahat edin.
aynı yerde oturunca bazı şeyler aşılmıyor maalesef,bana kalsa yıllarca konuşmam da kendisi dönüp dolaşıp konuşmaya başlayacak,keşke hep küsse,yürüyen çene

ben sevgi ve barıştan yana olduğum için hep iyisi olsun diye uğraştım yoksa dediğiniz gibi evet o kayınvalide,yıllarca bir arada yaşayacağım insandan nefret etmek yerine iç içe olmak daha mantıklı bir tutum gibi geldiğinden ve yaşlanınca bana kalacağından iyi duygularla o yıllara yatırım yapmak istedim,kendisi böyle olsun istiyor yapıcak birşey yok,çok güzel yazmışsınız bu arada,

geçmişte yaşattıklarındaj bahsetmek bile istemiyorum çünkü ben bile unutmak istiyorum,keza eşiyle birlikte kan kusturup kızılcık şerbeti içtim dedirttikleri yılları buraya yazsaydım neden boşanmadın diyrn çok olurdu eminim,buraya gelene kadar onur,gurur,psikoloji ne varsa feda ettim,
daha önceden ağlayıp oğlunu dolduruyordu yanımda,işe yaramadığını gördükçe bıraktı bunu yapmayı en azından benim yanımda.
benim çocuklarım peder tarafından kızınınkinden daha çok seviliyor bundan rahatsızlık duyuyor ve alenen diliyle belli ediyor,sorun değil çocuklarımı ben seveyim yeter.

huzurunuz daim olsun inşallah,hayvanlar insanlardan daha iyidir hep söylerim,birileri rahatsız olduğu için isteklerimizden vazgeçmiyor olmak da güzel,sizi bu yoldan çevirmeyen şeyde eşinizin bu konu da sizin kararınıza saygı duyması en azından bu konu da şansımız var diyelim,köpüşünüzün tüyü kadar ömrü olsun,kedi sahiplendim bu arada olayın hemen ertesi günü,henüz kendisi bilmiyor😄
okuyup yanıtladığınız için de teşekkür ederim,bir nebze olsun pozitifliğime bir tane de siz eklediniz.
Rica ederim. Ben de teşekkür ederim.
Sizin de kedinizin tüyü kadar ömrü olsun.
Çok zor yollardan geçmişsiniz belli ki,ama geride kalmış sanıyorum,ufak tefek denemeler yapıp eşinizden sekiyor belli ki o denemeler de. Burada her zaman,herkese özellikle eş ailesi ile ilgili konularda söylüyorum,eşiniz sizi ailesine ezdiriyorsa,susup oturuyorsa ne bileyim onların lafıyla kalbinizi kırıyorsa,susturmuyorsa ailesini,karışma diyemiyorsa suçlu o. Kayinvalide/kayınpeder ne bileyim görümce kim olursa olsun,siz karışmayın ,sizi ilgilendirmaz diyemiyorsa olan kadınlara oluyor. Bana kızıyorlar belki,eşlerinin bu tutumunu görmezden geliyorlar,o sınırı çizecek olan erkek. Tersi durumda da kadın. İki iki daha dört yani aklın yolu bir.
Seneler geçmiş, zorlu yollar aşılmış belli ki artık siz de gerektiği şekilde cevabını veriyorsunuz. İnsan tabi ki iyi olsun ister ama en basitinden saygı bile hakedene gösterilir,sırf yaşlı diye üstünüzde tepinmeye çalişan(mecazen)birine saygılı,sevgi dolu davranamazsınız ki.
Oldukları gibi kabul etmek gerek artik bu saatten sonra ve takmamak.

Rica ederim. Ben de teşekkür ederim.
Sizin de kedinizin tüyü kadar ömrü olsun.
Çok zor yollardan geçmişsiniz belli ki,ama geride kalmış sanıyorum,ufak tefek denemeler yapıp eşinizden sekiyor belli ki o denemeler de. Burada her zaman,herkese özellikle eş ailesi ile ilgili konularda söylüyorum,eşiniz sizi ailesine ezdiriyorsa,susup oturuyorsa ne bileyim onların lafıyla kalbinizi kırıyorsa,susturmuyorsa ailesini,karışma diyemiyorsa suçlu o. Kayinvalide/kayınpeder ne bileyim görümce kim olursa olsun,siz karışmayın ,sizi ilgilendirmaz diyemiyorsa olan kadınlara oluyor. Bana kızıyorlar belki,eşlerinin bu tutumunu görmezden geliyorlar,o sınırı çizecek olan erkek. Tersi durumda da kadın. İki iki daha dört yani aklın yolu bir.
Seneler geçmiş, zorlu yollar aşılmış belli ki artık siz de gerektiği şekilde cevabını veriyorsunuz. İnsan tabi ki iyi olsun ister ama en basitinden saygı bile hakedene gösterilir,sırf yaşlı diye üstünüzde tepinmeye çalişan(mecazen)birine saygılı,sevgi dolu davranamazsınız ki.
Oldukları gibi kabul etmek gerek artik bu saatten sonra ve takmamak.
teşekkürler,tutumlarınız mantıklı ve güzel,yazdığınız şeyde oldukça haklısınız,eşim kavgalara karışmaz ama beni öldürseler de savunmazdı ta ki annesinin onu doldurmaya çalıştığını fark edene kadar,keşke kadınlarımız hiç üzülmese de erkekler görevlerini yapsa,kimse kızını ezilsin diye yetiştirmiyor sonuçta,ben biraz da ezik büyüdüm,evlatlık verilmiştim,hep kendimi yetilştirmek zorunda kaldım,babam bir dönem hayatı öğretti de onun sayesinde insanı duyguları aldım iyi kötü,arkan da kimse olmaması da ezilmeye neden oluyor,neyse ki büyüdüm artık aklım da başıma geldi,hep hır gür kavga gürültü içinde olunca insan hayatının geri kalanın da sakinlik arıyor,eminim bu konuda da beni anlıyorsunuz,
aslında takmıyordum olanları da sanırım anksiyete sahibi oldum sayelerinde,psikiyatri en son gideceğim yerken listemin başına ekledim.Saygımı son damlasına kullandım ki sonrasında keşke ya da acaba dememek için,bazen edep bile arsıza karşı iyi bir cevap olabiliyor,
konuşmak ve paylaşmak iyi geldi gerçekten içim açıldı,varolun..

Kedi mi istemiyor, bunu kendi evimde istemem diye ifade edebilir ama iş sizin evinize kadar uzanıp da eve sokamazsına kadar geldiyse bir kedi aldıysanız ikiye çıkarın 🤣 böylesine müstahak. Bazı kediler (mesela benimkilerden biri öyle) hususi kendisini sevmeyenin kokusunu alıp o kişiyi darlar durur. Kedinizi sevmeyen eve de gelmesin o zaman.

Sizi sevmiyor. Ancak madden sıkışık olmanızı, oğluna yapacağı maddi yardımın sizin faydanıza ulaşmasına tercih edecek kadar değil. Bazı kayınvalide bırakın gelinine, evladına merhametini bile köreltir sırf bu yüzden.

Torunları da ne kadar garipseseniz de onun bir parçası. Samimiyetle seviyordur torun bu.
İlla bir anlam yüklemek istesek onlar tarafından en az sizin kadar sevilmek için sevgisini yağdırıyor da olabilir. Fakat genel anlatımınızda yönetme arzusu sizle rekabetinden ziyade geldi bana. Birinci sebep daha muhtemel bu yüzden.

Ama konunun esas sorumlusu eş. Aynı apartmandasınız evi onlar mı tahsis etti size? Ona bu hakkı vermemeli ancak evinize karışma hakkı bulması için ciddi bir sebep bu. Mesela siz esinizin yardım kabul etmesini istemiyorsunuz ancak kendi başına zorlandığı için bir yerde göbek bağı anne babasına bağlı eşinizin. Sorunun kaynağı burda malesef.

Kedi mi istemiyor, bunu kendi evimde istemem diye ifade edebilir ama iş sizin evinize kadar uzanıp da eve sokamazsına kadar geldiyse bir kedi aldıysanız ikiye çıkarın 🤣 böylesine müstahak. Bazı kediler (mesela benimkilerden biri öyle) hususi kendisini sevmeyenin kokusunu alıp o kişiyi darlar durur. Kedinizi sevmeyen eve de gelmesin o zaman.
kendi evi gibi bahsediyor,istemem diyor bir de 😄iki kedi evde bana külfet olmasa yapardım,2 yaşında bir kızım var,onun gelişimi için istedim kediyi hayvanlarla iletişimi çok güçlü,dışarı da üç köpeğim var onlara da sinir oluyor,birini sahiplendiriyoruz,benim sayem de hayvan girdi hanelerine azıcık olsa aşıladım,hayvanlar hissediyor onları sevmeyenleri gerçekten,özel canlılar,
hayvanlarıma gebermeleri için beddua etmesi dışında elalem ne der diye düşünüyor,kedinin kılı tüyü meselesi, aslında hayvanları çok sevmeme rağmen tüy takıntım var biliyor ve bu yüzden bakımına %/10000 dikkat ediyorum,ama merhamet olmayınca insanda ne yapılır işte,biz mutlu olmayalım da.

ilk zamanlar eşimin beynini kemiriyordum annesini şikayet ediyordum,o zaman da tartışma çıkıyordu,kavgalarımıza karışmasa da ben şikayetlenince rahatsız olur,sonuçta onun annesi,sorunlarımızı kendimizin halletmesi gereken bu konu da hem içimi dökmek hem de evlilik birliğimiz adına tecrübelerimi paylaşmak istedim bir yandan,annesiyle kavga ettiğimiz de şikayetlenmek sadece bizim evliliğimize çomak sokuyor,bu konuları eşlerimize yansıtmadan halletmemiz gerekiyor eğer eşlerimiz gaza gelip bir bomba gibi üzerimize gönderilmemişse.
Niye eşlerimize yansıtmamamız gerekiyor, bu adamlar bulunmaz hint kumaşı mı? Siz hiç kendinize şunları sormuyor musunuz, eşim annesine niye sınır çizmiyor, herkesin hakkını hukukunu niye korumuyor, evimizin içine kadar karıştırıyor, bana ağzına geleni söylemesine niye engel olmuyor... Yani kayınvalideler deccal şeytan ama oğulları melek mi oluyor? Sizin anneniz bunları yapabilir mi, yapınca eşiniz aynı tavrı takınır mı? Beş para etmeyen karakterde adamları kenara alıp annelerine saydırmak anneleriyle kapışmak zorunda mıyız? Yani siz kendi pasif, beyim bilir tarzınızı tavsiye mi ediyorsunuz? Geçen giden yıllar gençlik ne olacak, ömür boyu çok sevgili çok değerli kocanın annesiyle mi uğraşalım? Gençlik gitsin, huzur kalmasın, oğlundan cesaret alan yüz bulan, oğlunu parayla maddi yardımla tutan kadın ömrümüzü mü çürütsün?
oğullarını paylaşamayan annelere oğullarını bırakmak yerine eşlerimizle bir sorunumuz yoksa daha çok kenetlenmeliyiz ki o zaman eş de bu durumlar da bizden yana rahatsızlık duymuyor,
Oğullarını bırakmayan anne varsa annesini bırakmayan oğul da var demektir. Eşlerimizle bir sorunumuz yoksa yazıyorsunuz ama sorunun kaynağı eşiniz. Sizin anneniz bu kadar zaman bunları yapsa çoktan ikinizi de kapının önüne koyarlardı. Hangi evlilik birliği, hadsiz anasına gözünü kulağını kapatan adamla nasıl birliksiniz? Karısını annesine ezdiren kocalar için ne mücadelesi? Ya kusura bakmayın da kayınvalidelere ağzınızı açmayın kenetlenin ki eşiniz sizi sevsin tavsiyesi mi veriyorsunuz gerçekten? Kadın bir yapar iki yapar üçüncüde ya oğlu devreye girer konuşur haddini bildirir ya da oğlunu da alır gider. Millet ömrünü böyle tiplere harcamak zorunda değil, kocaysa kocalığını bilsin, bizim de annelerimiz ailelerimiz var. Ne kadar erkek koruyucu ataerkil bir düşünceniz var.

Sizi sevmiyor. Ancak madden sıkışık olmanızı, oğluna yapacağı maddi yardımın sizin faydanıza ulaşmasına tercih edecek kadar değil. Bazı kayınvalide bırakın gelinine, evladına merhametini bile köreltir sırf bu yüzden.

Torunları da ne kadar garipseseniz de onun bir parçası. Samimiyetle seviyordur torun bu.
İlla bir anlam yüklemek istesek onlar tarafından en az sizin kadar sevilmek için sevgisini yağdırıyor da olabilir. Fakat genel anlatımınızda yönetme arzusu sizle rekabetinden ziyade geldi bana. Birinci sebep daha muhtemel bu yüzden.

Ama konunun esas sorumlusu eş. Aynı apartmandasınız evi onlar mı tahsis etti size? Ona bu hakkı vermemeli ancak evinize karışma hakkı bulması için ciddi bir sebep bu. Mesela siz esinizin yardım kabul etmesini istemiyorsunuz ancak kendi başına zorlandığı için bir yerde göbek bağı anne babasına bağlı eşinizin. Sorunun kaynağı burda malesef.
torunları bana davranışlarından ötürü ona yakın davranmıyorlar,büyüdüler görüyorlar,ben hala genellikle bizim aramızda ki meseleden ona karşı tutum göstermemelerini söylüyorum,zaten çocuklarımdan ortancası bana aşırı düşkün,hoşuna gitmiyor şakayla karışık bunun lafını da yapıştırıyor,2 yaşında ki kızım onun kucağından bana gelmek istediği zaman çocuğu geri çekiyor,ya da kızım bana sarılınca sarılma ona diyor,büyük oğluma çıkıp yukarı da yaşamasını söyledi,ben de hayır dedim ondan da tavır alındık,neyse ki bu kaosun içinde sözümü dinleyen evlatlar yetiştirdim onun hoşuna gitmese de.

evet onların evi,zamanın da oğluna niyet iki katlı ev dikmişler,benim oturduğum kat eşimin rahmetli dedesinin yaptığı ev,içini biz güzelleştirdik,tüm eşyalarımızı biz aldık,o sadece kapıları taktırdı zamanında,bunları da yüze vurur ve burası benim evim der kendileri,bebeğim yokken ben çalışıyordum yarım gün,bir dönem evde işte yaptım,ama eşim bir şekilde annesinden gelene hayır demiyor,bu yardımlar çatır çatır yüzümüze vuruluyor sonra da,evet eşimden kaynaklı hepsi mala anlatır gibi de anlattım sonunda ama aynı değişmiyor,o annesini böyle kabul etmiş yıllardır aynı çünkü,eşim bana bişey aldığı zaman veryansın ediyor anasına almıyor diye,ben özel günler de hep hediye alıyorum ona oğlunun parası ile,en son anneler günün de orkide aldı ikimize de bakamadı öldürdü ben aldım yaşatmak için neden aldın benim çiçeğimi diyor ölmüş yani,bunun gibi bir çok şey işte,oralar da sessiz kalmasa oğlu böyle olmayacak,niyetim inat ya da kötülük değil sadece o tarafa çevriliyor.

Niye eşlerimize yansıtmamamız gerekiyor, bu adamlar bulunmaz hint kumaşı mı? Siz hiç kendinize şunları sormuyor musunuz, eşim annesine niye sınır çizmiyor, herkesin hakkını hukukunu niye korumuyor, evimizin içine kadar karıştırıyor, bana ağzına geleni söylemesine niye engel olmuyor... Yani kayınvalideler deccal şeytan ama oğulları melek mi oluyor? Sizin anneniz bunları yapabilir mi, yapınca eşiniz aynı tavrı takınır mı? Beş para etmeyen karakterde adamları kenara alıp annelerine saydırmak anneleriyle kapışmak zorunda mıyız? Yani siz kendi pasif, beyim bilir tarzınızı tavsiye mi ediyorsunuz? Geçen giden yıllar gençlik ne olacak, ömür boyu çok sevgili çok değerli kocanın annesiyle mi uğraşalım? Gençlik gitsin, huzur kalmasın, oğlundan cesaret alan yüz bulan, oğlunu parayla maddi yardımla tutan kadın ömrümüzü mü çürütsün?

Oğullarını bırakmayan anne varsa annesini bırakmayan oğul da var demektir. Eşlerimizle bir sorunumuz yoksa yazıyorsunuz ama sorunun kaynağı eşiniz. Sizin anneniz bu kadar zaman bunları yapsa çoktan ikinizi de kapının önüne koyarlardı. Hangi evlilik birliği, hadsiz anasına gözünü kulağını kapatan adamla nasıl birliksiniz? Karısını annesine ezdiren kocalar için ne mücadelesi? Ya kusura bakmayın da kayınvalidelere ağzınızı açmayın kenetlenin ki eşiniz sizi sevsin tavsiyesi mi veriyorsunuz gerçekten? Kadın bir yapar iki yapar üçüncüde ya oğlu devreye girer konuşur haddini bildirir ya da oğlunu da alır gider. Millet ömrünü böyle tiplere harcamak zorunda değil, kocaysa kocalığını bilsin, bizim de annelerimiz ailelerimiz var. Ne kadar erkek koruyucu ataerkil bir düşünceniz var.
yıllarca emek vermiş bakmış büyütmüş saygım bundandır,ben anasının üzerine salıp annesini mi dövdüreyim sövdüreyim vs yani ne münasabet,o çeneyle kendi oğlu bile mücadele edemiyor,beni ezip annesini göklere kaldırmıyor,sadece karışmıyor ben de doğru buluyorum,ben yokken konuşacağını konuşan birisidir,sadece o kadın değişmiyor,evine bakan çocuklarına sahip çıkan bizi gezdiren başkalarına vakit ayırmayan beni dövmeyen sövmeyen bir adamın saçlarını anası yüzünden neden yoldurayım ki ?
benim annem bunların hiç birisini yapmaz,herhangi birşey olursa da eşim annemle uslüpsüz konuşamaz,biz bu konu da karşılıklıyız,

boşanmanın moda olduğu bu yıllarda sırf annesi yüzünden eşimle aramız bozmak zorunda hissetmiyorum kendimi,siz buna ataerkil düşünce diyorsanız evet öyleyimdir,bir insanı değiştiremiyorsanız olduğu gibi kabul etmeyi psikoloji de tavsiye eder,her günüm susmayla geçmedi elbet gereken yerler de cevabımı verip tartışmamı da yaptım,dönüp dolaşıp gelip konuşan annesi oldu,annesini korusaydı savunsaydı iş farklı olurdu,kavga anında karışmamasını doğru buluyorum,farklı bir durum olup farklı bir konu da yazabilirdim annesinin tarafını tutuyor gibi,beni akrabalarına gitmeye ya da annesinin yanına çıkmaya zorlamayan,ya da bir yere giderken illa annemi de alalım diyip zorlamayan bir eşe sahipken daha ne bekleyebilirim pardon.ne yapmalıyım yani siz söyleyin

oncelikle şu tuhaf degil ki
Beni sevmediğini belli ederken çocuklarımı yalıyor olması da ilginç bir konu,ben birini sevmiyorsam çocuklarını da sevmem nasıl bir psikolojik rahatsızlık.
seni sevmiyor ama senin dogurdugun cocuklar onun oğluşunun ve kendi soyadini tasiyorlar. seni tasiyici anne gibi görüyordur.
ilginç olan kısmı oğlu sıkıştığı zaman maddi destek de bulunur,bu destek benim haneme girsin istemiyorum ama eşim hayır demiyor,madem beni sevmiyorsun neden bunu yapıyorsun,oğlunun işine yarayan şeyin bana da faydası var netice de,
bunun nesi ilginc? parasini verdigi aslan oğluşu, paşası. kadinin umrunda bile degilsin, tabii ki oglunu destekleyecek. ona göre sen evdeki bir şeysin.
ben kaynana sen gelinsin bana parlıyorsun dedi
şu cumle zaten kendini ele vermis. bu kadinin babaannesi belli ki annesine eziyet etmis, kendi kaynanasi kendisini ezmis. beynine boyle kodlamis. gun gelmis kendi kaynana olunca da parlama sirasi ona geldi diye sevinmis.
bu kadinla konusmaya calisiyorsun ama mümkün degil, zihniyeti bu olan degismez
yıllardır evime karışır,alınan şeyler gözüne batar,bir yere giderken onu götürmediğim için zaman zaman laf soktuğu da oldu,ben mutluysam o mutsuz,beni zaten başında hiç istemedi,birşey dediğin de istemediği bir cevabı insanı şekilde de yanıtlasam mutlaka ortalık alevlenir,eşyalarımın yerlerine karışmıştır zaman zaman onun istediği gibi olmadığı için de tartışmalar çıkarmıştır,hep bir yönetme arzusu var bu varlıklar da,hatta ileri gidip maaşı onun eline vermemizi de istemiştir,altlı üstlü oturuyoruz
aslinda kadin ta en basindan belliymis. hem alt katimda otur demis. hem bu kadar kıskanç kadin nisanliykennde sozde de seni - sana alinanlari kiskanmistir.
gümbür gümbür gelmis, belli etmis seni ama sen israrla bu kadinin ogluyla evlenmissin.
burada biraz kadınlarda da hata var.
aşkından ölmeyeceksen annesi manyak olan erkegi birak yani, cok mu zor?
daha yolun basinda nisan olmadan / nisandan sonra bir cesaret ayril insanlar en fazla birkac ay konusur.
benim yakin arkadasim da 10 yillik evli, onun da esinin babasi vefat etmis anne ogluna asikti. daha nisan olmadan kendini bellj etti. kizin birseye hevesi varsa ama kaynanasi farkli düşünüyorsa hep ikna edildi kaynanasinin yolundan gitti. kuyumcuda kiz secmedi, kaynanasi kizin yaninda "bu ne kadar? bu ne kadar" diye sorup en ucuzunu aldirdi. ona da dedim "bu aileden olmaz, cile cekmeye mi geldin? hazir nisan yokken ayril" diye. ama dinlemedi. sonra nisanlandilar, ev bakacaklar. kadin kendisiyle yasamasini istedi ki adam cok kardes ve koltukta uyuyor:) ne mana yani. epey sorun cikartti ev tutmasinlar diye. e bu da red flag! arkadasim gördü, göre göre "nişan atamam" diye evlendi. sonuc? 10 yildir kaynana ve onun agzina bakan - annesi mutluysa mutlu, annesi mutsuzsa asık suratli bir koca cekiyor.
biraz da secimlerini yasiyor insan.
ilk olarak söylemek istediğim şey ne kadar alttan alınırsa o kadar tepenize çıkıyorlar,en azından yeni evlilere yolunu bulamayanlara hitafen...
bir yerde sizi kısıtlayan, elestiren kadina "haklisin anne, tabii anne" demis alistirmissiniz. bu da yanlis oldu
biz tepki verip ortalık karıştıkça onlar mutlulaşıyor,bu yüzden sükunet ve dik şekilde hayatta kalmalıyız bu yolda,oğullarını paylaşamayan annelere oğullarını bırakmak yerine eşlerimizle bir sorunumuz yoksa daha çok kenetlenmeliyiz ki o zaman eş de bu durumlar da bizden yana rahatsızlık duymuyor,
bence bu da yanlis. neden ana konu prens esi mutlu etmek olsun ki? o disaridan annesinin alt katina getirdigi kadinina sahip ciksin, o annesine engel olsun. burada neden ortada paylasilmayan bjr pasazadeyi el üstünde tutup daha da simartalim ki? bir sorun varsa ve onun tarafindan kaynakliysa bir zahmet cozsun. cozemiyorsa da cani sıkılsın. boyle olunca resmen adamin 14 senelik pasifligini ödüllendirmissinjz.
Ve 2 gün önce bir kedi mevzusundan son tartışmamızı yaptık,evime kedi sokmayacakmışım hanfendi öyle dedi,
keske alsan eve sokaktan bir kedi. igreniyorsa girmez
kendisi beni sevmese de hastalık vs durumlar olduğu zaman oğlunun yerine beni arar en zor zamanların da ben koşarım,

e bu sevgiden degil ki. kendini sana baktirmak istiyor iste. koş hastalik durumlarinda hizmetcilik yap. elden ayaktan düşünce ona yillar yili bak. seninle geleceğini garantilemis iste
bunu sevgiden görme

yıllarca emek vermiş bakmış büyütmüş saygım bundandır,ben anasının üzerine salıp annesini mi dövdüreyim sövdüreyim vs yani ne münasabet,o çeneyle kendi oğlu bile mücadele edemiyor,beni ezip annesini göklere kaldırmıyor,sadece karışmıyor ben de doğru buluyorum,ben yokken konuşacağını konuşan birisidir,sadece o kadın değişmiyor,evine bakan çocuklarına sahip çıkan bizi gezdiren başkalarına vakit ayırmayan beni dövmeyen sövmeyen bir adamın saçlarını anası yüzünden neden yoldurayım ki ?
benim annem bunların hiç birisini yapmaz,herhangi birşey olursa da eşim annemle uslüpsüz konuşamaz,biz bu konu da karşılıklıyız,

boşanmanın moda olduğu bu yıllarda sırf annesi yüzünden eşimle aramız bozmak zorunda hissetmiyorum kendimi,siz buna ataerkil düşünce diyorsanız evet öyleyimdir,bir insanı değiştiremiyorsanız olduğu gibi kabul etmeyi psikoloji de tavsiye eder,her günüm susmayla geçmedi elbet gereken yerler de cevabımı verip tartışmamı da yaptım,dönüp dolaşıp gelip konuşan annesi oldu,annesini korusaydı savunsaydı iş farklı olurdu,kavga anında karışmamasını doğru buluyorum,farklı bir durum olup farklı bir konu da yazabilirdim annesinin tarafını tutuyor gibi,beni akrabalarına gitmeye ya da annesinin yanına çıkmaya zorlamayan,ya da bir yere giderken illa annemi de alalım diyip zorlamayan bir eşe sahipken daha ne bekleyebilirim pardon.ne yapmalıyım yani siz söyleyin
Ben evlilikte bir tarafın üstünlüğünü kabul etmiyorum herkes eşittir. Babamın evinde gördüğüm sevgi saygıyı kendi evimde kocamdan görmüyorsam evliliğin anlamı ne? Benim annem edebiyle oturup işimize evimize ailemize karışmıyorsa, eşime istediği gibi laflar sayamıyorsa eşimin annesi de yapamaz. Eşim yapmasına engel olmuyorsa bana saygı duymuyor demektir. Bunun A sı B si olmaz, ya herkes kendini törpüler ya da herkes yoluna bakar. Saç baş yolmak kavga etmek bunlar ne alaka? Konuşmayı bilmiyor mu eşiniz? Annesiyle baş etmenin yolu saldırmak saçını başını yolmak mı? Beni dövmüyor sövmüyor diyorsunuz şiddet sadece dövmekle mi oluyor, psikolojik şiddete maruz bırakılıyorsunuz. Para maddi destek aldığı, dedesinden kalan evde yaşadığı için sesi çıkamıyor olabilir mi?

Yani adam bizi dövmüyor sövmüyor diye annesini çekmek zorundayız. Siz çekin kocanızla kenetlenin ama başkalarına bu tavsiyeleri vermeyin. Siz eşinizin zaten yapması gerekenleri ekstra lütuf olarak görüyorsunuz. Kendi çekirdek aileniz varken tabi ki annesine her gittiğinde sizi zorlamayacak veya git anneme demeyecek. Herkes kendi annesinden ve yaptıklarından sorumlu. Çocuklarınız bile durumun farkında, huzursuzluğu biliyor hissediyor. Babaanneleri benim çocuklarımı huzursuz edemez mesela. Evi batsın parası batsın, bedava ev karşılığında her istediğini yapamaz her istediğini söyleyemez.

Ben de 20 senelik evliyim, evliliğin ilk yılları kucağımda çocuk varken bunları hallettik hizaya soktuk. Hayırdır bizim anne babamız yok mu, kocalar bir hafta dayanamıyor ama kadınlar ömür boyu kayınvalide derdi çeksinler, gençlikleri gitsin. Siz kendinizce bir çözüm bulmuşsunuz ve bunun sağlıklı olduğunu düşünüyorsunuz ama bunu genele yaymayın. Kadınlar kocalarının annelerine gençliklerini harcamamalı. Madem öyle söyleyin anneniz gelsin ve kayınvalidenin yaptığı her şeyi yapsın. Kaç gün barındırılar acaba sizi.

oncelikle şu tuhaf degil ki

seni sevmiyor ama senin dogurdugun cocuklar onun oğluşunun ve kendi soyadini tasiyorlar. seni tasiyici anne gibi görüyordur.

bunun nesi ilginc? parasini verdigi aslan oğluşu, paşası. kadinin umrunda bile degilsin, tabii ki oglunu destekleyecek. ona göre sen evdeki bir şeysin.

şu cumle zaten kendini ele vermis. bu kadinin babaannesi belli ki annesine eziyet etmis, kendi kaynanasi kendisini ezmis. beynine boyle kodlamis. gun gelmis kendi kaynana olunca da parlama sirasi ona geldi diye sevinmis.
bu kadinla konusmaya calisiyorsun ama mümkün degil, zihniyeti bu olan degismez

aslinda kadin ta en basindan belliymis. hem alt katimda otur demis. hem bu kadar kıskanç kadin nisanliykennde sozde de seni - sana alinanlari kiskanmistir.
gümbür gümbür gelmis, belli etmis seni ama sen israrla bu kadinin ogluyla evlenmissin.
burada biraz kadınlarda da hata var.
aşkından ölmeyeceksen annesi manyak olan erkegi birak yani, cok mu zor?
daha yolun basinda nisan olmadan / nisandan sonra bir cesaret ayril insanlar en fazla birkac ay konusur.
benim yakin arkadasim da 10 yillik evli, onun da esinin babasi vefat etmis anne ogluna asikti. daha nisan olmadan kendini bellj etti. kizin birseye hevesi varsa ama kaynanasi farkli düşünüyorsa hep ikna edildi kaynanasinin yolundan gitti. kuyumcuda kiz secmedi, kaynanasi kizin yaninda "bu ne kadar? bu ne kadar" diye sorup en ucuzunu aldirdi. ona da dedim "bu aileden olmaz, cile cekmeye mi geldin? hazir nisan yokken ayril" diye. ama dinlemedi. sonra nisanlandilar, ev bakacaklar. kadin kendisiyle yasamasini istedi ki adam cok kardes ve koltukta uyuyor:) ne mana yani. epey sorun cikartti ev tutmasinlar diye. e bu da red flag! arkadasim gördü, göre göre "nişan atamam" diye evlendi. sonuc? 10 yildir kaynana ve onun agzina bakan - annesi mutluysa mutlu, annesi mutsuzsa asık suratli bir koca cekiyor.
biraz da secimlerini yasiyor insan.

bir yerde sizi kısıtlayan, elestiren kadina "haklisin anne, tabii anne" demis alistirmissiniz. bu da yanlis oldu

bence bu da yanlis. neden ana konu prens esi mutlu etmek olsun ki? o disaridan annesinin alt katina getirdigi kadinina sahip ciksin, o annesine engel olsun. burada neden ortada paylasilmayan bjr pasazadeyi el üstünde tutup daha da simartalim ki? bir sorun varsa ve onun tarafindan kaynakliysa bir zahmet cozsun. cozemiyorsa da cani sıkılsın. boyle olunca resmen adamin 14 senelik pasifligini ödüllendirmissinjz.

keske alsan eve sokaktan bir kedi. igreniyorsa girmez

e bu sevgiden degil ki. kendini sana baktirmak istiyor iste. koş hastalik durumlarinda hizmetcilik yap. elden ayaktan düşünce ona yillar yili bak. seninle geleceğini garantilemis iste
bunu sevgiden görme
hiç bir çocuğumun haberine sevinip tebrik etmemiş,hatta ilk bebemiz de neden çocuk yaptınız diye hesap sormuşluğu oldu,
onun ailesi o küçükken yaşadığım şehire göç etmişler,validenin babannesini bilmem ama kendi kayınvalidesi tatlı bir insandı geçen yıl vefat etti,kimse de hakkında kötü birşey söylemezdi kendisi de dahil hiç eziyet olmamış,namazında dilinde dua bir kadındı,kocasıyla yıllarca huzur bulamamış sadece belki de kendi yaşayamadığı şeyi ben yaşadığım için kıskanıyor bilemedim,oysa ben ona içkili bir kocayla dayak yiyerek çocuklarını bir şekilde büyüttüğü için saygı duyuyordum hep.

biz nişanlanacağımız zaman gelmedi yüzük takmaya kocasıyla birlikte,eşimin baba tarafı hepsi geldi,hiç bişey almadı kayınvalidem,kendi ailem de bişey yapmadı,üveylerdi,o dönem babam beni evden kovup duruyordu annem yüzünden,günlerce sokaklar da kaldım kız başıma eşim de benimle sokaklar da yattı,eşim ailesini ikna edince(oğlu geri dönsünn diye) ailem beni geri aldı,düğüne de gelmediler ailem benden kurtuldukları için mutlulardı,sevdiğim insanla evlenmeyi daha doğru buldum,biz hayatımızı kazanınca düzenimizi kurunca başka bir yerde hayata başlayacaktık ama izin vermediler erken oldu herşey.

arkadaşınız için üzüldüm,benim ev durumum onun kadar şanssız değil,en son kavgamız da eşimin bana surat asıp asmayacağına baktım özellikle çünkü uzun zamandır ben hiç tartışmaya girmemiştim,eşim her zaman olduğu gibi bana davranmaya devam etti,ertesi gün işten çıkınca annesinin yanına koşarak gider diye düşündüm ama gitmedi,hiç aramadı da,konuştuğum zaman beni kendilerinden soğuttular sana yaptıklarıyla dedi,ondan daha fazlasını beklemiyorum,zaten eskiden her gün gelince ilk onların yanına uğrardı uzun zamandır bıraktı,baktığımız zaman seçenek sunarsam onları değil beni tercih eder ama onu bu kaosun ortasında bırakmak istemedim hiç,bizim birbirimize emeğimiz fedakarlığımız çoktur,genel olarak annesi oğlunun sevgisinden ölüp bitmiyor,ona da çok iyi davranmıyor,tek fark eşim tüm duygu ve düşüncelerini yansıtırken sorun olmaz ama ben,nefes almamı da istemiyordur eminim.

sokaktan kedi aldım bu arada,duyunca bana inat yaptın diyecek eminim,ben eşime yaşlanınca ikisine de bakmayacağımo söyledim,babası biraz daha iyidir bana karşı eskiden bu yana çok değişti,son yıllarda ki iyi davranışlarına nispeten sadece babasına koşuyorum ihtiyaç olunca,annesi beni aramaz kendine bişey olunca,ben aylarca evlerine çıkmam,eşim aylarca evine çağırmaz,ya da bana dayatmaz ille de yemeğe çağır diye,hep böyleydi,

belki bir çok kadın beni yanlış anlıyor neden eşinin beynini kemirmiyor acaba diye ama biz zaten yıllarca bu konu da çok kavga ettik annem ama ne yapayım döveyim mi atayım mı dediği yerde onu konulardan ayırdım.sayın başbakanımız gelse bu kadının manipülasyonlarından sağ çıkamaz.

Back
X