- Emoji Skoru
- 26.738
- Puanlar
- 798
- Konu Sahibi chaotic soul
Kocasından ayrılmak da muthıs seçim olurdu
Pek zannetmiyorum onu yapacağını, sorunun kaynağını yanlış yerde arıyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kocasından ayrılmak da muthıs seçim olurdu
bir insan annesini nasıl susturabilir fikir de verirseniz iyi olur,mesela öldürmeli miEee tabii sizde haklısınız, suçun kocanızda olduğunu kabullenseniz çıkamayacaksınız işin işinden ,o yüzden kayınvalide canavar ohh bitti gitti.
bir insan annesini nasıl susturabilir fikir de verirseniz iyi olur,mesela öldürmeli mi
Senin kocan yapmaz yapamaz o yüzden fikir vermedim.bir insan annesini nasıl susturabilir fikir de verirseniz iyi olur,mesela öldürmeli mi
annesi yüzünden eşten ayrılmak da farklı bir konu olurdu,mantık yürütelim,14 yıllık evli üç çocuklu,eşinden eziyet görmemiş,Pek zannetmiyorum onu yapacağını, sorunun kaynağını yanlış yerde arıyor.
annesi yüzünden eşten ayrılmak da farklı bir konu olurdu,mantık yürütelim,14 yıllık evli üç çocuklu,eşinden eziyet görmemiş,
susmayan annesi yüzünden boşanmak,mantıklı gelmiş olsaydı inanın yapardım,bazen insanlar yaşadığı şeyleri çocuklarına yaşatmak istemez bayanlar bir de o açıdan bakalım
ben defalarca konuştum para mevzusunu,yaşananları bir bir önüne koydum,ona dokunmuyor netice de onun annesi zoruna gitmiyor,bir bu konu da benim penceremden bakmayı öğretemedim ona,ben burdan gitmeyi çok istedim ama kira için imkanlarımız uygun değil bunu da konuştuk,gelecek için maddi planlar yaptık,evden de ek iş yapacağız birlikte belki sonrası için bir kurtuluş olur,Çok ekstrem düşünüyorsunuz. Mesafe koyabilir mesela. Evini ayırabilir. Parasını reddedebilir. Karısını sahiplendiğini davranışlarıyla belli edebilir. Onun yerine evlerinde oturup paralarını almayı tercih ediyor. Bu durumda tabii ki de bir şey demez, diyemez, annesine.
Hem ev vermişler hem de para yardımı yapıyor, nereye atıyor annesini? Çok üzücü şeyler yaşamışsınız, belki de bu yüzden kendinizi mecbur hissediyor olabilirsiniz ama değilsiniz. Kocanız o evden ayrılmadığınız, maddi yardımı reddetmediği sürece sizi annesine stres topu yapmaya devam edecek. Siz de ama dövmüyor sövmüyor bizi gezdiriyor diye avunacaksınız. Sadece ya boşanma ya da bu kadını çekme opsiyonları yok. Kocam dediğiniz adam dik durmayı öğrensin.annem ama ne yapayım döveyim mi atayım mı dediği yerde onu konulardan ayırdım
anlatım üslubu çok önemli,demek istediğinizi çok iyi anladım,anladım da,işte onu nasıl yaptıracağım,ben annenle konuş karışmasın dediğim de o da benim söylememi bekliyor,o da bıktı onun çenesinden fırtınalarındanAnnesi yüzünden değil işte, eşiniz yüzünden. İnsanlar size onu anlatmaya çalışıyor. O kadın eşinizden yüz bulduğu için bu kadar rahat evine kedi sokma diyebiliyor. Eşin bir kükresin bakalım çıtı çıkabilecek mi ? Ama yapmaz. Çünkü muhtaç olmuş, keyfi de yerinde, sizi de pek umursamıyor. Arada annesine anne deme öyle şeyler diyor siz de aa ne iyi koca diyorsunuz.
güzel yazmışsınız da,hep ben diyemiyorum işte,eşimi çok değiştirdim her konu da buraya kadar geldik,boşanma taraftarı değilim,bugün gideceğim yer benim için buradan daha fazla huzurlu değil inanın,arkadaş ve akrabalar da hep diyor siz bunlardan ayrı otursanız daha güzel bir hayatınız olurdu diye,ona bakıyorum maddi olarak mücadele ediyor ama bizi buradan götürecek çıtaya çıkamıyoruz,benim de çalışmam gerekli kızım küçük,eşim çalışmama karşı değil ama ben kızımı bırakamıyorum.Hem ev vermişler hem de para yardımı yapıyor, nereye atıyor annesini? Çok üzücü şeyler yaşamışsınız, belki de bu yüzden kendinizi mecbur hissediyor olabilirsiniz ama değilsiniz. Kocanız o evden ayrılmadığınız, maddi yardımı reddetmediği sürece sizi annesine stres topu yapmaya devam edecek. Siz de ama dövmüyor sövmüyor bizi gezdiriyor diye avunacaksınız. Sadece ya boşanma ya da bu kadını çekme opsiyonları yok. Kocam dediğiniz adam dik durmayı öğrensin.
ben sadece kendini bilmez bir anne yüzünden kendi aile birliğimizi harap etmeyi doğru bulmuyorum o kadar,o kadın gelip ortalığı karıştırmadığı sürece bizde çıt çıkmaz,insanoğlunun yapabileceği şeyler sınırlı sadece bazı konular da ileriye gidemediği için yapamadığı birşey için onunla her gün kavga edersem burada benim kazancım ne olur,Ben evlilikte bir tarafın üstünlüğünü kabul etmiyorum herkes eşittir. Babamın evinde gördüğüm sevgi saygıyı kendi evimde kocamdan görmüyorsam evliliğin anlamı ne? Benim annem edebiyle oturup işimize evimize ailemize karışmıyorsa, eşime istediği gibi laflar sayamıyorsa eşimin annesi de yapamaz. Eşim yapmasına engel olmuyorsa bana saygı duymuyor demektir. Bunun A sı B si olmaz, ya herkes kendini törpüler ya da herkes yoluna bakar. Saç baş yolmak kavga etmek bunlar ne alaka? Konuşmayı bilmiyor mu eşiniz? Annesiyle baş etmenin yolu saldırmak saçını başını yolmak mı? Beni dövmüyor sövmüyor diyorsunuz şiddet sadece dövmekle mi oluyor, psikolojik şiddete maruz bırakılıyorsunuz. Para maddi destek aldığı, dedesinden kalan evde yaşadığı için sesi çıkamıyor olabilir mi?
Yani adam bizi dövmüyor sövmüyor diye annesini çekmek zorundayız. Siz çekin kocanızla kenetlenin ama başkalarına bu tavsiyeleri vermeyin. Siz eşinizin zaten yapması gerekenleri ekstra lütuf olarak görüyorsunuz. Kendi çekirdek aileniz varken tabi ki annesine her gittiğinde sizi zorlamayacak veya git anneme demeyecek. Herkes kendi annesinden ve yaptıklarından sorumlu. Çocuklarınız bile durumun farkında, huzursuzluğu biliyor hissediyor. Babaanneleri benim çocuklarımı huzursuz edemez mesela. Evi batsın parası batsın, bedava ev karşılığında her istediğini yapamaz her istediğini söyleyemez.
Ben de 20 senelik evliyim, evliliğin ilk yılları kucağımda çocuk varken bunları hallettik hizaya soktuk. Hayırdır bizim anne babamız yok mu, kocalar bir hafta dayanamıyor ama kadınlar ömür boyu kayınvalide derdi çeksinler, gençlikleri gitsin. Siz kendinizce bir çözüm bulmuşsunuz ve bunun sağlıklı olduğunu düşünüyorsunuz ama bunu genele yaymayın. Kadınlar kocalarının annelerine gençliklerini harcamamalı. Madem öyle söyleyin anneniz gelsin ve kayınvalidenin yaptığı her şeyi yapsın. Kaç gün barındırılar acaba sizi.
Bunun için aynı binada hatta aynı sokakta bile olmamanız gerekiyor. Eşinizin maddi yönden kafası rahat olduğu için size ne söylenmiş ne söylenmemiş umurunda değil. Yaşadıklarımızı çocuklarımıza yaşatmamalıyız yazdınız tamam da sizi istemeyen nişanınıza bile gelmeyen insanlara güvenip o evde yuva kurmanızda hata yok mu? Ya canı sıkılsa ve çıkın evden dese ne yapacaksınız, sonuçta eşinizin dedesinin evi. 3 çocukla kapı dışarı edilir miyiz diye hiç endişelenmediniz mi? Madem başkasına muhtaç yaşayacaksınız ve size ait bir ev yok en azından birikim yapsaydınız. Çok ileri gitti mi al evini başına çal diyip birikmiş paranızla ev tutardınız. Bugün tepeniz atsa çıkıp yeni ev tutabilir misiniz? Garanti tapulu ev yok para yok üstüne maddi destek gerekiyor. Bu şartlarda yaşayınca edilen lafa hakarete ne kadar cevap verilebilir? Kayınvalideniz ve eşiniz psikolojik hasar bırakmış sizde ama siz bastırıyorsunuz. Bir gün mutlaka ya fiziksel ya ruhsal bir şekilde çıkar bu.anlatım üslubu çok önemli,demek istediğinizi çok iyi anladım,anladım da,işte onu nasıl yaptıracağım,ben annenle konuş karışmasın dediğim de o da benim söylememi bekliyor,o da bıktı onun çenesinden fırtınalarından
Burda bir arkadaşımın bir anısı geldi aklıma arkadaşım yeni nişanlı bayramda ilk kez nişanlısının evine yemeğe gidiyorÇok ekstrem düşünüyorsunuz. Mesafe koyabilir mesela. Evini ayırabilir. Parasını reddedebilir. Karısını sahiplendiğini davranışlarıyla belli edebilir. Onun yerine evlerinde oturup paralarını almayı tercih ediyor. Bu durumda tabii ki de bir şey demez, diyemez, annesine.
çok haklısınız.Bunun için aynı binada hatta aynı sokakta bile olmamanız gerekiyor. Eşinizin maddi yönden kafası rahat olduğu için size ne söylenmiş ne söylenmemiş umurunda değil. Yaşadıklarımızı çocuklarımıza yaşatmamalıyız yazdınız tamam da sizi istemeyen nişanınıza bile gelmeyen insanlara güvenip o evde yuva kurmanızda hata yok mu? Ya canı sıkılsa ve çıkın evden dese ne yapacaksınız, sonuçta eşinizin dedesinin evi. 3 çocukla kapı dışarı edilir miyiz diye hiç endişelenmediniz mi? Madem başkasına muhtaç yaşayacaksınız ve size ait bir ev yok en azından birikim yapsaydınız. Çok ileri gitti mi al evini başına çal diyip birikmiş paranızla ev tutardınız. Bugün tepeniz atsa çıkıp yeni ev tutabilir misiniz? Garanti tapulu ev yok para yok üstüne maddi destek gerekiyor. Bu şartlarda yaşayınca edilen lafa hakarete ne kadar cevap verilebilir? Kayınvalideniz ve eşiniz psikolojik hasar bırakmış sizde ama siz bastırıyorsunuz. Bir gün mutlaka ya fiziksel ya ruhsal bir şekilde çıkar bu.
Kız niye kolasını çabuk içmek zorundaymış ki, seni mi bekleyeceğiz ne aynı bardakla mı içeceklermişBurda bir arkadaşımın bir anısı geldi aklıma arkadaşım yeni nişanlı bayramda ilk kez nişanlısının evine yemeğe gidiyor
Neyse kola içiyorlar asitli oldu için arkadaşım yavaş içiyor görümce" e hadi çabuk iç seni mi bekleyeceğiz diyor "
Arkadaşın nişanlısı kardeşine herkesin içinde eşşoğ......ğin kızı çabuk nişanlımdan özür dile birdaha onunla bu tarz da kimse konuşmayacak diyor ve o oluyor herkes haddini biliyor
Uzun oldu ama iyi bir örnek bence![]()
Eşlere yansıtılması konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Konu sahibinin yansıtmaktan kastı kavga etmek ise bir yerde hak verebilirim ama bunu güzellikle de anlatmanın yolları bulunabiliyor. Bu yollardan biri haberi olmasın ve siz iyi geçinin, kenetlenin değil.Niye eşlerimize yansıtmamamız gerekiyor, bu adamlar bulunmaz hint kumaşı mı? Siz hiç kendinize şunları sormuyor musunuz, eşim annesine niye sınır çizmiyor, herkesin hakkını hukukunu niye korumuyor, evimizin içine kadar karıştırıyor, bana ağzına geleni söylemesine niye engel olmuyor... Yani kayınvalideler deccal şeytan ama oğulları melek mi oluyor? Sizin anneniz bunları yapabilir mi, yapınca eşiniz aynı tavrı takınır mı? Beş para etmeyen karakterde adamları kenara alıp annelerine saydırmak anneleriyle kapışmak zorunda mıyız? Yani siz kendi pasif, beyim bilir tarzınızı tavsiye mi ediyorsunuz? Geçen giden yıllar gençlik ne olacak, ömür boyu çok sevgili çok değerli kocanın annesiyle mi uğraşalım? Gençlik gitsin, huzur kalmasın, oğlundan cesaret alan yüz bulan, oğlunu parayla maddi yardımla tutan kadın ömrümüzü mü çürütsün?
Oğullarını bırakmayan anne varsa annesini bırakmayan oğul da var demektir. Eşlerimizle bir sorunumuz yoksa yazıyorsunuz ama sorunun kaynağı eşiniz. Sizin anneniz bu kadar zaman bunları yapsa çoktan ikinizi de kapının önüne koyarlardı. Hangi evlilik birliği, hadsiz anasına gözünü kulağını kapatan adamla nasıl birliksiniz? Karısını annesine ezdiren kocalar için ne mücadelesi? Ya kusura bakmayın da kayınvalidelere ağzınızı açmayın kenetlenin ki eşiniz sizi sevsin tavsiyesi mi veriyorsunuz gerçekten? Kadın bir yapar iki yapar üçüncüde ya oğlu devreye girer konuşur haddini bildirir ya da oğlunu da alır gider. Millet ömrünü böyle tiplere harcamak zorunda değil, kocaysa kocalığını bilsin, bizim de annelerimiz ailelerimiz var. Ne kadar erkek koruyucu ataerkil bir düşünceniz var.
merhabalar,
biraz uzun yazdım kusura bakmayın...
14 yıllık evliyim,kendisini pek sevmem ama eşimin annesi olduğu için saygı duyuyorum sadece,yıllardır hep bir muzurluk yapmıştır ve genellikle ondan kaynaklı tartışmalar olmuştur bu evde..
günümüzün en büyük sorunu olan kayınvalide olaylarının ucu bucağı yok biliyorum,ilk olarak söylemek istediğim şey ne kadar alttan alınırsa o kadar tepenize çıkıyorlar,en azından yeni evlilere yolunu bulamayanlara hitafen...
herşeye tamam demek de pek ışık tutmuyor yolunuza,sınırları koymak gerekiyor,herkesin olduğu konumu bilmesi gerekiyor..
yıllardır evime karışır,alınan şeyler gözüne batar,bir yere giderken onu götürmediğim için zaman zaman laf soktuğu da oldu,ben mutluysam o mutsuz,beni zaten başında hiç istemedi,birşey dediğin de istemediği bir cevabı insanı şekilde de yanıtlasam mutlaka ortalık alevlenir,eşyalarımın yerlerine karışmıştır zaman zaman onun istediği gibi olmadığı için de tartışmalar çıkarmıştır,hep bir yönetme arzusu var bu varlıklar da,hatta ileri gidip maaşı onun eline vermemizi de istemiştir,altlı üstlü oturuyoruz ama ben hep öesafeliyim pek gitmem o da pek gelmez,cahillik dönemlerimde ona çok yakındım,beni ötelese de ben yakın davranırdım,sonra gözümü açtım ve mesafe koydum,yıllarca eşimi doldurmaya çalıştı alttan alttan,ben sonradan öğrendim,eşim aramıza hiç girmez,ama ben bu kadınla aynı ortam da yaşamaktan yoruldum,ilk zamanlar eşimin beynini kemiriyordum annesini şikayet ediyordum,o zaman da tartışma çıkıyordu,kavgalarımıza karışmasa da ben şikayetlenince rahatsız olur,sonuçta onun annesi,sorunlarımızı kendimizin halletmesi gereken bu konu da hem içimi dökmek hem de evlilik birliğimiz adına tecrübelerimi paylaşmak istedim bir yandan,annesiyle kavga ettiğimiz de şikayetlenmek sadece bizim evliliğimize çomak sokuyor,bu konuları eşlerimize yansıtmadan halletmemiz gerekiyor eğer eşlerimiz gaza gelip bir bomba gibi üzerimize gönderilmemişse.
biz tepki verip ortalık karıştıkça onlar mutlulaşıyor,bu yüzden sükunet ve dik şekilde hayatta kalmalıyız bu yolda,oğullarını paylaşamayan annelere oğullarını bırakmak yerine eşlerimizle bir sorunumuz yoksa daha çok kenetlenmeliyiz ki o zaman eş de bu durumlar da bizden yana rahatsızlık duymuyor,
Ve 2 gün önce bir kedi mevzusundan son tartışmamızı yaptık,evime kedi sokmayacakmışım hanfendi öyle dedi,ben de neden herşeye karışıyorsun dediğim de annesine küfür etmişçesine tamam kapattım ağzımı açmıyorum çenemi vs vs triplere girdi,ben de yıllardır bana yaptığı mobingi yüzüne yüzüne vurdum,o zaman da ben kaynana sen gelinsin bana parlıyorsun dedi,ben ne zaman konuşsam altında birşey arıyorsun hiç konuşmayacak mıyım sinirlerim bozuluyor artık dedim, insanların yanında oldukça sevecendir bana kızım kızım diyen bir kız verdim bir kız aldım diyen bir kadının ifadesi böyle işte,asla anne kız olamazsınız,unutun bunu,sonra da eşime dönüp bak bak gördün mü ne diyor bu kadın konuşunca sinirlerim bozuluyor diyor bana dedi,eşim de öyle bişey demediğimi ifade etti ona,ben de kalktım çıktım odadan bir süre sonra kalktı gitti.Beni sevmediğini belli ederken çocuklarımı yalıyor olması da ilginç bir konu,ben birini sevmiyorsam çocuklarını da sevmem nasıl bir psikolojik rahatsızlık.
ilginç olan kısmı oğlu sıkıştığı zaman maddi destek de bulunur,bu destek benim haneme girsin istemiyorum ama eşim hayır demiyor,madem beni sevmiyorsun neden bunu yapıyorsun,oğlunun işine yarayan şeyin bana da faydası var netice de,kendisi beni sevmese de hastalık vs durumlar olduğu zaman oğlunun yerine beni arar en zor zamanların da ben koşarım,babam beni çirkef büyütmedi bu yüzden bu medeniyet dışı kalmış tek dişli canavara uyum sağlamak da zorlanıyor olsam da hala hayattayım zafer ikimizin de değil henüz,bu dehşetül vahşet varlıklar oğullarını everince evrim geçiriyor bize de bununla yaşamak kalıyor
bu kadın gerçekten bana karşı ne hissediyor ?![]()
Evleneli daha yeni iki yıl olacak. Eşim iki kardeş, annesi 67 yaşında başlarda yaşlı kadın yani diyerek hep huyunu suyuna gittim merhamet vicdan eşimi de seviyorum eşim is yoğunluğundan bazen gidemese bile ben gider bir ihtiyaçları var mı diye bakardım. Kayinbabam 63 yaşında falan dinç hareketli biri. Başlarda her şey çok güzeldi ta ki bunu kaynanamin benim görevim olarak görmesine kadar. Beni Niye dün aramadın ,su gun Niye gelmedin. Biraz soğuk yapmaya başlayıp güler yüzümü biraz kısınca gerçekleri fark ettim. Kaynanam ben aynı evdeyken eşimle fısır fısır konuşmaya çalışıyordu halbuki zaten gelip eşim.bana söylüyordu ama hoş değildi. Kendi annemler hadi şuraya gidelim derdi bize hazırlanır giderdik çünkü benim annem babam daha 53 yasindalar ve aktifler turlara falan gidiyorlar. Annem de jest yapıp hadi siz de gelin ismarlayalim diyorlardi eşim de zaten keyif alıyordu vakit geçirmekten gidiyorduk sonra bunlar gözüne batmaya başladı kaynanamin. Ben hiç bir zaman kaynanamla tartismadim eşim gereken her şeyi söylüyordu. Bana laf sokar gibi " cumartesi şuraya gitmişsiniz güzel miydi " işte goruyon oğlum evlatlar nerelere götürüyor anaları gibi gibi . Eşim direk anne sana kaç kez dedim sursm ağrıyor buram ağrıyor diyon her yola çıktığımizda soyleniyorsun masraf oldu ne gerek vardı diye hiç konuyu sapıtma diyordu. Eşimin bu tavrını görünce ben tamamen geri çekildim tüm herseyi eşime devrettim mesela beni aradı ya kaynanam şuraya gidelim der aniden habersiz plansız,gideceğimiz yerde hiç tanımadığım akraba ev ziyareti sadece dedikodu yapılan kadın ortamı. Bir × kocama sorayım anne derim eşimi ararım ben gitmek istemiyorum derim eşim de alıp yok anne göndermiym buseyi derbir insan annesini nasıl susturabilir fikir de verirseniz iyi olur,mesela öldürmeli mi
Çocuklar anneye yapılan kötülüğü gayetde farkediyorlar. Eş manipüle edilebilir ama çocuklar edilemez. Çocuklar annelerini sevmeyen insanları içtenlikle hissederler. Ama bu olabilir herkes bizi sevmek zorunda değil. Bizde herkesi sevemeyiz. İnsanlar had hudut bilse bu sorun olmazdı geçinilirdi.torunları bana davranışlarından ötürü ona yakın davranmıyorlar,büyüdüler görüyorlar,ben hala genellikle bizim aramızda ki meseleden ona karşı tutum göstermemelerini söylüyorum,zaten çocuklarımdan ortancası bana aşırı düşkün,hoşuna gitmiyor şakayla karışık bunun lafını da yapıştırıyor,2 yaşında ki kızım onun kucağından bana gelmek istediği zaman çocuğu geri çekiyor,ya da kızım bana sarılınca sarılma ona diyor,büyük oğluma çıkıp yukarı da yaşamasını söyledi,ben de hayır dedim ondan da tavır alındık,neyse ki bu kaosun içinde sözümü dinleyen evlatlar yetiştirdim onun hoşuna gitmese de.
evet onların evi,zamanın da oğluna niyet iki katlı ev dikmişler,benim oturduğum kat eşimin rahmetli dedesinin yaptığı ev,içini biz güzelleştirdik,tüm eşyalarımızı biz aldık,o sadece kapıları taktırdı zamanında,bunları da yüze vurur ve burası benim evim der kendileri,bebeğim yokken ben çalışıyordum yarım gün,bir dönem evde işte yaptım,ama eşim bir şekilde annesinden gelene hayır demiyor,bu yardımlar çatır çatır yüzümüze vuruluyor sonra da,evet eşimden kaynaklı hepsi mala anlatır gibi de anlattım sonunda ama aynı değişmiyor,o annesini böyle kabul etmiş yıllardır aynı çünkü,eşim bana bişey aldığı zaman veryansın ediyor anasına almıyor diye,ben özel günler de hep hediye alıyorum ona oğlunun parası ile,en son anneler günün de orkide aldı ikimize de bakamadı öldürdü ben aldım yaşatmak için neden aldın benim çiçeğimi diyor ölmüş yani,bunun gibi bir çok şey işte,oralar da sessiz kalmasa oğlu böyle olmayacak,niyetim inat ya da kötülük değil sadece o tarafa çevriliyor.
İşte zevzeklik olsunKız niye kolasını çabuk içmek zorundaymış ki, seni mi bekleyeceğiz ne aynı bardakla mı içeceklermiş
Baba da masada mıymış acaba çok merak ettim.